Şimdi Ara

İşten çıkarılma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar çalışmış olduğum bir avm mağazasında işten çıkarılacağım tarafıma yazılı olarak bildirilmiştir. Şimdi sorun şu benim daha önceden olan 85 saatlik mesaim var 14 ekim günü mağazada son günüm ve şirket para vermemek için bu saatlerrin pazartesiden 14 üne kadar izin yazarak düşmek istiyor. Sözde işe girerken önümüzr koyulan kağıtlarda personel mesai saatleri izin olarak kullandırılır ilk olarak eğer izin kullanıcak pozisyon olmazsa para olarak ödenir. Ama bana gelen yazılı bildirimde bundan bahsedilmemiş. Şöyle işyerin ... tarihinden itibaren çalıştığınız tespit edilmiş olup iş sözleşmeniz 4857 sayılı iş kanununun 4. Maddesi gereğince bu yazının sise tebliğ edilmesinden itibaren 2 hafta geçtikten sonra 14 10 2016 tarihinde feshedilecektir.
    Bu yazının tarafınıza tebliğ edilmesinden itibaren sözleşmenizin feshedileceği tarihe kadar günlük 2 saat yeni iş arama izniniz olup bu izni ister her iş günü ayrı ayrı isterseniz önceden haber vermek kaydıyla ve işten ayrılmanızdan önceki günlere rast getirmek koşuluyla toplu olarak kulşanabilirsiniz. Şeklinde bir yazı olaral belirtmişler. Bu ihbar süresi içerisinde mesai saatlerinin izin olarak kullandırılıp düşülmesinden bahsedilmemiş. Ben izin kullanmak istemiyorum bu noktadan sonra ben mesai saatlerimin tümü için ücret ödemesi talep edebilirmiyim. Cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gokhannozr kullanıcısına yanıt
    Fazla mesai karşılığında izin isteme hakkı işçiye aittir. İşveren buna kendiliğinden karar veremez. Dolayısıyla siz fazla çalışmanızın karşılığını izin olarak değil de nakden ödenmesi talebinde bulunabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.