Şimdi Ara

İzole protein, l-carnitine ve kilo sorunu.. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar.. Arkadaşlar 20 haziranda spora başlıyorum daha önce body ile ugraştım ama sürekli bir sebepten dolayı bırakmak zorunda kaldım ama artık düzenli bir hayatım var ve belli bir hedef doğrultusunda spor yapacagım. 1.aydan sonra protein tozu, bcaa ve glutamin ile yaptıgım spora katkıda bulunacagım. Sizlere sormak istedigim bir kaç sorum var.

1- protein tozu, glutamin ve bcaa yı aynı anda kullanmak saglık açısından sorun yaratırmı?

2- vücudumun hala çok kilolu oldugunu düşünüyorum, yazılacagım spor salonun da box salonu, havuz ve basketbol sahası var kas için programı bitirdikten sonra l-carnitine kullanıp 30 dk kardiyo tarzında çalışsam yine saglık açısından bir sorun olur mu? (protein tozu, glutamin ve bcaa üzerine l carnitine içmek ne kadar dogru olur?

3- vücut yağlı oldugu için izole protein tozu almayı planlıyorum önerebileceğiniz bir izole protein tozu varmı?

Boy:190
    Kilo:106 (spora başlayana kadar 100 olurum)

• supplement adı üstüne ek besin. yani beslenmende eksikler varsa tamamlamana yardımcı olan ek bir yardımcı olarak düşün. oncelik olarak gunluk protein karb yag ve mikro besinleri dogal besinlerden karsilamani tavsiye ederim. eğer günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsan protein tozu kullanmanı öneririm ozellikle hemen antrenman sonrasi icilen protein tozu bence iyi bir etki sagliyor kaslarin buyumesi acisindan. kardiyolardan önce (sabah aç karnına da tavsiye ederim) l karnitin ve c vitamini kullanmani tavsiye ederim ikisi birlikte guzel etki gosterir yag yakimina daha cok yardimci olur ama tabii ki yag yakimi caloric deficit olmadan istedigini ye istedigin supplementi tuket yine de gerceklesmez. bir de kafein de cok onemli yag yakimi icin bence. glutamine tamamen cop bir supplementtir onun yerine bcaa veya kreatin al. gozle gorulur tek etki alabilecegin supplement kreatindir.
  • butcene gore supplement onerebilirim fakat izole ile whey arasinda oyle cok ahim sahim bir fark yok fazladan para vermeni gerektirecek bir durum yok ama illa da izole alayim diyorsan sunu onerebilirim
    Supplementler.com
    Scitec Whey Isolate 2000 Gr - İzole Protein
    https://www.supplementler.com/urun/scitec-whey-isolate-2000-gr-880

normal protein tozu olarak
    Supplementler.com
    Supplementler.Com Whey Protein 2000 Gr - Whey Protein
    https://www.supplementler.com/urun/supplementlercom-whey-protein-2000-gr-8349
    bunu veya
    Supplementler.com
    Scitec Whey Professional Whey Protein 2350 Gr - Whey Protein
    https://www.supplementler.com/urun/scitec-whey-professional-whey-protein-2350-gr-6436
    bunu alabilirsin ya da
    Proteinocean | Protein Tozu, Amino Asitler ve Sporcu Gıdaları
    WHEY PROTEIN™ - Whey Proteini
    https://www.proteinocean.com/whey-protein.html
    bu da güzeldir.
    l karnitin olarak
    Proteinocean | Protein Tozu, Amino Asitler ve Sporcu Gıdaları
    L-CARNITINE - L-Karnitin
    https://www.proteinocean.com/l-carnitine.html
    bunu oneririm en iyi f/p l karnitindir. 50 servis baya götürür bunun yanına bi de c vitamini çekersin o da ucuz bi supplement zaten sabah aç karnına kardiyodan önce çatır çatır yağ yakar.

vücutta sivilce, alerji tarzı problemler yaratmıyorsa ve kan değerlerinde sıkıntılar göstermiyorsa (böbrek kan değerlerinde hafif dalgalanmalar spor yaptığımız için çok problem edilmeyebilir fakat ciddi değişimler kontrol altına alınması gerekir.) supplement kullanmakta herhangi bir sıkıntı olmaz.

• GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkür ederim.
  • öyle bi yazmışsın ki daha eline ağırlık almadan şunu kullanıcam bunu kullanıcam senin içi para kaybı olur başka da bişeye yaramaz bunlar mucize de değil git 5-6 ay normal çalış bakalım
  • fabrizo kullanıcısına yanıt
    Yukarıda 1. Aydan sonra diye belirttim aslında ve 1. Aydan sonra dememin sebebi yine yukarıda belirttigim gibi daha önceden bodyle ugrastım birçok kez vücut olarak bir alt yapı var az çok.
  • Protein Tozu ve diğerlerini Sindirim sistemin kaldırırsa beraber kullanmak sorun değil. Yada alerjik bir durum yok ise. Protein Tozunu Spordan sonra, BCAA ve Glutamin spordan sonra tavsiye ediliyor. Glutamin BCAA L Carnitin bunlar hala tartışmalı Suplement. Kreatin gibi üzerinde yüzlerce araştırma yok.

İkincisi, Vücut Yağlı ise Spordan sonra 15-20 dakika Kardiyo yapabilirsin. 30 Dk üzeri Tavsiye edilmiyor. Vücudu aşırı Katabolik duruma sokup, Kas kaybına neden olduğuna dair söylemler var. Savaş Cebeci, Simon Teichmann gibi Bodybulding yapanların söylemleri.

Yüzme gibi Aktiviteler aslında ağır spor sayılır. Kasların Dinlenmesi gerektiğini unutmayın. Omuz göğüs çalışıp ertesi gün 30dk yuzersen Over Traning olur.

Mesela,

Göğüs Triceps - Kardiyo : Koşu

Bacak Omuz Karin, Kardiyo yok.

Sırt Biceps - kardiyo : Koşu

Dinlenme

Bir bölgeyi çalışırken diğer bölgeyi dinlendirmen gerek.

• Anladım teşekkür ederimm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.