Şimdi Ara

Jant eğilmesi + Amortisör Yamulması(İlginç olay)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
6.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 saat önce virajı alamayıp kaldırıma çarptım, jantım hafiften eğrildi ancak aracın gidişinde bir sıkıntı yok, yaklaşık 30km hızla yan olarak vurdum jant kapağı yerinden fırladı..

jantı tamir ettirebilir miyim, yenisini alsam fiyatları yaklaşık ne kadar?

Edit:

Jantı stepne ile hallettim yalnız çok ilginç bir olay çıktı serviste, şöyle ki aracın sol ön tekerini vurmuş olmama rağmen, sağ ön amortisör yamulmuş nasıl böyle birşey oldu anlamadım, servisin söylediği bu. 500 tl masraf çıktı. sizce nasıl olmuştur bu olay? servisin gereksiz yere masraf açma gibi bir ihtimali var mı? Araç 2006 corolla sedan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 5 Temmuz 2013; 0:01:40 >

• Sac janttan bahsediyorsun sanirim duzeltilebilir ayriyetten yenisini sifir ve ikinci el olarak her yerde bulabilirsin ikinci eli 10-15 gibi birseydir
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelostcity

Sac janttan bahsediyorsun sanirim duzeltilebilir ayriyetten yenisini sifir ve ikinci el olarak her yerde bulabilirsin ikinci eli 10-15 gibi birseydir
    evet sac jant, kapaklı olanlardan. nerede bulabilirim istanbulda dün kapağın aynısını bulana kadar canım çıktı en son bi oto yıkamacı da buldum
  • Jant satan yerlerde hurdacida bile bulabilirsin ben gecende dort tane sac janti hurdaciya 15 liraya verdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelostcity

Jant satan yerlerde hurdacida bile bulabilirsin ben gecende dort tane sac janti hurdaciya 15 liraya verdim
    edit: ilk mesaj
  • quote:

Orijinalden alıntı: Odysseus348

edit: ilk mesaj

Alıntıları Göster
    çıkan amortisörü inceledim, milinde bir eğrilik gözükmüyor, içeri girip çıkarken çok hafif belli belirsiz ses çıkıyor herhangi bir eğiklik göremedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 2 Temmuz 2013; 22:30:21 >
  • quote:

çıkan amortisörü inceledim, milinde bir eğrilik gözükmüyor, içeri girip çıkarken çok hafif belli belirsiz ses çıkıyor herhangi bir eğiklik göremedim

Alıntıları Göster
    fotoğraf olsa iyi olurdu.Geçmiş olsun.Böyle ufak şeyler insana tecrübe kazandırır.O viraja bir daha o kadar hızla girmeyeceğinizden eminim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bijonların aşınması normal mi?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

fotoğraf olsa iyi olurdu.Geçmiş olsun.Böyle ufak şeyler insana tecrübe kazandırır.O viraja bir daha o kadar hızla girmeyeceğinizden eminim.

Alıntıları Göster
    dalgınlıktan dolayı hızımın farkına varamadım, yoksa sürekli geçtiğim yoldu... aracın ön süspansiyonları Mcpherson tip bağımsız süspansiyon, sanırım burulma kirişi de mevcut. soldan alınan darbe ile sağ amortisörün yamulması mümkün mü bağımsız süspansiyonda? ayrıca sol amortisörde sorun yok

• quote:

dalgınlıktan dolayı hızımın farkına varamadım, yoksa sürekli geçtiğim yoldu... aracın ön süspansiyonları Mcpherson tip bağımsız süspansiyon, sanırım burulma kirişi de mevcut. soldan alınan darbe ile sağ amortisörün yamulması mümkün mü bağımsız süspansiyonda? ayrıca sol amortisörde sorun yok

Ses yapması dışında aracın gidişinde,virajlarda ... belirgin bir sıkıntı yoksa değiştirmeyin,kullanın.Servis para koparmaya çalışıyor gibi geldi.Süspansiyonlarda bildiğim kadarıyla tamir olayı olmuyor,dedikleri gibi yamulma olduğuysa gideceği yere kadar kullanırdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Ses yapması dışında aracın gidişinde,virajlarda ... belirgin bir sıkıntı yoksa değiştirmeyin,kullanın.Servis para koparmaya çalışıyor gibi geldi.Süspansiyonlarda bildiğim kadarıyla tamir olayı olmuyor,dedikleri gibi yamulma olduğuysa gideceği yere kadar kullanırdım.

ses dediğim elle bastırırken çıkan çoook hafif bir ses, yani ses yok denebilir. yarın sanayiye götürüp ustalara göstereceğşm acaba benim göremediğim yamukluk neredeymiş

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

ses dediğim elle bastırırken çıkan çoook hafif bir ses, yani ses yok denebilir. yarın sanayiye götürüp ustalara göstereceğşm acaba benim göremediğim yamukluk neredeymiş

Alıntıları Göster
    bir fotoğraf koysanız bizde yorum yapabiliriz belki.

• Odysseus348 O kullanıcısına yanıt
    iki tekerlek birbirlerine direksiyon kutusuyla bagli. ( stabilizatör cubugu da var ama onun yanal kuvvet aktarmasina ihtimal vermiyorum )

belliki direksiyon kutusu darbeyi soldan saga aktarmis. Umarim direksiyon kutunuzda yada rot kollarinda hasar olmamistir.

Tamirattan sonra araci rot-balansa alip yürüyen aksam acilarini kontrol ettirmeyi unutmayin
  • quote:

Orijinalden alıntı: sirdiesel

iki tekerlek birbirlerine direksiyon kutusuyla bagli. ( stabilizatör cubugu da var ama onun yanal kuvvet aktarmasina ihtimal vermiyorum )

belliki direksiyon kutusu darbeyi soldan saga aktarmis. Umarim direksiyon kutunuzda yada rot kollarinda hasar olmamistir.

Tamirattan sonra araci rot-balansa alip yürüyen aksam acilarini kontrol ettirmeyi unutmayin
    akşama resim geliyor
  • quote:

akşama resim geliyor
    Dün bu konuyu gördükten sonra oyun oynarken virajı alamadım araba sağ taraftan bariyerlere çarptı sağ rot ve süspansiyon sapasağlamken sol tarafta ciddi darbe oluştu ben de anlam veremedim ama oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackson

Dün bu konuyu gördükten sonra oyun oynarken virajı alamadım araba sağ taraftan bariyerlere çarptı sağ rot ve süspansiyon sapasağlamken sol tarafta ciddi darbe oluştu ben de anlam veremedim ama oldu.

Alıntıları Göster
    30 çok düşük bir hız gibi geliyor da cidden 30'la vursaydınız o araba yürümezdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Araç önden kayarak vurdu, lastik vurduğu kaldırıma neredeyse parelel vurdu sayılır. Eve gidince detaylı bir foto ve çarpış şeklini ekleyeceğim
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Arif

Araç önden kayarak vurdu, lastik vurduğu kaldırıma neredeyse parelel vurdu sayılır. Eve gidince detaylı bir foto ve çarpış şeklini ekleyeceğim

Alıntıları Göster
    edit: fotoğraflar ilk mesaja eklendi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Odysseus348 -- 5 Temmuz 2013; 0:01:09 >
  • quote:

edit: fotoğraflar ilk mesaja eklendi

Alıntıları Göster
    görünürde ki yakından inceledim.En ufak bir zedelenme bile gözükmüyor.Eğilen amartisör öylemi olur?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spirited

görünürde ki yakından inceledim.En ufak bir zedelenme bile gözükmüyor.Eğilen amartisör öylemi olur?

Alıntıları Göster
    tekrar baktım ancak mildede bir sıkıntı göremedim.Elle test ettiğinizde hissettiğiniz bir durum varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Compacterzurum

tekrar baktım ancak mildede bir sıkıntı göremedim.Elle test ettiğinizde hissettiğiniz bir durum varmı?

hayır hiçbir pürüz bile yok milde, yarın bir dehassas kumpas ile ölçüm yapacağım kafam iyice karıştı servisin yok yere amortisörü değiştirdiğine inanmaya başladım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.