Merhaba; 2024 Şubat sonu eşimle beraber 10 günlük Japonya seyahati planladık.İstanbul-Osaka gidiş dönüş olacak şekilde bilet(THY'den) aldık.9 gece/10 gün konaklayacaz.1 haftalık JR PASS alıp Tokyo/Kyoto/Hiroşima ve Nara'ya gitmek istiyoruz.(Sakura mevsiminin Ramazan Ayı'na denk gelmesi ve biletlerin çok pahalı olmasından dolayı bu tarihleri seçtik) Sormak istediğim birkaç şey var; 1-Fuji Dağı'na ve Tokyo'da DisneySea'ye gitmek mantıklı mı? 2-Bu kadar süre içinde gezilecek/gidilecek başka yerler var mı? 3-JR pass ile bütün hızlı trenlerde geçerli değilmiş, yaklaşık 300 km/h ile giden Shinkansen'lerde geçerliymiş.Daha hızlı giden(500-550 km/h) trenlerle seyahat deneyimlemek gerekli mi? 4-Konaklamayı ucuza nasıl getirebiliriz? 5-Bazı Avrupa ülkeleri(Almanya) Japonya vizesi bulunanlardan transit vize istemiyor, bu durumda Schengen alırken bunun faydası olur mu?(Daha doğrusu İngiltere vizesi almayı kolaylaştırır mı sormak istediğim aslında bu, çevremde kuzenim dahil pek çok kişi İngiltere'den red yedi) 6-Ülkeye girerken yiyecek sokulabiliyor mu, ona göre burdan giderken yanımıza bir şeyler alacaz? 7-10 gün için yanımıza ne kadar dolar/euro alalım?(Ülke çok pahalı olduğu için tam kestiremiyorum) Ve son olarak bunların dışında tavsiyelerinizi merakla bekliyorum. Saygılarımla. İyi forumlar... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 14531993 -- 28 Ocak 2024; 19:15:32 > |
Japonya Seyahat Önerileri
-
-
Türklerden vize istenmiyor. Şurayı okuyun:
https://www.vikingturizm.com.tr/vize-bilgileri/japonya
Japonya'ya seyahat etmeniz başka ülkelerin vizeleri için yardımcı olmaz.
-
Merhaba,
Cevap verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim.
Japonya'nın Türk'lerden vize istemediğinin farkındayım.
Sormak istediğim aslında şuydu;
-Almanya aktarmalı uçuşlarda, Japonya vizeniz varsa(Japonya'nın 90 güne kadar vize istememesi ülkeye girişten itibaren bu ayrıcalıktan yararlanmayı sağlar mı?Bilmiyorum) transit vize almadan yolculuğunuza devam edebiliyorsunuz.
Bir ülkeden vize almak, başka bir ülkeden vize almayı kolaylaştırır mı?
-Bence kolaylaştırır.2 kez Schengen alınca 3'yü alma ihtimaliniz ve vize süreniz artabilir keza İngiltere vizeniz varsa, vize isteyen tüm ülkelerden daha kolay ve uzun süreli vize alabilirsiniz.
-Aksi de mümkün, KKTC'ye pasaportla giriş yapınca Yunanistan'dan, İran/Arabistan ve İsrail'in birinden vize(İran'a vize yok ama pasaporta giriş-çıkış işleniyor) alınca diğerlerinden vize almak ya da ülkeye girmek sıkıntı oluyor.
Konuyu uzatmak için değil biraz daha detaylandırmak için yazdım.
Saygılarımla...
-
Geziniz hakkında biraz detay verebilirmisiniz?
@14531993 -
sizdemi gideceksiniz =) bizimde 7 kasımda gidiş bileti var 10 gün oradayız , gidiş varsa haberleşelim dostum
-
Gezi için ön planlama yapıyorum, daha tarih belirlemedim.
Bilet bakıyorum. Kasım ayı sonu 2 kişi git-gel 34.000 bulabildim.
Siz nereden aldınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Ekim 2024; 11:18:21 > -
Biz 7-15 Kasım için aldık biletimizi , Ucuzabilet den aldık ama kendi sitesinden de alınabilirquote:
Orijinalden alıntı: Panthér
Gezi için ön planlama yapıyorum, daha tarih belirlemedim.
Bilet bakıyorum. Kasım ayı sonu 2 kişi git-gel 34.000 bulabildim.
Siz nereden aldınız?
China southern den aldık
Guanzao aktarma süresi 2 saat altında olduğu için , Pekin aktarmalı aldık 3,5 saat aktarma süresi tam kıvamında
Konaklama kahvaltı dahil aldık
4 kişi , 2-2 ayrı odalar
Teknolojik alışveriş ve kültür gezisi adı altında 😀
Uçuşa 1 aydan az kalınca , koltuk seçimleri açılıyor , şuan biz koltuklarımızı da seçtik ücretsiz olarak
Başka sormak istediğiniz olursa yazabilirsiniz -
Konaklama için bilgi alabilirmiyim?
-
Dostum Merhabalar;
Konaklama Japonya için önemli , özellikle tokyo özelinde. Tokyo büyük bir yer olduğu için sıkça metroya binmen gerekiyor. Konaklamayı doğru seçersen metro olayını en aza indirebiliyorsun. GEzi güzergahının tam ortasında bir alan seçebilirsin. Biz 4 kişi gidiyoruz. Kahvaltı dahil 2 şer kişilik 2 oda tuttuk ve 41.200 TL ödedik toplam. Kişi Başı 10.300 TL ye geldi. Kapsül otel falan değil normal 3 yıldızlı bir otel gibi düşün. Kahvaltı otele dahil. Zaten tokyoda odayı yatmadan yatmaya kullanırız gibi duruyor.
-
Teşekkürler. Bende öyle planlıyorum.
Otel için isim yada link verebilirmisiniz, baktıklarım ile kıyaslama açısından faydası olacak.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X