Şimdi Ara

İTÜ Matematik Mühendisliğinde 2.sınıfa geçicem.Sorularınızı cevaplayabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben 2019 YKS de 20450 sıralamayla yerleştim.Ve bölümden oldukça memnunum. Bilgisayar Mühendisliği istiyordum normalde.Fakat istanbul içinde iyi bi üni de tutmuyodu.Bölümü araştırınca yazılmla ilgili olduğunu öğrendim.Ve bölümü tercih eden herkesin yazılımla ilgilendiğini gördüm. Ben zamanımda Marmaray Bilgisasyar gelicek gibiydi.Ama Mat Mühü,Marmarının üstüne yazdım.Ve tercihimden çok memnunum.Hatta bizim bölümde Marmara Bilgisayar Mühendisliğinden,YTÜ Elektrik mühendisliğinden gelen kişiler var ve hepsi üniversite değiştiriğine çok memnum.Kısacası bence eğer YTÜ Bilgisayar tutmuyosa, ve yazılım alanında bi kariyer yapmayı hedefliyosanız.Bence değerlendirmeniz gereken bi opsiyon.NOT:Rektörün açıklamasına göre en hızlı iş bulan blüm İTÜde.Eğer sorularınız varsa yanıtlamaktan memnum olurum.

• Farkları şu şekilde anlatıyım. Matematik bölümü biraz daha soyut kalıyo,Mat Mühe göre.Matematik okuyanlar dahAa çok matematiğin o soyut yapısıyla ilgileniyo,Mat Müh ise daha çok piyasada çalışıcak insan yetiştiryo gibi. Matematik daha çok akademisyenliğe yöneltiyo gibi. Benim fikrim böyle şahsen.
  • Yazılım konusunda gereken eğitim veriliyor mu?
    Daha çok hangi sektörlerde çalışabiliyorlar?
    Yurtdışı olanakları nasıl?
  • hocam yazılımla ilgili ne ders görüyorsunuz ve derslerin zorluğu nasıl ödevler falan zor mu ne tarz ödevler veriyorlar ayrıca mezunları şu an nerede, ne yapıyor bir bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezunlar birçok yerde genellikle yazılım veya iş analistliği alanında kariyer yapıyo insanlar.Hatta Microsofta çalışan tek İTÜ mezunu Matematik mühendisliğinden.Bize ilk dönem mezunlar konfreans vermeye geliyodu ve çoğu iyi yerlere gelmişlerdi.Thy,garanti,microsoft çalışan mezunlarla tanışma fırsatım oldu.Yurt dışı imkanına gelicek olursak.Microsftta çalışan bile var.Yani kendinizi geliştirirseniz yurtdışı imkanı açık bi bölüm.
  • hocam matematik bölümünün matematik mühendisliğinden ne farkı var? özetleyebilir misiniz?
  • Hocam bu bölüme uygun olup olmadığımızı nasıl anlayabiliriz? Matematiği seviyorum ama üniversitedeki matematik farklıdır sonuçta.
  • hocam yönetim vs çok eleştiriliyor ama yine de itü memnuniyet sıralamalarında falan ilk 3 bilrmrdin ilk 5te. diğer üniler çok kötü olduğundan mı itünün sorunları mı abartılıyor? kapasiteye göre çok öğrenci olması pahalılık vs vs.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk dönem C öğrendik.Kodlama hakkımda bi bilgim yoktu ilk defa okulda öğrendim ve verilen taskler falan çok advanced değildi ama yeterli zorluktaydı.Yani iyi bi temel attı bana ama kendinizi geliştirmek için sizde kendiniz uğraşmanız lazım her şeyi okuldan beklememek lazım. 2.Dönem MATLAB öğrendik, değişik matematik problemlerine kodlamayla yaklaşmayı öğrendik.Başlangıçta biraz zor olsada derslere katılıp birazda internetten çalıştıktan sonra yapılmayacak bi zorluk değil.
  • Dilangyllenhaal D kullanıcısına yanıt
    Yani dediğine katılıyorum. Diğer ünilerden yatay geçiş yapan arkadaşlarım var YTÜ Marmara vs. Diğer ünilerdeki maduriyetlerin daha fazla olduğu yönünde duyum aldım onlarda. Onlara göre İTÜ daha iyi kalıyo. Ama tabiki kalabalık bi devlet okulu ve sıkıntılar var yok değil. Ama idare ediyoruz bi şekilde.
  • bayvebayansimit B kullanıcısına yanıt
    Farkları şu şekilde anlatıyım. Matematik bölümü biraz daha soyut kalıyo,Mat Mühe göre.Matematik okuyanlar dahAa çok matematiğin o soyut yapısıyla ilgileniyo,Mat Müh ise daha çok piyasada çalışıcak insan yetiştiryo gibi. Matematik daha çok akademisyenliğe yöneltiyo gibi. Benim fikrim böyle şahsen.
  • Bunun yerine yazzilim muh. Secsek olur mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yatay geçiş yapanların ortalamaları nasıldı hocam 4 üzerinden?

• kyrie2 kullanıcısına yanıt
    tabii ki daha iyi olur. bilgisayar yazılımdan sonra yazılabilecek bölüm matematik müh. dir.
  • Canfatherr81 C kullanıcısına yanıt
    Bölüm özelinde ytü ve itü arasındaki eğitim farkı nedir?
    Piyasada net bi şekilde itü>>ytü bakış açısı var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: chr;bear

Bölüm özelinde ytü ve itü arasındaki eğitim farkı nedir?
    Piyasada net bi şekilde itü>>ytü bakış açısı var mıdır?
    Up bu soruyu ben de merak ettim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.