Şimdi Ara

İTÜ endüstri mühendisliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
3
Favori
1.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5.7 K sıralama için İTÜ endüstri mühendisliği düşünüyoruz ama endüstri mühendisliği geçmiş yıllara oranla sanki biraz popülaritesini kaybetmiş gibi. İTÜ endüstri mühendisliği mezunu arkadaşlar varsa yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Endüstri Mühendisliği Bölümü, Türkiye'nin en köklü ve saygın üniversitelerinden birinde, endüstri mühendisliği alanında öncü eğitim ve araştırma imkanı sunmaktadır.

İTÜ IE mezunları, endüstriyel süreçlerin tasarım, geliştirme, iyileştirme ve yönetimi konusunda uzmanlaşmışlardır. Endüstriyel sistemlerin verimliliğini ve etkinliğini artırmak için matematik, fizik, bilgisayar bilimleri ve mühendislik ilkelerini uygularlar.

İTÜ IE programı, öğrencilere üretim, lojistik, sağlık hizmetleri ve finans gibi çeşitli sektörlerde endüstri mühendisi olarak kariyer yapmaları için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır. Program, teorik bilgiyi pratik uygulamalarla birleştirerek öğrencilerin sektörün gerçek dünyasındaki zorluklarını anlamalarını sağlar.

Bölüm, alanında uzman akademisyenler tarafından yürütülen sayısız araştırma projesine ev sahipliği yapmaktadır. Bu projeler, öğrencilere en son endüstri trendlerine ve teknolojilerine erişim sağlayarak geleceğin endüstri mühendisleri olarak hazırlanmalarına yardımcı olur.

İTÜ IE mezunları, otomotiv, havacılık, ilaç, enerji ve daha birçok sektörde son derece talep görmektedir. Mükemmel problem çözme becerileri, analitik düşünme yetenekleri ve sistemleri optimize etme konusundaki uzmanlıkları sayesinde endüstriyel ortamlarda değerli varlıklar haline gelmektedirler.

Eğer endüstri mühendisliğine ilgi duyuyor ve Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birinde eğitim almak istiyorsanız, İTÜ IE Bölümü sizin için mükemmel bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sorun varsa bi arkadaşa yöneltebilirim yarım dönemlik deneyimi olan
    edit: mezun demişsin gerçi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantonişko -- 24 Temmuz 2022; 10:31:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Okuyan kişide olabilir hocam size zahmet olmazsa

• mustafanecip kullanıcısına yanıt
    soruları yazın burdan veya özelden sorayım hocam

• 4. sınıf öğrencisiyim. sorularını buradan sorabilirsin herkes faydalansın.

• arobasgan kullanıcısına yanıt
    itü endüstri müh. öğrencileri stajları genellikle hangi firmalarda yapıyor?çünkü itü mak ve itü ehm de böyle genellemeler var

• vitorpereira kullanıcısına yanıt

Endüstri mühendisliği daha esnek bir bölüm olduğu için net genellemeler mümkün değil. Yazılım firmaları, kurumsal şirketler, bankalar, üretim(otomotiv, ilaç gibi) alanlarda 50 kişiden daha fazla çalışanı olan daha kurumsal yerlerde staj yapıyorlar. Staj yapılan kurumun ismi ile staj kalitesi arasında da doğrusal bir ilişki yok, yanıltıcı olmasın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Daha okurken iş bulursun diye düşünüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam merhaba. Yurt imkanı nasıl İTÜ de ? Kyk yokmuş sanırım. Bölüm dersleri zorluk olarak nasıl? İngilizce çok kasıyor mu ?

• mustafanecip kullanıcısına yanıt

yurt imkanı iyi de diyemem kötü de. bana ilk girişte yurt çıktı ama çıkmayan arkadaşlarım da var. şu an tüm üniversiteler kalabalık olduğu için ve üstüne bir de emlak krizi olduğu için biraz sıkışık. ama ilk sene içinde çıkıyor öğrencilerin çoğuna. diğer üniversitelerde de az çok böyle.

bölüm derslerini geçmek çok zor değil ama hakkıyla öğrenmek emek istiyor. hepsini cc geçeyim dersen endüstri mühendisliği'ni çok zorlanmadan bitirirsin. derslere düzenli gidip, ders dışında da kendini geliştirmek daha zor tabii. ama makine mühendisliği gibi anlayışsız hocalara sahip olmadığımız için eğitim kısmı çok sancılı değil.

ingilizce çok kasmıyor. zaten ingilizceyle haşır neşir olunduğu için süreç içinde gelişiyor, hocalara ders içinde türkçe soru sormak da serbest olduğu için ingilizce eğitim konusunda çok sıkıntı yaşanmayacağını söyleyebilirim.

İtü kktc hakkında bilginiz var mı? Bu sene ve geçen sene girenler İstanbul'dan mezun olacakmış. Bunun yanında olumsuz şeyler de duydum.

• Ozge717182 O kullanıcısına yanıt

kıbrıs'da okuyan arkadaşım olmadığı için bir bilgim yok maalesef.

• Ozge717182 O kullanıcısına yanıt
    olumsuz ne duydunuz hocam

• Sonradan Kıbrıs'a çağıracaklarmış. Şu an öğrenci çekmek için inşaatı söylüyorlarmış. Gidenler de hayal kırıklığı yaşamış.

İngilizce temelim var ortaokuldayken B1 seviyesinde idim kolej sayesinde. Şu an A2'dir sanırım. Hazırlık bitince akıcı bir şekilde konuşabilir miyim yoksa illaki bir dil kursuna falan gitmem gerekir mi daha sonra

• Yo

• Fabianoo kullanıcısına yanıt
    Hazırlıkta derslere önem verirsen gayet yeterli olur. Ama İTÜ’de daha çok okuma anlama dinleme ve yazma üzerine duruluyor. Konuşma biraz daha kişinin çabasına kalıyor.

• Itü ie canavar gibi bolum özellikle de tr içi sektörde ciddi bir bilinirliği var. En top seviye danışmanlık firmalarında diğer top okullar kadar öğrencisi olmasa da o yönde de olumlu gelişmeler oluyor. Daha yeni bir mezunu mckinseyden berkeley MBA ye gitti

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.