Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hem meslekdaşız hem de abim oluyorsunuz( 70:doğum tarihi size)

Sizin de tıp bayramınız kutlu olsun.

Bu ülkede hekim olmak zor, nedense insanoğlu işi düşene kadar hekimleri sevmiyor. Tıp konusunda yorum yapanlar var ya, ah şu internet bir kelime okuyan hekimlik taslıyor. Bilmiyorlar ki bir hekimi iyi ya da kötü hekim olduğunu ancak yine bir hekim anlar, oxfordlu da, yale de bitirsen anlayamassın.Çünkü olay çok farklı.

ne matemetik ne fizik!
  • quote:

Orjinalden alıntı: meningiamedia

Hem meslekdaşız hem de abim oluyorsunuz( 70:doğum tarihi size)

Bu ülkede hekim olmak zor, nedense insanoğlu işi düşene kadar hekimleri sevmiyor. Tıp konusunda yorum yapanlar var ya, ah şu internet bir kelime okuyan hekimlik taslıyor. Bilmiyorlar ki bir hekimi iyi ya da kötü hekim olduğunu ancak yine bir hekim anlar, oxfordlu da, yale de bitirsen anlayamassın.Çünkü olay çok farklı.

ne matemetik ne fizik!

çok gariptir ben de sizle meslektaş çıktım....Buruk da olsa tıp bayramınız kutlu olsun...
  • Hondacı doktor opelcilere karşı

memnun oldum, melankolik arkadaşım:::

Gerçekten öyle çevremde çok honda ve opel kullanan hekim var, honda zaten dr arabası olarak bilinir ama ben tam 3 yakın arkadaşıma kendi arabamdan aldırdım. Birine 1.6 diğer ikisine 1.3 cdti astra...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 14 Mart 2007; 21:55:02 >
  • quote:

Hem meslekdaşız hem de abim oluyorsunuz( 70:doğum tarihi size)

Bu ülkede hekim olmak zor, nedense insanoğlu işi düşene kadar hekimleri sevmiyor. Tıp konusunda yorum yapanlar var ya, ah şu internet bir kelime okuyan hekimlik taslıyor. Bilmiyorlar ki bir hekimi iyi ya da kötü hekim olduğunu ancak yine bir hekim anlar, oxfordlu da, yale de bitirsen anlayamassın. Çünkü olay çok farklı.

ne matemetik ne fizik!

Teşekkürler Meningiamedia.. (Bu arada bu ismin de son derece orjinal..Bizde bu jargon oldukça "nick-name" bulmakta hiç zorlanmayız değil mi? Sırf vascüler yapıdan girsek yüzlerce isim bulabiliriz..:) )
    İnsan sağlıyla uğraşıyoruz, başka mesleklerden en önemli farkı hata kabul etmemesi..Bu nedenle dünyanın her yerinde görülebilecek hekim hataları bizde de olacaktır, fakat bazen medya bunları abartılı veya çarpıtarak veriyor..Bu da mesleğin imajını olumsuz etkiliyor tabi ki..Neyse bu konu derin ve burası yeri değil..Meslek yaşamında başarılar diliyorum..Yeni oto-muhabbetlerde görüşmek üzere..:)

• Melankolik, mesajını şimdi gördüm..Senin de Tıp bayramını kutlar, başarılar dilerim..Demek ki ülkemizde doktor açığı yok, forumdaki bir topiğe 3 dr. düştüğüne göre..:)
  • İnşallah yalnız kalırsam arabada :-) deneyip yazarım.Bu arada ben de tıp bayramınızı kutlarım.Ama siz de bu arada topiği ER'a çevirmişsiniz.Yakında buraya dr olmayanları da almazsınız artık.
    quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

koolandgang, düz bir yolda (arabada yanlız iken) hızınız 90 km'h'a ulaşınca Trip'i sıfırlayıp bu hızda bir kaç dakika gidin ve dijital ekrandaki yakıt tüketimini bizimle paylaşın..Yeni aldığınız için 4.2-4.3 gibi değerler çıkabilir fakat 10 bin km'den sonra 90 km/h sabit hızda 3.9 lt /100 km 'ye kadar düşecektir...
  • Stajer de olsa bir meslektasiniz da burada. Tıp bayramınızı kutlarim.
  • Koollandgang, 2 kişiyken de deneyebilirsin, o zaman yanlış hatırlamıyorsam 4.5-4.6 gibi bir değer çıkacak..Bu arada biz Dr'ler kapatırsak burayı sana bir torpil ayarlamaya çalışırım, ne de olsa Jazz'cısın..:)
    Hondaaaa arkadaşım, senin de Tıp bayramın kutlu olsun, derslerde başarılar ..Yanılmıyorsam aracın Yeni Civic?? Eğer öyleyse düz mü? otm mi? ve şehirçi yakıt tüketimini yazar mısın? Muhtemelen aralık gibi jazz ile vedalaşacağım ( aslında satmaya hiç gönlüm elvermiyor, durumlar iyi olursa yedeğe de çekebiliriz)..Şimdilik kafamda Civic veya Golf TSİ var, Auris'i de gördükten sonra kararımı veririm (bakarsın meningiamedia beni de Astracı yapar?..Ama çok zor, çünkü ben otomatik vites'çiyim..:) )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 15 Mart 2007; 0:12:02 >
  • therapist sana astra 5 kapı cosmo 180 ps yakışır, manuel 6 vites. ama fazla vites değiştirmene gerek yok, ilk 3 vites yeter:), 44 milyar olacak büyük ihtimal.
    Tek kapı istersen GTC 1.6 turbo zaten satılıyor, yakışır doktoruma tek kapı:

tabiki DSG olsun isterdi insan...

Şu resimlere bak istersen, ilk testi...ve resimleri...

http://www.autozeitung.de/online/render.php?render=43041&size=
  • Meningiamedia size birşey sorayım.Opel haricinde sürekli kullandığınız başka marka olduysa bizle paylaşırmısınız...
  • quote:

therapist sana astra 5 kapı cosmo 180 ps yakışır, manuel 6 vites. ama fazla vites değiştirmene gerek yok, ilk 3 vites yeter:), 44 milyar olacak büyük ihtimal.
    Tek kapı istersen GTC 1.6 turbo zaten satılıyor, yakışır doktoruma tek kapı:

tabiki DSG olsun isterdi insan...

Şu resimlere bak istersen, ilk testi...ve resimleri...

http://www.autozeitung.de/online/render.php?render=43041&size=

Yok dostum, gaza gelmem..:) Senin yaşlarında belki olabilirdi ama o dönemleri geçtik artık..Maximum 140 Hb yeter bana..

• Yeni civic sedan duz vites var bende. Araci sakin kullanıyorum. Az yakmasi icin 3000 deviri hic gecmiyorum.
    Sehir ici kısın sogukta 7,8-8,0lt/100km arasındaydi. Suan havalar sıcak ve 6,8-7,0llt/100km civari yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mvd23 -- 15 Mart 2007; 20:33:24 >
  • hondaaa arkadaşım, sen sanırım 4. ya da 5. sınıftasın.

Kullandığın araba ailenin mi yoksa sana ait?

Nedeni ise yaşın tahmini 21-22 ve bu yaşda sedan arabayı gerçekten garipsiyorum...

Focus sedanlarda kullananlar arasında genç yaş fazla ama onların hb i güzellik fakiri, amma velakin civic hb öyle mi? Çok güzel...

koolandgang tam olarak anlayamadım. 2 arabamız var, teki eski arabamız, eşimin evlenirken getirdiği, benim de arabayı sürmeyi öğrendiğim ve halan bizde olan 98 corsa...

astra para ile aldığım ilk araba...1.5 yıl önce

Yalnız, yakın dostlarımın arabaları olabilir mi?

Ayrıca topiğin adını değiştirmişsiniz

doctor's autoclub istiyordum ben!
    quote:

Orjinalden alıntı: hondaaaa

Yeni civic sedan duz vites var bende. Araci sakin kullanıyorum. Az yakmasi icin 3000 deviri hic gecmiyorum.
    Sehir ici kısın sogukta 7,8-8,0lt/100km arasındaydi. Suan havalar sıcak ve 6,8-7,0llt/100km civari yakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 15 Mart 2007; 21:04:26 >

• 5. sınıftayım. Araba ailem tarafından bana alındı. civic hb olmasını isterdim ancak aradaki fiyat farkı fazla ve 1.8 motor dısında secenek yok. Civic sedan in kokpitine vuruldum ve aklımdaki hb arabalarin hepsi bir anda yok oldu. astra hb, corolla hb dusunuyordum. yeni civic in ic ambiansi beni cok etkiliyor. ilk goruste ask gibi
  • Yanlış anlamalara zeval vermiyeyim üstatlar..Ben henüz 3.sınıfım....Ama olsun yine de meslektaş sayılırız.....Dediğiniz gibi herhal bir foruma en fazla dr. ve tıp fak.öğrencisi düşen yer burası galiba...
    Bu arada meningiamedia üstadım astra gtc manyak bir şeymiş....Ben dün golf TSI 1,4 140 bg:lik arabayı sürdüm de içinden zorla çıkarttılar beni acaba bu alet nasıldır düşünemiyorum bile....
  • Sevgili Meningiamedia şu açıdan sormuştum.Sizde ki opel aşkını görünce gerçekçiliğini merak ettim.Bu bazen aşktan,bazen tecrübeden bazen kulaktan dolmadan bazen....

İki arabada opel olunca cevabı aldım zaten.Tabi yakın dostlarında arabaları olabilir.Kastettiğim ciddi fikir sahibi olana kadar kullanmak.98 Corsa benim de 4 yıl kullandığım (ne tesadüf diyemeyeceğim zira o yıllarda neredeyse tüm bayanların tercihi) eşimin arabası.Gerçekten sorunsuz bir arabaydı.Direksiyon kutusundan gelen sesi saymazsak.Tabi bir de bagaj problemi var ki.Astraya gelince 2006 cdti ını kullandım.Güzel bir araba.Beni rahatsız eden kusuru kullanımının açıkçası alt takımının sert olması.Herhangi bir hondaya binip sürüş konforu farkını anlayabilirsin.Ama bu sadece astra için geçerli değil.Opelin Türkiye'de kullandığı alt takım buraya özel üretiliyor.Yani bilinçli bir sertlik söz konusu.Ama bir süre sonra insanı rahatsız etmeye başlıyor.Yeni corsa da herhalde gelen şikayetler üzerine alt takım da belirgin bir yumuşama hissettim.(Hoş sadece 1 kere kullandım.Ama arkadaşım bir tane aldı.Onda deneriz.)
    Kısacası nacizane tavsiyem diğer markalara da şans vermen.Biz gençliğimizde Japon'lara teneke muamelesi yapardık.Bizim için varsa yoksa mercedes(mümkünse balina kasa), bmw(635 severiz) ford (granada'yı tek geçeriz)vw(beettle,genç kızların sevgilisi hatta ötesi) opel(comodore veya ascona) kısacası Alman arabası vardı.Tabi birde harçlıklarımızın düşmanı Amerikan'lar.(Buick elektra,Caprice Classic,Malibu,Ford Grand Torino ......) Bunların yanında şu an jazz'a bindiğimi düşününce ağlayasım geldi.Ama devir sadece motorlarda değişmiyor.Plaklarda bile değişiyor.Artık her yer araba dolu.Yakıt başlıbaşına problem.Eskiden insanlar araba alırken sadece ve sadece tipine bakarlardı(Para bahsimizin dışında).Şimdi işin içine onlarca faktör girdi.Bunların sonucunda değişen dünya bizi Japon'a oturttu.Ama haklarını yemeyelim gerçekten çok aşama kaydettiler.Mesela toyota, vw tahtından indirdi.Amerikalı'yı Amerikan'dan vazgeçirdiler.Vs vs....

Bu kadar mazeret yeter sanırım.

Topiğin adına gelince okumadan şunu al,bunu al diyenler yüzünden değiştirdim.Ama demokrasiye inanan bir insanım.Salt çoğunluğun 1 fazlasını bul senin dediğin olsun. Kal sağlıcakla...

• Sevgili Therapist
    Dediğini denedim ama küçük bir sorunum var.Hareket halinde iken sıfırlamaya basıyorum sıfırlamıyor.Ama bir müddet sonra yeni bir değer geliyor.Fakat uzun zaman alıyor.Arabada 2 kişi iken 6.8 gibi bir değer verdi.Gerçi bunu dikkate almadım zira şehir içinde bu değeri veriyordu.Otobanda çok daha düşük olması gerekiyordu en azından.Açıkçası bugün pek vaktimde olmadı denemeye.Ama biraz gazladım.Zorlanmadan 160 gördü.Biraz bastım 190 dedi.Fazla da zorlamak istemedim.Daha 800km'yi görmedi.
    quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

koolandgang, düz bir yolda (arabada yanlız iken) hızınız 90 km'h'a ulaşınca Trip'i sıfırlayıp bu hızda bir kaç dakika gidin ve dijital ekrandaki yakıt tüketimini bizimle paylaşın..Yeni aldığınız için 4.2-4.3 gibi değerler çıkabilir fakat 10 bin km'den sonra 90 km/h sabit hızda 3.9 lt /100 km 'ye kadar düşecektir...

• Koolandgang arkadaşım, sanırım trip'le ilgili bilmen gereken bir şeyler var; Yakıt değeri sıfırlanmıyor, sıfırlanan mesafe...Gösterge eğer toplam km'yi gösteriyorsa, üzerindeki o küçük düğmeye bir kez basınca başka bir rakam çıkacak ( ayarlanabilir mesafe)...O anda düğmeyi basılı tutunca mesafe sıfırlanacaktır ve artık o andan itibaren mesafeyi yazmaya başlayacaktır (yani 0'ı görmen gerekir), daha sonra aynı düğmeye bir kez daha basıyorsun ve -- şeklinde görülecek olan yakıt tüketim göstergesi ekrana gelecek...Digital göstergeye tekrar basmayacaksın, bu modda kalacak...Az sonra yol aldıkça o andan itibarenki yakıt tüketimini verecek...İşte bu sıfırlama olayını 90 km sabit hıza ulaştığında yapacaksın ki o hızdaki ortalamayı verebilsin..Belki biraz karışık anlattım ama kullanma klavuzundan faydalanabilirsin..Böylece depoyu her doldurduğunda göstergeyi sıfırlayarak, bir depo ile kaç km gittiğini ve yakıt ortalamasını öğrenmiş olursun, aksi halde ortalama arabanın ilk km'lerinden itibaren verileceğinden yanılabilirsin..
    190'ı iyi görmüşsin, ben 180'in üzerine çııkamadım hiç, daha doğrusu 180'e gelince motor bloktan rüzgar sesine benzer çıtırtı şeklinde bir ses gelir ( bilmiyorum devir kesici dedikleri bu mu?), bu nedenle daha üstünü yokuş aşağı bile osla zorlamadım hiç..

• Evet doğru.Üç bölüm bende de.Biri km yi,trip yazan sıfırlamadan sonrayı gösteriyor.Diğeri de 100 km/h 6.8 lt. misal gösteriyor.Ben kitapçıktan okuduğumu anlamamışım.Senin izahından sonra aydınlandım.Dediğin doğru trip i sıfırlamamıştım benzin aldığımda.Sonrada sıfırlamak istemedim bir sonrakinde sıfırlarım diye ama.Yarın denerim.Gerçi ev iş etabındaki zaman diliminde 90'ı sabitlemem zor.Ancak hafta sonu.En azından sistemi check etmiş oluruz.Hıza gelince izmir çeşme arasındaki otobanda en uzun düzlükte yaptım.Bahsettiğin motor bloktan rüzgar sesine benzer bir ses çıtırtı falan duymadım.Konu elektrik kesmeyse öyle birşey de olmadı.Ben kestim gazı.Neyse şu 1000'i görelim de kazasız belasız inşallah.Aslında 1000 km meselesi de tamamen güvenlikle ilgili.Kastettiğim motorun güvenliği değil tabi ki.Bu motorlar saatlerce değişik hızlarda rodaja tabi tutuluyor.Ama OK aldıktan sonra ne olu ne olmaz diye ilk km lerde ani hareketler tavsiye edilmiyor senin de bildiğin gibi.Teşekkürler ilgin için.

• Arkadaşlar, konu başlığınızı protesto ediyorum!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seksanddirt -- 19 Mart 2007; 2:29:22 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.