Şimdi Ara

İyi üniversite ortalama bölüm mü yoksa tersi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

edit: bir bilgisayar mühendisinin, cevher hazırlama mühendisine göre sahası, ortalama kazancı ve sıradan bir bilgisayar mühendisinin sıradan cevher hazırlama mühendisine göre itibarı daha yüksektir. Yurdum inekleri, gelip şov yapmasın. Herkes kafasını test kitabına gömüp, duygusuz, asosyal yıllar geçirmiyor.
    Sanki herkes tamamen hayallerinin peşinden koşuyor da, gelmiş laf yapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Earwen_ -- 24 Haziran 2020; 19:21:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En baştan başlayalım. Türkiye toplumunun pek bilmediği şeylerden bahsedeceğim.

1- İyi bölüm diye bir şey yoktur.
    Evet iyi bölüm diye bir şey yoktur. Misal Tıp Fakültesinde oo çok para kazanıyorlar ne güzel bölüm diyor olabilirsiniz.
    Herhangi bir işte tıp fakültesini bitirecek kadar çalışma yaparsanız siz de kazanırsınız. Konu tıp okumak değil. Tıptan elini kolunu sallaya sallaya mezun olamazsın. Mezun olmak nitelik sağlamaz. Temel bilimler üniversitelerin anasıdır. Siz kötü bölüm olarak adlandırıyorsunuz her mezun iyi ücrete çalışmıyor diye.

2- İyi okul diye bir şey yoktur.(Ünlü okul başka bir şeydir.)
    Evet bu da biraz sizi garipsetecek ama gerçek budur. Zira Üniversite-Bölüm için iyi denilebilir ki bu iyi tek taraflı değildir.
    Örnek vermek gerekirse iyi eğitim-iyi akademik kadro-etkin akademik katkı-iyi imkan sağlama.
    Bunlar farklı başlıklardır. Devlet okullarının çok büyük bir bölümü için iyi imkan sağlama kısmı yoktur mesela.

Bu iyi okul diye bir şey yokturu da örnekleyeyim.
    Harikulade bir hukuk kadronuz olabilir. Etkin akademik faaliyet de sürdürüyor olabilirsiniz. Ama bu kişiler tıp, mühendislik, eczacılık, matematik gibi bilumum hiçbir bölüme bir katkısı olmayacaktır. Her bölümün farklı kadrosu vardır. Futbol takımı iyi olanın basket takımı da iyidir diyebilir misin?
    Ha optimum düzeyde olan okullar iyi olarak adlandırılabilir tabii. Ancak gene de okumak istediğin bölümün okul açısından önemine bakmak gerekir. Belki de öylesine açılmış bir bölümdür. Ya da daha yepyeni bir bölümdür ve ciddi bir atılımı yoktur okulun.

Peki ne yapmalıyız?

Şunu yapacaksın. Önce sıralamanı alacaksın. Hedef koymak diye bir şey yoktur. Hedef maksimum potansiyeldir. Bu sınavda kimse önceden ben bu sınavın birincisiyim diyemez. Tabii süre geçti ama oturacaksın ben bu sınavdan maksimum verim nasıl alabilirim diye düşüneceksin stratejini geliştirip sınava gireceksin. Sonra sıralamanı eline alacaksın. Belli bir süren olacak. Sonra sıralamana göre liste çıkaracaksın. Bu liste Üniversite ve bölümü şeklinde olacak. Atıyorum İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Bunu araştıracaksın İÜHF nasıl bir okul. Ne sağlayabilir. Nasıl bir akademik ortam var. Ne kadar ciddi bir ortam var. Bu değerlendirmenin içine ben hukuk okumak istiyor muyum? Acaba hukukçu olmak benim karakterime uygun mudur? değerlendirmesini de katıp bir sonuç çıkaracaksın.
    Sonra atıyorum İÜ Psikoloji açısından da bu değerlendirmeyi yapacaksın. En optimum sonuca ulaşıp hangisinin senin için en doğru karar olduğuna karar vereceksin.
    Tabii 4 senenin boşuna gitmemesi için okulun bu bölüm için ne kadar aktif akademik hayatı olduğu ne kadar aktif eğitimi olduğu ve bölümü ne kadar ciddiye aldığı baş önem taşıyacak.
  • İyi üniversite iyi bölüm .
  • Bu meslekleri iyi kötü ortalama diye ayırma hastalığı da bir bizim ülkede var herhalde

• Einar Solberg kullanıcısına yanıt
    hem de sıralamaya göre FASDFLŞADSLŞFİSLADFİŞLSAİŞFLİŞ

ilk 1kda bile sıralamaya göre tercih yapanların olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam
  • Açlık oyunları tr serveri
  • Okumaktan zevk alacağın bölüm. İyi bi ortalama ve kendini geliştirmeyle diğerlerinin arasından kolayca sıyrılabilirsin. Aksi hâlde iyi bir üniden çıksan bile iş bulamama imkanın var.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbayediagne10

hem de sıralamaya göre FASDFLŞADSLŞFİSLADFİŞLSAİŞFLİŞ

ilk 1kda bile sıralamaya göre tercih yapanların olduğuna yemin edebilirim ama kanıtlayamam
    kardeş neye göre yapsın aq 20 k lık tıp mı yazsın mühendislik mi yazsın?.O sıralamayı yapanın aşağı yukarı ne istediği bellidir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 'yemin edebilirim ama kanıtlayamam' öbeğini kullananları forumca dikkate almıyoruz..
  • BLACKFACT B kullanıcısına yanıt
    kardeş ondan değil tabi ki istediğin bölüm varsa sıralamaya göre çalışacaksın

ama tercih döneminde adam 6k yapmış

7k tıp , 8k tıptan daha iyidir diyor. Sadece sıralamadan kesin yargıya ulaşıyor. Tıpta bu kadar önemli değil ama mühendislikten gerçekten bunu yapanlar var ve sayıları az değil.

Sadece mühendislik sıralamalarına göre yapıp (bölümde bile bu yapılabiliyor , ceng yerine endüstri yazıyor mesela) kendi sıralamasına en yakın hangi üni varsa onu yazıyor. Bu akıl karı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbayediagne10 -- 24 Haziran 2020; 16:12:16 >
  • fantilatör F kullanıcısına yanıt
    pardon kullanmam gerekti dhde bu işliyor çünkü
  • Tr de bolumunun uluslar arasi siralamasina bak cok fark yoksa direkt olarak bolum derim varsa universite.
    Cogu universitedeki yetkin ogretim gorevlileri ozele kaydi para icin

• Ha biri 15k ile almış diğeri 6k ile almış. Türkiye'de ayıptır söylemesi hepsi aynı b*kun laciverti. Birkaç üniversite hariç (boun,metu vb.) önemsiz gittiğimiz üniversite maalesef. İşe başvururken torpilin varsa istersen Hakkari'den Ardahan'dan mezun ol.
  • Yillardir iyi bolum kim belirliyor çözemedim yetkin bi kurum flan var mi

• Soru şöyle olmalı iyi üniversite ama pek istemediğin bölüm mü vasat üniversite okumak istediğim bölüm mü ? Bu durumda iyi üniversite benim tercihim olur.

• iyi üniversite sevdiğin bölüm

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • En baştan başlayalım. Türkiye toplumunun pek bilmediği şeylerden bahsedeceğim.

1- İyi bölüm diye bir şey yoktur.
    Evet iyi bölüm diye bir şey yoktur. Misal Tıp Fakültesinde oo çok para kazanıyorlar ne güzel bölüm diyor olabilirsiniz.
    Herhangi bir işte tıp fakültesini bitirecek kadar çalışma yaparsanız siz de kazanırsınız. Konu tıp okumak değil. Tıptan elini kolunu sallaya sallaya mezun olamazsın. Mezun olmak nitelik sağlamaz. Temel bilimler üniversitelerin anasıdır. Siz kötü bölüm olarak adlandırıyorsunuz her mezun iyi ücrete çalışmıyor diye.

2- İyi okul diye bir şey yoktur.(Ünlü okul başka bir şeydir.)
    Evet bu da biraz sizi garipsetecek ama gerçek budur. Zira Üniversite-Bölüm için iyi denilebilir ki bu iyi tek taraflı değildir.
    Örnek vermek gerekirse iyi eğitim-iyi akademik kadro-etkin akademik katkı-iyi imkan sağlama.
    Bunlar farklı başlıklardır. Devlet okullarının çok büyük bir bölümü için iyi imkan sağlama kısmı yoktur mesela.

Bu iyi okul diye bir şey yokturu da örnekleyeyim.
    Harikulade bir hukuk kadronuz olabilir. Etkin akademik faaliyet de sürdürüyor olabilirsiniz. Ama bu kişiler tıp, mühendislik, eczacılık, matematik gibi bilumum hiçbir bölüme bir katkısı olmayacaktır. Her bölümün farklı kadrosu vardır. Futbol takımı iyi olanın basket takımı da iyidir diyebilir misin?
    Ha optimum düzeyde olan okullar iyi olarak adlandırılabilir tabii. Ancak gene de okumak istediğin bölümün okul açısından önemine bakmak gerekir. Belki de öylesine açılmış bir bölümdür. Ya da daha yepyeni bir bölümdür ve ciddi bir atılımı yoktur okulun.

Peki ne yapmalıyız?

Şunu yapacaksın. Önce sıralamanı alacaksın. Hedef koymak diye bir şey yoktur. Hedef maksimum potansiyeldir. Bu sınavda kimse önceden ben bu sınavın birincisiyim diyemez. Tabii süre geçti ama oturacaksın ben bu sınavdan maksimum verim nasıl alabilirim diye düşüneceksin stratejini geliştirip sınava gireceksin. Sonra sıralamanı eline alacaksın. Belli bir süren olacak. Sonra sıralamana göre liste çıkaracaksın. Bu liste Üniversite ve bölümü şeklinde olacak. Atıyorum İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi. Bunu araştıracaksın İÜHF nasıl bir okul. Ne sağlayabilir. Nasıl bir akademik ortam var. Ne kadar ciddi bir ortam var. Bu değerlendirmenin içine ben hukuk okumak istiyor muyum? Acaba hukukçu olmak benim karakterime uygun mudur? değerlendirmesini de katıp bir sonuç çıkaracaksın.
    Sonra atıyorum İÜ Psikoloji açısından da bu değerlendirmeyi yapacaksın. En optimum sonuca ulaşıp hangisinin senin için en doğru karar olduğuna karar vereceksin.
    Tabii 4 senenin boşuna gitmemesi için okulun bu bölüm için ne kadar aktif akademik hayatı olduğu ne kadar aktif eğitimi olduğu ve bölümü ne kadar ciddiye aldığı baş önem taşıyacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-530508BB2 -- 24 Haziran 2020; 18:40:4 >

• kesinlikle iyi uni.
    bölüm çok değişken, özellikle bir tık kötü ortamı olan insanların iyi universite tercihi yapması kanısındayım. emin olun, doğuda taşrada olan universitelerin sosyallik bazında verecekleri çok az şey var. e zaten hep ortaokul,lise ortamın gerideydi..

zaten lise,ortaokul civarlarında kendinizi geliştiremiyorsunuz kötü ortamda. liseye geçtiğinizde misyonunuz para oluyor. kimsenin bölüm ideali olmuyor.

• Devlet kurumunda çalışmayı düşünmüyorsan kesinlikle iyi üniversite.
  • İyi üniversite sevdiğin bölüm.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.