Şimdi Ara

İtü nün yurt dışına çıkan öğrenci sayısı diğer top tier üniversitelere göre neden daha az

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
4
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forumda üniversitelerin mezunlarının yurt dışına çıkış oranlarının karşılaştırıldığı birkaç konuya rastladım. İtü; ODTÜ,Boun,Bilkent ve Koç’un belirgin derece de gerisinde kalmış.

Bunun nedeni nedir ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hocam aslında burda takılınan şey İtü'ye bir tek bu forumda top okul denmemesi. Başka hiçbir yerde ne akademik camiada ne toplum algısında böyle bir şey görmedim gören varsa da söylesin.Yoksa zaten bi insanın okuduğu üniyi harıl harıl savunması normal değil. Ben şaşırdığım için böyle cevaplar verdim.Yazarak ifadelerimizi tam belirtemediğimizden dolayı öyle algılanıyor

Yorumlardan da anlayacağınız üzere bu okulun aşırı toxic bir ortamı var . Başarısıyla ön plana çıkamayan kişiler kimlik arayışına girerler , kendilerine bir kimlik bulduklarında ise onu körü körüne savunurlar . Bir şekilde kendilerini başarılılarla eşitlemeye çalışırlar . Bilmem neyin sıralamasında ilk 100 deyiz knk , en eski teknik uniyiz knk diğerlerinden 200 yıl önceden kurulmuşuz yaa , 1985 yılındaki başbakan teknik uniliyişmiş knk .
    Yurtdışı , ABDde PhD , bigtech şirketleri fln gavur icadı bunlar boş işler knk .

İtü düşmanlığım yok hocam sadece bir şeyi olmadığı gibi göstermiyorum. Ben İstanbul üniversitesindeyim ve istanbul üniversitesinin top tierin yanından geçemeyeceğini, itüden de geride olduğunu söyleyebiliyorum ama siz itü top tier değildir diyemiyorsunuz. Gayet net aslında itü top tier üniler listesine giremez. İtüyü yermiyorum gördüğünüz gibi hakkını veriyorum, top tier ünilerde değil ama top tier olmayan ünilerden de üstte diyorum.

• Saydığın diğer ünilerle itü karşılaştırılamaz bence. İtü hariç saydığın ünileri top üniler listesine koyup değerlendiriyoruz zaten.

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Aradaki fark karşılaştırılamayacak kadar açıldıysa üzücü.

• BSc MSc Phd zart zurt ne varsa hepsini ütü’de okuyunca ingilizce denen bir şey kalmıyor dinozor hocalarında maalesef. Balık da baştan kokar.

• hem hazırlık eğitimi yetersiz hem de BAZI hocaların dili iyi değil. ayrıca hocaların akademik geçmişi itü-itü-itü olunca referans vermeleri zor oluyo galiba.

• İTÜ (İngilizce Terk Ünv.) olunca durum böyle oluyor. Şaka bir yana İTÜ'yü çok sever saygı duyarım her ne kadar benim sevgi ve saygıma ihtiyaç duymasa da.

• konu linki var mı

• yvztr kullanıcısına yanıt

herkes ingilizce kötü diyor itüde. sadece sınavlarda işlem filan yaptıklarından mı ?

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt

https://forum.donanimhaber.com/universiteler-ve-yurtdisi-orani-meraklisina-eem--155984650

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-m-yurtdisi-oranlari-apple-microsoft-calisan-sayisi-dev-rehber-guncellendi--149854588

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tkexpert -- 28 Ağustos 2024; 15:39:6 >
  • tkexpert T kullanıcısına yanıt

sağ ol kral

• Beyacun Çekmezoğlu B kullanıcısına yanıt

Yok

• İngilizce eğitim dinozor hocalar ve dinozor müfredat

• Burada daha çok maas veriyorlar almanyada yazılımcı net 2500-3500euro (brutto 5000-8000) arasi alıyor ama turkiyede daha çok aliyorlar

Ve almanyada maaşının yarısından fazlasını kiraya ödüyorsun burada böyle bir şey yok

Ve almnayaya gotmis yazilimcilarin çoğu pisman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 29 Ağustos 2024; 11:52:16 >
    Buraya göre fark o kadar devasa değil? Bazı alanlarda sağlam fark var %35 iken itüde %25 ama genel olarak yine ilk 4 5te yerini korumuş itü.
    Bence yurtdışına çıkışın az olma sebebi itüde hocaların İngilizce dersi bile türkçe anlatması olabilir. Ama çıkan da çıkar bence itüden yurt dışına. Engel olacağını düşünmüyorum aaa bu itü odtü değil diye

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

yazılımcı maaşları ne durumda

• 20-25bin tl

• İti top degil guzel kardesm

• lememo L kullanıcısına yanıt
    Ütü rezil üni hocam bence de. Hiçbibogolmaz ütülülerden ☝️

Eem dışında çok fark yok bence

• Leopard76 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ütü leş okul fark baya var siz göremiyorsunuz

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.