merhaba arkadaşlar 12 sinde teslim olacam ben de inş. kısa dönem umuyorum.
acemi birliği bitince izin veriliyor bu kaç gün bu izni kullanmak zorunlu mu direk diğer şubeye teslim olsam olurmu aynı yerde kalma olasılığı yüzde kaç bir de en cok merak ettiğim acemi birliği bitti atıyorum 15 gün izin verdiler ben 5 gün sonra teslim olursam kalan 10 gün askerliğimden düşer mi
yokmu bilen
1- Acemilik sonrası aileniz gelirse evci izni alabilirsiniz. Yemin törenleri Cuma günü yapılır. O hafta sonunu garnizon bölgesi içinde aileniz ile geçirebilirsiniz. Bu evci izni herhangi bir yasal sorun çıkarmaz. Genel izinden de düşülmez.
2- Eğer dağıtıma uğrarsanız doğrudan yeni birliğinize teslim olabilirsiniz. Ancak gideceğiniz yeni birliğinize varma süreniz yol izni olarak yansıtılacaktır gecikme yapamazsınız. Bu size önceden sorulacaktır, ona göre izin belgesi hazırlanacaktır.
3- Aynı yerde kalma olasılığınız Jandarma olmazsanız çok fazla. Ancak bunun da garantisi verilemez.
4- Yasal izniniz kağıt üzerinde düzenlenir. İzin bitiminden önce teslim olmanız hiçbir şey ifade etmez. Verilen iznin geri alınarak düzeltildiğini görmedim hiç. İzninizi kullanmış sayılırsınız.
İzin tarihinden sonra gecikmeli teslim olmanız ise mahkeme dosyanızın hazırlanmasına neden olur.
Size haydi sana 15 gün izin verdim şeklinde izin verilmez. Gidiş dönüş yolu hesaba katılır istediğiniz sürede eklenir çıkış tarihiniz ve en geç varış tarihiniz belirlenir ve resmî evrak ile size verilir.