Şimdi Ara

Jant yamukluğu uğultu yaparmı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
6.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracımdaki tuhaf uğultu nedeni hala bulunamadı. Bakımladık yer, bakmadık usta kalmadı.
    Lastikler dahi değişti. Denendi. Sonuç yüz güldürücü olmadı.

Geriye, jant yamukluğu nedeni kalıyor. Jantlarım içinde göbeğe doğru eğiklik, dışında da dışa doğru gözle görülür yamukluk mevcut. Pek düzeltilemedi. Patlama riski varmış. İş bilmez usta da ısıtarak düzeltmeyi denedi. Jantın kimyasını bozmuş. Düzelmiyor. ÇOk bariz yamukluk söz konusu. Kalan 3 janta da o kadar olmasa da ufak ufak yamukluklar var.

Soru basit, jant yamukluğu uğultuya neden olabilirmi? Yamuk jant, yamuk lastik demek. VE yamuk lastik ise yere her çarptığında ses + uğultu karışık bir durum demek olabilir mi?

Geriye sadece bu ihtimal kalıyor. Teorimi güçlendiren neden ise, lastiği durduğu yerde sırtına vurduğumda uğultunun birebir aynı sesini duyuyorum. Bu da, yol durumuna göre yamuk dönen lastiğin bu uğultuyu oluşturduğu kannatini güçlendirmekte.

Fikirler için teşeekkür ederim.

• jant + lastikleri beraber değiştirseydiniz keşke
  • balans bozukluğu yapar ve zararı da lastiklere olur. ben geçen muayeneden sonra düzeltirdim tanesi 40 tl ye. uğultu bilyaların bozulmuş bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nuri37781 -- 21 Haziran 2016; 23:10:36 >
  • Bİlyalar kontrol edildi. Ve geçen ay iki bilya da orjinal değişti. Bİlyalarımız porya ile beraber gelmekte. Yani sanayi işi çakma durumuda yok. Direkt porya değişimi.
  • jantın yamuksa sağlam bilyayı bir ayda bozar.
    alaşım jantsa, düzeltilmez. ya aynısından bulacaksınız ya da geri kalan 3 ünü satıp yeni bir set alacaksınız.
    demir jant ise, düzeltilir . ama gene de düzeltilen jant sağlıklı olmuyor.
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
    Alaşım jantlari ben duzelttirmistim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • osamanos kullanıcısına yanıt
    Arka iki proya ise bu nedenle değişmişti o zaman.

Çıkma buldum orjinal Cosmo jantı. 4 takım 650 TL. Sıfırı 4000 TL. ODAK' tan fiyat aldım.
    Replica ise 1350 TL dolaylarında...

Uğultu türü ses,
    Arka bölümden, stepnenin olduğu kısmın yanlarından tam da lastiği görecek bir boşluktan gelmekte. Yol durumuna göre şiddeti azalıp artmakta.

Daha evel Goodyear vardı. LAstik te kanaat getirmiştik. Bir şekilde onları iade edip pirelli aldım. Mutlu oldum ses gidicek diye derken gitmedi. Aynen devam. Sadece tonu biraz inceldi o kadar.

Özellikle parkeli yolda kendini 60 km döngüsel hızda kendisini ciddi şekilde hissettiriyor.
    O anda kimse araçta durmak bile istemez.

60 km hızda en yoğun baskıyı alıyor lastik. Sonrasında döngüsel hız devam ettikçe bası azalıyor ses de yok oluyor.

LAstiği söküp dışarıda çekic veya türü bir alet ile lastik sırtına vurduğumda tamamen aynı tonu sesi alıyorum. Bu da, lastiğin parke yolda özellikle vuruş sesini birebir almak demek oluyor. Düz bir jant ta lastik tamamen düz basacağı için ses mimimuma inmeli.
    Bu da zaten probelm durumunu ortadan kaldırıyor. Jant, yamuk olduğundan ötürü lastik yukarı aşşa ve sağa sola salınımlar yaptığından ilgili ses oluşmakta.

Bunların haricinde olabilecek her türlü kombinasyonu denedik... Kontrol ettik. İşin içinde bir tek bu kaldı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arceo jant titreme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yapar kendimden biliyorum.Islık sesi geliyordu
  • Bizde de lastik uğultusuna benzer bir ses geliyor. Lastikleri değişene kadar lastiktendir diyorduk fakat değişti ama ses gitmedi.
    Poryalar da değişmişti. E geriye yamuk jantın tekeri uğultu yaptırması kalmıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.