Şimdi Ara

İzmir Bakırçay Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
9.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İzmir Bakırçay Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği düşünüyorum. Hem üniversite hem bölüm hakkında bilgi verir misiniz?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İzmir Bakırçay Üniversitesi: Ayrıntılı Bir İnceleme

Üniversite seçimi, geleceğiniz için kritik bir karardır. İzmir Bakırçay Üniversitesi, göz önünde bulundurulması gereken saygın bir kurumdur. Bu metin, üniversite hakkında kapsamlı bir genel bakış sağlayarak bilinçli bir karar vermenize yardımcı olacaktır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Hakkında

İzmir Bakırçay Üniversitesi, 2002 yılında kurulmuş, İzmir'in Karşıyaka ilçesinde yer alan özel bir üniversitedir. Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi olmak üzere dört ana birime sahiptir.

İzmir Bakırçay Üniversitesi Yorumları

Üniversite hakkında genel yorumlar genellikle olumludur. Öğrenciler, öğretim kadrosunun niteliğini, kampüs olanaklarını ve üniversitenin sektörle bağlantılarını takdir etmektedirler. Ancak bazı öğrenciler sınıfların kalabalık olabileceğinden ve bazı idari konularda aksaklıklar yaşayabileceğinden bahsetmektedirler.

İzmir Bakırçay Üniversitesinde Okumak

İzmir Bakırçay Üniversitesinde okumak, öğrencilere çok çeşitli fırsatlar sunar. Üniversitenin güçlü bir akademik programı, zengin bir öğrenci hayatı ve yerel ve uluslararası işverenlerle sağlam ilişkileri vardır.

İzmir Bakırçay Üniversitesi İyi mi?

İzmir Bakırçay Üniversitesi, İzmir'in önde gelen özel üniversitelerinden biridir. Yüksek öğretim kurumları arasında iyi bir üne sahiptir ve öğrencilerine kaliteli bir eğitim deneyimi sunmaktadır.

Sonuç

İzmir Bakırçay Üniversitesi, üniversite eğitimi arayanlar için dikkate değer bir seçenektir. Olumlu yorumları, güçlü akademik programları ve çok yönlü öğrenci yaşamı ile öğrencilere parlak bir gelecek için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı amaçlamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • İzmir Bakırçay Üniversitesi çok sağlam bir kadro ile 2019-2020 öğretim yılına giriyor. 6 öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi olacak. Hem yapay zeka hem de yazılım konularında sektör deneyimi olan tecrübeli hocalar var.

(1) Bakırçay Bilgisayar Mühendisliği ders müfredatında ilk 2 sene zorunlu Yapay Zeka dersleri mevcut. Bunlar: "TBB 223-Olasılık ve İstatistik", "BİL 206-Ayrık Matematik", "BİL 204-Veri Yapıları", "BİL 210-Veri Bilimi ve Uygulamaları"

(2) Yazılım tasarım prensipleri (SOLID) ve tasarım kalıplarının (design patterns) detaylı anlatıldığı ve kaliteli yazılım geliştirmenin olmazsa olmazı, "BİL304 - Yazılım Mimari ve Tasarımı" dersi Bakırçay Bilgisayar Mühendisliği'nde 3.sınıfta zorunlu...

(3) Veritabanı vb. dersleri öğrenmek için artık 3.sınıfı beklemek zorunda değilsiniz. 2.sınıfın sonunda staj yapabilecek ya da part-time çalışabilecek yetkinliğiniz ve cesaretiniz olacak.

• Merhabalar,
    Şu an üniversitemiz 2. eğitim-öğretim yılına girmekte. Bu dönem akademik kadrolar tamamlanıp desteklenerek güçlü bir altyapı hazırlandı. Bu dönem gelecek yeni öğrencileri ve elbette ki hali hazırda yaz dönemi tatilinin ardından geri gelecek Bakırçay'lıları akademik anlamda güzel bir sene bekliyor.
    Üniversitemiz kampüs ve imkanlar anlamında özel üniversite standartlarında. Çeşitli sosyal alanlardan, modern binalara kadar "Özel Bir Devlet Üniversitesi" vizyonunun gereklilikleri yerine getirilmeye çalışılıyor.
    Üniversitemiz konum olarak şehrin kalabalığından uzak bir noktada. Eğer bu senin için bir sıkıntı ise sayılabilecek eser miktardaki dezavantajlardan birisi olarak gösterilebilir. Şehir merkezinden, IZBAN ve otobüsler ile üniversite yerleşkemize ulaşım sağlanabilmekte.

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü konusuna gelecek olursak:
    Öncellikle bölümümüzün yazılım alanı başta olmak üzere, bir bilgisayar mühendisinde sektörün görmek istediği özelliklere ve birikimlere göre özel olarak hocalarımız tarafından hazırlanmış bir öğretim planına sahip olduğunu belirtmem gerekiyor. Akademik kadroya yeni katılan hocalarımız da dahil olmak üzere, derslere giren hocalar sektör ve iş deneyimi yüksek kişiler. Üstelik bu deneyimlerini ve bilgilerini de bizlere aktarmaktan çekinmiyor ve her türlü konuda destek olmaya çalışıyorlar. Birçok uygulamalı dersimizde, elverişli ve okulun da yeniliğinden kaynaklanacak olacak ki yeni teknoloji laboratuvarlar bizlerin kullanımına sunuluyor. Anlayacağın bir bilgisayar mühendisinin mezun olduğunda deneyimle ve sektöre hazır bir bilgi birikimiyle üniversiteden mezun olması için hazırlanmış bir üniversitede, hocalarımız ve öğrenciler olarak meslektaş adaylarımızı bekliyoruz.

• Selam,

Bölümdeki hocalardan biriyim, ismim Deniz Kılınç, yazılan cevaplara ek olarak, bölüm tanıtım videosunu aşağıdaki linkten inceleyebilirsin:

Bakırçay Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Bakırçay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Tanıtım Videosu
    https://www.youtube.com/watch?v=fL5ai5-U_5w&feature=youtu.be&app=desktop

• Deniz Hocam video açılmıyor yenileme şansımız varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam,

Yeni video aşağıda:
    Bakırçay Bilgisayar Mühendisliğiyoutube
    Bakırçay Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği
    https://www.youtube.com/watch?v=YCwZekuTpPs&feature=youtu.be

• Üniversitede ingilizce hazırlık yok galiba. Açılacak mı açılacaksa ne zaman açılacak yardımcı olursanız çok sevinirim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    4 yıl önce açıldı
    ***DÜZCE TIP FAKÜLTESİ***
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba,

Bakırçay Bilgisayar Mühendisliği şu anda Türkçe olarak eğitim veriyor. Hocaların hepsi İngilizce için yeterlilik yüksek insanlar ancak ilerleyen hangi tarihte bölüm İngilizce olur, şu andan birşey söylemek zor. İlk hedefimiz altını ciddi anlamda doldurduğumuz mühendisler yetiştirmek. Şu anda da yaptığımız gibi öğrenci arkadaşlarımızla yazın bile programlar yapmak birlikte çalışmak.
  • nevarsaizmirdevar N kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle merhabalar ve iyi tatiller, tabi tatildeyseniz :)
    Tercih dönemimde İzmir'de hiçbir bilgisayar mühendisliği tutmuyordu(sıralamam 46 bin) ve şehir dışında okumaya pek istekli değilim, yurtta da kalabileceğimi sanmıyorum hiç, kişiliğimden dolayı. Ama bugün Bakırçay Üniversitesi'ni gördüm, geçen sene 101 binden kapatmış, bu sene yükseleceğini biliyorum sıralamasının çünkü son yıllarda tüm bilgisayar mühendisliklerinin yükseliyor sıralaması ama 46 bin sıralamamla çok rahat gireceğimi umuyorum. İsminizi de yapay zeka seçmeli dersine bakarken görmüştüm, çok çok önemli yapay zeka artık ve hem zorunlu hem seçmeli olarak yapay zeka öğrenimi de çok iyi olmuş, tebrikler.
    Sizi meşgul etmeyeyim, 2 sorum olacaktı.
    1-Bu öğretim yılında(2019-2020) bilgisayar mühendisliği akademik kadrosu geçen yıla göre(2018-2019) artış gösterdi mi? Öğretmen sayısı az olsa da yeterli olacaktır elbet çünkü henüz sadece 1 ve 2. sınıf öğrenciler olacak ama yine de sanırım bazı öğretmenler alanları ya da uzmanlıkları dışında dersleri de vermek durumunda idi 2018-2019 öğretim yılında, bu sene yeni akademisyenler katılırsa bu durum herkes için iyi olacaktır diye düşünüyorum. Zaten 1 profesör 1 de dr.öğretim üyesi kadrosu açılmış sanırım bu eğitim dönemi için ama doldu mu acaba açılan kadro?
    2-Bilgisayar mühendisliğinin henüz Türkçe eğitim verdiğini biliyorum ama isteğe bağlı olarak 1 sene İngilizce hazırlık eğitimi alabilir miyim? Direk bölüme başlamak istemiyorum çünkü en azından Python ve Java dillerine çalışmak, biraz da C dili öğrenmek istiyorum hazırlık okuyup. Bir de matematiğin kalkülüs konularına hazırlanmak(bu sene lise müfredatında limit,türev,integral konuları çok hafifletildiğinden üniversitede sorun yaşamak istemediğimden).
    Şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgafurat -- 14 Eylül 2019; 13:47:27 >

• Selam,

Evet tatildeyim ama fark etmiyor, teşekkürler :)

6 öğretim üyesi ile bu seneye başlıyoruz. O konuda hiçbir sıkıntımız yok. Akademisyenlerin hepsi az ya da çok sektörde çalıştı. Bu önemli bir kriter. Öğrenci odaklı bir yapıdayız.

İsteğe bağlı İngilizce okunuyor mu emin değilim. Bana sorarsan dil/teknik bilgi öğrenmek için gerek yok. Bu konuda ciddi bir öğretim programı var. İlk 2 sene içerisinde geleceğin noktaya sen de şaşıracaksın.

Bunun dışında CV'nizde projelerinizin konuşmasını sizin susmanızı istiyoruz. Bunun için ne yapacağımızı da biliyoruz. Sizin yapmanız gereken tek şey düzenli çalışmak olacak. Bol bol proje yapacağız. Sadece kağıt üzerinde değil, bilgisayar başında uygulamalı quizlere gireceksiniz.

Zorunlu yapay zeka dersleri 2.sınıfta başlıyor. Temiz kodlama 1.sınıftan itibaren aşılanıyor.

Hocalara erişim çok önemli, şu anda olduğu gibi var gücümüzle size yol göstermeye çalışıyoruz. Bugün arkadaşın dediği gibi sınıf öğretmeni gibi olduk. Bu biraz işimizi sevmek ve size inanmak ile ilgili...

Seni bekliyoruz.

Deniz hoca

Çok teşekkürler cevabınız için.
    İngilizcem zaten hiç fena değil ama ben hazırlık okumayı kalkülüs çalışmak ve python+c dillerini biraz öğrenmek için istiyorum ki ilk yılımda sudan çıkmış balığa dönmeyeyim :)
    Şimdiden udemyden python dersi aldım Mustafa Murat Coşkun'dan, üzerine c++ veya c# koymayı planlıyordum bölüme daha başlamadan.
    Ama hazırlık eğitimi sadece yönetim bilişim sistemleri okuyanlara veriliyorsa da okul başlamadan çalışmam gerekecek artık
  • Deniz hocam merhabalar,
    Bölümde ingilizce hazırlık olsaydı gözüm kapalı tercih ederdim ama ingilizce hazırlık olmaması beni biraz düşündürüyor çünkü benim durum biraz farklı. İlgi alakanız için teşekkür ederim.

• Senin için hayırlısı olsun, sıkıntı yok, biz burdayız :)
  • hocam iyi günler.
    ben ingilizce hazırlık okumak istiyorum.
    hazırlık varmış ama kontenjan belirtilmiyor acaba kontenjan var mı varsa kontenjan kaç kişilik
    Teşekkürler:)

hocam öncelikle ben bu sene izmir bakırçay üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği düşünüyorum

bir kaç sorum var cevaplarsanız sevinirim

hocalar ,öğrenciye sunulan imkanlar hangi düzeyde

öğrenciler erasmus,wat gibi projelere katılabiliyormu katılabiliyorsa kaç kişi gönderiliyor

ingilizce hazırlık varmı

üniversite 4 yıl sonunda aranan eleman olabilirmiyiz

hocalar öğrencilerle ilgilimi mesela bir projem var hocalardan fikir almaya gitsem işim var diyen hocalarmı yoksa yardımcı olabilicekmi

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.