@The Killing Road Nasıl öyle bir kültür olsun ki hocaların çoğu itü itü itü? O kültürün olması için hocaların ezici çoğunluğunun yurt dışı phdli olması lazım bir de üstüne yan gelip yatmıyor biraz olsun umursuyor olmaları gerekiyor. Sanıyorum Koç, Sabancı, Bilkent, odtu, boun dışında böyle bir amaç veya kültür yok. Öğrenciler de zaten yatalım, çıkmışları bulalım, hile yapalım havadan mezun olalım kafasındalar ortalama okullarda. Bilgisayar mühendisliğindeki kan kaybı devam ederse itü'nün yükselişinin bu şekilde devam edeceğini sanmıyorum. Okul çok kalabalık, bölümlerinin yarıdan çoğu çok iyi sıralamalarla almıyor, yabancı dil düzeyi de düşük, şu anki hali overrated bence. UG research okulda olmaması kötü cidden, öğrenci potansiyeli boşa harcanıyor. Özellerde var dediğiniz top tier 3 özelde var sadece, diğerleri devletten beterler genelde. |
İtü nün yurt dışına çıkan öğrenci sayısı diğer top tier üniversitelere göre neden daha az (6. sayfa)
-
-
Mühendislik olarak genel halk ve iş veren açısından büyük ihtimalle ODTÜ ile beraber bir numara.
Araştırma şirketi ne kadar güvenilir bilmiyorum ama mühendislik açısından Dünya sıralamasında 95. sırada ve Türkiye gibi bir ülkenin üniversitesi olarak bunu başarmış.
Ben İTÜ kazanmadan önce de İTÜ'yü çok istiyordum mühendislik için...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yorumlardan da anlayacağınız üzere bu okulun aşırı toxic bir ortamı var . Başarısıyla ön plana çıkamayan kişiler kimlik arayışına girerler , kendilerine bir kimlik bulduklarında ise onu körü körüne savunurlar . Bir şekilde kendilerini başarılılarla eşitlemeye çalışırlar . Bilmem neyin sıralamasında ilk 100 deyiz knk , en eski teknik uniyiz knk diğerlerinden 200 yıl önceden kurulmuşuz yaa , 1985 yılındaki başbakan teknik uniliyişmiş knk .
Yurtdışı , ABDde PhD , bigtech şirketleri fln gavur icadı bunlar boş işler knk .
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
vergiler en az x2 şeklinde olduğundan dolayı 4k dolar alsan bil trde 2k dolar oluyor x2 vergilerden dolayı. istanbul gerçekten amerika ve avrupa ülkelerinden daha pahalı durumda şu an. neyin dolar fiyatına baksam neredeyse hepsi amerika ya da avrupada daha ucuz oluyor, inanılmaz bir durumda şu an ülke.
-
Sertaç Karaman var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kardesim onu bunu bosver nyc nasıl?
-
Lisans araştırması için ne tavsiye edersiniz, bizde de bu tür proje bulup hoca bulup çalışma programları var ama bir alanda çok ileri olmam gerekiyormuş hissi veriyor o yüzden çekiniyorum bu işe girişmeye, atıyorum network temellerini bilmiyorum, öğrensem bile yetecek mi emin değilim. (2.sınıfım)
Backend bilgisiyle proje yapılmaz herhalde diye tahmin ediyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 30 Ağustos 2024; 23:24:59 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
O da dogrudan phd degildi sanirim, mitde bile olsa master kabulu almak cok cok cok daha kolay (cok sayisini az birakmis olabilirim)
Vergi ile de alakasi yok, yemekler bile daha ucuz burada (8.85% sales tax vs %8 mi ne kdv). Diger seylere hic girmiyorum zaten, daha az once ayakkabi aldim 70 dolara, trde aynisi 5250 lira yarısından ucuz
Oturma organimi kollamaktan bi hal oldum, fazla güvensiz, yaşanacak sehir degil ama ucuz
-
Hocam o zaman mastera burslu mu kabul almış oluyor (Amerikan ünileri mastera burs veriyor mu ki )
Gerçekten para vermesi/loan almasi/cok cok nadir olan okul/lab fonu bulması/hiçbir yere yazmadigi trden bulduğu bir burs, 4u de olabilir ilki çok çok çok daha muhtemel olmak üzere
Ya bende aşırı hakim değilim devletlerde çoğu öğrencinin haberi bile yok ne kadar iyi okul olsa da hoca bazlı gidip konuşarak halledilmeye çalışılabilir. Ama mesela bounda çalışma yapmak isteyen birkaç arkadaşım eli boş dönmüslerdi konustukları hocalardan(calısma dediysem öyle buyuk birsey degil)
koc sabancıda yazın dışardan öğrenci kabul ediyorlar tr ve yurtdısından onlara bakılabilir. Bilkenti bilmiyorum acıkcası oda eder herhalde.
birde bence genel olarak insanlar çok az staj yapıyor sömesterda bile staj kovalanabilir 1. Sınıftan sonraki her senede
Cunku yonlendirme yok veya ogrencide de o vizyon yok. Odtu bilkentte saydiginiz okullardan donen hocalar var itude pek boyle bir durum yok. Bu manada bakarsak akademisyen kalitesi acisindan bilkent ayri bir noktada zaten.
1 ve 2 seçenek daha az ihtimal bence , ug dayken paper sayısı fazlaydı galiba
ituye vizyonu da biz getircez insallah
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yltyy -- 1 Eylül 2024; 13:44:20 >
Öğrenciyle çok ilgisi yok. Itu'den alıp aynı öğrenciyi Bilkent'e, Sabancı'ya koysanız o vizyon mu gelecek birden? Okulun yönetimini ve hocalarını, departmanın işleyiş şeklini öğrenci olarak değiştiremezsiniz. Sadece hoca da değil, tüm bir departman ve üniversite yapısı var, en iyi hocayı alıp o ortama koysan oraya uyum sağlamak zorunda kalıyor sonuçta, çoğu şeyi kendi kafasına göre yapamıyor kimse üniversitede.
Amerika'ya phd'ye öğrenci yollamak gibi bir şey yok TR'deki üniversitelerin aklında. ODTU, bilkent, sabancı, koç'taki öğrenciler farklı konuşur çünkü ayrı dünyada yaşıyorlar, bunları alıp 1 dönemliğine Aydın, okan, gazi gibi bir yere koysan bunalıma girerler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 1 Eylül 2024; 13:59:56 > -
ODTÜ öğrenci tipi İTÜ'den uçurum olarak farklı değildir diye düşünüyorum?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X