Şimdi Ara

İYTE FİZİK nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

İYTE FİZİK: Geleceğin Fizikçilerinin Eğitim Yurdu

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Fizik Bölümü, fizik alanında uzmanlaşmış, geleceğin fizikçilerini yetiştirmeyi amaçlayan seçkin bir program sunmaktadır.

İYTE FİZİK programı, öğrencilere teorik ve deneysel fizik alanında kapsamlı bir eğitim sağlamayı hedeflemektedir. Bölüm, kalifiye akademisyen kadrosu ve son teknoloji laboratuvarları ile öğrencilerin fiziksel dünyayı anlama ve çözme becerilerini geliştirmelerine yardımcı olur.

Program boyunca öğrenciler, klasik mekanik, elektromanyetizma, kuantum fiziği, istatistiksel fizik ve parçacık fiziği gibi temel fizik konularında sağlam bir temel kazanırlar. Ayrıca, bilgisayar modelleme, veri analizi ve bilimsel iletişim alanlarında da beceriler geliştirirler.

İYTE FİZİK mezunları, akademik araştırmalar, endüstriyel uygulamalar ve eğitim gibi çeşitli alanlarda değerli katkı sağlayabilecek çok yönlü bireyler olurlar. Program, öğrencileri fizik alanındaki en son gelişmeleri takip etmeye ve fiziksel dünyanın karmaşıklıklarını çözmeye hazırlar.

Eğer fizik alanına tutkuluysanız ve geleceğin fizikçilerinden biri olmak istiyorsanız, İYTE FİZİK programı sizin için ideal bir seçim olabilir. Burada, kariyeriniz için sağlam bir temel oluşturacak ve fiziksel dünyayı şekillendirme yolculuğunuza başlayacaksınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • Gerçekten sıralama olarak değil de geleceğini fizik üzerine yönetmeyi düşünüyorsan güzel bölüm çok iyi hocaları var.Ben iyte makine 3. sınıfa geçtim fizik okuyan tanıdıklarım da var bazıları bölümü başka bölüme geçmek için aracı olarak kullandı ama bazıları hakkını veriyor bölümün aradığını bulursun öyle söyleyeyim.
    webteknoyoutube
    Normal PC'den 999.999.999 Kat Daha Güçlü Kuantum Teknolojisini İnceledik!
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7c3l1rYgU

Videodaki yusuf hocaya ulaşırsan sana daha iyi yardımcı olur öğrenci dostudur çekinmeden yazabilirsin ne merak ediyorsan.Okul hakkında bir şeyler merak ediyorsan bana da yazabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi katusha_ -- 12 Temmuz 2020; 20:31:2 >

• her konuda iyteyi savunan herif buraya damlamamış ilginç
  • quote:

Orijinalden alıntı: katusha_

Gerçekten sıralama olarak değil de geleceğini fizik üzerine yönetmeyi düşünüyorsan güzel bölüm çok iyi hocaları var.Ben iyte makine 3. sınıfa geçtim fizik okuyan tanıdıklarım da var bazıları bölümü başka bölüme geçmek için aracı olarak kullandı ama bazıları hakkını veriyor bölümün aradığını bulursun öyle söyleyeyim.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZJ7c3l1rYgU

Videodaki yusuf hocaya ulaşırsan sana daha iyi yardımcı olur öğrenci dostudur çekinmeden yazabilirsin ne merak ediyorsan.Okul hakkında bir şeyler merak ediyorsan bana da yazabilirsin
    Teşekkür ederim

• culcaster gel oğlum öv bakim iyteyi hemen
  • katusha_ kullanıcısına yanıt
    hocamızın saçları güzelmiş
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaş özelden de sormuş. 2 haftadır DH'ye girmediğim için görememişim mesajı.

Genel olarak aklında soru olanlara cevap için şunu yazayım :

Labları iyi baya. Akademik araştırmalar, projeler vb şeyler düşünüyorsan sıkıntı yaşamazsın. ( Hocalarla birlikte veya hocalardan ayrı grup şeklinde proje yapıp labları kendin için kullanabilirsin. Eğer hocalarla aranı iyi tutarsan hocalar seni de çalışmalarına çağırır belki. MBG'den bir arkadaşım yarıyılda okulda kaldı, hocasıyla labda çalıştılar mesela.

https://physics.iyte.edu.tr/en/faculty-2/

Hocaların neredeyse hepsi yurtdışı görmüş kişiler. Yurtdışı görmeyenler de doktorasını vs bilkent odtüde yapmış kişiler. Akademik açısından sıkıntı çekmezsin.

Okul enstitü olduğu için yüksek lisans-doktora için kurulmuştu. Eğitimi yüksek lisans-doktora odaklı. Sonradan yasa gereği lisans bölümleri açıldı. Lisans bölümlerinin eğitimi de yine yüksek lisans-doktora tarzında. Yani akademik kariyer için gayet iyi bir seçenek. Hocalar da buna teşvik ediyor.

Yani eğitim açısından aradığını bulursun gerçekten. İYTE veya GTÜ farketmez. İkisinde de bulursun.

Teknoparkta yine projeler ile ilgili çalışmalarını yürütebilirsin öğrenci iken. Teknoparkta şirket kurup proje geliştiren birçok hoca ve öğrenci var.

Şimdi geleyim gerçeklere :

Sorunlar eğitim dışı bu okulda. Sosyallik diğer okullara göre zayıf. Yani sırf bu yüzden okul değiştirenler de var. Arkadaşlarınla arada sırada çıkıp gezersin o yönden sıkıntı yok. Ama dikkat et arada sırada diyorum çünkü okuldaki sistem seni sürekli çalıştırmaya ayarlı.
    Kendi bölümüm için konuşuyorum mesela vize/final yoksa o hafta quiz/ödev verilir. Her hocanın bunu yaptığını düşününce gezip tozmak için belki de dönem içinden 4-5 kere şansın olur. Özellikle sizin her hafta labınız, lab sınavlarınız olacak. Lab raporu hazırlamak vs zahmetli iş. Kısaca boş zamanın az olur. Ama bir düzene oturtursan daha fazla boş zamanın olur.

Kampüsteki özel yurt verdiği hizmete göre pahalı. KYK çıkarsa şanslısın ama KYK da 20 senelik bina. Pek bir şey bekleme modernlik açısından. Kampüs içinde kalırsan pek sıkıntı yok ama kampüs dışında kalıp eve çıkarım dersen o pahalı. Gülbahçe'de evler küçük ve pahalı. Urla daha uygun ama o zaman da ulaşım sıkıntı çıkarabilir. Dolmuşu vb kaçırırsan sınavlara yetisemeyebilirsin.
    Şehrin merkezlerinde eve çıkarsan da günün 2-3 saati yolda geçer.

Benim tavsiyem şu : KYK sonuçları açıklanana kadar özel yurtta kal. Özel yurt güzel ama pahalı biraz. Okul açılmadan kayıt yaptırman lazım yoksa yer bulamazsın.
    KYK çıkınca da KYK'ya geçersin. Özel yurtla sözleşme bozulacağı için biraz ceza parası ödersin. Özelden KYK'ya geçince ben nereye geldim diyeceksin çünkü KYK 20 senelik. Modernlik açısından 0. Ama yemek derdi vs yok. Yemekhanede yemeğini yiyorsun bitti. Özelde veya evde yaşarsan ya yemek yapacaksın ya da hazır alacaksın yani her türlü zaman veya para kaybı olacak. Zaten KYK'da kalırsan günün çoğunda dışarda olursun. Millet genelde kütüphanede takılıyor. Ders çalışmak için alanı var. Elektronik kütüphanesinde de kablolu bağlantı var. Yüksek hızda ping olmadan oyununu oynarsın arkadaşlarınla. KYK'ya genelde yatmak ve yemek için uğruyor öğrenciler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Artyom A. C. -- 18 Temmuz 2020; 14:16:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.