Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: tomiken

6.5 lt 140 km hızda 1.4 motolu araba için çok az geldi bana
    hesaplamada bir yanlışlık olabilir mi acaba

DÜZELTME,

Daha önce 140-150km full klima 6.5 lt yazmıştım.Özür dilerim bir yanlışlık olmuş çünkü bugün aynı yoldaydım.Rakamlar doğru yalnız klima full açık değil.Düzeltir,özür dilerim..

• Honda'cılar merhaba! Bu aralar bi otomobil alma niyetindeyim.Jazz'lar çok hoşuma gitti.Araç hakkında birkaç sorum olacak;Bu aracı kullanan arkadaşlar bana biraz yardımcı olursa sevinirim.
    --)2005-06-07 modelleri ne kadardır??(donanım seviyesi fark etmez) 20bin im var zorlarsam bin-bin500 çıkarabilirim.
    --)performansını çok merak ediyorum.Bana performans gerekmyor,sadece meraktan soruyorum.
    --)Aklımda Meriva,GP gibi araçlar da var,siz ne dersiniz??
    en önemlisi:
    --)BU ARACIN KRONİK SORUNLARI VAR MI? bu yaştaki bir otomobille servislerde sürünmek istemiyorum(lütfen cevaplayın)
    Ayrıca:
    içinin çok geniş ve ferah olduğunu,kompakt sınıftaki araçlarla bile yarıştığını duydum.Açıkçası çok beğendim bunu...
    Cevaplarsanız sevinirim,SAYGILARIMLA...

Orjinalden alıntı: birkn

Honda'cılar merhaba! Bu aralar bi otomobil alma niyetindeyim.Jazz'lar çok hoşuma gitti.Araç hakkında birkaç sorum olacak;Bu aracı kullanan arkadaşlar bana biraz yardımcı olursa sevinirim.
    --)2005-06-07 modelleri ne kadardır??(donanım seviyesi fark etmez) 20bin im var zorlarsam bin-bin500 çıkarabilirim.
    --)performansını çok merak ediyorum.Bana performans gerekmyor,sadece meraktan soruyorum.
    en önemlisi:
    --)BU ARACIN KRONİK SORUNLARI VAR MI? bu yaştaki bir otomobille servislerde sürünmek istemiyorum(lütfen cevaplayın)
    Ayrıca:
    içinin çok geniş ve ferah olduğunu,kompakt sınıftaki araçlarla bile yarıştığını duydum.Açıkçası çok beğendim bunu...

Fiyatları hakkında bilgim yok.
    Performansı sizin gibi gerekmiyor ama merak ediyorum diyen birini rahatlıkla tatmin eder.
    Meriva ve grande punto Jazz'la kıyaslanamaz.Eğer istersen detaylı yazarım ama arada kalite,ekonomi ve konfor farkı var.
    2007 model aracım bu soruya vereceğim cevap doyurucu olmaz.Ama şimdilik sorun yok.
    Meriva Gp gibi araçlara baktığına göre hiç düşünme Jazz al derim.Ama sıfır alacağım diyorsan yeni twingo çıktı.Buraya geldi mi bilmiyorum ama bak derim...

• quote:

Orjinalden alıntı: birkn

Honda'cılar merhaba! Bu aralar bi otomobil alma niyetindeyim.Jazz'lar çok hoşuma gitti.Araç hakkında birkaç sorum olacak;Bu aracı kullanan arkadaşlar bana biraz yardımcı olursa sevinirim.
    en önemlisi:
    Ayrıca:

Fiyatlar konusunda çok bilgim yok ama sahibinden.com da gördüğüm kadarıyla 20.000 ytl ye temiz bir araba alabilirsin
    performans konusunda 83 hp 1340 cc bir arabadan ne kadar verim alabilirsen jazz sana o kadarını veriyor, daha önce 1,6 civic kullanmış bir adam olarak jazz ın performansından gayet memnunum,
    meriva bir nebze ama punto ile bence asla kıyaslanmaz, malzeme kalitesi, işçilik, sorunsuzluk vs. pek çok konuda önce honda güvencesi sözkonusu, bence ikinci el alacak olsan bile araba almadan önce o km araçları bayileri gezerek test sürüşü mutlaka yap aradaki farkı kendin hisset zir biz burada sana ne söylesek senin gözünle görmen kadar etkili olamayız
    ben 5 aydır kullanıyorum problem yaşamadım sayılır, diğer taraftan jazzcikardesler internet sitesini girip kronik bir problem olmadığını kendin de görebilirsin, farklı farklı bazı sıkıntılar var ama herkesin ortak yaşadığı bir sorun yok,
    aracın içi hakkaten çok geniş bu topic e iki defa yazdım bunu önceki sayfalara bir göz at eminim yazılanlar hoşuna gidecektir,

hayırlısı olsun :)

• Çok teşekürler
  • Selam arkadaşlar..Yaklaşık 10 gündür tatildeydim bu nedenle topiğe bir şey yazamadım..doğrusu tatildeyken tek özlediğim şey jazz'ımdı...Tek araba gitmek zorunda kaldığımızdan C-max TDCİ ile gittik ve yolun nerdeyse yarısında ben kullandığım için kıyaslama şansım oldu..Jazz'ımla çok uzun yol yaptım ve aynen koolandgang arkadaşım gibi ben de hiç savrulma yaşamadım (sadece 1 kez bir viyadükten çıkarken oldu ve beni hiç tedirgin etmeyecek düzeyde olduğundan buraya yazacak kadar kayda değer bulmadım)..C-max ile ise bu ikinci uzun yol seferimdi ve onda da 1 kez savrulma yaşadım (çok ciddi değildi), fakat büyük araçların yanından geçerken rüzgardan etkilenme sanki C-max'da daha hissedilir gibi geldi bana..Daha önemlisi yüksek hızda giderken bozuk zeminlerde direksiyonun zeminden etkilenerek sağa sola hareket etmesi gibi bir sorunumuz vardı..Açıkçası bunu normal bir durum mu yoksa teknik bir sorun mu olduğunu bilmiyorum fakat ben jazz'ımla maximum hızlarda giderken bile böyle bir sorun yaşamıyordum (EPS dedikleri şey sayesinde mi acaba?)...Yol tutuş olarak tabiki C-max daha iyi ama gerçekten düz yol stabilitesi olarak aralarında ciddi bir fark göremedim..Yüksek hızda direksiyonun sertleşmesi ise jazz'dan alışık olmadığım için beni biraz yorar hale geldi..Başka forumlarda da jazz'ın yol tutuşu hakkında çok farklı yorumlar olabiliyor, kimi çok memnun, kimi ise "aman, sakın 100'ü geçmeyin" der (gerçi bu ikincisini söyleyenler çok az)..ben aradaki farkın direksiyon sisteminden kaynaklandığını, buna alışılınca zamanla jazz'a da alışıldığını düşünüyorum..

Bu arada digital gösterge ile ilgili olarak şunu söyleyebilkirim; 2 yıllık tecrübem ve belki onlarca denememden sonra %95'in üzerinde bir doğruluk oranına sahip olduğunu söyleyebilirim...Arkadaşımızın bahsettiği gibi %20'lik bir hata payı asla sözkonusu değil, sorun ya arkadaşımızın ölçüm tekniğindeki hatadan ya da kullandığı yakıtın kalitesiziliğinden olabilir..Çünkü digital göstergesindeki rakamlar o hızlar için son derece makul..

Birkn arkadaşım, 21-22'ye 2005 model CVT alabilirisin..Ciddi hiç bir kronik sorunu yok, yeter ki alacağın arabada bir dalevere çevrilmemiş olsun..Bir de şans işi, jazz sınıfının en sorunsuz arabası, bakınız:http://hondajazz.blogspot.com/ fakat bu alacağınız arabanın geriye kalan %6'lık bir dilimde olmamasını garanti etmiyor, değil mi? Gene de 40 binin altında bulabilirsen iyi olur, 100 bine kadar seni rahatlıkla götürür..Tek bir konu, almadan önce mutlaka test et ve imkanın olursa yetkili serviste expertiz görüşü al..Bir küçük ekleme daha yapayım; bazı arkadaşlar erken paslanmadan şikayet ediyor (bu belki belli bir seriye ait olabilir, çünkü çoğunluğun böyle bir sorunu yok), almadan önce kapı fitillerinin altına, kaynak yerlerine dikkatlice bakmanı öneririm..
    Görüşmek üzere

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 11 Temmuz 2007; 16:10:14 >

• quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Bu arada digital gösterge ile ilgili olarak şunu söyleyebilkirim; 2 yıllık tecrübem ve belki onlarca denememden sonra %95'in üzerinde bir doğruluk oranına sahip olduğunu söyleyebilirim...Arkadaşımızın bahsettiği gibi %20'lik bir hata payı asla sözkonusu değil, sorun ya arkadaşımızın ölçüm tekniğindeki hatadan ya da kullandığı yakıtın kalitesiziliğinden olabilir..Çünkü digital göstergesindeki rakamlar o hızlar için son derece makul..

Görüşmek üzere

önemli bir noktaya parmak basmışsın, yakıt kalitesi hakkaten değerleri çok farkettirebilir, diğer taraftan digital gösterge ile ilgili yorumlarınıza da tamamen katılıyorum

• Oooo kimler gelmiş.Therapist sen uğrarmısın buralara...
  • Uğramam' mı?..:) Burası senin saifen, benim ise sayfiyem..:)
  • Yok ya öyle birşey.Ben hiç öyle düşünmedim.Olsa olsa devre mülk diyebilirim.Kimin dönemi gelirse...
  • bende bu aralar bir elite cvt jazz bakıyorum
    ama ben 2. el alabileceğim.
    izmir'den satan yada satanı bilen varsa sevinirim yardımı için...

jazz alanlarada hayırlı uğurlu olsun.
    kazasız belasız binin araçlarınıza...
  • Bu Honda Terakki'nin telefonu 3433838 satıştan Emine hn. isterseniz yardımcı olurlar.Eğer ellerinde yoksa bile takasa gelen olur vs. haber verirler size.Zaten dışardan bile alsanız İzmir'de soracağınız (özgeçmişi manasında) iki yer var.Biri terakki diğeri çamkıran...
  • koolandgang teşekkür ederim cevap için.
    terakki de ve çamkıran da da araç bulunmamakta şuan.
    oraları devamlı takipteyim, sürekli arıyorum.
    inşallah güzel bir araba çıkacak.
    yada ben gidip sport cvt alacağım başka çare kalmadı.
  • Keşke yardımcı olabilseydim ama.Gerçekten 2.Elde jazz bulabilmek kolay değil.Çok sevdiğim bir arkadaşım içinde arayoruz ama maalesef istediğimiz gibi bir model bulamadık.Neyse 2008'e az kaldı belki yeni kasa çıkınca yenileyenler eskileri elden çıkarır...
  • saolasın hocam,
    dediğin gibi beklemedeyim bende...
  • hafta sonu denyoluğumdan aküyü bitirdim, gündüzleride sürekli farlarımı ykaıyorum malum ist trafiği farkedemiyen çıkar farlar olmadan...
    arabayı sol taraftan kaldırıma sıfırlayıp sağ kapıdan indim farları açık unutmuşum sağ kapıdan indiğim içinde alarm ötmedi, iki saat sonra geldiğimde arabada tık yoktu, aku bittiği için otomatik açılmadı araba, bir tek şoför kapısında anahtarla açma şansınız var oda kaldırıma sıfır 3 cm ancak açılıyo zar zor kapıyı çizmekpahasına kolum girecek kadar açtım içerideki düğmeyle tum kapıları açmaya çalıştım ama oda çalışmıyo normal olarak, ugras didin arka kapıyı açtım, o biraz daha uzaktı kaldırıma, ordan sağ arkaya tel uzatarak o kapının klipsini kaldırdım ve nihayet arabama girebildim, sonra honda yol yardımını aradım her ne kadar taksicinin biri durup abi bende ara kablo var at bi yirmilik halledelim hemen seris dunya para alır dediysede aldırmayıp honda yı bekledim ve adamlar 15 dk içinde geldiler ve akuyu şarj edip gittiler 17 ytll ucret aldılar, ama ıst. gibi yerde 15 dk da gelmeleri hakkaten iyiydi..
    siz siz olun arabanızı soldan kaldırıma kapı açılmayacak kadar sıfırlamayın,
    farlarınıza dikkat edin ama diyim 2 saate kalmadan akü iptal oluyor,

......

• Geçmiş olsun.İyi yapmışsın servis çağırmakla.Merak ettim kaç yıllıktı akü ?
  • arabayı ocakta aldım - 6.000 km olmadı daha :)
  • Yapma ya.Hımm akü olayına dikkat etmek lazım.Zira bende sunroof hariç heryerinden çıkıyorum arabanın karambolde kalmayalım dağ bayır...Çok iyi oldu hatırlatman
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.