Şimdi Ara

Japonlar 5 kapılı Suzuki Jimny'e hücum etti: Siparişler durduruldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Japonlar 5 kapılı Suzuki Jimny'e hücum etti: Siparişler durduruldu
    Ülkemizde de satılan Suzuki Jimny'nin 5 kapılı versiyonu kısa süre önce Japonya'da siparişe açıldı. Jimny Nomade olarak adlandırılan modele Japonların ilgisi büyük oldu ve araç sadece dört gün içerisinde 50 bin sipariş aldı.

Olay buraya kadar normal görünse de Suzuki, Japonya'dan böylesine büyük bir talep beklemiyordu. Şirket hemen sipariş alımını durdurdu ve ne zaman yeniden açılacağına dair bir bilgi paylaşmadı. Üstelik nisan ayı için planlanan tüm tanıtım etkinlikleri de iptal edildi. Bunun sebebi ise Japonya'dan gelen talebin üretim kapasitesini aşmış olmasıydı.

Hindistan'da üretilen Jimny Nomade'ın üretim kapasitesi oldukça sınırlı ve Japonya dışında Güney Afrika ve Latin Amerika gibi pazarlara da ihraç edilecek. Bu nedenle Japonya için ayrılabilecek stok ayda sadece 1200 adet olarak açıklandı. Bu durum, beş kapılı model için teslimat sürelerinin 3,5 yıl gibi absürt sürelere uzaması anlamına geliyor. Siparişlerin durdurulmasının ardından Suzuki'den şöyle bir açıklama yapıldı:

"Jimny Nomade satın almayı düşünen müşterilerimizden, siparişlerin askıya alınması nedeniyle özür dileriz. Ürünlerimize gösterdiğiniz yoğun ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Jimny Nomade büyük ilgi gördü ve üretim kapasitemizi çok aşan siparişler aldık. Bu nedenle siparişleri geçici olarak durduruyoruz. Gelecekteki üretim durumu göz önünde bulundurularak, siparişlerin ne zaman yeniden açılacağı konusunda bilgilendirme yapacağız. Bu rahatsızlıktan dolayı içtenlikle özür diler ve anlayışınız için teşekkür ederiz."

Ayrıca Bkz.UTTS maliyeti ne kadar? 5 TL'lik çip 2 bin TL'ye mi takılıyor?

Jimny Nomade, üç kapılı versiyona göre daha uzun aks mesafesi ve ekstra kapıları ile arazi yeteneklerinden ödün vermeden daha pratik bir kullanım sunuyor. Üç kapılı versiyona göre 340 mm (13,4 inç) daha uzun olmasına rağmen hala kompakt yapısını koruyarak model 3.890 mm uzunluğa sahip.

Resim Galerisi

Resimin Açıklaması

Kaynak:https://www.carscoops.com/2025/02/suzuki-suspends-orders-for-the-jimny-nomade-due-to-its-extreme-popularity/

• Gerek tasarım gerek konsept olarak bayıldığım bir araç. İkinci araç olarak kesinlikle almak isterdim. Avustralya'da vs. vergi dahil 750 bin TL'ye üç kapı 820 bin TL'ye beş kapılısı alınabiliyorken TR'de 3 kapılısı 2 milyon TL. ÖTV vs. elbet bizde vergiler çok yüksek ama 1.5 motorlu bu araç %160 ÖTV dilimine de girmediği halde neden bu kadar pahalı anlamlandıramıyorum. Gereksiz pahalı TR'de...
  • Gerek tasarım gerek konsept olarak bayıldığım bir araç. İkinci araç olarak kesinlikle almak isterdim. Avustralya'da vs. vergi dahil 750 bin TL'ye üç kapı 820 bin TL'ye beş kapılısı alınabiliyorken TR'de 3 kapılısı 2 milyon TL. ÖTV vs. elbet bizde vergiler çok yüksek ama 1.5 motorlu bu araç %160 ÖTV dilimine de girmediği halde neden bu kadar pahalı anlamlandıramıyorum. Gereksiz pahalı TR'de...

• İstiklalFMK kullanıcısına yanıt
    Nedenini herkes biliyor anlamlandırılabiliyor ama yazarsam zorunlu olarak tatile çıkabilirim. xd

• Arazide boyundan büyül işler yapıyor. Aracın izolasyonu iyileştirilse ve turbolansa mükemmel bir araç olur.

• Muazzam araba da ondan. 4x4 tam bir arazi canavarı. Youtubeda hummerla falan karşılaştırılıyor arazide öyle düşünün. Çıkamayacağı tırmanamayacağı yer yok gibi bişey. Bunu alıcan Buradan moğolistana kazakistana gidicen. Tık demez valla.

• sanki japonyanın her yeri arazi de bu kadar saldırmışlar safkan arazi aracına :)

• Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt

Büyük bir kısmı dağlık, zor bir coğrafyadır japonya, dar alana sıkışmış durumda medeniyetleri.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu suzuki bize paslı araç yollayan değilmiydi? Sonrada naparsanız yapın diyen değilmiydi? Bir vatandaş bunlarla davalık olmuştu yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Böyle geniş bir araç için 3 kapılı modeli olması çok saçma zaten.

• Bu japonlar çok saf adamlar ya, madem talep var hemen fiyatı iki katına çıkar, az maldan çok para kazan!. ??

• Mercedes g serisine benzemiş birde kendi ürettikleri araç daha söz söylemeye gerek yok

• A-101 e ne zaman gelir

• Bize gelip üretim fabrikası kursunlar derhal hemen getirin yenleri

• Ekonomik olarak gelişen halkın neye hucum ediceni kestirmek zor birde dünyayA mal satarsan gel keyf gel

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

İlk Jimny 1970, ilk G-class 1979.

• G benzerliğinden dolayı populer kültür köleleri.

• Tasarım olarak gerçekten harika bence 4 kapılı ülkemizde de harika satar.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Çok güzel araba. Eskiden 4 ileri vites mi neydi. Koltukları ince, iç dizaynı eskide kalmıştı. Diğer herşey on numara. Güzel bir otomatik şanzıman ile yurt dışında alınabilir, ülkemiz için mantıklı gelmiyor. Cok daha ileri seviye teknolojiler sunan elektrikliler bundan %20 daha ucuz.

• Sevdiğim bir araç fakat para yetmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZNGN 61 -- 5 Şubat 2025; 17:37:27 >
  • Bizim ülke için süper araç. Ülkemizde yollar malum ortada zpt ile bile zor gezilir. Bu araç tam bizim yollara göre. 5 kapılı tercihim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartalaraz -- 5 Şubat 2025; 17:41:19 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.