Şimdi Ara

İTÜ UOLP YAZANLAR BURDA MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtü uolp bilişim sistemleri ve endüstri yazdım. Sıralamam 60k. Hem itüde cs eğitimi alıcam hem de 2 yıl amerikada okuyup çalışma iznimi alıcam   Baska yazanlar var mı?

Geçen sene kontenjanları dolmamamıs 25 kisiden 17 kisi yerlesmis. Son giren 99k. Sizce girememe ihtimalim ne kadar?

• bence girersin. zenginsen de çok mantıklı tercih. bu arada bölümde 1. olursan burslu gönderiyorlar

• Bu bölümler bu sene uçar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • yardımicinactımhesabı Y kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam. 1 ve 2.yi burslu gönderiyorlarmıs sanırım.

• sizce daha kontenjanı dolmayan ve son girenin 99k ile girdiği üniversiteye 60k ile girememe şansım ne kadar? Çok düşük değil mi?

• yuyucu355 Y kullanıcısına yanıt
    Girersin hocam rahat

• hocam sanırım bu programdasınız. benzer bir başlıkta görünce yazmıştım aynısını buraya da aktarıyorum ki bu programı araştıranlar ve paralarını harcayacaklar iyice araştırıp bile bile lades olmasınlar. Eğer hayaliniz itü ve referans program için gerekli puanı alamıyorsanız tamam ama biraz şeffaf olunmalı. köklü üniversitelere olan ilginin suistimal edildiğini düşünüyorum. Tercihleri bir şekilde etkilemeyeyim diye bugün yazmaya karar verdim. diğer girdimden alıntıdır:

"youtube'da OK motorcu'nun videosu var Amerika SUNY hakkında. Kendisi endüstri müh. okumuş. Lanet okuyor desem yeridir. Programın laçka olduğunu, gidilen üniversitenin diplomasının anlamlı bir karşılığı olmadığı, para tuzağı olduğu vb. yermiş durmuş. Bir itü diploması alacağım diye böylesine rezillik yaşamanın gereği yok. Adam gibi üniversitelerle anlaşma yaparsın anlarım ama böylesine izole ve sahipsiz bırakılan programlar gençlerin zamanını çaldığını düşünüyorum. O programda elle tutulur tek üniversite iskoçya'daki strathclyde üniversitesidir. "

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTÜ vs İTÜ Eşit mı?
    6 yıl önce açıldı
    Mühendislik mi iktisat mı?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yuyucu355 Y kullanıcısına yanıt
    1. Ve 2.burslu gidiyorsa 2 3kdan yazan adam varmidir la bu bolumu

• gidilen okullar qs e göre baya kötü

• yvztr kullanıcısına yanıt

Endustri muhendisliğini bilmiyorum ama bilişim özelinde linkedinde inceleyebileceğiniz üzere mezunların gayet iyi yerlerde, iyi şirketlerde çalışıyorlar. Bighampton üniversitesi abd’deki top 50 okuldan biri 37.sırada. Arkadasin videosunu izledim, hakli oldugu noktalar var haksız oldugu noktalar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suny bünyesinde yer aldigi icin qs deki sıralamasına bakmak pek mantikli değil cogu yabancı forumda okudugum ve hocalarin bahsettiklerine göre qs sıralama kriterleri icin saglikli data toplayamıyor SUNY den. Cunku suny bünyesinde ödenek basta toplu geliyor sonra okullara ayrılıyor, bir hoca baska bir suny bünyesindeki okulda derse girebiliyor, daha local okullar olmasi gibi sorunlardan dolayi qs icin saglikli data yok.

• CH3COOH C kullanıcısına yanıt

Var, geçen sene birinci giren 3000 den yazdi

• Merhaba. İTÜ ücretli (İngilizce) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği UOLP-New Jersey Institute of Technology bölümündeki New Jersey Institute of Technology Dünya sıralamalarında ilk 800'deymiş (791-800 arasındaymış) yani YTÜ'yü geçmiş ama prestij, ve eğitim kalitesi olarak YTÜ seviyesinde midir yoksa Sakarya Üni seviyesinde midir bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 9 Ağustos 2024; 19:28:7 >
  • Metalciadam335 M kullanıcısına yanıt

kötü yani

• UOLP bünyesinde bizdeki üniversitelerden iyi düzeydeki tek üniversite Strathclyde Üniversitesidir. O da gemi inşa mühendisliği üzerinde yürüyen bir program olup talibi ne yazık ki diğerlerine göre daha azdır. Ancak diplomasına dünyanın her yerinde saygı gösterilir. Diğer anlaşmalı üniversiteleri ele alırsak bize faydası olabilecek ilk unsur itü diplomasına namzet olmak adına yksde az kasmaya imkan vermesi bir diğeri de abd okullarını bitirdiğinizde işinizi iyi denk getirir iseniz kapağı abdye atmanızı kolaylaştırmasıdır. Ancak Trump sonrası uzun süreli çalışma izinlerinin de zorlaştığı söyleniyor. Dünya sıralamasına etki eden bir unsurun da yabancı öğrenci oranı olduğunu unutmayın. Öyle ki bu durum Karabük üniversitesi’ni bile sıralamada öne çekmiş.

• Selam araştırdınız mı mesela sizin gideceğiniz bölümlerin eğitim ücreti + barınma ücreti kaç dolar oluyor?

• Ne itüymüş abi, "itü diploması" denilen zımbırtıyı almak için zart zort okullarda okumaya razı mısınız allah aşkına? Ne kadar saçma bir düşünce bu. Sıralaman kötüyse git yıldızda oku marmarada oku en azından doğru düzgün bir kampüste görece daha az masrafla adamakıllı bir eğitim almış olursun, sırf diplomada itü yazacak diye kumar oynamak hiç mantıklı gelmiyor.

• Egon_Krenz E kullanıcısına yanıt

Bu girdinize katıldığım hususlar olsa da bir taraftan da cevap vermek zorundayım. UOLP (Uluslararası Ortak Lisans Programı) ODTÜ, İTÜ, Marmara, Dokuz Eylül, Gazi, Ankara vd. olmak üzere pekçok Devlet ve de bilimum Vakıf Üniversitelerinin uzun yıllardır yürürlükte tuttuğu çift diploma programlarıdır. Kısa bir araştırma yapıldığında Dünyadaki pekçok saygın üniversitenin buna benzer uygulamaları olduğunu görebilirsiniz.

DH Forumunun biraz da doğası gereği eğitim-öğretim forumunda da mühendislik programlarına ilginin daha fazla olduğu aşikardır. Güncel hali ile en fazla Mühendislik UOLP seçenekleri İTÜ bünyesindedir. Bu nedenledir ki forumda UOLP (Alt kategorisi olan SUNY) konuları İTÜ ile anılmaktadır. Çift diploma edinme (Size iki farklı not ortalaması sunması), eğitimin bir kısmını ülkemizde sürdürme sayesinde daha ekonomik bir yurtdışı üniversite serüveni imkanı, Top Vakıflar da dahil özel üniversitelere dört yıl (dolar bazında katlanan) para vermektense bu programlarda iki yıl ödeme yapma avantajı, Marmara, YTÜ'nün ceng, eeng vb. dahi girilemeyecek yks puanları ile taliplisi bol programlara mezuna kalma derdi olmaksızın mevcut makul sıralamalar ile girilme avantajı ve burada sayamadığım pekçok objektif ya da nesnel getirileri sayesinde orta ya da iyi halli ailelerden gelen (araştırmacı/faydacı danışman destekli) adayların gözünden kaçmamıştır. Programlara kayıt yaptıran adayların mezun oldukları liselere ve ilk giren adayların başarı sırasına bakılmasını da fikir vermesi açısından tavsiye ederim. Elbette 4 yıl kesintisiz kurumsal kampüs kültürünün sekteye uğraması bir dezavantaj olarak düşünülebilir.

Öyle ya da böyle herkesin kendi kararı ve burada yazdıklarımıza bakarak İTÜ vs. cebimize harçlık koymuyor. Görüşüm daha kalifiye üniversiteler ile anlaşmaların yapılması şartı ile bu programın özel üniversitelere nazaran iyi bir alternatif olduğudur. Unutmayın tekel olduklarını gören özel üniversiteler fiyatlarını pervasızca katlamayı kendilerine hak görüyorlar. Hepinize esenlikler dilerim.

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakianboy -- 9 Ağustos 2024; 23:30:23 >

• trakianboy kullanıcısına yanıt

Merhaba. Küçümsense de Dünya sıralamalarında 791-800 arası bir sıralamaya sahip olan New Jersey Institute of Technology iyi mi yoksa ortalama mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalciadam335 -- 10 Ağustos 2024; 10:49:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.