Şimdi Ara

İtü nün yurt dışına çıkan öğrenci sayısı diğer top tier üniversitelere göre neden daha az (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
4
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt
    Yani nasıl sokmamız gerekmiyor anlamadım. Bir sürü veride, haberde itülüler yer alıyor. Tamam odtünün yurt dışı oranı %35 itünün %28 diye itüyü kötü yapması zaten saçma. Bir kere itüde eğer açıp bakarsanız eefde dağıtılan bir kitap var itünün çınarları diye, eğitim dili İngilizce olsa bile türkçe anlatmayı tercih eden bir okul olmuş yıllarca. Rektörler bunun uzun zaman savaşını yapmışlar eğitim dili ne olmalıdır diye. Zaten itüye İngilizce eğitim odtü boğaziçiden sonra geliyor diye biliyorum ben

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben ne zaman haberleri açsam itü bilmem ne takımı teknofestte şunu yapmış odtü şunu yapmış diye duydum. Her zaman itü odtü boğaziçiyi duyarak büyüdüm. Kendi okuduğum okul odtü ve Boğaziçi'nden kötü olabilir. Ama ben onlarla yarışamayacak bir okul olmadığına inanmıyorum. Kesinlikle yarışabilecek bir kapasitede gibi geliyor bana

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt

Sıkıntı yok ben de iyi bir rektörümüz olsa çoğu okulla kapışırız diyorum.

• daxpc kullanıcısına yanıt

Bizden de var bi sürü adam. Zamanında 6 haneli sıralamayla üni okuyanlar faang’a girebiliyorsa başarı olarak saymam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam sizin okulunuz güzel. Mevzu burada itüyü biz ilk 3e sokarken biraz daha mühendislik açısından bakıyoruz. İtü odtü gibi boğaziçi gibi eşit ağırlık bölümlerine açılsa belki zamanla onları bile geçebilir. İtü en iyi devletlerden biri deme sebebimiz okulu mühendislik bazında almamız. Zaten okulun eşit ağırlığı falan yok ki birkaç bölüm ve program dışında.

Dostum neye bu kadar sinirlendin hic anlamadım ama komik duruma düşmüşün dışardan bakan biri olarak onu söyleyebilirim. Hayır yaşınız mı küçük cidden anlamıyorum biri sizin okulunuzu beğenmiyorsa neden buna bu kadar bozuluyorsunuz. Sanki hayatınızda sizi ifade eden tek şey bumuş gibi bu kadar abartılı tepkiler vermek saçma.

Kaldı ki her top tierde okuyan onlarca arkadası olan biri olarak bu olayı en fazla itülülerde görüyorum. En yakın 3-4 arkadasımın ikisi itu elektrık ve makinada okuyor. İkisi de ağlaya sızlaya son tercih itü yazdı biri boun diğeri tıp isityordu şimdi ikisine sorsan evrendeki en iyi okul itü. Ne dersleri iyi ne okulla inanılmaz bağları var ama deli gibi savunuyorlar, cidden itülüleri çözebilmis değilim😗

bide son 5 senede hem sıralama hem algı olarak çok tırmandı itü yoksa suan 10-15k dan alan bölümlere 40k dan rahat giriliyordu 4-5 sene önce. Hem kontejan azaltma calısmaları hemde devlettin burslarla ittirmesi itüyü son 5 senede bayağı iyi topladı.

kendi fikrime gelecek olursak top 6 okul içinde itüyü 6ya koyarım. 5 ile 6 arasındaki fark 6 ile 7 arasından elbette daha az.

birde ytülülere o kadar zorbalıyorsunuz itülüler olarak kendinize yapılınca deliriyorsunuz 😬

Son olarak ne okuyorsun valla cok merak ettim

• Bu oranlardaki nüanslara takılmak çok akıl kârı bir iş değil aslında. İsterseniz ODTÜ'de okuyun, isterseniz İTÜ'de okuyun, aynı emeği verdiğiniz takdirde büyük ihtimalle yakın pozisyonlarda olacaksınız, bence asıl nokta bu. İki üniversite arasında ortalama yurt dışına çıkma, iyi şirketlerde iş bulma oranları çok farklı olduğunda bir yargı üretilebilir belki, ama İTÜ ve ODTÜ arasında böyle bir uçurum var mı? Sanmıyorum.

• daxpc kullanıcısına yanıt

faangda calısabilecek potansiyel itü mezunu sayısı koçun minimum 20katı falandır.

kocta 4bölüm + 25 senelik mezun agı

itüde rahat 10+ bölüm + 50senelik mezun + kontejan olarak da fazla(bölüm bazlı)

rahatlıkla yanlış bir karşılaştırma yaptığınızı söyleyebilirim.

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Hocam burada küçük duruma düşmüş demenizi anlarım fikrinize saygı duyuyorum. Zaten sevilip sevilmemesi taktığım bir şey değil çünkü ben tam itülü bile sayılmayabilirim ama forumda açılan konudan biri itünün neden leş olduğunu konuşmak olunca el atıyorum. Okuduğum bölüm de itü kıbrıs elektrik elektronik. Zaten yukarıda yazdım normalde yıldıza gidecektim diye. Arkadaşlarını anlamama sebebin itüyü itülüler seviyor diye olabilir. Ağlayarak yazsalar bile okulun imkanını güzelliğini görünce seviyorlar işte. Ayrıca yıldızı zorbalıyorsunuz diye gidip genelleme yapmışsın. Ben öyle bir şey yapmadım bu forumda. Hiçbir bölümü de zorbalamadım. Sadece istanbul gelişimi yazmayın dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 29 Ağustos 2024; 23:15:26 >

Ben biraz daha genel bakıyorum hocam. Keşke okullar belirli alanlarda eğitim verse. Odtü itü mühendis yetiştirse, bizim okullar gibi okullar da iibf'de varlık gösterse.

Aynen öyle hocam. Yoksa ben şuna da net eminim, odtü boğaziçi itüden iyidir genel olarak. Bizim sevdamız itüye ayrı. Beni bilen bilir. 30klarda takılan bir eleman olarak itüde okumak büyük şans ve okulu bu yüzden savunuyor seviyorum.

• Baskan dream cok bariz örnek olmus senden daha hipster bisiler beklerdim.

suanda 60 mühendis calısıyor dream de 150k dan az alan elbet vardır backend eng ler 120ile fln baslıyor

okullara bakacak olursak

14boun

10koc

8odtu

6sabancı

5itü

5bilkent

2hacettepe

(linkedinde bu listede yazmıyor ama ben 1yıldızlı biliyorum)

mühendislik olarak calısan sayıları böyle, girenler de top tier öğrencilerdir nezlimce.

fena örnek değil ama çok kısıtlı sayıda insan bu paralarla işe başlıyor.

hocam aslında burda takılınan şey İtü'ye bir tek bu forumda top okul denmemesi. Başka hiçbir yerde ne akademik camiada ne toplum algısında böyle bir şey görmedim gören varsa da söylesin.Yoksa zaten bi insanın okuduğu üniyi harıl harıl savunması normal değil. Ben şaşırdığım için böyle cevaplar verdim.Yazarak ifadelerimizi tam belirtemediğimizden dolayı öyle algılanıyor

Benim itülü arkadaslarım hem yıldızları hem kıbrıslıları zorbalıyor.( zorbalama sebebi de elektrige giren arkadasımdan daha dusuk sıralama ile cs e giren kıbrıslı lavukları kıskanması)

eger bu sene girmediyseniz fena şanslı bir tercih yapmışsınız hayırlı olsun.

son 3-4 senedeki itü kıbrıs iyi piyango oldu valla hayırlı olsun, siz hiç gitmeyeceksiniz değil mi kıbrısa? Diploma da aynı diye biliyorum ben

son olarak internetteki insanların fikirlerine çok takmayın kocaman bir çöplükte herkes herkese sallıyor, iyi akşamlar

Hocam arkadaşlarınız öyle düşünebilirler bilgisayarcıları pek bilmiyorum o konuda. Ben eefde kıbrıs elektrik elektronik dediğimde hiç öyle laf yiyip dışlanma yaşamadım. Yaşarsam da yapacak bir şey yok. İstediğini düşünebilir insanlar. Biz; bize verilen bir imkandan yararlandık, diyorum öyle bir sözde ayrımcılık olursa. Evet geçen sene girdim itü kıbrısa hazırlığı da atladım kıbrısa hiç gitmemek için. Eğitimi tamamen istanbulda alacağız gibi görünüyor. Evet piyango da oldu fena gerçekten. İtü hayaldi gerçek oldu. Elimden geleni de yapacağım itülü gibi bir öğrenci olmak için zaten. Sağ olun ayrıca tavsiyeniz ve güzel sözleriniz için. İyi akşamlar
    (Ekleme: diplomada yerleşke olarak kıbrıs yazıyor elektrik elektronik fakültesi yerine bir de dekan imzası yerine itü kktc yönetim kurulu başkanı imzası var. Onun dışında itü diploması diye geçiyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panzer1437 -- 29 Ağustos 2024; 23:33:23 >

mesajımı okumadığınızı varsayıyorum, çünkü sadece ceng mezunlarını karşılaştırdım, veriyi kendiniz linkedinden de inceleyebilirsiniz.

• Gözden kacırmısım, gene minimum 3kat fazla mezun oranı vardır karsılastırdıgımızda. İtü odtu boun u karsılastırmak daha sağlıklı olacaktır. Bounun çok ezici bir üstünlüğü var orada da. Vallahi akp okulu fena yemeye calısıyor 3-4 sene daha dayanırsa eski günlerine döner.

Şu okulunu aşırı savunma olayı ytülülerde daha kötü ya

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

Hayır alakasız değil. Yurt dışına çıkmak paran varsa da tamamen isteğe bağlı şeyler. Odtü itü'den fazla yurt dışına öğrenci gönderiyor diye Odtü bu manada iyi bir üniversite çıkarımını yapamazsın. Prestij bakımından öğrencilerin gittikleri yerleri karşılaştırarak bir çıkarım yapabilirsin. Yoksa bitlis'deki adam da yurt dışına çıkabilir.

• Olm şu tartışmalarda geçen sene en önde ben olur bol keseden konuşurdum.

Neyse itü iyidir bence (bilmiom olm buradaki çoğumuz sallıyoruz) her küçük şeyin bölümünü açmayı bırakıp bir de şu %30 denen garabeti (Türkçe olm işte bölüm uzatma) kaldırsa dadından yenmeyecek

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.