Şimdi Ara

JAPON Yapıştırıcısını nasıl Çıkartabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
11.440
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arabamın ön kaputuna Birisi Japon Japıştırıcısını boşaltmış,Çeşitli sökücüler ve pasta,cila denedim çıkartmadı.Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim(Boya Yaptırma Dışında)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Japon Yapıştırıcısını Çıkarma

Japon yapıştırıcısı, güçlü yapışma özellikleri nedeniyle birçok uygulamada kullanılan popüler bir yapıştırıcıdır. Bununla birlikte, yanlışlıkla cildinize, giysilerinize veya diğer yüzeylere bulaşması halinde çıkarmak zor olabilir. İşte Japon yapıştırıcısını çıkarma yöntemleri:

Tiner ile Çıkarma

• Tiner, Japon yapıştırıcısını çözmede etkili bir çözücüdür.
    • Tiner yapışkan çıkarır mı? sorusunun yanıtı evettir.
    • Bir pamuğa veya beze tiner sürün ve yapıştırıcıyı silmek için nazikçe kullanın.
    • Eğer yapıştırıcı sertleşmişse, tineri doğrudan yapıştırıcı üzerine dökün ve bir süre bekletin. Ardından, bir bezle silerek çıkarın.

Aseton ile Çıkarma

• Aseton, tiner kadar güçlü bir çözücü olmamasına rağmen Japon yapıştırıcısını çıkarmada da kullanılabilir.
    • Pamuğa aseton sürün ve yapıştırıcıyı nazikçe silin.
    • Eğer yapıştırıcı sertleşmişse, asetonu bir süre yapıştırıcı üzerinde bekletin ve ardından silin.

Limon Suyu ile Çıkarma

• Japon yapıştırıcısını doğal yollarla çıkarmak için limon suyu kullanılabilir.
    • Limonun asidik yapısı yapıştırıcıyı yumuşatmaya yardımcı olur.
    • Yapıştırıcının üzerine limon suyu sıkın ve bir süre bekletin. Ardından, ıslak bir bezle silin.

El ile Çıkarma

• Japon yapıştırıcısını elden çıkarmak için aseton veya tiner kullanmaktan kaçının.
    • Bunun yerine ellerinizi sabunlu suya batırın ve yapıştırıcıyı nazikçe ovalayarak çıkarmaya çalışın.
    • Eğer yapıştırıcı sertleşmişse, ellerinizi zeytinyağı veya vazelin ile nemlendirin ve yapıştırıcıyı nazikçe soymaya çalışın.

Önemli Notlar

• Tiner, aseton ve limon suyu gibi çözücüler cilde zarar verebilir. Kullanmadan önce koruyucu eldiven takın.
    • Göze temasından kaçının.
    • Çözücüleri kapalı ve iyi havalandırılan alanlarda kullanın.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En iyi çözüm yapıştırıcıyı dökeni dökerken yakalayıp yalatarak çıkartmak donduktan sonra sanırım boyaya hiç zarar vermeden çıkartmak zor.Ben aracımı yaz kış garaja alıyorum evimi yaptırırken bodrum katı garaj olarak yaptırdım gerçi aracım 2. el ama ilerde sıfır olmayacak diye bişey yok ikinci elde olsa sıfırda olsa otomobili sokağa terketmek bana uygun gelmiyor.geçmiş olsun
  • aseton deneyebilirsiniz. ama size tavsiyem önce küçük bir bölgeye sürüp deneyeyin.
  • Jilet ile deneyin. Çıkaracaktır.
  • Asetondan Başlayarak deneyecem,en son çare jilet ile kazımak herhalde .Birde marketlerde satılan zifti çıkartırım onu-bunu çıkartırım diyen kimyasalların beş para etmediğini çok yakından gördüm.İlginize teşekkürler,sonuçlarını yazıp bilgilendirecem.
  • acaba buzla soğutsak çıkar mı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

acaba buzla soğutsak çıkar mı?

O yöntem sakızlar için geçerli. Yapıştırıcılar için geçerli olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aseton,tiner,zift katran çıkarıcı v.s çıkarmaz.Jilet v.s ile dikkatli bir operasyon yapılırsa başarılı bir sonuç alınabilir.
  • aseton çıkarmadı,yarın sabah dondurucu sprey alacam -35-40 c soğutuyor.Olmazsa jiletle kazımaya çalışacam ama o da boyaya zarar verir sanırım.
  • Yağlı maddeleri deneyebilirsin makina yağı veya zeytinyağ gibi bunlar boyaya zarar vermez ama japonun yapışkanlığını bozabilir,

bir de sentetik tiner, mazot gibi boyaya zarar vermeyen petrol esaslı yağlı maddelerle uzun süre yumuşatarak jiletle kazıma olabilir.

japon boyayı eritip içine işliyor öyle yapışıyor, aseton veya selülozik tiner boyayı bozarak da olsa japonu da eritmesi lazım ama boyayı bozmadan sökmek için hiç şansın olmayabilir
  • yapıştırıcının soğuması, büzüşmesi, yapısının bozulabileceğini düşündüm. tabi denenmesi lazım.

quote:

Orjinalden alıntı: topaz42

quote:

Orjinalden alıntı: _KUZEY

acaba buzla soğutsak çıkar mı?

O yöntem sakızlar için geçerli. Yapıştırıcılar için geçerli olmaz.
  • hiç asetonmuş jiletmiş uğraşma yapıştırıcı iyice kurusun sonra eline düz saatçi tornavidası al üstüne yavaş yavaş tıklat yapıştırıcı biyerden kırılıp atmaya başlar kırma işlemi bittikten sona sil eskisi gibi olur sakın aseton deneme
  • benzin sür inşallah çıkacak tır fazla degil bi pamuga benzini iyicene yedir bolca

birazda kopartadaki yapıştırıcı içsin yavaça ovala

jiletle kazıyacaan bile kuru kazıma benzinle kazıaracına az zarar gelsin.
  • Arkadaşlar Bugün AC-68 Debonder diye bir yapıştırıcı sökücü aldım.Biraz beklettikten sonra tüm japonu yüzyden söktü.Aynı zamanda Saf Aseton'da söküyor onuda denedim.Bu arada Debonder asit içeren bir madde olmadığı için boyaya bir zarar vermiyor.Yanlız Japon yapıştırıcısının çıktığı yüzeyde boyada iz bıraktı onu nasıl çözerim bilmiyorum.Umarım Pasta Cila bu işi çözer.
  • verdiğiniz bilgiler için sağolun, aklımızda bulunsun...
  • s.a hayırlı akşamlar ben zonguldakta bulamadım bu ürünü bana yardımcı olack birisi varmı benimde kabortaya damladı yardım ettcek birisi varsa iletişime geçebiliriz ACİLLL
  • japon yapıştırıcısının çözücüsü tüp var onu bulmalısın. fakat boya üzerinde leke kalabilir bence. yakmışsa cila yaptırırsın aracına. başka yöntem kullanma bence..

2. sıfır zımpara yap sonra rutus boyası ile kapat. sonra polisaj ve cila sanayide yapılabilir.

3 sonax autokinge götür sor.. nasıl yapılacağınıda onlardan öğren.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.