Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

En büyük hatan bu foruma bir tarafta honda ya da toyota varken diğer tarafa başka bir model getirmek olmuş, herkes sana honda-toyota der ama diğer arabanın özelliğini bilmezler bile...
    Bu forumu çok okudum.

Bu Topiğide de okudum...

Şimdi sana jazz diyenlerin HATALARI:::

1. Güvenlik: jazz ve corsa aynı güvenlikte::: Yanlış:::: corsa 5 yıldız, jazz 4 yıldız

2. Jazz daha az yakar::: YANLIŞ::::
    Fabrika verileri:Yeni corsa:::
    ş.dışı: 4.8 L/100 km
    ortalama: 5.9 L /100 km
    ş.içi: 7.8

JAZZ: ş.dışı: 5.1
    ş.içi: 7.1

Görüldüğü çok fark yok: ortalama değerleri aynı neredeyse.Zaten forumdakileirn hiçi biri yeni corsayı ne kullanmışlardır, nede bir yakınları yeni corsa sahibidir.

3... İÇ mEKAN::: Yeni corsa nın içine bile bilmeyenlerin iç hacmi hakkıda yorumlarını okudun::: Rakamlar konuşsun, yeni corsa eskileri gibi değil, çok geniş iç hacimi var::::
    RAKAMLAR::
    JAZZ::: uzunluk:::3.845mm aks mesafasi:2.450mm
    Corsa::: :3.999 :2.511mm

4::

6 yıl garanti iyi birşey. fakat honda garanti bakım aralığını 1 yıl ya da 15 bin km yapsaydı daha iyi olurdu.
    Hangisi önce dolarsa 6 yıl boyunca servis...
    6 ayda 5 bin km kullndın doğru servise::: 6 yıl da 12 kez servis yolu:::

Garanti yi çok istersen opelde + GARANTİ VAR::: ŞÖYLE Kİ 2. YILIN SONUNDA GARANTİ BİTMEYE YAKIN 2 YIL DAHA EK GARANTİ, FİYATINI TAM BİLMİYORUM AMA 500-600 YTL OLABİLİR...

CORSA DA BAKIM ARALIĞI 1 YIL:::

5: Yep yeni araba corsa, kesinlikle jazzadan çok daha iyi bir yol tutuş , fren ve direksiyon hakimiyetine sahip::

6 . Arabandan inip arkaya doğru bakınca güzel olan bu, jazz değil kusura bakma!!!

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 27 Şubat 2007; 4:10:01 >

• aynı klasmanda olmayan arabaları birebir kıyaslamak sadece fiyat açısından olur. jazz mini mpv, corsa b sınıf.
    iç hacim açısından yenicorsa eski kasaya göre daha büyük ama Jazz bu konuda daha üstün. corsa'nın arka koltuk diz mesafesi çok dar ve bagajı da küçük o kadar uzunluğu var ama belli ki motor çok yer kaplamış.
  • Meningiamedia,

Dostum güzel yazmışsın ama benim de ekleyeceklerim var.

Dediğin doğru ama buna bende değinmiştim corsa adı üstünde Yeni Corsa.
    Ama değişmeyen çok şey var.Bir kere GM anlayışı değişmemiş
    Nedir General Motor anlayışı dersen sol aynaya elektrikli ısıtma koyup sağ aynaya koymama,
    arka kapı camlarını elektrikli yapmamakta direnme,
    ekranda saat tarih ve derece dışında 2 satır yazıp yakıt tüketimini ekleyememe,
    litresini hatırlayamıyorum ama astrada 350lt bagaj hacmi var artık corsaya sen bakıver,(4 yıl corsa kullandım uzun yola çıkarken uykularım kaçardı bagaj yüzünden)
    daha ekleyecek çok şey var da vaktim yok ama istersen gece devam edebilirim.
    Servise gelince ben izmir'deyim en pahalı servislerden biri opel diğeri vw diye bilinir burda.Pahalı dediğimiz japonlar bile yay kalır ikisinin yanında.(Üst segment mercedes bmw volvo vs. konumuzun dışında)
    Garanti meselesi tam bir hiciv.Opel 2 yıl verir.3. yıl %60' % 40'tır.
    Hiç birzaman debriyaj balatasını garantiden değiştirmez.Kullanıcı hatası der sallar.Hondayı bilmem ama toyotanın burda çok defa garantiden değiştirdiğine şahidiz.

Ek olarak yeni corsa daha taze bir araba.Hoş kasa haricinde değişen pek bir şey yok ama b kasa corsalar çıktığında da ilk sene çok sorun yaşanmıştı.Bakınız triptonik 1.2.
    Panoromik tavan istiyoruz.Koca İzmir'de bir tane yok görebileceğimiz.Hemen sipariş versem 6 ila 8 hafta arasında geliyor.Beğenmedim peşinatım yanıyor.

Bütün bunlardan sonra bugün Jazz'ın peşinatını yatırdım.Ama corsaya da her zaman saygı duyarım.98 corsaya bindim yıllarca hiçbir sorun yaşamadım.Ve hala bana yeni corsayı almayı düşündüren de odur.
    Fakat jazz a binen çok arkadaşım var.Gerçekten çok güzel ve özel bir araba.İçindeki ferahlıksa maalesef o da belki (çünkü göremedim) panoromik tavanlı bir corsa da hissedilebilir...Sevgilerimle

• ölçüler bir şey ifade etmiyor arabaların iç hacim genişliğinde.

benim arabam colt 3,8 metre boyunda; eski arabam 4,5 metre boyundaki civic ten daha geniş bir iç hacmi ve arka diz mesafesi var. boyum 1.8 arkaya oturduğumda dizimle bana göre ayarlanmış ön yolcu koltuğu arasında 10 cm kadar mesafe kalıyor.

neden? bagajı ve kaputu yok ta ondan. civicte 1 metre kadar kaput yarım metre kadar da bagaj vardı. yeni corsanında kaputu oldukça uzun. bu arka diz mesafesinin dar olmasını açıklıyor zaten. kullnıma sunacakları alanı motora sunmuşlar.

jazz ve colt ve mersedes A serisi gibi küt burunlu araçlarda bu kaput mesafesi kısaltılarak kazanılan ölçü iç hacme yansıtılıyor.

dingil aralığıda önemli değil. coltu ele alalım 2500 mm dingil aralığı var. ama bu aralığı neredeyse yüzdeyüz kullanmakta. o kadarki arka koltuklar neredeyse arka tekerin hemen üstündeler.

jazz da da benzer dizayn var.

sen corsayı beğenbilirsin bana sıkıştırılmış astra gibi geliyor ve hiç hoşuma gitmiyor açıkçası.

her halükarda jazz eliteyi seçerdim şayet jazz la corsa arasında kaldıysam.

ayrıca sorunsuzluk söz konusu olduğunda honda bir adım öndedir. bunuda 6 yıl garantisiyle ilan etmiş durumda zaten.

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 27 Şubat 2007; 20:56:10 >

• Yeni corsaya hiç bindiniz mi? Ya da incelediniz mi?

Arka diz mesafesi dar değil, yeterli genişlik mevcut.

Kendiniz diyorsunuz arabamın bagajı az o yüzden kazanıyor ama unutuyorsunuz, jazzın bagajı sizin arabanız gibi değil, tam 350 litre bagajı var. Bu nedek oluyor, boyu zaten corsadan kısa bagajıda büyük.

Jazz kesinlikle diz mesafesi olarak yeni corsadan çok daha fazlasını veremiyor, yükseklik belki!!!

/>

Bakın yukarıdaki resmi iyi inceleyin, kendi arabanızdan bahsetmiyoruz, bu jazz, dingil mesafesini sizin arabanız gibi max kullanmıyor, dikkat edin arka tekerlekler arka koltuĞUN altında değil bayağı bir ARKADA....

Jazzın bagajıda büyük,.
    dingil mesafesi, corsada büyük... YANİ ANLAYACAĞINIZ HEPSİNİ BİRLEŞTİRİNCE KESİNLİKLE İÇ HACİMDE BELİRGİN FARK YOK...

bAKIN çok önemli bir nokta, civic hb de mesala arka mesafe çok iyi gibi dururken aslında bunun arka koltuk boyunun kısaltılmasıyla sağlandığı ve bunun konfor kaybına neden olduğu ve yetersiz baldır desteği sağladığı şeklinde eleştiriler vardı.

DİKKAT EDİN JAZZA YUKARIDA::: ÖN KOLTUK 500 MM İKEN ARKA KOLTUK 430 MM, YİNE ARKA YOLCULAR İÇİN YETERSİZ BALDIR DESTEĞİ!!!!!

sONUÇTA GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ EN BÜYÜK DAYANAK iç mekan genişliği çöktü, kasanın güzelliği ise sizin fikriniz ama unutmayın şu an avrupada ve TR de en çok beğenilen ve en çok satan araç, helede avrupada 1 numara...

yeni araç, tek kapı seçneğinde çok güzel bir spor hava, yol tutuş, fren mesafesi, direksiyon hissi, yani arabayı araba yapan özellikler standart

COOLANDGANG@ HAYIRLI OLSUN, ARACINIZ!!!

quote:

Orjinalden alıntı: tasshelhoff

ölçüler bir şey ifade etmiyor arabaların iç hacim genişliğinde.

benim arabam colt 3,8 metre boyunda; eski arabam 4,5 metre boyundaki civic ten daha geniş bir iç hacmi ve arka diz mesafesi var. boyum 1.8 arkaya oturduğumda dizimle bana göre ayarlanmış ön yolcu koltuğu arasında 10 cm kadar mesafe kalıyor.

neden? bagajı ve kaputu yok ta ondan. civicte 1 metre kadar kaput yarım metre kadar da bagaj vardı. yeni corsanında kaputu oldukça uzun. bu arka diz mesafesinin dar olmasını açıklıyor zaten. kullnıma sunacakları alanı motora sunmuşlar.

jazz ve colt ve mersedes A serisi gibi küt burunlu araçlarda bu kaput mesafesi kısaltılarak kazanılan ölçü iç hacme yansıtılıyor.

dingil aralığıda önemli değil. coltu ele alalım 2500 mm dingil aralığı var. ama bu aralığı neredeyse yüzdeyüz kullanmakta. o kadarki arka koltuklar neredeyse arka tekerin hemen üstündeler.

jazz da da benzer dizayn var.

sen corsayı beğenbilirsin bana sıkıştırılmış astra gibi geliyor ve hiç hoşuma gitmiyor açıkçası.

her halükarda jazz eliteyi seçerdim şayet jazz la corsa arasında kaldıysam.

ayrıca sorunsuzluk söz konusu olduğunda honda bir adım öndedir. bunuda 6 yıl garantisiyle ilan etmiş durumda zaten.

hayırlı günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 27 Şubat 2007; 23:48:17 >

• aynı çizimi corsa için de verseydiniz keşke tek başına bişey ifade etmiyor.
    Ben incelerken direksiyona oturur koltuğu da kendime göre rahat bir geri pozisyona ayarlarım (bazıları dizlerini fazla kırıp koltuğu çok öne çekerler ben onlardan değilim boy 1.83) sonra arka koltuğa geçip rahatlık ve mesafeye bakarım. Her ikisine de baktım. Jazz'da 8-10 cm boşluk bile kalıyor corsada ise hiç boşluk kalmıyor nerdeyse sıfır. Çok dar değil ama geniş ve rahat denemez. ClioIII Peugeot207 den biraz iyi sadece. Ben ikisi arasında kalsaydım seçim için sırf bagaj kriteri bile yeterdi. Jazz
  • Aslında ben buradan alacağım fikirleri aldım ve konunun açtığım topiğin dışına taşıp, başka topiklerde zaten tartışılan konuların buraya taşınmasına da gerek görmüyorum.Sonuçta ihtiyaçlara göre şekilleniyor istekler.Mesela ben yirmilerimde olsaydım.Kesinlikle yeni corsa derdim.Ve arkadaşımızın yukarıda verdiği resimdeki etkiyi bırakmasını hayal etmek bile bana yetebilirdi.Ama otuzların dibine vurduğum şu günlerde farklı beklentilerim var.Resimdeki kızın ne düşündüğünden ziyade benim ne düşündüğümün önemli olduğu günlerdeyim.Mesela hafta sonları sörfe gidiyorum.Malzemelerim de (board,direk,yelken,bumba vs) yer kaplayan şeyler.Bu arada sabit halde 380 lt jazz da bagaj.Niye yazdım ? yukarıda ki satırlarda 350 lt diye bahsettiğim astra bagajıydı.Bunları uzatmanın bir anlamı da yok en iyisi merak eden linki tıklasın.Bu içi ;

Final yeni corsa da (nam-ı diğer c'mon) kasa haricinde bir yenilik yok.Ama kasa gerçekten güzel.

Eski jazz a gelince bence yeni corsadan da kendi sınıfındaki diğerlerinden de bir gömlek üstün.

Artık gerisi size kalmış ihtiyaca binanen veya gönlünüze göre...

• Bir seksen boyu olan bir arkadaşı aldım hem Jazz'ın hem de muadillerinin arka koltuğuna oturttum. Yeni Corsa'ya fuarda ve bir showroomda kendim oturdum. Sonuç hiçbiri Jazz kadar geniş ve rahat değil. Bu Jazz almamda ana nedenlerden biri oldu. Ki bu arada konu mankeni 1.80 lik arkadaşta gitti bu nedenle Jazz aldı.

Rakamlar şekiller güzelde arabanın içine oturmak başka bir şey. Bu güne kadar Jazz'a binen herkesin ilk lafı -Aaaa ne kadar geniş, oldu. Demekki o duyguyu vermesi önemli.

Yeni Corsa'nın boyunu büyültmüşler bagaj hala Jazz'dan küçük. Yok kapağı kaldırıyorsun, o da pahalı modellerinde vs..vs... Jazz'a yaklaşıyor.
  • DOSTUM YENİ CORSAYI 3DEFA TEST ETTİM SÜRDÜM ARAŞTIRDIM BENCE ARKA KAPI KOLLARI MANUELDE OLSA CORSA DERİM BEN YALANA GEREK YOK JAZZ ÖNÜMÜZDEKİ SENE KESİN KASA DEİŞTİRİYOR ONU SÖYLİYİM SONRA ESKİ KASA DİE PİŞMAN OLMA
  • JAZZ'ladım bile.Evet 2008 de kasa değişiyor Jazz'da.Acı olan da bu zaten dostum.Bunu bile bile Jazz alıyorsam

Şarkısı bile var seviyorsam bir sebebi var diye
  • hayırlı olsun demek düşer KAZASIZ BELASIZ İNŞ
  • Eyvallah sağolasın.Herkese kazasız belasız yolculuklar
  • kazasız belasız güle güle kullan bende jazz düşünüyorum
  • hayırlı olsun, kazasız belasız kullan
    doğru tercih yapmıssın
  • Teşekkürler bugün teslim alacağım.İnşallah bir problem çıkmaz...
  • Dün akşam teslim aldım.Ancak bugün inceleyebildim.Tabi kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş gibi olmasın ama eskilerin tabiriyle 10 numara araba.Problemi yok mu olmaz mı ? Tabi ki var.Mesela benzin göstergesi içinde hava yastığı lambası niye yanar sıfır bir araba da servise soracağız.Eyvallah kampanyadan park sensörü taktılar.Ama mavi metalıi bir tampona 4 tane siyah plastik niye maviye boyanmadan takılır ?
    Eyvallah alarm kampanya ama 2007 model bir japonda 4 cam otomatikken camları kapamadan indiğimde alarmla kilitlediğimde camlar niye kapanmaz ? Tabi bunlar donanımla ilgili sorunlar.Şimdilik arabayı sıkıştırmadım hele bir 1000 km görelim 120 km üstü notlarımızı da veririz.
    Diğer taraftan yol tutuş, alt takım,performans sessizlik şanzıman harika.Dışardan küçük görünüp içeriden bu kadar büyük ve ferah bir twingo yu tanırdım.Şimdi Jazz'ı tanıdım.Bu arada bir kardeşimiz eve gelip arabaya balkondan bakınca oh be diyebiliyorsan budur tarzında birşey yazmıştı.Gerçekten şimdilik oh be dedirtti.İnşallah daha uzun yıllar bu fikrimiz değişmez.

• Hayırlı olsun aracınız, güzel heyecanlar bunlar...
  • METALİK MAVİ ALDIYSAN JAZZ A YAKIŞAN EN GÜZEL RENGİ ALMIŞSIN GERÇİ SİYAHTA İYİ GİDİYOR AMA MAVİ DAHA GÜZEL TEK YAPICAGIN XENON TAKTIRMAK ÇOK GÜZEL DURUYOR JAZZLARDA NEKADAR FİYATA ALDIN SİS FARI ÇELİK CANT VARMI ARABADA?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 3 Mart 2007; 20:03:24 >
  • Evet metalik mavi.Sis çelik cant vs. otomatik hariç full.İzmir'deyim.Terakki'den 29.000.- e aldım.Öncelikle bir motor,boya ve döşeme koruma yaptıracağım.Sonra mümkünse şu camların alarmla otomatik kapanma meselesi ve yine mümkünse cruise kontrol.Bana yeter de artar.Xenon'a gelince şimdilik bana lüks.İleride inşallah
  • tekrar hayırlı olsun, güle güle kazasız belasız kullan

bir honda kullanıcısı olarak sana tavsiyem her şey için servise git sakın dışarıdaki servislere gitme ve aracın garantisi bitse de (6 yıl 100000 km biraz zor biter ama ) yine de servise götür. bizim 5 yılı geçti ve hala serviste düzenli bakımlarını yaptırıyorum bir sorun yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.