sence İtü'nün mü popülerliği daha fazla Koç'un mu Bilkent'in mi?Yani sorsan rastgele çevirdiğin birine ilk 3 üniyi boğaziçi-itü-odtü mü der koç-bilkent-boğaziçi ya da odtü mü? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtü nün yurt dışına çıkan öğrenci sayısı diğer top tier üniversitelere göre neden daha az (3. sayfa)
-
-
hocam bu arada nedir sizdeki bu itü düşmanlığı? Okuduğunuz okul neresi bölüm ne? Orada itülüler yasaklı falan mı? Her forumda sağlam itü düşmanlığı görüyorum sizden
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yani ben itü-odtü-boğaziçi mezunlarının özellikle belirtildiği onlarca iş ilanı gördüm ama bi tane bilkent ya da koç diye ayrı belirtildiğini görmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sen bu kafayla ilk şirketinde batarsın çok net söylüyorum, bence o işlere hiç girişme
-
Ben her zaman 3lü olarak itü odtü boğaziçi duydum. Vakıflarda da sabancı koç bilkent. İtüyü top tier saymamak
bu arada top 5 üni arasında ceng'den yurt dışına en az öğrenci gönderen üniversite sanırım koç idi. ceng bazında yanlış hatırlamıyorsam itüden de düşük. sıralama bilkent, boğaziçi, odtü, itü, koç şeklinde gidiyor
-
İtü leş hocam bu sıralamaya göre. Top tier saymayalım. Okulu kimse bilmiyor zaten
Kısmet. Bu hayatta risk almadan bir yere gelinmez. Aklımda ciddi projeler var.
İtü düşmanlığım yok hocam sadece bir şeyi olmadığı gibi göstermiyorum. Ben İstanbul üniversitesindeyim ve istanbul üniversitesinin top tierin yanından geçemeyeceğini, itüden de geride olduğunu söyleyebiliyorum ama siz itü top tier değildir diyemiyorsunuz. Gayet net aslında itü top tier üniler listesine giremez. İtüyü yermiyorum gördüğünüz gibi hakkını veriyorum, top tier ünilerde değil ama top tier olmayan ünilerden de üstte diyorum.
-
Üniversitelerin top tier olması için belli bi ekole dayanmaları ve kültürlerinin olması gerektiğini bilmiyorlar sanırım. İtü Odtü ve Boğaziçi bu kültürlere sahip ve tanınırlıkları en yüksek 3 okul.
Puahhahaha bu nasıl bir sıralama skalası la. Kafası basan herkes ilk 3 üniye odtü bilkent boün der
-
Puahhahaha bizim iü de 4. olsun o zaman saçmalığa bak
-
bi 5 seneye Bilkent yerine Özyeğin gelebilir sizin kıstas anlayışınıza göre🤔
Bilkent yerine hiçbir vakıf üniversitesinin gelebileceğini düşünmüyorum hocam. Özyeğine 200 sene ver yine hiçbir yere gelemez.
-
diğerlerine göre geride haklısın, fakat cengde FAANG mezun sayısına göre koçtan bir tık önde. linkedinde itü cengden mezun 111 FAANG çalışanı varken koçta 86. tabii büyük fark değil fakat itünün mezun başarısı olarak türkiyenin en iyi eğitiminin olduğu söylenen okula göre önde/kıyasıya olduğu açık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 29 Ağustos 2024; 23:2:44 > -
Evet hocam demiyoruz. Çünkü itü'nün biz itülüler olarak top tier ünilerden olduğuna inanıyoruz. Ve yıllardır da ailemizden böyle duyduk. Şimdi elime gelen verilerde itü ilk 5te yer alıyor ama ilk 3 te bazen yer alamadığı için top tier değil diyemem. Top tier demek benim için her zaman 6 okul oldu. Odtü boğaziçi itü vakıflarda da koç bilkent sabancı. Vakıflarla devleti hiçbir zaman bir tutmadım tutmayacağım. Vakıflar çok ayrı seviye
Faang çalışanı olmak bi başarı kıstası değil
Devlete bir 3. sokacak olsak o itü olurdu ama sokmamız gerekir mi bilmiyorum. Vakıflardan ise bilkenti tenzih ederek dediklerinize katılıyorum. Bilkent ayrı.
-
ünilerin bölüm başkanları bile faang'a gönderdiği mezun sayısını bölüm tanıtımında en üstlerde kullanıyor, ama sen öyle diyorsan öyledir
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X