Şimdi Ara

İzmir Belediyesi Ulaşım Zammı Çılgınlığı ve Yeni Sistem Saçmalığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bundan bi kaç sene öncesine kadar Türkiyenin en iyi toplu ulaşımı bana göre İzmirdeydi fakat önce otobüs seferlerinin değiştirilmesi ve aktarmaya yönlendirilmesi bir çok kişiyi mağdur etti ve toplu taşımada ve aktarma merkezlerinde yoğunluk olmasına sebep oldu, yolda ki sürelerinde artmasıda cabası
    şimdi yılbaşından sonra 2.60 olan tam bilet 2.86 oldu
    öğrenci 1.50'den 1.65'e çıktı zaten toplu ulaşım her geçen gün çekilmez hale gelen bir yerde bu kadar zam ve yetmezmiş gibi yeni bir sistem getirdiler

İzban'da ilk binişte en uzak mesafe ücreti kesilecek daha sonra indiğimiz durağa göre ücret iadesi olacak, hem kartlarımız da en düşük uzun mesafe kadar ücret olması lazım hem de zaten kalabalık olan duraklarda bir de tekrar kart okutmamız lazım.
    uzak yerlerde çalışıp iş için izbana binenler tam bilet parasından fazla ödeyecekler bu insafsızlıktır
    18 yaşından beri hem yerel hem genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisine oy vermiş birisi olarak
    Aziz Kocaoğlu gidene kadar ve bu sistem değişene kadar asla yerel seçimde oy vermeyeceğim.

Haber.

2018’de banliyö hattı İZBAN’da ücretlendirme sisteminde 15 Şubat’tan itibaren değişiklik yapılacağını belirterek gittiğin kadar öde mantığının geçerli olacağını söyledi. Kocaoğlu, binilen istasyona göre en uzak mesafenin bedelinin kart bakiyesinden düşeceğini, inilen istasyona göre karta para iadesi yapılacağını söyledi. Örnek veren Kocaoğlu "Önce tam bilet parası alınacak. 25 kilometreden sonraki her kilometre için tam biletten 7 kuruş, 60-65 yaş vatandaşlar ve öğrenciler için 4 kuruş, öğretmenler için 5 kuruş ilave ücret alınacaktır. Havalimanı İstasyonundan binişte en uzun mesafe Aliağa İstasyonu olup 76 kilometredir. Mesafe ücreti olan 6,48 lira ücreti biniş anında karttan bloke edilecektir. 51 kilometre sonra Menemen’de inişte kartın tekrar sisteme okutulmasıyla 1,75 lira karta iade edilecektir. Bu işlem sonucunda Havalimanı İstasyonu’ndan binen bir yolcumuz, 4,60 lira ile Menemen’e ulaşacaktır" dedi.
    www.hurriyet.com.tr
    İzmir’de ulaşıma yüzde 10 yeni yıl zammı
    http://www.hurriyet.com.tr/izmirde-ulasima-yuzde-10-yeni-yil-zammi-40679943

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emrah1923 -- 14 Ocak 2018; 15:7:33 >

• bldoy kullanıcısına yanıt
    sonra geldiniz anahtar teslim kurtarılmış vatana kondunuz
  • bldoy kullanıcısına yanıt
    burdan kaçtınız balkanlara sonra benim dedelerim şehit oldu siz geldiniz hazır vatana bide vatandan bahseder
    benim dedem çanakkalede milli mücadeledeyken senin dedelerin nerdeydi
    sen kimsin benim Türklüğüme laf edeceksin
  • yeni bir gezi olayı mı başlıyor acaba
  • Günde iki defa otobüse binen birisi hafta içi her gün işe gitse:

2.86*2*20=114.4

Bunun yerine motosiklete binsek ( scooter, cup) 100 TL altına bile iner maliyet. ( yaklaşık 10km den)

????
  • hocam tamda anlatmak istediğim buydu, nihayet konuyu kavrayabilmiş birine rastlayabildim
    örneğin ben 40 km gidiyorum toplamda 80 km, 30 km ücreti ödeyeceğim ama otobüsle şehir içinde en uzun hatta 90 dakika içinde binsem kimse para almıyor
    ama ben 30 km fazla bindiğim için 2.10 tl fazla ödeyeceğim ki sistemde ki oluşacak yoğunluk devamlı fazla bulundurma zorunluluğunu hiç saymıyorum bile
    örneğin Hilal aktarmadan izbana bindim diyelim ki Tepeköye gideceğim bazen Cumaovası treni geliyor son zamanlarda tepeköy trenini pas geçiyorlar yerine gaziemir treni gönderiyorlar 3 aktarma yapmak zorunda kalacağım yazık,günah hem yolda boşa giden o kadar zamana hemde milletin emeğine yazık
    geçen 20'li yaşlarda bir kızı 65 yaş kartıyla binerken gördüm bu gibi durumlar çoğalacaktır
  • Olmaz bu sistem, nasıl yapacaklar ki
  • Yakıta gelen onlarca zamdan sonra ulaşımda zam bekliyordum ama İzmir Belediyesi beni şaşırttı bu sefer. Bu saçmalık istanbulda var metrobüste, şimdi izbana da gelmiş, yazık.

Yerel seçimlerde gider iyi partiye veririm oyumu, zaten başka şeyler de var izmir belediyesinden şikayetçi olduğum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Prof. Dr.

quote:

Orijinalden alıntı: GATIRCAN

Olmaz bu sistem, nasıl yapacaklar ki

anladığım kadarıyla izbanda indiğin istasyondaki çıkış turnikelerine de kentkart okuyucu koyacaklar.

istanbul metrobüs sisteminin aynısı işte. Binerken maximum mesafe parası kesiliyor. İndiğin zaman turnikeden çıktıktan sonra 8 10 tane cihaz var onlara kartı okutup mesafeye göre paranı geri alıyorsun.
  • Güzel ve sevindirici bir haber. Niye laga luga yapıyor malum kesim siz sevmiyor musunuz zamları? Hükümetin yaptığı zamları ssavunuyorsunuz bunu da savunun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Güzel ve sevindirici bir haber. Niye laga luga yapıyor malum kesim siz sevmiyor musunuz zamları? Hükümetin yaptığı zamları ssavunuyorsunuz bunu da savunun.

Onu savunma ayrıcalığı sana düşer...
  • Ben tatillerde balıkesirdeyim. Ölümüne atatrükçüler bile belediye gitsin diye ak partiyi kazandırdı bu seçimlerde. Adam minibüste tayyibe sövüyor ama chp belediyesi gitsin diye ak partiye oy veriyorum diyor.
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    izban elektrikle çalışıyor
  • bu sistem çok saçma, sosyal halkçı demokrat bir partinin idaresinde ki bir belediyeye yakışmayacak şekilde kapitalist. Uygulama ve pratikte çok zorluk çıkaracak. Yoğunluğa yoğunluk katacak ve kaos oluşturacak bir sistemdir.

Belediye önce İzban'ı düzgün çalışır duruma getirmeli. Yemin ederim Schidler'in Listesi filmindeki Yahudileri Trenlerle toplama kampına sevk ettikleri sahnelerden farksız trenlerin içi. Millet kucak kucağa seyahat ediyor, insanlar trene binemiyor işe/okula geç kalıyor.

ve ben bu trene binmek için kart bastığımda 10 TL çekecek, inerken geri yükleme alabilmek için tekrar kart basacağım.

İnsanlar geç kalmamak için bu durumu önemsemese geri alınmayan her ücret belediyenin kasasına girecek haram para demektir. Zira Karşıyaka, Hilal, Halkapınar, Şirinyer, Alsancak gibi merkez istasyonlarda yoğunluk had safada çıkış turnikesi en fazla 4

o yoğunluk o yolcu sayısını kaldırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: winwin35

izban elektrikle çalışıyor

Evet biliyorum da eshot olsun vapur seferleri olsun onlar hakkında demiştim. Ama düşününce elektriğe de zam geliyor ama bu şekilde bir zammı beklemiyordum
  • bir de iadede sorun olursa ne olacak? kim takip edecek iadenin düzgün yapılıp yapılmadığını. 6 lira iade edeceği zaman sistem arızası olur da iade edilmezse 2 liralık yola 8 lira ödenmiş olacak. sonra nasıl ispat edip de paranı geri alabileceksin?
  • enflasyon oranındaki zam eyvallahda yeni izban tarifesi REZİLLİK başka birşey değil !
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpalp84

Ben tatillerde balıkesirdeyim. Ölümüne atatrükçüler bile belediye gitsin diye ak partiyi kazandırdı bu seçimlerde. Adam minibüste tayyibe sövüyor ama chp belediyesi gitsin diye ak partiye oy veriyorum diyor.

kimse akpye oy vermiyor ama ne hikmetse %50 oy alıyorlar durumu var bunlarda. komik olan kısmı chp/mhp gelmesin diye oy verdikleri adam(!) toplu taşımanın ırzına geçmiş kartsız otogar minibüsüne bile binemiyoruz ama kart satan yer yok bakıyorsun 9'a kadar satış var yazıyor saat 7de kapatmış gitmiş
  • Mr.Legend kullanıcısına yanıt
    yapılan zam 2,65 ten 2,86 oldu ulaşım.

Aslına bakarsan çok büyük bir zam değil ancak İzmirli olarak vapurdan başka hiç bir ağı düzgün işlemeyen bir toplu taşıma sistemi için zam yapmanın mantığına bakmak gerek.

Ama esas saçmalık İzban'ın yeni tarifesi.

Belediye olarak vatandaşa resmen ipotek sistemi uygulayacak. minimum ücret 2,86 iken, İzban sistemi yüzünden en az 10 TL lik bir yükleme yapman gerek.
  • Olusturun abi change orgtan imza kampanyası birde twitterdan destek alalım 3 gün sonrada belediye önünde eylem hakkımızı savunalım bu sistem saçmalık chp iktidara gelse akpden 1 adım ileri gidemeyeceğini bize gösteriyor bunların hepsi fasa fiso konusmaya gelince iktidara gelseler mazot parası olmicak aha belediyeniz aha yeni uygulaması bu siyasetçilerin topu hırsız
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.