Şimdi Ara

İşyerinde lisanslı windows kullanımı prosedürü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz dönemlerde ikinci el bir ultrabook aldım. SSD alıp upgrade yaptım ve performansından oldukça memnunum. Bunu hem kişisel olarak evde hemde kendime ait işimde de kullanmaktayım. Geçenlerde Microsoft üzerinden bir mail geldi. Mail, orjinal yazılım kullanmanın güvenliliğine dair uyarıları içermekteydi. Notebook üzerinde şuanda Windows 8.1 kurulu. Ancak, notebook üzerinde gelen sistem Windows 7, Windows 7 logosu ve ürün anahtar etiketi mevcut. Online olarak Microsoft sitesinden arka tarafında bulunan ürün etiketini kontrol ettiğimde Windows 7 için uyumlu olduğunu da görebilmekteyim.

Asıl soruma gelecek olursak, Ben Microsoft sitesinden Windows 7 sürümünü indirip bilgisayar üzerinde yazan etiket ile etkinleştirdiğimde ve bunu ticari işlerim için kullanmaya devam ettiğimde bir sorun yaşar mıyım? Bu konuyu çok araştırdım, kimisi bir problem yaşamazsın, yasal olarak oem lisansın var sonuçta diyor, kimisi ikinci el aldığın notebook'a ait fatura yok, Retail alman lazım ve şirketin adına faturalandırmalısın demekte, kimisi retail şart değil oem alıp faturasını ve etiketini yapıştırsanda yeterli diye belirtiyor. İnternette, microsoft dışında uçurum derecesinde çok farklı fiyat aralıklarında oem yada retail lisanslı kutulu ve firma adına faturalandırılarak satılacağı söylenen lisanslar mevcut. Microsoft yetkilileri ise resmi microsoft mağazası dışında ürün alınmasını tavsiye etmediklerini söylemekteler.

Konuyla ilgili detaylı bilgi verebilecek ve aydınlatabilecek birisi çıkarsa çok sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cvoor -- 16 Ekim 2019; 16:20:49 >

• bu mesaj silindi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EF48BDE1 -- 18 Temmuz 2020; 18:2:29 >
  • Bende öyle düşünüyorum ama internette çok farklı sesler var konu ile ilgili.
  • cvoor C kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar şirket adına alınsa belki sıkıntı çıkabilirdi ama bu şekil bir şey olmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.