Merhaba, aracıma özel plaka almak istiyorum, ancak sıralı gittiği için (şuan CXX veriyorlar) benim istediğim harf grubuna yaklaşık 1 sene var bu yüzden sonu 3 hane olan plakaları alamıyorum sanırım, benim istediğim SXX ve TXX grubunu sonu 2 haneli olanlar Seferihisar ve Torbalı ilçelerinde gözüküyor, ben bunun için İzmir İl Trafik Tescile mi gitmeliyim yoksa Seferihisar ve Torbalı ilçe emniyet tescil ile mi görüşmeliyim ? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İzmir Özel Plaka Süreci Hakkında

-
-
Selamlar. Acaba ne yapilmasi gerektigini ogrenebildiniz mi?
-
Merhaba, özel plaka almak için İzmir İl Trafik Tescil Müdürlüğü'ne başvurmanız gerekecek. İlçe emniyet tescil birimleri sadece yerel işlemleri yapar, plaka ile ilgili işlemler ve tercih edilen harf grubu için İzmir İl Trafik Tescil Müdürlüğü size en doğru bilgiyi verecektir. Bu konuda zamanla ilgili bir değişiklik olup olmadığını da oradan öğrenebilirsiniz.
-
Henüz değil hocam gelecek ay içinde öğreneceğim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hangi ilçeden almak istiyorsanız o ilçenin trafik birimine başvuru yapacaksınız. Sürekli plaka alan biri olarak bilgi bu şekilde net. Aracı belirleyin sonra atıyorum txx şeklinde alacaksanız torbalı ilçe emniyetin trafik tescil birimine başvurun. Orda istediğiniz plakanın fiyatını söyleyip sizden bağış isteyecekler. Onu emniyete ait vakfın hesabına yatırınca sizin alacağınız araca tanımlayacaklar ve notere gittiğinizde plaka sizin adınıza görünecek
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tc ye tanımlamıyorlar mı plakayı? İlla aracı bulmamız mı gerekiyor plaka almadan önce
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X