Yaklaşık 10 yıldır aynı yerde çalıştığım firma, iflas etmesi sebebiyle işten çıkarıldım. Oysa ki işimden çok memnundum, maaşlar ve sigorta hep zamanında yatıyordu. Cumartesi ve Pazar günleri tatildi. Ayrıca şirketin sahibiyle aram bile çok iyiydi, hiç kavga bile etmedim. Ancak firma sahibi vefat edince işler kötüye gitti ve ondan sonra üretim azaldı. Hal böyle olunca firma kapandı ve herkes işten çıkarıldı. Bir daha asla böyle bir işi bulamayacağım artık. Emekli olmam için 1 buçuk yıl daha prim ödemem gerektiği için en çok ben mağdur oldum. İşten çıkarıldığım andan itibaren hiçbir yere borcum olmadığı için alacağım tazminatlar biraz fayda sağladı. Sizce artık böyle bir işi nerede ve nasıl bulabilirim? Borcum olmadığı için para bakımından değil de, sadece 1 buçuk yıl sigorta primim ödesem yeterli emeklilik için. Şu an için de iş aramaya yeni başladım. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Senelerdir Çalıştığım Firmadan İşten Çıkarıldım
-
-
Kardeş çeşitli firmalardan belki 10 kez çıkartılan EYT'den emekli bir abin olarak çıkartılmana çok üzüldüm, bu arada ne iş yapıyordunuz ve yaş kaç ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Muhasebe, idari işler hocam.
Deneyimli muhasebeci arıyorlar hocam baya bulursunuz inşallah.nerede yaşıyorsunuz
Normal is iste hepsi boyle degil mi zaten
Orası öyle de, her yerin çalışma koşulları istediğin gibi değil.
Geçmiş olsun öncelikle. Kendi branşınızda 1.5 sene idare edebilirsiniz neresi olsa. Çalışma şaatleri elbet biraz daha fazla olabilir ama dediğim gibi 1.5 sene idare edebilirsiniz. İşkur'a da kayıt açmayı ihmal etmeyin. Tecrübeli muhasebe, idari işler elemanı her zaman aranır.
Bu devirde emekli olmak da yeterli değil. Çalıştığım işyerinde bu sene 5 kişi emekli oldu. Hepsi çalışmaya devam ediyorlar. Emekli maaşları ek gelir oldu. 7500 TL ile kimse geçinemez bu devirde.
-
Geçen sene bunu yazdıktan 3 gün sonra iş bulabildim. Bir akşam üstü firma beni arayarak görüşmeye çağırdı. Görüşmeye gittim, işe alındığımı söylediler ve evraklarımı istediler. Neyse, işe başladım, üzerinden bir yıl geçmiş. Firmadan oldukça memnunum, işler iyi, aldığım maaş eski çalıştığım yerden biraz fazla. Sigorta zamanında yatıyor, Cumartesi ve Pazar da tatil. Borç sorunum veya aylık harcamam olmadığı için paraya takmıyorum. Sadece emekli olabilmem için geriye kalan 189 gün primi tamamlamak gerekir. Umarım bu 6 ay çabuk geçer de, emekliliğin tadını rahat rahat çıkartırım.
-
Emekli maaşı yetecek mi gerçekten? Neden rahatınız yerindeyken emekli olup üstüne de maaş alıp gelirinizi arttırmıyorsunuz?
-
Emekli maaşım elbette yetecek, şöyle anlatayım durumumu. Emekli olduktan sonra küçük bir şehirde kendi evime yerleşeceğim. Kendi evime geçince kira ödemeyeceğim. Küçük şehirde kendi evimin yanı sıra, köyde de yazlık var. Yazın köyde, kışın şehirdeki evde yaşayacağım. Aylık harcamalarım faturalar ve yeme-içme olacak genelde. Kalan harcamalarım zaten yetince olacak. Böylece ömür boyu emekliliğin tadını çıkartarak, ömrümün geriye kalanını yetecek kadar param olduğu için geçim sıkıntısı çekmeden yaşayacağım.
-
hocam tazminatı alabiliyosanız gene sevinin. battı diye hiçbi çalışanına tazminat vermeyen firmalar var birsürü. yasal olarak batsa da vermek zorunda tabi ama malum burası türkiye.
benim arkadaşın firmada oldu bu. adam senelerce çalıştı, patron kasıtlı şekilde firmayı batırdı. kimseye tazminat vermedi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X