Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, ben salı günü kredi başvurusunu yaptım çarşamba sabahı çıktı perşembe evrakları hazırladım ruhsat çıktı arabayı ogün alabilirdim paranın peşin ödeyeceğim kısmının vadesi cuma dolduğu için cuma gfünü arabayı aldım.

istanbul'da sıra yok
  • Pardon!!. Yazmalıydım.Ben İzmir'i kastetmiştim Temmuz'a sıra veriyorlar derken...
  • selamlar, dün ilk defa klimayı açtım ama açıkçası arabanın içini sadece hafiften serinletti soğutmadı, acaba benim araçta mı problem var yoksa klima çok etkili değil mi? bu arada kklima çalışırken hızlı gidiordum bununda etkisi olur mu?
  • yeni jazz ı genişletmeleri iyi olmuş, yol tutuşu iyileşecektir, ama uzamalarına bir mana veremedim doğrusu, zaten içi hali hazırda piyasada ki bir çok sedan dan daha geniş (bunlara accord ve vectra da dahil).

biraz genişletseler, biraz yol tutuşunu arttırsalar, biraz yalıtımını iyileştirseler, motorunu da ekonomisinden taviz vermeden 90 hp ye çıkarsalar, jazz ödülleri de piyasaları da silip süpürür.

bu arada hafta sonu sürekli şehir içi 10 ytl lik benzin ile 65 km yol yaptım, yol bilgisayarı 5.3 gösterdi, ve yolun bir 20 km lik kısmında araçta 3 yetişkin erkek vardı ve de klima çalışıyordu.

jazz'ın ekonomisinin en önemli sırlarından birisi de mekanik mükemmelliği, arabanın gerek yürür aksamında ki gerek aktarma organlarındaki sürtünmeler minumum seviyede.

mesela jazz ile farklı bir aracı yokuş aşağı saldığınız vakit, jazz hemen öne geçiyor, deneyin ne demek istediğimi göreceksiniz.

• Bence de 90 hb güç jazz için oldukça iyi olurdu..Eskiden performansından zaman zaman şikayet ettiğim arabm, 40 bine yaklaşırken adeta "canavarlaştı"..Artık rampalarda sağa çekmek zorunda kalmıyorum..:) 90 hb güç ve belki şöyle 130 Nm tork müthiş olur..Yol tutuş, yalıtım ve plastik-döşeme kalitesi arttırıldı mı gerçekten sınıfında açık ara birinci olur..Ben yeni jazz'ın tipine ısınamadım..Umarım zamanla düzelir..
    Yokuş aşağı gidişlerde benim aracım CVT olduğu için sport modda neredeyse hiç motor kompresyonu hissedilmiyor diyebilirim..Bu da yakıt tüketimini bayağı düşürüyor..En ufak bir mekanik ses söz konusu değil..
  • Sevgili tırtıll.Ben klimayı açınca içerde iklim değişiyor.Ama sen kaç derecede kullandın fan full açıkmıydı ? Bunlarda etken tabi.Ama klima açıkken hızlı gitmen klimayı pozitif ama arabayı, yani performansı negatif etkiler...
    quote:

Orjinalden alıntı: TIRTILL

selamlar, dün ilk defa klimayı açtım ama açıkçası arabanın içini sadece hafiften serinletti soğutmadı, acaba benim araçta mı problem var yoksa klima çok etkili değil mi? bu arada kklima çalışırken hızlı gidiordum bununda etkisi olur mu?
  • Hafta sonu İzmir Alaçatı arası denememde herzaman olduğu gibi 150 km hıza çok rahat çıktı.150-170 arası zorlandı.170-190 arası ise ömür gibi geldi.Yer yer sağnak rüzgara girmeme rağmen, yarım açık sunroofla hiç sarsılmadan, tabi trip rekorları kırarak (6.2 den 8.3 e yükseldi) o heryerde bahsedilen abartılı motor sesini yine duyamadan yol bitti.Şehir içinde hep dur kalk saatlerinde kullanmama rağmen 6.0-6.1 yakıyor.Otoyolda bu kadar yükselmesi bana motor hacminin düşük olmasından başka birşey düşündürmedi.Elhasıl ekonomi isterseniz 2800 devir bu araba için sihirli nokta olmaya devam ediyor.Bugüne kadar daha ekono bir devir bulamadım...
    Not:4000 km demedi daha.Meşhur 10000 indirimini özlemle bekliyorum.
  • ne zaman bu yakit tuketimi azalacak 800km oldu hala 7.1 harciyor ben ne zaman 6lari gorecem
  • Yap bir uzun yol değişir.Benim 3000 den sonra 1 lt. düştü.Ama arkadaşlar 10000 km bekle asıl damping o zaman diyorlar
  • koolandgang, motor için kim laf söylemişse halt etmiş..Dünyanın belki de (çok iddalı olacağının farkındayım) en sessiz motoru..Rölantide duymazsın, normal hızlarda rahatsız olmazsın, yüksek hızlarda ise zaten yol ve rüzgar sesi bastırır, farkına varmazsın..:)) Şaka bir yana bizim sitede bir arkadaşımız arabasına kış lastiği taktığında yol sesi o kadar azalmış ki "jazz'ın motor sesini ilk defa duydum" demişti..Bu arada hacmi 1.4 bile olmayan bir motor o hızlarda bırak da 8'leri görsün artık de mi..Tüketim 10 binlerde daha da düşecek, performans ise 30 binlerde daha iyi olacak ( en azından benim arabamda bu böyle oldu)...Fakat bunu abartıp aşırı beklentiye girmemek lazım...Tırtıll sen şu an 7.1 yakıyorsan o zaman ancak 6.5-6.6 yakabilirsin, daha aşağısı olmaz gibi..Ya mesafen kısa ya da sürüş stilin ekonomik değil?? Bence gene de 7.1 hiç fena bir rakam değil..Bu arada en ekonomik devir bence 2000

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 22 Mayıs 2007; 0:10:32 >
  • ikinci depoyu ilk doldurdugumda yol bostu 5.vites 90km 2800 devirde surdum bi sure once 5lerde deger verdi sonra 6.0@da durdu ancak sonra istanbulun kacinilmaz gercegi trafikte surmeye devam edince 7i bulduk bu arada depoyu fulledim 280km oldu daha yarim depo olmasina iki cizgi var. suanda bile tuketim iyi bence umaraim daha da azalir

bu arada 800kmyi gecmisim 1000bakiminda ucret alinmaz diye biliyorum honda dada bu boylemidir_

saygilar
  • Elbette, 1000 bakım ücretsiz..
  • az oce 1000bakimina gittim son iki aydan beri servis duzeni degismis artik 6 ayda bir degil senede bir yada 10000kmde bir bakima giriliyormus ama sanirim bu sadece yeni arabalar icin gecerli
  • bana kalsa corsa dururken jazz a göz bile kırpmam
    ama tercih senin hayırlı ugurlu olsun araban kazasız belasız
  • tavsiye ve iyidileklerin icin tesekkurler. alali bir ay oldu ve suda kotuymus dedigim hic birsey yok/ tum beklentilerimi karsiliyor opel corsa nin jazz elite in donanimlarina sahip modelini bulmak zor bulsak da fiyat cok yukselecek o yuzden inanin sadece internetten soyle bir baktim gidip bir showrooma bakmadim bile. dedigim gibi tercihimden cok memnunum insanlah heo boyle devam eder
  • Sevgili tırtıll öyle bir modeli yok Corsa'nın.Cosmo'sunda olmayan özellikler var Elite'te.Zaten sende kullandıkça farkına varacaksın.Ama ekonomi dersen dizeli 11 krş. yakıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: TIRTILL

tavsiye ve iyidileklerin icin tesekkurler. alali bir ay oldu ve suda kotuymus dedigim hic birsey yok/ tum beklentilerimi karsiliyor opel corsa nin jazz elite in donanimlarina sahip modelini bulmak zor bulsak da fiyat cok yukselecek o yuzden inanin sadece internetten soyle bir baktim gidip bir showrooma bakmadim bile. dedigim gibi tercihimden cok memnunum insanlah heo boyle devam eder

• arkadaşlar birkaç gündür taşınma vesilesiyle sevgili jazz ımı daha da çok sevdim, arka koltukları yatırıp ne yüklediysem aldı hiç ben doldum yerim yok demedi, IKEA yükleme sahasında bir sürü insan aracına sektirirken, koca koca rahatlıkla sığdırmak büyük keyif verdi hele ki dün bahariyeden aldığım 5 tane kocaman kocaman armut koltuğu (koca transportra 8 tane zor koydular) + iki tanede kocaman herifi arabaya aynı anda sığdırdım ya artık jazz ımı hiçbir şeye değişmem :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: 67m6144

arkadaşlar birkaç gündür taşınma vesilesiyle sevgili jazz ımı daha da çok sevdim, arka koltukları yatırıp ne yüklediysem aldı hiç ben doldum yerim yok demedi, IKEA yükleme sahasında bir sürü insan aracına sektirirken, koca koca rahatlıkla sığdırmak büyük keyif verdi hele ki dün bahariyeden aldığım 5 tane kocaman kocaman armut koltuğu (koca transportra 8 tane zor koydular) + iki tanede kocaman herifi arabaya aynı anda sığdırdım ya artık jazz ımı hiçbir şeye değişmem :)

• Büyük bagajın ve ergonomik bir arabanın faydaları..Hiç işim olmaz dememek lazım, benim de çok işimi görmüştür..
    quote:

Orjinalden alıntı: 67m6144

arkadaşlar birkaç gündür taşınma vesilesiyle sevgili jazz ımı daha da çok sevdim, arka koltukları yatırıp ne yüklediysem aldı hiç ben doldum yerim yok demedi, IKEA yükleme sahasında bir sürü insan aracına sektirirken, koca koca rahatlıkla sığdırmak büyük keyif verdi hele ki dün bahariyeden aldığım 5 tane kocaman kocaman armut koltuğu (koca transportra 8 tane zor koydular) + iki tanede kocaman herifi arabaya aynı anda sığdırdım ya artık jazz ımı hiçbir şeye değişmem :)
  • konu sadece bagajlada alakalı depil aslında, ben 25 yaşında bekar bi adamım bagaj ne işime yarar diye düşünüyodum, benim için temel kıstas güvenlik ve yakıt tüketimidir ancak ikea çıkışındaki durum hakkaten çok memnun etti beni, diğer bütün arabalar zorlanıyordu, hatta corsa sahibi bi eleman nası sığdırcan onca şeyi şuncacık arabaya dedi, 15-20 sn de bütün koltukları yatırıp arka direği çıkarıpp kocaman pikap oldu arabam ve abartmıyorum 15-20 sn de :) güvenlik,konfor,süper yakıt tasarrufu ve kocaman konksiyonel bir iç hacim, bakalım jazzımın bana daha ne sürprizleri olacak :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.