Şimdi Ara

İTÜ ekonomi de okuyan var mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yukardaki arkadaslar odtülü galiba diyerek söze giriş yapıyım.
    Öncelikle itü ekonomi bölümü itü'deki ingilizce algısının aksine yabancı dile son derece önem veren ve derslerde hiçbir şekilde bundan taviz vermeyen son derece iyi yerlerden lisans/master/phd diplomasına sahip akademisyenleri bünyesinde barındıran dinamik bir bölüm. Derste yabancı öğrenci yoksa hadi Türkçe'ye dönelim diye bir durum söz konusu dahi bile değil eğer kafana taktığın konu buysa. Ayrıca bu dönem itibariyle 4 hocası yabancı öğretim görevlilerinden olusuyor ki bu sayı gittikçe artıyor bu sene tercih edicek ögrenciler hazırlığın ardından lisansa başladıklarında 6 7 civarında olmuş olacak bu adamlar istese de senin dilinde iletisim sağlayamaz bölüm hakkında ahkam kesmeden önce bir arastır derim itrysohard kardesim ;)
    gelelim marmara kıyaslamasına. Türev almadan mezun olan iktisatçı olan adamlar yetistiren kurum bugüne kadar boğaziçi haricinde istanbulda iktisat eğitimi veren iyi bir kurum olmamasının kaymağını yedi. Istanbul gibi bir piyasayı iyi değerlendirdi yani. Marmara nedir diyerek küçümsemek gibi bi niyetim yok ama durum ortada.
    Varsa itü ekonomiyle ilgili sorularınız sorularınızı elimden geldiğince cevaplarım. Sonuçta benim babamın kurumu değil ama böyle yalan yanlış yönlendiren arkadaşlara da ayrıca birseyler yazmam gerekti.
  • Dostum cok yeni bi bolum.kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    daha ilk mezunlarini bile vermedi.
    itu gibi konservatuar disinda sanirim sozel bolumu(iibf) olmayan bi okulda ekonomi egitimi almak mantikli degil,ayrica isletme fakultesinde isl. ve end. gibi 2 bolumun arasinda biraz uvey evlat muamelesi goruyor.
    derslerine buyuk ihtimal endustri ya da isletme hocalari girer ancak bu bolume ozel olarak ayrilan kadro ne derece iyi olur muamma.
    ingilizce egitimi itu'de kotu diyemeyecem yok yani hazirliktan sonra direkt.fiz mat gibi dersleri tr calisir ing cikmis sorulari cozer ve o sekilde hazirlanirsin.ingsi akici olan az hoca vardir,akici olsa da hazirlikta iyi bir listening egitimi verilmediginden kendi listenining in iyi degilse mecbur yukarida dedigim sekilde ogrenirsin.ingye neden bu kadar degindim cunku mesleki ing n iyi olmadan ve genel ing becerin de belli bi duzeyde olmadan sansin zor.

sonuc:siddetle uzak durmani oneriyorum.

• itrysohard kullanıcısına yanıt
    Vay hocam onceden de boyle bir yazini gormustum. Sirlamasi ama ikinci yili olmasina ragmen cok iyi bu gidisle odtu isletmeyi gececek veya yetisecek gbi duruyor.

İTU de ing egitimi kotu sanirim. Dedigin gibi

Ama istanbulda da bogazici ve gsuden sonra devlet iibf yok iste biraz kisitli o yuzden ilgimi cekmisti birde bolumun ing olmasindan dolayi ..

Soylediklerin dogrudur ama siralamasi %100 ing olmasi bolumun( gerci itude ing iyi degilmis dedigi gibi ) istanbulda olmasi ve İTU olmasindan dolayi ilgimi cekmisti

Yorumun icin sagol hocam.

• Marmara ingilizce iktisat daha çok iş yapar diyorlardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: sofistikeadam

Marmara ingilizce iktisat daha çok iş yapar diyorlardı.

Marmaranin hatri sayilir bir yeri var evet simdiki nesil ortalamasini biraz dusurdu sadece

• Yukardaki arkadaslar odtülü galiba diyerek söze giriş yapıyım.
    Öncelikle itü ekonomi bölümü itü'deki ingilizce algısının aksine yabancı dile son derece önem veren ve derslerde hiçbir şekilde bundan taviz vermeyen son derece iyi yerlerden lisans/master/phd diplomasına sahip akademisyenleri bünyesinde barındıran dinamik bir bölüm. Derste yabancı öğrenci yoksa hadi Türkçe'ye dönelim diye bir durum söz konusu dahi bile değil eğer kafana taktığın konu buysa. Ayrıca bu dönem itibariyle 4 hocası yabancı öğretim görevlilerinden olusuyor ki bu sayı gittikçe artıyor bu sene tercih edicek ögrenciler hazırlığın ardından lisansa başladıklarında 6 7 civarında olmuş olacak bu adamlar istese de senin dilinde iletisim sağlayamaz bölüm hakkında ahkam kesmeden önce bir arastır derim itrysohard kardesim ;)
    gelelim marmara kıyaslamasına. Türev almadan mezun olan iktisatçı olan adamlar yetistiren kurum bugüne kadar boğaziçi haricinde istanbulda iktisat eğitimi veren iyi bir kurum olmamasının kaymağını yedi. Istanbul gibi bir piyasayı iyi değerlendirdi yani. Marmara nedir diyerek küçümsemek gibi bi niyetim yok ama durum ortada.
    Varsa itü ekonomiyle ilgili sorularınız sorularınızı elimden geldiğince cevaplarım. Sonuçta benim babamın kurumu değil ama böyle yalan yanlış yönlendiren arkadaşlara da ayrıca birseyler yazmam gerekti.

• Bu arkadaşın dedikleri doğru bak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zamane1994 -- 3 Temmuz 2015; 21:57:21 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Muğla İİBF'de okuyan var mı?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: itrysohard

Dostum cok yeni bi bolum.kesinlikle tavsiye etmiyorum.
    daha ilk mezunlarini bile vermedi.
    itu gibi konservatuar disinda sanirim sozel bolumu(iibf) olmayan bi okulda ekonomi egitimi almak mantikli degil,ayrica isletme fakultesinde isl. ve end. gibi 2 bolumun arasinda biraz uvey evlat muamelesi goruyor.
    derslerine buyuk ihtimal endustri ya da isletme hocalari girer ancak bu bolume ozel olarak ayrilan kadro ne derece iyi olur muamma.
    ingilizce egitimi itu'de kotu diyemeyecem yok yani hazirliktan sonra direkt.fiz mat gibi dersleri tr calisir ing cikmis sorulari cozer ve o sekilde hazirlanirsin.ingsi akici olan az hoca vardir,akici olsa da hazirlikta iyi bir listening egitimi verilmediginden kendi listenining in iyi degilse mecbur yukarida dedigim sekilde ogrenirsin.ingye neden bu kadar degindim cunku mesleki ing n iyi olmadan ve genel ing becerin de belli bi duzeyde olmadan sansin zor.

sonuc:siddetle uzak durmani oneriyorum.

Yazındaki tek hak verdiğim yer ilk mezunlarını vermemiş olması hocam.

1) Üvey evlat muamelesi görmek nedir ya. Lisede tm'cilere yapılan şey falan mı anlamadım. İtü'de ekonomi uzun yıllardan beri açılması planlanan bölüm. Ayrıca İTÜ'de çap ve yandal'da en çok tercih edilen bölüm itü econ olmuştur. Bu söylediğin şeyi dikkate alıp uzun uzun cevap yazmak istemiyorum, zira yazdığın şey gerçekten çok komik.

2) Derslerimize işletme ve endüstri hocaları girmiyor. İngilizcesi akıcı olan hoca kısmına gelecek olursak, aşağıya bir bakmanı öneririm.

Prof. Dr. Fuat Erdal - Ph.D., University of Nottingham
    Prof. Dr. Bülent Güloğlu - Ph.D., Universite de Paris 12, Val de Marne
    Doç. Dr. Sencer Ecer - Ph.D., University of Texas at Austin
    Doç. Dr. Tolga Yuret - Ph.D., Boston University
    Y. Doç. Dr. Resul Aydemir - Ph.D., University of Texas at Austin
    Y. Doç. Dr. Sinan Ertemel - Ph.D., Rice University
    Y. Doç. Dr. Ayşegül Kayaoğlu-Yılmaz - Ph.D., Universite Catholique de Louvain

Y. Doç. Dr. Christopher Hannum - Ph.D., Colorado State University
    Y. Doç. Dr. Nasreen Nawaz - Ph.D., Michigan State University
    Y. Doç. Dr. Shourjo Chakravorty - Ph.D., University of Florida
    Y. Doç. Dr. David Seymour - Ph.D., Boston University

Bu sene sadece 3 akademisyen alındı ve bunların hepsinin de yabancı olduğunu belirtmek isterim. Fuat hocadan duyduğum kadarı ile 50'yi geçik akademisyen başvuru yapmış yurtdışından.

Burada mantıklı soru, sizce de az akademisyen yok mu sorusu ? Onu da şöyle izah edeyim.

Birinci Yıl
    English I
    English II
    Humanities or Art Elective
    Introduction to Computers
    Introduction to Scientific Programing
    Markets and Ethics
    Mathematics I
    Mathematics II
    Principles of Macroeconomics
    Principles of Microeconomics
    Turkish I
    Turkish II
    World History

İkinci Yıl
    Accounting
    Economics of Money and Financial Markets
    English for Academic Purposes
    History of Turkish Revolution I
    History of Turkish Revolution II
    Intermediate Macroeconomics
    Intermediate Microeconomics
    Linear Algebra
    Markets and Law
    Public Economics
    Statistics I
    Statistics II

Üçüncü Yıl
    Econometrics I
    Econometrics II
    Economics of Growth
    Economics of Innovation and Technological Change
    Game Theory and Strategy
    Industrial Organisation and Strategy
    Institutional Economics
    Institutional Law
    International Finance and Institutions
    International Trade and Institutions
    Management of Technology
    Quantitative Development Economics

Dördüncü Yıl (İki uzmanlık alanı tamamlanacak)

Graduation Project
    Humanities or Art Elective.
    Project Appraisal
    Turkish Economy

Sayısal Analiz Alanı
    Differential Equations
    Mathematical Economics
    Microeconometrics
    Time Series Econometrics

Yenilikçilik, Teknoloji ve Endüstri Alanı
    Economics of Education
    Energy Economics
    Environmental Economics
    Health Economics
    Transportation Economics
    Urban Economics

Stratejik Düşünme Alanı
    Behavioural Finance
    Economics and Psychology
    Experimental Economics
    Market Structure and Strategic Behaviour

Kurumlar ve Düzenlemeler Alanı
    European Economics and Institutions
    Income Distribution and Poverty
    Labor Economics
    Regulatory Economics and Regulated Markets

Bölümün ders programı yukarıda. Bu sene benim gibi ilk girenler 3. sınıfa yeni geçti ve bölümün kontejyanı 40 kişi. Verilen dersler ortada olduğu için hoca alımında titizlik oluyor. Ayrıca sektörel uzmanlık eğitimi verildiği için alınan hocaların phd'lerini öğrencilerin uzmanlıklarını seçeceği derslere göre değerlendiriliyor. Her sene hoca alımında artış olacak yani.

İngilizce konusuna gelecek olursak, itü'deki hazırlık sınavının format sınavı olduğu düşünenlerdenim. Boğaziçine göre hazırlıktaki olduğunuz sınav çok daha kolay oluyor. Ama bölüme gelecek olursak hocalar taviz vermiyorlar, aksine kızıyorlar. En basitinden geçen derste türkçe soru sormak istedim ve hoca only english dedi :)

Türkçe fiz mat gibi dersleri tr çalışır, ing çıkmış soru çözersiniz demişsin. Principles micro and macro derslerinde kullandığımız kitap gregory mankiw'in kitabı, hoca her hafta chapter sonundaki soruları ödev veriyor, sınavlarda ezber yapamazsın çünkü case'ler var, açıklaman lazım. Ekonomi okusaydın arkadaşım, bunu daha iyi anlardın :)

Ayrıca derslerdeki ingilizce konusuna gelecek olursak, başta beni zorladı fakat yarım dönemde alıştım. Şu an hiç bir zorluk çekmiyorum. Ayrıca derslerdeki interaktif hava ingilizcemi de geliştirdi.

Sorusu olan arkadaşlar özelden yazabilir. Ayrıca size tavsiyem bu kadar önemli bir tercih yaparken forumdaki arkadaşların yazdıklarına değil de, okullara gidip akademisyenlerle görüşmek, okuyan öğrencilerden bilgi almak çok daha iyi olur. Ayrıca Boğaziçi kazanırsanız oraya gidin arkadaşlar, benim içimde kaldı, memnunum ama manzarası gerçekten çok güzel :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi u.ozbek -- 12 Haziran 2018; 23:59:5 >

• u.ozbek kullanıcısına yanıt
    Dostum uzun uzun yazmissin eline saglik ama ben o kadar uzun bi cevap vermeyecem.
    O mesajda yazdiklarimin arkasindayim sadece sen ogretim gorevlilerine deginmissin ben de yanit vereyim:ogretim gorevlilerinin yurt disinda egitim almis olmasi tek basina akici ing konusmalarini ya da ders anlatmalarini saglayacak bi etmen degildir.
    onun disinda ayni seyleri tekrarlamayym simdi, iibf fakulteleri,piyasada belli bi yerinin olmamasi,vs konusundaki gercekler degismez.
    Bi diger etmen ben her zaman sunu sorarim:bireysel faktorleri bi kenara birak, girilen okul bolum gercekten seni binlerce diger mezundan one gecirecek daha da onemlisi seni piyasada en iyi konuma getirecek bi etki yaratabilecek mi yaratamayacak mi?
    Mesela boun,bilkent,kocta isletme iktisat okursan cevap aciktir,ama odtu ve altina indikce yanit da belirsizlesir.
    Iktisat mezunlarinin rakibi cok cesitli dallardan olur.muhendisler bile rakibiniz,buyuk bankalarin yonetici kademelerine end isl mak bilg vs muhendisleri geliyor analitik dusunme yetenekleri sebebiyle.
    ha itu etiketine guveniyorum ben dersen,prof amcanin vsnin cizdigi guzel senaryolara inanip bunlari yaziyorsan, eger torpilin yoksa mezun olup is ararken altindaki sihirli hali cekilir ve maalesef kurtlar sofrasinda tek basina kalirsin.

Ezber yaparak en baba sozel dersler bile verilir herhangi bi unideki.
    onemli olan ders disindaki calisma suresini kisaltacak ing alt yapisi.O da itude yok bu kadar basit.itunun kiydirik profundan gecer not almakbeni pek tatmin etmemisti.
    daha cok sey yazabilirim, eminim sen de yazabilirsin.karsi argumanlar hep vardir olur normaldir.

Forumdakiler olarak biz de zamaninda gidip hocalarla konustuk,10larca arkadasimizdan 100lerce sey ogrendik bi suru bolum uni hakkinda.bol keseden sallamiyorum.
    Evet acip hocalarini tek tek incelememistim onu da siz incelemissiniz.
    Bu arada ben de itu mak 2.sinifim sonlarindayim.tercih bile yapmamis biri gibi bi algi olusmasin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi itrysohard -- 4 Temmuz 2015; 12:43:28 >

• bu bölümü yedeklere yazabilirim fakat burda yönetim ciddi bi haksızlık yapmış bence. Bütün mühendislikler ekonomiyle çap yaparken ekonomi hiç biriyle yapamıyor bu nasıl mantıktır Eğer yanlış bi bilgim varsa düzeltiniz lütfen.
  • Bansai! kullanıcısına yanıt
    Buyur dostum
     İTÜ ekonomi de okuyan var mi

• sağol . ben twitter sayfasında öyle görmüştüm değişmiş demek ki
  • öğretim üyelerinin yurtdışında eğitim almış olması, ingilizcesinin iyi olduğunu göstermez demişsin. Tabiki bunun alternatifleri vardır fakat 4 sene Amerika'da, İngiltere'de okuyan, üstüne 5-7 sene yurtdışında özel sektörde çalışan bir insanın ingilizcesini tartışmak istemiyorum. Ayrıca EKO 201 dersi almadıysan bu sene Dr. Chakravorty verecek dersi, ondan alabilirsin, çok naif bir ingilizcesi var :)

Mezun olduktan sonra okulun vereceği etkiye gelecek olursak. Kendi bölümüm adına konuşmak gerekirse 4 big dediğimiz (deloitte, p&g, pwc, ernst & young) gibi danışmanlık şirketlerinden bir kaç gömlek üstün olan, international çalışan Mckinsey, boston consulting group, JP Morgan gibi şirketlerin bölge müdürleriyle görüşme fırsatım oldu. Duymuşsundur Ekonomi Kulübünü, onun adıyla gitmiştim. Orada bana dedikleri 6 okul vardı seçtikleri. Boun, itü, odtü, koç, sabancı, bilkent. Bundan sonrası 3 not ortalaması ve 10'u geçik case study olarak işe alım süreçleri var. Yani bu 6 okulun adından sonra gerisi bireysel kabiliyetlere kalıyor.
    Akademisyen olma sürecine gelecek olursak, yurtdışı düşündüğümüzde not ortalamasından sonra en önemli şey referans. Bu konumda okuldaki hocaların yurtdışı bağlantıları devreye giriyor. Devlete gelecek olursak iş sınav, gpa ve torpile bakıyor maalesef. Yine uzattım sözü, kendime gelecek olursam seneye yurtdışına gideceğim ve hocamın referansı ile. Hani prof dayımın senaryoları değil, kendim zaten kendimi geliştirmeye çalışıyorum kardeşim. Ama yanında tabiki büyüklerimin sözlerini dikkate alacağım.

Kırdıysam kusura bakma hocam. Dediğin gibi farklı düşünceler oldukça bu konu çok konuşulur. Ayrıca yandal, çap vb. bir şey düşünürsen yardımcı olabilirim. Düşündüğün gibi bir ortam değil :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.