Şimdi Ara

İTÜ'lüler Buraya <2013 girişliler>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba beyler foruma yeni üye oldum böyle bi sayfa var mı bilmeden açtım kusura bakmayın.

Tercihler bitti, mf4 7600 sıralamam var. Boğaziçi İnşaatı ilk sıraya yazmama rağmen gelmesi çok zor. 2 ve 3'e İTÜ Mimarlığı yazdım. İTÜlülerle şimdiden tanışmak istedim hadi İTÜlüler burayaa :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfs0n -- 19 Temmuz 2013; 15:24:54 >

• Ben de elektronik ve haberleşme yazdım.
  • ingilizcede çok sıkıntı çeken öğrenciler var mı merak ediyorum. sonuçta 1 sene hazırlık boyunca kasmak bizi ne kadar ileri götürebilir?
  • bloodiakreagx B kullanıcısına yanıt
    Ben lisede hazırlık okudum, ingilizcem o zaman 0dı. Bence öğrenmek istersen 1 sene gayet yeterli bir süre. Ama gerçekten çabalamak lazım tabi, sadece derslerle olmaz. Gazete okursun, makale okursun, belgesel izlersin. Yani bunları yapmadan derse git gel yapıp da dersler başlayınca zorlanan mutlaka oluyodur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hudson11 -- 19 Temmuz 2013; 19:39:17 >
  • Her sene o yılın konusu açılıyor.

Tüm müstakbel İTÜ'lüler için hayırlısı neyse o olsun. Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Her sene o yılın konusu açılıyor.

Tüm müstakbel İTÜ'lüler için hayırlısı neyse o olsun. Bilgisayar Müh. 3. sınıf öğrencisiyim. Sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım ben de.

Hocam F/P olarak en iyi yurt hangisidir? 3 öğün kampüste yemekte eklendiği zaman istanbulda aylık kaç liraya geçinebilirim? alkol sigara yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

quote:

Orijinalden alıntı: teoska

Her sene o yılın konusu açılıyor.

Hocam F/P olarak en iyi yurt hangisidir? 3 öğün kampüste yemekte eklendiği zaman istanbulda aylık kaç liraya geçinebilirim? alkol sigara yok.

Öncelikle yurtlar için şu sayfayı incelemenizi öneririm: yurtburs.itu.edu.tr

İTÜ yurtları arasında; erkek öğrenciler için Vadi Yurtları (İMKB Erkek Öğrenci Sitesi), kız öğrenciler için de Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu F/P oranı açısından en iyi yurtlardır. Vadi Yurtları'nın 2013-2014 için aylık ücreti 240 TL, Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nunki 270 TL. Bunlardan ucuz yurt yok zaten İTÜ'de. :) (Aylık yurt ücretleri: yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=8233 )

Vadi Yurtları'nın sayfası: yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1072
    Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nun sayfası: yurtburs.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=1069

Ayazağa Kız Öğrenci Yurdu'nu orada kalan biri daha iyi anlatır. Benim de sayfada yazanlar dışında bilgim yok çok. Ama kampüsün merkezine yakın bir yerde olduğunu söyleyebilirim.

Vadi Yurtları'nda kalıyorum. En bol kontenjana (1420) sahip erkek öğrenci yurdu. Odalar 3 kişilik. Yataklar arasında paravan var. Herkesin kendi çalışma masası var. Yüksek hızlı İTÜ/NET Internet bağlantısından kişisel olarak yararlanabiliyorsunuz. 7/24 sıcak su var. Ortak çamaşırhanesi ve ütü odası var, 7/24 açık. Kantini gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık. Koridorlarda ortak kullanımda banyo ve tuvalet var. Kantinin altındaki yemekhanede, kampüs yemekhaneleri ile ortak olarak akşam yemeği çıkıyor. Spor salonu ve mescidi var. Basketbol salonu var. Yurdun arkasındaki sokakta lokantalar ve bakkal var. Yurdun yukarısında, caddenin hemen karşısında İstinyePark AVM var. Yurdun önünden ring kalkıyor, kampüs içi ulaşım için. Giriş-çıkış saati yok, istediğiniz saatte yurda girebilirsiniz. Böyle...

Yurdun bir eksisi, kampüsün merkezinden uzakta bir konumda, uç noktada olması. Zaten kampüsün İMKB tarafındaki çıkışının olduğu uç noktasında yer alıyor yurt. Bir de ortak kullanım alanları olan banyo ve tuvaleti, İTÜ'ye gelmesine ve yaşı en az 18-19 olmasına rağmen hâlâ insan gibi kullanmayı bilmeyenler çıkıyor arada. Gerçi bu, Vadi Yurtları'na özgü bir sorun değil. Banyo ve tuvaleti ortak olan her yurtta böyle problemler vardır. KYK'nın genel yurtlarına göre oldukça iyi özelliklere sahip yine de.

Kaç liraya geçinirsin? Kendimden örnek vereyim. Sigara kullanmıyorum. Hatun yok. Alkol arada sırada, arkadaşlarla. Ailem 300-350 TL gönderiyor her ay. Kredi kartım var. KYK'dan Öğrenim Kredisi alıyorum, bu yıl ayda 280 TL'ydi. Yurt ücretini düş. Kalanı yemeğiydi, ders notuydu, Akbil'iydi (Bunu da zaten ancak lazım olursa 5 TL'lik doldururum.) yetiyor.

• Rezervemizi alalım ehm ya da makinadayım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sırf ingilizce hazırlığı yüzünden itü yazamadım puanım yettiği halde (askerlik 29 yaş sorunu yüzünden)

• quote:

Orijinalden alıntı: hudson11

Ben lisede hazırlık okudum, ingilizcem o zaman 0dı. Bence öğrenmek istersen 1 sene gayet yeterli bir süre. Ama gerçekten çabalamak lazım tabi, sadece derslerle olmaz. Gazete okursun, makale okursun, belgesel izlersin. Yani bunları yapmadan derse git gel yapıp da dersler başlayınca zorlanan mutlaka oluyodur

yani bahsettiğin kadar aktif bi şekilde çalışmamız bizi tam yetkin hale getiriyormu :)

atıyorum belki cok iyi anlayıp yazabiliriz ama speak yapamadıktan sonra bi anlamı kalmaz gibi?
    sizin sıkıntılarınız nasıldı bu konuda?
    En kritik noktalardan biri de ingilizce-ingilizce sözlüğü hayatına dahil etmek. Onu da ekleyim.
    Yetkin olursun baya, uğraşma seviyene göre yetkinlik seviyen değişir ama. Konuşma da açıkçası pratik gerektiriyo konuşcak birilerini bulmak lazım ama dinleme ile beraber gelişiyo bence özellikle konuşma. Ben 1 yaz boyunca sürekli amerikan dizi-filmleri izleyerek geliştirdim ingilizcemi hazırlık senemden sonra, konuşma pratiği çok yapamadım tabi ama, konuşuyorum şu an. Yeterlilik sınavını da verebilceğimi umuyorum bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: hudson11

En kritik noktalardan biri de ingilizce-ingilizce sözlüğü hayatına dahil etmek. Onu da ekleyim.
    Yetkin olursun baya, uğraşma seviyene göre yetkinlik seviyen değişir ama. Konuşma da açıkçası pratik gerektiriyo konuşcak birilerini bulmak lazım ama dinleme ile beraber gelişiyo bence özellikle konuşma. Ben 1 yaz boyunca sürekli amerikan dizi-filmleri izleyerek geliştirdim ingilizcemi hazırlık senemden sonra, konuşma pratiği çok yapamadım tabi ama, konuşuyorum şu an. Yeterlilik sınavını da verebilceğimi umuyorum bakalım

anladığım kadarıyla yeterlilik sınavı hazırlılığı bitirdiğimiz senenin yazın sonunda yapılıyor galiba? :) gözümü çok korkutuyor. biraz mükemmelliyetçiyim. her şey tam olsun istiyorum.

Sene başında da hazırlığı atlamak için yapılıyo diye biliyorum ben. Yani tam olmasından kastına bağlı açıkçası. Nasıl bir ingilizceye tam diyorsan o yönde geliştirebilirsin kendini. Günlük konuşma içn diziler birebir mesela ama daha akademik açıdan gelişmiş ingilizce için makaledir, gazetedir daha iyi olur. Konuşma konusunu internet varken, halledebilirsin, arkadaş falan edinirsin anadili ingilizce olan. Okulda var mı yabancı öğrenciler ben bilmiyorum pek ama benim İngiliz bir hocam vardı onla konuşurdum mesela. Bence istersen her alanda geliştirebilirsin kendini baya
  • İtü endüstri müh. Var mı?normal program ve uolp olan program?

• İtu insaat olacak gibi, bakalim

• İTÜ Mimarlık
  •  İTÜ'lüler Buraya <2013 girişliler>

:)
  • İTÜ Makine veya İTÜ Elektrik gelecek büyük bi aksilik olmazsa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.