Şimdi Ara

iyi oynamanın sırrı nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar hangi role geçersem geçeyimbaşarılı olamadım. karşı taraf saldırgansa eğer ölüp duruyorum. bu oyunun sırrı nedir minyon alıp hızlı kasmak mı yoksa yetenek mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• % 70 yetenek diyelim biraz da takım oyunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KiraZero -- 30 Eylül 2019; 19:44:26 >
  • iyi oynamam için bir tavsiyen var mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 30 Eylül 2019; 19:49:54 >
  • Bir arkadaşınızla oynamayı deneyin ve oyuncu rehberlerine bakın video izleyin taktik kaparsınız.

Siz daha çok ne tarz şampiyonlar oynuyonuz genel de hangi lanedesiniz.

• *fısıldayarak* ceks oyna

• İyi oynamak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yaptığın her harekette "kulelere nasıl daha çok vururum?" sorusunu sormalısın. Kill almadan oyunu kazanabilirsin, ama kule almadan kazanamıyorsun.
    Çoğu kişi "nasıl daha çok kill alırım?" şeklinde bakıyor. Kill almak, sadece avantaj sağlayan bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiraZero

Bir arkadaşınızla oynamayı deneyin ve oyuncu rehberlerine bakın video izleyin taktik kaparsınız.

Siz daha çok ne tarz şampiyonlar oynuyonuz genel de hangi lanedesiniz.
    teemo, veigar, jax, draven, pyke, varus, shaco, favori şampiyonlarım belirli bi laneim yok kafama göre oynuyorum üst orta jungle veya adc deniyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 30 Eylül 2019; 23:40:33 >
  • Genel de sinsi suikastcı oynuyon o zaman hocam pusucan full gang atıcan orman oynarken lane de baktın eziliyon kule altı kal yardım iste bir de siz rünleri yayıncıların dedikleri gibi mi yapıyorsunuz ?

• -Kendine 1 asıl 1 yedek lane belirle.
    -Bu 2 lane'e odaklan, asıl olana daha fazla ağırlık ver.
    -Bu 2 lanede en azından 3-4 şampiyonda ustalaş. Gerekirse 1 ay aynı heroyu oyna.
    -Oynayanları izle.
  • Şu oyun kadar basit bir oyun yokken halen karşıma ya da takıma çok kötü oyuncular gelebiliyor, elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz ama nafile ya küfür eder ya ben feed der oyunu baltalar. Bir heronun mekaniklerini öğrenmek ne kadar zor olabilir? Girin botlarla pratik yapın. Dota2 den LoL e geçtm yeni hesap açıp TR ye geldim, 1 haftadır şok içerisindeyim kalitesiz oyunlar-saçma sapan oyuncular-kavga izlemeye gidiyorum diyip oyunu bırakanalr-annem çağırdı yok annem izin vermedi devam edemicem diyenler. Buradan böyle oyunun Allah belasını versin diyorum.
  • Çok fazla oynamak
  • 7 yıldır oynuyorum, bu oyunun tek sırrı günde 2 oyundan fazla oynamamak. Günde sadece 2 oyun oyna ilkini kaybedersen ikinciyi de oynama.

• Karşıdaki adamın ne yapacağını bilmek.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iyi oynamanın en güzel nedeni yanında bulduğun güzel bi support ve agresif olman :) elin sürekli mouse'da sağ - sol ,sağ -sol yapıcaksın oyun hitabıyla "Kite" vur kaç ve minyonlara son vuruş yapıcaksın o arada A - S ve Shift tuşları işini görür onun dışında ilk base'den sonra bot'a ve ya top'a jungla beraber gang gidebilirsin ben bunları yapmama rağmen sup silver 2 yim güzel takım bulamıyorum adc ve jung oynayan arkadaşlarım bile dia 2-3 deler şimdi :D
  • İyi oynamanın sırrı mı?

Çok çok eski dönemlerde (yaklaşık olarak bundan 4-5 yıl öncesi) bu bölümde buna benzer bir konu açılmıştı. Konuda o zamanın çok usta oyuncuları fikirlerini belirtmişti. Şimdi sana o konudan öğrendiklerimi aktarmaya çalışacağım.

İyi oynayabilmek için elbette çok fazla pratiğe ihtiyacın var. Pratik olmadan iyi oynayamazsın. Eskiden ilk 500 maçı atmadan dereceli girilmesini dahi tavsiye etmeyenler vardı. Bu noktada iyi oynayabilmek için belkide binlerce maç atmalısın. Deneyim çok önemli.

Peki pratik her şey mi? Hayır.

Her ne kadar sürekli pratik yapsan da bunca pratiğe rağmen kavrayamayacağın şeyler olacak. Bunları kavramış ve aktif bir şekilde kullanan çok usta oyuncular olacak. O usta oyuncuların maçlarını, yayınlarını izleyerek bunları öğrenecek ve uygulayarak, en azından uygulamaya çalışarak kendini geliştireceksin. Senden daha iyisi her zaman olacak, ve sen de ondan her zaman bir şeyler öğrenmeye çalışacaksın.

Peki bunlar yeterli mi? Hem evet hem de hayır. Hedefin ne bilmiyorum ama çıtayı en üst noktaya taşımak istiyorsan doğuştan gelen bir yetenek ciddi fark yaratır. Reflekslerin, fare kullanımın, olayları kavrama ve tepki verme süren, sorunlar karşısında çözüm üretebilmen çok önemli. Doğuştan gelen yetenekler olmadan da en üst lige çıkarsın. Ama daha fazla çalışman gerekir. Burada bahsettiğim doğuştan gelen yetenekler zaten çok az şanslı bir kısımda var. Geri kalanı ortalama her insanın kısmen de sahip olduğu yetenekler. Yani yukarıda saymış olduğum reflekslerin, fare kullanımın vb. hem zamanla gelişebilecek hem de kısmen iyi yapabildiğin şeylerdir muhtemelen. Ama doğuştan gelen yetenekleri sayesinde el-göz kordinasyonu aşırı üstün olan birisine karşı her zaman bir adım geride olacaksın.

Peki pratik yaptık, daha iyilerini gözlemledik, ortalama bir insanın kabiliyetlerine sahip olsam da onları da zamanla geliştirip kendimi daha iyi yaptım. Yeter mi? hayır. Çünkü gelişmenin bir sonu yok. Sen ne kadar çabalarsan o kadar iyi olursun. Hiçbir zaman yeterli olmaz. Sadece sen tatmin oluncaya kadar. LoL oynamayı uzun süre önce bıraktım. Sadece arkadaşlarım varken arada sırada giriyorum zevkine. Buna rağmen 4000 saatin üzerinde oynamışlığım vardır. S3'den bu yana uzunca bir süre geçti. Yine de ben kendimi yeterince iyi hissetmedim hiçbir zaman. Ama uğraşmadan dahi Plat1 ligine çıktığımı düşünürsek şu an tatmin olduğumu söyleyebilirim. Elbette benim seviyemde birisi için Plat düşük bir lig. Ama fazlası için uğraşmak istemediğimden yeterli kalıyor.

Eğer oynamadığın bir şampiyon varsa en az 4-5 maç oyna o şampiyonla. Oyunda yeteneklerini ve bekleme sürelerini, potansiyelini bilmediğin bir şampiyon kalmasın. Her hafta bazı şampiyonlar free olur. Bu sürede oynamadıklarını test et ve kendini geliştir. Bu sayede oynamasan dahi karşına geldiğinde nasıl karşı durman gerektiğini anlayabilecek bilgin olur.

Yeni şeyler denemekten çekinme. Bir builde bağlı kalmak sadece seni geri düşürür. Her oyun için farklı bir dizilim gerekir. Ne yapman gerektiğini bilmiyorsan deneyerek keşfetmelisin. İnternetteki hazır buildler elbette güzel. Ama oyunda 100'ün üzerinde şampiyon olduğunu ve hepsinin farklı işlevleri olduğunu düşündüğümüzde yeterli olmayacağının sen de farkındasındır.

Main şampiyon belirle. Ya çok sevdiğin ya da kullanımını kolay, taşıyıcı bir şampiyonu main belirle. Mekaniklerinde kendini geliştir. Bu oyunlardaki etkini arttıracaktır. Hatta tek başına taşıdığın maçlar olacaktır. Yani avucunun içi gibi oynamayı bildiğin bir şampiyon olsun.

Birden fazla main belirle. Elbette bir laneyi main belirleyecek ve o lanede yol alacaksın. O lanede bir main şampiyon belirleyecek ve yeteneklerini en verimli şekilde kullanacaksın. Ama bir main şampiyon asla yetmez. Aynı lanede iyi oynayabildiğin en az 2-3 şampiyon olsun. Dahası her lane için kendine 2-3 şampiyon belirle.

Örneğin Sezon 5'te (6 da olabilir tam hatırlamıyorum.) mainim solo olmasına rağmen Katarina'da 70 maçta %70 win oranı yakalamıştım. Ondan sonra oynadığım en iyi şampiyon ise support herosu olan Nami'ydi.

Bunların üstüne bir de harita bilgini, oyun takip etme yeteneklerini geliştirirsen; üzerine birazcık totem alışkanlığı ve sağlam da bir pre buldun mu çok emin olarak söyleyebilirim ki hayallerindeki oyuncu olabilirsin ve çok iyi liglere yükselebilirsin. Elmas filan senin için önemsiz kalır yani.

Tabii bunların hepsi senin azmine ve neler yapacağına bağlı.

• eğer yapıyorsan, ezberciliği ve kopyacılığı kenara bırakarak başlayabilirsin.
    üst mesaj da arkadaş çoğu önemli şeye parmak basmış zaten, ben de yettiğimce altını çizeyim.

- önce tüm şampiyonlarla 3-4 oyun oyna, skillerini ve çalışma motorlarını kavra, lane'de karşına geldiğinde nasıl bir mekaniğe sahip olduğunun bilincinde ol ve ona göre karşı strateji oluştur, veyahut senin koridorunda değilse ama oyunda dahilse bile oyunun gidişatına nasıl bir etkisi olacağını kestirmeye çalış ve buildini şekillendirirken o denklemi de dahil ederek bir kompozisyon oluşturmaya çalış.

- item build, başlangıç olarak mobafire'dan kopya çekilerek öğrenilebilinir. ama asıl öğrenmen gereken hangi itemlerin ve hangi rune'ler hangi skill'in yanında birleştiğinde nasıl bir etki oluşturacağına dair fikir edinmen. bunun için piyasadaki bilgiler tamamiyle yeterli olmayacaktır, zira itemler ve rune'lerin etkileri her güncelleme ile değişmektedir. bundan dolayı zaman zaman botlarla veya antrenman modunda oyun açarak değişik kompozisyonlar test etmen yeni sürece uyum sağlamanı kolaylaştırmakla birlikte bu güncellemeleri takip etmeyenlerin önüne geçmeni sağlayacaktır. item build konusunda bir diğer önemli husus; asla millete kulak asma. özellikle "ona o item mi yapılır"cıları direk sustur geç oyunda. kendin deneye deneye öğren, kalıpların dışına çıkarak.
    oyundaki killeri takip et, hangi koridorda hangi rakip baskın gelmiş, ne kadar kill toplayabilmiş, ilerleyen vakitlerde oyuna ne kadar etkisi olacak gibi sonuçları az çok kafanda hesaplamaya çalışarak ona göre itemlerini şekillendir. sadece kendi koridorundaki rakibe göre şekillendirme itemlerini, belki koridorunu kaybedebilirsin ama oyunu kazandırabilirsin ileri zamanlarda.

- senden iyi olan oyuncuları izle, senden neyi daha iyi yapıyorlar veya daha farklı yapıyorlar tespit et. zira bu yöntem her tür oyun için geçerlidir, her iyi oyuncunun başarısının %50'si diğer oyunları izleyip analiz etmekten geçer.

- minimap'e her 3-5 saniye'de bir bakmayı ihmal etme ve alışkanlık haline getir. koridorlardaki şampiyonlar nerede, neresi eksik, karşı jng oyuncusu hangi bölge de gibi bilgileri her daim güncelle. bu senin saldırma girişimlerindeki veya lane push sırasındaki hata payını düşürecektir.

- her lane için kendine 2 adet şampiyon seç ve onlar üzerine ustalaş.

- karşı taraf saldırgan davranıyorsa, senin veya yanında sup var ise onun pasif kaldığını sezmiştir. seni olabildiğince oyun dışı bırakmak için en mantıklı hamleyi yapıyordur. bu yüzden champ seçimi, champ'a hakimiyet ve karşı strateji oluşturma önemli. elbet her oyuncu bir gün kendisinden daha iyi olan birine karşı oynar koridor da, ve ezilerek geriye itilir. bu durumda yapılması gereken en mantıklı şeyler; kule altı farmlamak, jng'un baskın düzenlemesi için beklemek, ölmemek, ve mümkünse boşluk yaratıldığında başka lane'e hızlıca gidip senin baskın vererek aldıracağın kill'den pay almak ve böylece kendini karşındaki üstün kişiden geriye düşürmemek.
    ama tr serverinde bu son dediğim olay biraz zor, mesela top oynuyorsun ve karşı rakip tarafından ağır şekilde bastırılıyorsun. bir fırsat bulup koridoru 1 dakikalığına da olsa ittiriyorsun ve sonrasında ortaya gank atmaya gidiyorsun, 2-3 saniye çalıda pusup bekliyorsun doğru pozisyonu elde etmek için, ama o sırada ortadaki başlıyor küfür etmeye, gitsene kendi koridoruna diye :) mid oyuncusu, senin kendi koridorunda bastırıldığını ve geride kaldığını, bundan ötürü ortaya gelip kill aldırmak zorunda olduğunun bilincine varamıyor, bencilce düşünüyor ve oyunun ileri vakitlerinde ortadaki her ne kadar kendi başına kasmış olsa da topta senin karşındaki rakip teamfightlara dahil olduğunda senin mid oyuncun tüm rakiplerle başa çıkamıyor ölüyor. ardından ise hemen skor tablosunu açıyor, senin ile toptaki rakibin farmını ve killerini karşılaştırıp geri kaldığını görünce de "top farkı" diye toxicleşmeye başlıyor. halbuki oyunun o hale gelmesinde kendisinin de payı var ama farkında değil. takım oyunu, aile olmaya benzer. biri tökezlemeye başladımı omuz vereceksin ki düşmesin oyundan.

ve takım oyunlarının kötü yanı; ne kadar iyi olursan ol, takımın patates ise oyunu kazanma şansın yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeathWing -- 16 Ekim 2019; 16:22:43 >

• DeathWing kullanıcısına yanıt
    böyle bunlara ustalaşacağımıza android programlama öğrensek aylık minimum 500 tl kazanırız
  • Mid oynuyorsan lane pushlayıp bota gank

Top oynuyorsan dib çalıya ward isteyip tp at

2 arkadaş giriyorsanız top jungle mid
  • Elwind izlemek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.