Şimdi Ara

İtü nün yurt dışına çıkan öğrenci sayısı diğer top tier üniversitelere göre neden daha az (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
131
Cevap
4
Favori
4.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş

Anadolunun bağrından kopup koca giden adamı gaziye koysan niye bunalıma girsin ki. Vallahi bu okulları da buradaki öğrencileride cok metalastırıyorsunuz bence insan her yerde aynı insan 😗. Ayrı dunyada yasıyorlar fln cok ezbere yapılmıs yorum gibi geliyor bana.

kaldı ki bu okullardan hedefi aselsan ss olan bircok insan var oraya gazili de gidiyor bu okullardan da tonla adam gidiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Hocam gazi üzerinden örnek veriyorsunuz da gazili değilseniz bilmezsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cibiggi kullanıcısına yanıt

cevap verdigim arkadas tum okullarrı genelleyip duruyor ben gazidekiler de ss de var diyince mi gaziyi bilmiyor oldum yapmayın :)

kaldı ki herkes max 1-2 okulda okumus oluyor böyle bakacaksak hiç yorum yapmayalım.

"Değilseniz" bilmiyorsunuz değil

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sehoka kullanıcısına yanıt

Ben de onu diyorum zaten, öğrenciler arasında fark yok. ODTU, Bilkent ve ITU bilgisayar arası öğrenciler fark olmadan giriyorlar tercih aşamasında. Sonrasında öğrencilerde vizyon olmadığı için ug research falan yapamıyorlar değil durum onu söylemeye çalıştım.

Bilkent'te 3. sınıfa geçmiş öğrenciyi alıp Gazi'ye veya Aydın'a 1 dönemliğine yollayın bakalım ne diyecek... Ayrı dünyalarda yaşıyorlar çünkü birçok okulda mezuniyet sonrası Amerika'ya gitmek gibi bir hayal bile yok.

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Niye sürekli Gaziyi örnek verdiğinizi anlamış değilim. Türkiye’de herkesin girmek isteyeceği büyük kurumsal firmalarda tonla Gazi mezunu var. Sadece Türkiye’de de değil yurtdışında çalışan da bolca Gazili var bir ODTÜ olmasa da.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KillingField kullanıcısına yanıt

Söyle ekleyeyim bilkent ile gazi arasındaki fark gazi ile aydından az olabilir. Hadi odtu itu-gazi farkı gazi aydından net daha azdır.

gazi bence gayet iyi okul yüce baskan AZİZ YILDIRIM GAZİ mezunu belki ankara uni de aynı sekilde bu okullar eskisi kadar top tier olmasa da gayet okunabilecek okullar ben beğeniyorum

Benim takıldığım nokta bu değil. Arkadaş sürekli Gazi üzerinden örnek verdiği için yazdım. İstihdam istatistiklerine baksın bakalım, aralarında iddia ettiği gibi dağlar kadar fark var mıymış… Yurtdışına çıkma konusuna gelince, bu durum okulla ilgili olduğu kadar kişinin kendisi ile de ilgili, hatta sadece kişi de değil, kişinin ailesi ile de maddi olarak ilgili. Bu yüzden zaten özel üniversite mezunlarının yurtdışına giden mezun oranları daha yüksek oluyor.

-https://forum.donanimhaber.com/savunma-sanayii-ve-buyuk-firma-calisanlari-hangi-okullardan-mezunlar--156155993#156155993

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KillingField -- 2 Eylül 2024; 23:38:33 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Nispeten katılmakla birlikte yurtdısı gidislerde genelde göz önüne alınan kısım aile parasıyla ing mastera giden lavuklar olmuyor ondan o konuda haklı olmadıgınızı dusunuyorum. Birde gazi 100 yıllık okul yüz binlerce mezunu var, odtu yokken gazi vardı yani istatistiklerde buna da dikkat etmek gerekiyor. Elimizde mesela 2000den sonra mezun olanlar açısından bir istatistik olsa ve sonuc aynı çıksa (ki çıkmaz) o zaman tamamiyle haklı olurdunuz.

Farkındaysanız konu tamamen yurt dışına çıkan öğrenci konusu, cevap verdiğim mesaj ug research, yurt dışı phd gibi şeylerdi. Bu açıdan büyük fark olduğunu düşünüyorum. Sürekli o okulu örnek falan vermedim bir kez yazdım, anlaşılmayınca aynı mesajı tekrar yazmak zorunda kaldım, daha başka mesajlarımda o okulun adını anmışlığım yoktur daha, bu kadar alıngan olmayın.

Rastgele okul isimleri veriyorum direkt olarak bir okulu hedef göstermemek için, o okulun adını kötü olmadığı için söyledim, kötü bir okul olmamasına rağmen yurt dışına lisans sonrası direkt phdye gitme gibi konularda top tierin gerisinde kalıyor TR'de diğer okullar, geri kalmanın ötesinde hiç yok böyle bir kültür çoğu okulda.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.