Şimdi Ara

Jamo Classic 8 için Stereo Amfi Arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Uzun bir süre 5.1 sistemler üzerinde uğraştıktan sonra tatmin etmeyen müzik zevkini HiFi bir sistem kurarak devam ettirmek istiyorum.
    Mevcut stereo hoperlörlerim Jamo Classic 8 lere stereo bir entegre amfi alıp bir de pikap almam gerekiyor.
    Önce amfiden başlayayım dedim.

Jamo Classic'in özellikleri şöyle :

http://www.cinenow.co.uk/products/2359-jamo-classic-8

Amfi seçenekler ise aşağıdaki gibi:

Pioneer A-757 veya A 656 veya daha eski SA - 950 serisi..
    Sony 707 ES veya TA E77 ES veya TA-f730es
    Technics SU-V serisi
    MARANTZ SR 4320 - MARANTZ 7200
    NAD C 352

fiyat aralıkları oldukça değişken...

Hangisini seçeceğime karar veremedim.

Değerli yorumlarınızı rica ederim.

Saygılar...

• Slm

Burda ne tarz muzik dinlediginiz onem kazanıyor. Her cihazın ses rengi farklı. Hoparlorlerde oyle. Classic 10 tecrubem olmustu. Muzikal anlamda fena degil.
    Verdiginiz amfi ornekleride cok farklı. Receiver, normal stereo, hiend stereo vs karısmıs bayagı. İclerinde dogal yumusak calanda var sert ve ses rengi katanda var.
    Bu sekilde tavsiyede bulunmak cok zor.
  • pioneer lerden birini tercih et derim her iki kanal için ayrı trafo kullanılmışhiç zorlanmaz ikiside 8 leri doyurur classic 8 inanılmaz trable çalar satarsan ben alırım
  • Aslında her türlü müziği dilerim.
    Daha çok Blues - Rock tarzı severim ancak Türkçe popta dinlediğim oluyor.
    O nedenle özel bir tarzı olmayan ve her tür müziği ortalama performansta cevap veren Classic 8 i tercih ettim.
    Şimdi ise çok fazla yatırım yapmadan Pikap ve CD ile stereo güzel ses dinleme kaygım var.

Çok agresif ses peşinde değilim. Beklentim düşük seste bile tüm sesleri net ve kaliteli olarak duyabilmek.
    Babamın evinde kullandığı Pioneer SA - 740 stereo amfi ( 2 x 50 W ) ve CS 777 hoperlörlerden aldığı ses bile oldukça tatminkar.
    Bu nedenle Sony ES serisi veya Pioneer 757 MK2 gibi Hi-End bir sisteme gerek var mı bilemiyorum.
    150-200 TL seviyesinde daha güçlü olan Pioneer SA-950 bile yetecek gibi görünüyor.
    Ancak 4 OHM da ses2 x 150 verebilen Jamo'ların da hakkını verecek bir amfi olsun istiyorum.

2. el alacağım için biraz daha fazla verip almışken iyisini alayımda diyorum bazen.
    İşte bu noktada kararsızım.

Bu işe girince bir süre sonra biliyorum ki Clasic 8 ler ve giriş seviyesi bir amfi yetmemeye başlayacak.
    NAD C 352 den de oldukça memnun olan arkadaşlar olduğunu okuyorum.
    Ancak dediğiniz gibi verdiğim alternatifler arasında çok fark var.

Bu detaylar doğrultusunda sizce bu hoperlörleri besleyebilecek olan alternatif hangisidir sizce ?
    Bunların dışında sizin aklınıza gelen başka bir çözüm de olabilir.

Saygılar..

• Kaliteyi yuksek tutmak adına oncelikle stereo amfilere bakın. Receiver olayını eleyin.
    Anladıgım kadarı ile sony xxxes serisi size hitap etmez. Cunku cok yumusak bir ses karakteri var, ton kontrolu cok zayıftır daha cok dogal ses amaclı klasik turevi muzikler icindir. Lambalı tanındadır. Size yavan gelme ihtimali cok yuksek. Onuda eleyin. Ust seviyelere cıkmanızada gerek yok bence.
    Technics SU-V serisi ve A656 da size uygun gibi gorunuyor.

Yetmemeye baslıyacak derken once cihazları ve kendinizi iyice tanıyın. Acele etmeyin. Her seyi dinlerim biraz kaba yaklasım. İllaki agırlıkta dinlediginiz muzik turleri vardır yoksada zaten zamanla olacaktır rafine oldukca daha isabetli secim yapacaksınız. Classic serisi oyle sese yorum katan cok renklendiren speakerlar degiller. Dengeli sayılırlar. Yumusak tarafı daha agırdır. O yuzden orta karar her muzik dinlenebilir turden denebilir. Giris seviyesinde gayet yeterli. Ama bir Concert serisi detayları beklemeyin tabi. Elinizde Concert olsaydı sony es ler cok uygun olabilirdi. Tabi bu sistem le rock, pop olmaz.

• Tavisiyeniz için teşekkürler..
    Kesinlikle stereo amfi üzerinde duruyorum.
    Zaten 5.1 için kullandığım Panasonic SA-HE 70 ( 5 x 80 W ) AVR nin stereo performansını beğenmediğim için bu arayışa girdim.
    Bir de Pikap için zaten Phono çıkışı gerektiğinden mecburen stereo amfi olacak.
    Arayışta Technics SUV ve Pioneer 656 üzerinde yoğunlaşacağım.
    Sonucu sizinle de paylaşırım.
    selamlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: audio master

Tavisiyeniz için teşekkürler..
    Kesinlikle stereo amfi üzerinde duruyorum.
    Zaten 5.1 için kullandığım Panasonic SA-HE 70 ( 5 x 80 W ) AVR nin stereo performansını beğenmediğim için bu arayışa girdim.
    Bir de Pikap için zaten Phono çıkışı gerektiğinden mecburen stereo amfi olacak.
    Arayışta Technics SUV ve Pioneer 656 üzerinde yoğunlaşacağım.
    Sonucu sizinle de paylaşırım.
    selamlar...

Üstadım konuyu tesadüf ararken buldum...
    bende classic 10'larım için ampli arayışındayım.
    ses olarak güzel kondisyondalar...

Bunlara uygun nasıl bir amfi alabilirim? Ben hala stereo kafada olduğumdan 5.1. 7.1 gibi cihazları pek bilmiyorum. Fakat bir taraftan da güncel bir 5.1 veya 7.1 ikinci el stereo su düzgün fakat genişleyebilir bir cihaza mı bütçemi yatırsam diye düşünüyorum...
    Ortalama bütçem 500-750 arası...
    Jazz, Rock, enstrumantal tarzda müzikler ve genelde notebook üzerinden mümkünse flac / mp3 dinliyorum...

Sen ne kullandın geçmişte veya hala kullanıyormusun? Tecrübeni paylaşırsan sevinirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk marantz derım sonrada technics gerisi boş
  • Bahsetiğiniz cihazlar, Gerisi boş dediğiniz cihazların seğmenti bile değil, Hayli yanlış bir yorum olmuş bence. İyi çalan cihazlar olabilir sadece.
  • listedeki ürünler hocam onun dışında tabikı daha da ıyılerı var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.