Şimdi Ara

Japonya Nerededir? Halkımız Sahnede (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
103
Cevap
2
Favori
4.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cidden paraylamı tutuyolar acaba bu kadar da olmaz bence
  • Türkleri aşalıyor resmen bu kanal, ben onca ülke gezdim, onca yer gözdüm, bizim insanımız gibi olaylara anında pratik çözüm üretebilen başka bir ırk görmedim.

Başımdan geçen bir olay, isveçdeyiz, parti çıkışındayız, tren istasyonundayız, şehire gidiş trenleri full çekiyor, tıklım tıklım dolu anlatamam, son istasyondan bir istasyon önceyiz, dedim arklara, diğer istikamete giden trene binelim, nasıl olsa geri döncek, bomboş oturcak yerde buluruz diye. Orda isveçli arkadaşlar benim türk mantığıma hayran kaldı valla

Benim dediğimi yaptık, millet birbirini ezerken trende, biz otura otura rahat rahat geldik :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 16 Mart 2011; 1:19:31 >
  • Yeni nesil daha iyi geliyodur diye umuyorum.
  • kuzey güney.
  • Japonya nerde

-eeee honkong-italya-fransa etrafinda

amuhahah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 16 Mart 2011; 4:43:09 >
  • kendi adıma böle bi soruyu bilmesem utanırdım.bilmeyene bsy demiyim hadi banane ama be güzel abicim madem bilmiyorsun niye sallıyosun..bilmiyorum kusura bakmayın de.amerikada italyanın fransanın orda işte diyo,tsuMaNi rüzgar diyo,ukraNya diyen ayrı komedi,yarısı amerika kıtasında diyo,kimi avrupa diyo,yurtdısında diyen apayrı bi kişilik...ya baştakilerin depremden bile haberleri yok..bütün dünya 1 haftadır bunu konusuyor.hadi haritadaki yerini bilmeyin,ya dunyadanda mı haberleri yok..kımle konussam 2 dk ıcınde konu ya japonyadaki depreme tsunamıye yada ibo ya kayıyo bu gunlerde..bu insanlar hıcmı ınsanla konusmazlar anlamıyorum....anneanneme sordum meraktan(okuma yazma bilmez hiç okula gitmemiş)asya sanırım dedi,bı yuzu asıldı deprem vurdu orayı sonra tsunami dedi bı uzuldu,daha ben deprem demeden......bellıkı bu adamlar tv izlemiyo,insanla konusmuyo,hayat dunya umurlarında değil,sorsan butun cocuklarının adlarını sayamaz,bıde gelmıs bazılarımız onları savunuyo habere laf yapıyo..ha evet haberde bılenlerı kesmısler sadece bılmeyenlerı vermısler ama haber o zaten..iyi yada kotu tam bir rezillik..utanarak ızledım...japonyanın nerde oldugunu bılme tmm ama la gidip avrupada deme bari,nolmus orda duymadım deme duy bı zahmet...yalnız sunuda soylıyım 1 yılım abd de gectı,orda da insanlar bızden farksız..her ulkede var boleleri..ben orda çin diye bi ülke oldugunu bılmeyende gordum,çöp şiş satan bi yerde türkiye (turkey) dediğimde yok bızde hindi arkadas et bu diyen ülkeden bahsettıgımı anlamayanda gordum,kendi şehirlerini bilmeyende gördüm,başkanlarının adını bılmeyende gördüm..yanı bu tipler heryerde..aman dikkat

sakin ol şampiyon demeyin sakinim beylerama durum vahim..

• Bilgi sahibi olmadan , yorum sahibi olunmaz.

Be kardesım madem cevabı bilmiyorsun, bilmiyorum de geç.oda yok herkes bı cvp yumurtlamaya kalkıyo.

Genel bi mallık durumu var, sokakta deneyin gidin adres sorun mıllet bılmedıgı halde sıze bıyerleri tarıf eder ,asla bilmıyorum dıyenle karsılasmazsınız.

Bu durum bu topraklardaki insanlara has bı durumdur.Vahim olan bilmemelerınden zıyade illa bırseyler yumurtlamaya calısmalarıdır.

Bebeklıkten ıtıbaren beslenmede demirin yeteri mıktarda alınamaması zeka seviyesinde ciddi geriliklere yol açar.

Ahmet Maranki bir programda toplumumuzun cogunda ciddi derecede demir eksikliği var demişti.Varın gerisini siz düşünün.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

...tsuMaNi rüzgar diyo,ukraNya diyen ayrı komedi...

kamera karşısında heyecanla dili sürçebilir, bunları çok önemsememek gerek bence. üstelik tsunami hergün karşımza çıkan bi terim değilki, ben mesele tusunami diye yazılıyo sanıyodum, daha geçen gün öğrendim tsunami diye yazıldığını

quote:

Orijinalden alıntı: cem_k12

...bellıkı bu adamlar tv izlemiyo...

bende tv izlemiyom, 6 yıl kadardır hemen hemen hiç izlemedim. evimde tv yok. ama gazete var, akşam haberlerini radyo kanalları yayınlıyor, internet var herşeyden önce.

yazdıklarında genel olarak haklısın tabiki, birçok insanın dünyadan haberi yok. örneğin üniversite yıllarımda bi arkadaşım vardı, boğaziçi üniversitesinde uluslararası ilişkiler bölümünde okuyodu. ozamanlar (2005 yılıydı sanırım) sauna çetesi olayları gündemi işgal ediyodu. arkadaş sınıfta sohbet eden bir grup arkadaşının yanında bu sauna çetesiyle ilgili ne düşünüyosunuz diye sormuş, ne saunası yaa demişler. hatta biri kendi çapında espiri yapmış, saunada çetemi olur falan diye, diğerleride kahkahayla gülmüşler. ki ozamanlar gündemin ana konusuydu bu çete. kaldıki bu öğrenciler (3. sınıfta bide bunlar) nekadar vurdumduymaz olsalar dahi okudukları bölüm gereği biraz olsun gündemi takip etmeliler ama bu çetenin adını dahi duymamış olmaları demek oluyoki gündemle uzaktan yakından alakaları yok.

• ben biliyorum canım, kuzey güney
  • Brezilyaya gidin rio de janeiro'nun arka mahallesindeki çocuklara rio de janeiro neresidir diye sorun.Sonra gelin bu beğenmediğiniz insanları öpüp öüpü kenara koyun.
    Dünya bizden daha beter.Aşın artık şu aşşağılık komplexlerinizi.
  • Şuna degınmek isterim

ulkemızdekı cahillik ve kafaya bırsey gırmemesı konusu geneldir.burada okumus okumamıs ayrımı yapmak ıstemıyorum.

golcuk depreminden bu yana öğretim uyelerı depremin büyüklüğü ile şiddeti kavramının arasındaki farkı anlatmaya calısıyorlar.

7.4 Golcuk depreminin büyüklüğüdür ,şiddeti degıl. Japonyadaki depremin büyüklüğü 9.0 dır.

ve hala haber spikerlerının buyuk kısmı buyukluk dıyeceklerı yerde depremin şiddeti dıyorlar, unıversıte mezunu ınsanlar daha 12 yıldır şiddetle buyukluk arasındakı farkı ogrenemedıler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Voltron1980s

Şuna degınmek isterim

ulkemızdekı cahillik ve kafaya bırsey gırmemesı konusu geneldir.burada okumus okumamıs ayrımı yapmak ıstemıyorum.

golcuk depreminden bu yana öğretim uyelerı depremin büyüklüğü ile şiddeti kavramının arasındaki farkı anlatmaya calısıyorlar.

7.4 Golcuk depreminin büyüklüğüdür ,şiddeti degıl. Japonyadaki depremin büyüklüğü 9.0 dır.

ve hala haber spikerlerının buyuk kısmı buyukluk dıyeceklerı yerde depremin şiddeti dıyorlar, unıversıte mezunu ınsanlar daha 12 yıldır şiddetle buyukluk arasındakı farkı ogrenemedıler.

büyüklük ve şiddet normal hayatta birçok yerde birbirinin anlamını karşılayabildikleri için onlarda karıştırıyo olsalar gerek. yoksa mesleki açıdan bu iki terimin aslında farklı manaları karşıladıklarını bilseler bu hatayı yapmazlar sanırım.

ama bu okadar da büyütülecek bi durum değil. sonuçta bu mesleki bi bilgi ve burdan yola çıkarak insanların cahil oldukları sonucunu çıkarmak biraz acımasız olur

• Herkesin Kültür Farkı başkadır Bu adam Japonya'nın nerde olduğunu bılmıyor Fakat sende onun yetiştirdiği ürün ya da başka bir bildiğini bilemezsin Kültür Farklılıkları olabilir bilmiyorum deseler daha iyi olurdu ama benım 85 yaşında bir babanem var japonyanın nerde olduğunu bılmıyor fakat bana çocukluğunu anlatınca anlattığı hiç birşeyden anlamıyorum çok farklı kelimeler kullanıyor şiveden dolayı ama sonuçta anlamıyorum O adamlarada Tsunami yerine Deprem deseler belki anlıcaklar
  • Bu kanalın amacı farklı
    100 kişiye soruyorlar arada bilemeyen 5 kişiyi yayınlıyorlar.
    Yapmaya çalıştıkları şey Türk milletini aptal gibi göstermek.
    Tam beyaz Türk mantığı siz aptalsınız kendi kendinizi yönetemezsiniz mantığını bilinç altımıza işlemeye çalışıyorlar
    Ama sonları geldi yakında hak ettikleri yeri boylarlar
  • Uğur dündar ve çalıştığı kanallar insanları küçük düşürmeye devam ediyor.
  • sokağa çıkıp ben kendim 100 kişiye sorsam en azından 15 inin bu tarz cevaplar vereceğine eminim. bilemeyenleri yayınlamaları normal. haber niteliği taşıyan zaten bilemeyenler. yok sadece bilemeyenleri yayınlıyorlar en az 1000 kişiye sormuşlardır vs. diyen arkadaşlar evden hiç çıkmıyor galiba. böyle adamlarla ben sürekli karşılaşıyorum gerçek hayatta. kaldı ki böyle adamlara bu forum da dahil pek çok forumda rastlamak da mümkün. geçenlerde bi forumda 40lı yaşlardaki bir adamın türkiyede hidroelektrik barajı olduğundan haberi yoktu mesela. o sunucu da tv de yayınlanan kişi sayısının en çok 15-20 katına sormuştur o soruyu. ekranda gösterdiklerinden daha fazlası da bu gösterdiklerinden sadece bir gömlek iyi yanıtlar vermişlerdir.

yukarıda bir arkadaşın bahsettiği bir gerizekalılık durumu da yok. bu adamlar görüntülerden anlaşılacağı üzere belirli bir düzeyin üzerinde adamlar. otistik vb. gibi bir görüntüleri yok. sorulara kendilerince mantıklı bir yanıt veriyorlar, tamamen "ilgisiz" yanıtlar vermiyorlar. yani verdikleri yanıtlar zeka geriliğini değil bilgi eksikliğini ortaya koyar nitelikte. bu adamlar hem bilgisiz,cahil hem de gündemi takip etmiyorlar. hayat şartları ve günlük koşturmaca nedeniyle bazıları için gündemi takip etmemek vs. belki bir dereceye kadar affedilebilir ama bu derecede bilgisizlik affedilebilecek bir durum değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: lcdekran

sokağa çıkıp ben kendim 100 kişiye sorsam en azından 15 inin bu tarz cevaplar vereceğine eminim. bilemeyenleri yayınlamaları normal. haber niteliği taşıyan zaten bilemeyenler. yok sadece bilemeyenleri yayınlıyorlar en az 1000 kişiye sormuşlardır vs. diyen arkadaşlar evden hiç çıkmıyor galiba. böyle adamlarla ben sürekli karşılaşıyorum gerçek hayatta. kaldı ki böyle adamlara bu forum da dahil pek çok forumda rastlamak da mümkün. geçenlerde bi forumda 40lı yaşlardaki bir adamın türkiyede hidroelektrik barajı olduğundan haberi yoktu mesela. o sunucu da tv de yayınlanan kişi sayısının en çok 15-20 katına sormuştur o soruyu. ekranda gösterdiklerinden daha fazlası da bu gösterdiklerinden sadece bir gömlek iyi yanıtlar vermişlerdir.

yukarıda bir arkadaşın bahsettiği bir gerizekalılık durumu da yok. bu adamlar görüntülerden anlaşılacağı üzere belirli bir düzeyin üzerinde adamlar. otistik vb. gibi bir görüntüleri yok. sorulara kendilerince mantıklı bir yanıt veriyorlar, tamamen "ilgisiz" yanıtlar vermiyorlar. yani verdikleri yanıtlar zeka geriliğini değil bilgi eksikliğini ortaya koyar nitelikte. bu adamlar hem bilgisiz,cahil hem de gündemi takip etmiyorlar. hayat şartları ve günlük koşturmaca nedeniyle bazıları için gündemi takip etmemek vs. belki bir dereceye kadar affedilebilir ama bu derecede bilgisizlik affedilebilecek bir durum değil.

referandum olduğunda o bilmeyenle bilenlerin bir olduğunun da farkındasın değil mi, sonra halkı küçümsemek oluyor bu

• Ugur Dündar sadece toplumun hangi bilgi duzeyınde oldugunu goısterıyor.Bu toplumun en az 30 -35 mılyonu gordugunuz roportaj yapılanlar ıle aynı bilgi düzeyinde.

Bu gercegı gormeyıp kafasını devekusu gıbı topragın altına gommeye alısmıs kısılerın bu video yu elestırdıgını goruyorum.
  • Uğur Dündar'a donanimhaber nedir desek ?Ağzı açık kalır
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Uğur Dündar'a donanimhaber nedir desek ?Ağzı açık kalır

ben de sana bir sürü şey sorarım ağzın açık kalır, google dan arayarak da bulamazsın, aynı şey mi yani
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.