Şimdi Ara

İyi bir işin yoksa düzgün yaşamanın bir önemi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
2
Favori
826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sen istediğin kadar düzgün bir hayat yaşa, günün sonunda asgari ücretli bir işte çalışıyorsan elin serseri doktor oğlu senden daha çok değer görecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60DA53D0F

Bu mesaj silindi.

Durumdan kurtulmak demeyelim de eğer düzgün bir hayat yaşıyorsanız bunun bir anlam kazanması için ileride iyi bir iş sahibi olmanız lazım.

Yok ben iyi bir iş sahibi olamam diyorsanız düzgün yaşamak için çok kasmanıza gerek yok.

• iyi bir iş sahibi olamam

• Serseri doktor nasıl oluyo la bi insan serseriyken her sey olur da doktor olamaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Hamza yine gittin konunun en küçük detayına takıldın. Örnek olarak verdik onu yahu.

• Aferin kiyosaki'nin yolunda ilerliyorsun bir şey olur senden.

• TEHET kullanıcısına yanıt
    az maaş alıp parayı değerlendirmek falan yalan. o borsacıların alayı uzun yıllar maaşlı işlerde çalışmış kişiler. kimse kolay kolay borsa tarzı yerlerde asgari ücreti değerlendirip zengin olamaz.

kıriptoculara da kanmanak gerek, kripto aleminin toplam işlem hacmi çok ufak. arzı sınırlı olsa dahi fiyatının kontrol edilmesi kolay. ayrıca kripto'da %100 kâr eden kişi gaza gelip bağırıyo ama Luna olayında, FTX olayında parasının yüzde yüzü uçup giden birsürü kişi var. o örnekleri görmezler mesela.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Örnek sacma olursa fikir zaten sacmadir omg

Kendini savunurken burada diyeceksin ki

"Komsunun galerici serseri bağrı yanık dexter ayakkabili keko oğlu senden daha adam olur" gibi gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geleneksel borsalarda da kazanıyor insanlar ve kripto dahil tüm bu borsaların hepsinde para kazanılmasının tek bir nedeni var = merkez bankalarının karşılıksız para basıp piyasaya eşşek gibi pompalaması.

2018'de: "bu dönemde otomobil alınmaz" deniyordu çünkü 2 senede fiyatlar %100'den fazla artmıştı. ben yine de aldım otomobil. sonuç? ben aldıktan sonra 15 kat arttı fiyatlar.

2018'de: "sakın ev almayın!" deniyordu. ben aldım ev. sonuç? aldıktan sonra 15 kat arttı fiyatı.

bu ortamda adam borsada parasını beşe katladı diye kendini Einstein zannediyor.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Olay sadece para değil aynı zamanda unvan da önemli. Kadınların olduğu bir ortamda bir anne oğlum doktor dediğinde daha çok ilgi görecektir.

Bir baba doktor oğlunun yaptığı kötü şeylere daha çok göz yumacaktır. Çünkü toplumda onların eline bir gurur kaynağı vermiştir.

• senin benim gibi yüksek maaşlı olmayan kişiler için konuşuyorum: bizim çapımızdaki kişiler için ev-araba gibi şeyler uygun ortam olursa alınır. zamanında uygun krediler vardı, aldık. benim evle arabaya ödediğim toplam peşinat, arabanın fiyatından daha az. yani ben bir sıfır otomobili alacak nakite sahip değilken, hem ev hem otomobil aldım, ama bunu 2018'de yaptım yani devlet: "nooolur harcama yapın, nooolur birşeyler alın" diye yalvarırken, sokaktan geçene kredi verirken yaptım. şuanda olsa ben ne ev ne de sıfır otomobil alamam. 2018'deki gibi bir devir birdaha gelmeyeceği için, şuanda ben de mecbur para piyasalarına bakıyorum.

yani demek istediğim, o devirde öyle yapmak gerekiyordu, öyle yaptık.

o senin dediğin hava atmak için araba alanlar farklı. onlar şuanda bile tüm paralarını basıp araba alırlar. ben almam bu piyasada araba falan.

yahu 2016'da kargo-gümrük dahil 4000 TL'ya Almanya'dan getirdiğim karbon bisiklet bile şuanda olmuş 70-80 bin. benim bisiklet kırılsa bisikleti bile tekrar almam bu piyasada.

• 01001101 kullanıcısına yanıt

2016'da gram altın 127 liraydı. 2016'da 4000 liraya 31,5 tane gram altın alınırdı. Günümüzde gram altın 2430 lira. 2430.31,5 = 76500 yani hiçbir şey değişmiyor.

• Mühendislik veya tıp fakültesi okumak zor bir şey değil ki. Tıpta ezber yapacaksın zaten çoğunu unutacaksın, hiç kullanmayacaksın çoğu şeyi. Mühendislikte de öyle. Biraz kıçı kırık diferansiyel denklem o kadar. Mühendislikte İTÜ, ODTÜ gibi okullardan mezun olmadıysan boşuna okursun. İlk işe girişte zorlanırsın. Ama bunlar kerizlik kardeşim. Bu zamanda üniversite falan vakit kaybı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7316C1BF8 -- 17 Temmuz 2024; 22:39:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.