Şimdi Ara

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİDE OKUYAN VE BU SENE GİRMEYİ DÜŞÜNENLER ANA BAŞLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu sene İzmir Yüksek Teknolojiye girmeyi kafaya koydum. İzmirde ne kadar üniversite varsa tek tek hepsini gezdim bornova ege, buca tınaz tepe dokuz eylül ama YTE bir başka içime sindi herkes ile giderek görüştüm yardımcı oldular, okuyanlar, yurt müdür yardımcıları, okulda görevli araştırma görevlileri ile görüştüm çok iyi insanlar vede yardım severler,

bu okulda okuyan vede okuyacak arkadaşlar burada bilgi alışverişi yapalım, mesela okula nereden gelip gidiyorsunuz, servis ilemi orada yurtdamı kalıyorsunuz, urlada evmi tutdunuz gibi,

şimdilik aklıma gelen bunlar.

• Geçen sene girmek istediğim okuldu. Bu yıl da yazarım tercihlere; ama ortalara doğru. Tabii sınav sonucumda inşAllah bir aksilik olmazsa...

Okula Üçkuyular'dan 735 numaralı otobüs kalkıyor. Balçova ve Üçkuyular civarındaysan bu ideal. Ama diğer yerler için ücretli servisler mevcut, bu da biraz tuzlu olabilir.

Okulun kampüsteki ve İnciraltı'ndaki KYK yurtları oldukça iyi zaten. Ama İzmir'de ikamet edenlere yer vereceklerini sanmam pek, genelde il dışındakilere çıkıyor.

Okul dağın başında ve etrafında bir köy (Köyün adını da unuttum şimdi.) dışında doğru dürüst sosyal yerleşim birimi pek yok. O ev tutanlar genelde Urla'dan veya köyden tutuyor. Kiraların da uygun olduğunu duymuştum, okulun forum sitesinde.

• Seneye hedefim olan yer oluyor kendileri. Su yazıyı okumanızı oneririm.
    http://www.iyte.net/showthread.php?t=22706
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Geçen sene girmek istediğim okuldu. Bu yıl da yazarım tercihlere; ama ortalara doğru. Tabii sınav sonucumda inşAllah bir aksilik olmazsa...

Okula Üçkuyular'dan 735 numaralı otobüs kalkıyor. Balçova ve Üçkuyular civarındaysan bu ideal. Ama diğer yerler için ücretli servisler mevcut, bu da biraz tuzlu olabilir.

Okulun kampüsteki ve İnciraltı'ndaki KYK yurtları oldukça iyi zaten. Ama İzmir'de ikamet edenlere yer vereceklerini sanmam pek, genelde il dışındakilere çıkıyor.

Okul dağın başında ve etrafında bir köy (Köyün adını da unuttum şimdi.) dışında doğru dürüst sosyal yerleşim birimi pek yok. O ev tutanlar genelde Urla'dan veya köyden tutuyor. Kiraların da uygun olduğunu duymuştum, okulun forum sitesinde.

aklım fikrim ders oldugu için disco, bar gibi eglencelerle işim olmaz, ama ben İYT bayıldım tam istedigim yer, izmirde evka1 de oturuyorum yurt müdür yardımcıları ile görüştüm yardımcı olacaklar eger zamanında adam gibi başvurumu yaparsam,

dagın başında olması süper zaten, eger yurt olmazsa urladaki yurtları düşünebilirim.

• Kuzenim o okulda genetik mühendisligi okuyordu.Hazırlıktan sonra abd ye gitti geldi.1.sınıfın ortasında bıraktıÜniversite hayatı 0.Sosyal yaşam olarak 0.

Tabi genetigi bıraktı şimdi Kocaeli Tıpta
  • quote:

Orijinalden alıntı: IRomst3r

Kuzenim o okulda genetik mühendisligi okuyordu.Hazırlıktan sonra abd ye gitti geldi.1.sınıfın ortasında bıraktıÜniversite hayatı 0.Sosyal yaşam olarak 0.

şimdi taklıdıgım konu,

okulmu SIFIR, kuzeninizin durumumu.

eger okul sıfır ise nesi sıfır egitimimi kötü, aman bende araştırıyorum yanmayım mı acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: YerindeBirKarar

quote:

Kuzenim o okulda genetik mühendisligi okuyordu.Hazırlıktan sonra abd ye gitti geldi.1.sınıfın ortasında bıraktıÜniversite hayatı 0.Sosyal yaşam olarak 0.

şimdi taklıdıgım konu,

eger okul sıfır ise nesi sıfır egitimimi kötü, aman bende araştırıyorum yanmayım mı acaba.

Genetiğin geleceği tıptan çok daha iyi. 20 yıl sonra hekimler genetikçilerin operatörleri haline gelecekler. Kuzeniniz keşke eğitim hakkını dondurarak ikisini birden bitirseydi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu konuya ilgi az sanırım buradakiler ya daha ilköğretimde yada herkes okulu bitirimiş,
  • quote:

Bu konuya ilgi az sanırım buradakiler ya daha ilköğretimde yada herkes okulu bitirimiş,

anaokulu tavsiyesi iste söyleyelim
  • Söylediğine göre tüm ünileri gezmişsin izmirde.Bende senin gibi tüm ünilere gidip araştırma yapmayı düşünüyodum.Hazır sen gitmişken bir şey sorcam.

2 yıllık grafik bölümü hangi üniversitede var.Ben 9 eylülde var diye biliyodum ama kapatılmış diye duydum.Ege üniversitesinde varmış.Hangisi dogru?

Ayrıca 2 yıllık egitimim bittikten sonra açık ögretimden 4 yıllığa tamamlanıyormuş.Yada dgsden kazanıp tamamlıyabiliyormuşsun.Şimdi :

1. Öncelikle 2 yıllık üni okumak hiç okumamaktan iyimidir.Yani 2 yıllıgına gidip okuycagıma o 2 yılda mesleğimde çalışıp kendimi geliştirmek mi daha iyi.Bu soruya cevap verirken lütfen genel anlamda yorum yapmayın.Yani 2 yıllık okuyanlardan birşey olmaz vs tarzı.Benim bölümümü yani grafik bölümünü ve bu sektördekiş iş ortamını vs baz alarak yorum yaparsanız daha iyi olur.

2. Diyelim girdim 2 yıllığa ve bitirdim okulu.Sonra açık ögretimden 4 yıllığa tamamlayıp üni hayatımı bitirdim.Şimdi benim diplomam grafik bölümü mezunumu olarak gösterilcek yoksa açık ögretimde hangi bölümü bitirdiysem omu yazılcak.Çünkü açık ögretimde grafik bölümü yok.Yada 2 tane ayrı diplomamı alıcam.

3. 2 yıllık grafik bölümüne girmek için össden en az ne yapmam gerekiyo?

• Urla da 1i erkek 1i kız olmak üzere nurcuların 2 tane yurdu var. Başkada yurt yok. 1tanede süleymancıların varmış ama onu sadece duydum,görmedim.yerini gizliyolar sanırsam:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: [ Starbury ]

Söylediğine göre tüm ünileri gezmişsin izmirde.Bende senin gibi tüm ünilere gidip araştırma yapmayı düşünüyodum.Hazır sen gitmişken bir şey sorcam.

2 yıllık grafik bölümü hangi üniversitede var.Ben 9 eylülde var diye biliyodum ama kapatılmış diye duydum.Ege üniversitesinde varmış.Hangisi dogru?

Ayrıca 2 yıllık egitimim bittikten sonra açık ögretimden 4 yıllığa tamamlanıyormuş.Yada dgsden kazanıp tamamlıyabiliyormuşsun.Şimdi :

1. Öncelikle 2 yıllık üni okumak hiç okumamaktan iyimidir.Yani 2 yıllıgına gidip okuycagıma o 2 yılda mesleğimde çalışıp kendimi geliştirmek mi daha iyi.Bu soruya cevap verirken lütfen genel anlamda yorum yapmayın.Yani 2 yıllık okuyanlardan birşey olmaz vs tarzı.Benim bölümümü yani grafik bölümünü ve bu sektördekiş iş ortamını vs baz alarak yorum yaparsanız daha iyi olur.

2. Diyelim girdim 2 yıllığa ve bitirdim okulu.Sonra açık ögretimden 4 yıllığa tamamlayıp üni hayatımı bitirdim.Şimdi benim diplomam grafik bölümü mezunumu olarak gösterilcek yoksa açık ögretimde hangi bölümü bitirdiysem omu yazılcak.Çünkü açık ögretimde grafik bölümü yok.Yada 2 tane ayrı diplomamı alıcam.

3. 2 yıllık grafik bölümüne girmek için össden en az ne yapmam gerekiyo?

arkadaşım ben bu sene liseyi bitirin birisiyim, sanki bana pprof gibi soru sormuşsun ve sizin dediginiz bölümleri hiç bilmem ben sadece fizik, kimya, bölümlerini gezdim,
    bir kaç güne kadar da makine mühendisligi bölümlerini gezecegim, heleki urlayı gezmek ölüm zorla bir tadıgın arabasını buldukta binbir nazla gittik,
    size tavsiyem gidip bire bir görüp konuşmanız, sadace şunu derim dokuz eylül ve urlada çok iyiler yardımcıda oluyor ama ege rezil çalışşan adamlar burununda kıl aldırmayan densiz birileri, ne sordumda ukalaca saçma yanıtlar verdileri gözümden düştü, özellikle fizik bölümü ögrencileri ile görüştüm onalrda buraya gelme ilk amacın urla sonrada dokuz eylül olsun dediler hangi ögrenci ile görüştüysem, hocaları begenmiyorlarmış.

• quote:

quote:

şimdi taklıdıgım konu,

Kuzenim biraz inektir kendileri hiç bana çekmemişOkul ve çevre olarak çok kötüymüş anlattıgına göre.Sosyal yaşam 0.Gerçi bölüm çok iyi ama tıpı genetige tercih etti

• quote:

Orijinalden alıntı: LB78

quote:

Bu konuya ilgi az sanırım buradakiler ya daha ilköğretimde yada herkes okulu bitirimiş,

anaokulu tavsiyesi iste söyleyelim

• Ben 2008 de iyte fizik bölümünü kazanmıştım. Hazırlığı orda okudum sonra okulu bırakıp polis okuluna gittim. Okul eğitim olarak çok iyi o konuda hiç şüphen olmasın. Ayrıca hocaları çok kaliteli ve okul nüfusu az olduğu için birebir sizinle her türlü ilgilenirler. Dersler biraz ağır. Zaten sırf dersleri geçmek için bile çalışsan mezun olduğunda en iyi yerde en iyi bulacağına eminim. Kampüs sessiz sakin zaten tam ders çalışmalık. Spor salonu ve kütüphanesi süper. Vaktini buralarda çok rahat geçirirsin.

Hangi bölümü istiyosun bu arada?
  • quote:

quote:

quote:

şimdi taklıdıgım konu,

Kuzenim biraz inektir kendileri hiç bana çekmemişOkul ve çevre olarak çok kötüymüş anlattıgına göre.Sosyal yaşam 0.Gerçi bölüm çok iyi ama tıpı genetige tercih etti

ben yte gittidiğimde okula çevreye bayıldım tam bana göre aklım fikrim ders, normaldede sokaga çıkmam hep bilimsel yayınlar okur izlerim, orada okuyan arkadaşlarda buraya ders çalışacak ve kendine güveniyorsan gel dediler yoksa gelme dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheMoJo

Ben 2008 de iyte fizik bölümünü kazanmıştım. Hazırlığı orda okudum sonra okulu bırakıp polis okuluna gittim. Okul eğitim olarak çok iyi o konuda hiç şüphen olmasın. Ayrıca hocaları çok kaliteli ve okul nüfusu az olduğu için birebir sizinle her türlü ilgilenirler. Dersler biraz ağır. Zaten sırf dersleri geçmek için bile çalışsan mezun olduğunda en iyi yerde en iyi bulacağına eminim. Kampüs sessiz sakin zaten tam ders çalışmalık. Spor salonu ve kütüphanesi süper. Vaktini buralarda çok rahat geçirirsin.

Hangi bölümü istiyosun bu arada?

sağolun yanıtınız için %90 fizik istiyorum, benim gezdiğim gün bir kaç kişi tez sunuyorlardı (yanlış yazmadımsa) evet sessiz sakin ve tam sevidigim bir yerde, her sene o civarda tatil yaparız, mordogan, karaburun, balıklıova, güllübahçe gibi 15 güne kadar gene gidip gezecegim, bu sefer özel araba bulup sabahtan akşama kadar orada tek tek gezecegim, yemek hanesini, kütüphanesini, cafelerini, arkadaşlarla akşama kadar sohbet edip daha çok bilgi alacagım,

gerçekten çalışnalar yurt müdür yardımcıları çok iyi insanlar, orada kalmaya gayretr edecegim hergün git gel izmire zor olur sanırım hemde çok pahalıya çıkacagını düşünüyorum genede bilemem.

• bende izmir ne zaman gideceksen beraber gidek arabaın benzin parasını kırışırık.
  • Ben de yüksek lisans için başvurdum oraya. Hocaları, eğitimi, olanakları vs çok iyi, ne de olsa bir enstitü.
  • fizik bölümü için hafta içi gitmeyi düşünüyorum bakalım, sanırım bazı ögrenciler yazda orada kalıyorlarmış, hem gezerim hemde bilgi alırımda oraya otobüsle gitsem baya yol yürüyecegim sanıırm.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.