Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: therapist70

meningiamedia arkadaşım; Jazz için verdiğim rakamları Corsa dizel ile karşılaştırmanızı ilginiç buldum.. Araba alırken önce benzinli mi dizel mi ona karar veririz, sonra otomatik mi düz mü, ondan sonra da ne kadar para ayırıyoruz, bunları netleştiririz değil mi?
    1. 1 yılda 20000 km yapacağım ve dizel almaya karar verdim..İlk üç seçeneğim Corsa, 207 ve Clio olurdu..Bunlar arasından fiyat-donanım-kalite-2. el- sürüş keyfi vs.. gibi özellikleri karşılaştıraraak bu 3 modelden birini seçerdim..
    2. Benzinli almaya karar verdim: Yukardaki kriterlere ek olarak en az yakanı tercih ederdim..( Jazz)
    3. Otomatik almaya karar verdim: gene yukardakilere ek olarak en sorunsuz ve performansı en az etkileyeni ayrıca yakıtı fazlaca arttırmayanı tercih ederdim (jazz)

Corsa'nın satış rakamları gerçekten de etkileyici..Ama aynı listede 207'nin de iyi bir rakam tuturduğunu görüyoruz..Satış rakamları bir aracı en iyi yapmaya yetmez..Çünkü markanın o ülkedeki imajı, reklam kampanyaları, fiyat-donanim ölçüsü, rakiplerinin durumu, servis ağı vs gibi bir çok etmen vardır..Ülkemizde Megane 2 sedan geçen yıl kompact sınıfta tüm rakiplerine fark attı..Bu Megane'ı en iyi yapar mı?? Size sorsam belki Astra Megane'dan çok daha kalitelidir diyeceksiniz??
    Ön takımı yenilemelerine şahsen sevindim ama bu tüm sorunlarının çözüleceği garantisini vermez..Bekleyip görmek lazım..Neticede Opel sorunlu bir marka, Astra klasikten sonra bir daha hiç bir modelde aynı sorunsuzluğu yakalayamadılar, çok fazla umutlu olmamak lazım..

Melankolik arkadaşım; 90 hb, 200 tork ve 11 lt yakan bir araç var mı ki de binmiş olayım? Ben bu sorunu anlayamadım..Performanstan bu rakamları anlıyorsan bir şey diyemem..110 hb, 240 tork'tan tutunda 140 ve 170 HB 240 NM'ye kadar değişik modelleri sürmüşümdür (daha fazlasını değil ama)..Yukardada belirttim, Multijet'e lafım yok..Sorunsuz, sessiz ve ekonomik bir motor..Dizel tercih edecekler için cazip..Honda'nın dizel getirmemesinı onlara sormak lazım..Fakat Honda'nın küçük dizel konusunda bazı çalışmaları olduğunu da okudum..Marka fanatiği değilimdir ama motor denince akla Honda gelir ve isterse en sessizini ve en ekonomiğini yapar..Örnek vermek gerekirse Accord dizel..

Güvenliğe gelince, 4 yıldız çok kötü değil, elbette 5 olsa daha iyi olurdu..Yanlız güvenliği birinci planda tutan biri için bir üst sınıfı öneririm..Uzak olsun ama daha büyük bir otomobille çarpıştığımızda bu yıldızları ancak başımızın üstünde sayarken görebiliriz..:)

Söyleyeceklerim şimdilikbu kadar..

90bg-200tork luk bir araç olmasına rağmen saatte 80-90km ile gidilirse (uzun yolda) 11 ytl yakması(Lt-değil ytl).Performanstan anladığım bu değil elbette....Anlatmak istediğim tüketime göre performans....Böyle bir benzinli motor yok kastettiğim dizel motordu...Galiba siz burayı yanlış anladınız....Ayrıca yukarıda da bahsettiğim gibi imkanım elverse min-orta segment bir araç kullanmam 4x4 kullanırdım....Euro N Cap çarpışma testlerinde verilen yıldızlar da öyle havadan verilmiyor,dilerseniz bir sitesine girin ve inceleyin....Yükseklik hariç diğer tüm boyutlarının fazla olması ve ağırlığının fazlalığı vs corsayı güvenli kılan unsurlardan biri(İÇİ çok geniş olmasa da....)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melankolik23 -- 11 Mart 2007; 23:15:40 >

• Melankolik arkadaşım, konu dağılacak ama söylemeden geçemeyeceğim; 4x4'ler sürücü için son derece güvenlilir fakat yapılan son araştırmalar gösterdi ki sürücü dışındakiler için daha ölümcül..Ayrıca "large off-roads" sınıfındakilerin hemen hepsi yaya güvenliği konusunda çok zayıf, NCAP'te 1 yıldız falan alırlar...Yani bizim için çok güvenli olan bu araçlar arka koltukta oturanlar için veya yoldan geçenler için o kadar da güvenli değiller..Ayrıca çevreyi daha fazla kirlettikleri de malum..Ben sırf bu nedenlerden dolayı hayatımın hiç bir döneminde 4x4 almak niytinde değilim..
  • quote:

Melankolik arkadaşım, konu dağılacak ama söylemeden geçemeyeceğim; 4x4'ler sürücü için son derece güvenlilir fakat yapılan son araştırmalar gösterdi ki sürücü dışındakiler için daha ölümcül..Ayrıca "large off-roads" sınıfındakilerin hemen hepsi yaya güvenliği konusunda çok zayıf, NCAP'te 1 yıldız falan alırlar...Yani bizim için çok güvenli olan bu araçlar arka koltukta oturanlar için veya yoldan geçenler için o kadar da güvenli değiller..Ayrıca çevreyi daha fazla kirlettikleri de malum..Ben sırf bu nedenlerden dolayı hayatımın hiç bir döneminde 4x4 almak niytinde değilim..

4x4'lerin bu eksik yanlarını bilmiyordum ,bilgilendirdiğiniz için teşekkürler...

• quote:

Melankolik arkadaşım, konu dağılacak ama söylemeden geçemeyeceğim; 4x4'ler sürücü için son derece güvenlilir fakat yapılan son araştırmalar gösterdi ki sürücü dışındakiler için daha ölümcül..Ayrıca "large off-roads" sınıfındakilerin hemen hepsi yaya güvenliği konusunda çok zayıf, NCAP'te 1 yıldız falan alırlar...Yani bizim için çok güvenli olan bu araçlar arka koltukta oturanlar için veya yoldan geçenler için o kadar da güvenli değiller..Ayrıca çevreyi daha fazla kirlettikleri de malum..Ben sırf bu nedenlerden dolayı hayatımın hiç bir döneminde 4x4 almak niytinde değilim..

4x4'lerin bu yanlarını bilmiyordum bilgilendirdiğiniz için tşkler...

• quote:

Orjinalden alıntı: meningiamedia

O kadar yanlış yönlendirilmişsin ki!!!

En büyük hatan bu foruma bir tarafta honda ya da toyota varken diğer tarafa başka bir model getirmek olmuş, herkes sana honda-toyota der ama diğer arabanın özelliğini bilmezler bile...
    Bu forumu çok okudum.

Bu Topiğide de okudum...

Şimdi sana jazz diyenlerin HATALARI:::

1. Güvenlik: jazz ve corsa aynı güvenlikte::: Yanlış:::: corsa 5 yıldız, jazz 4 yıldız

2. Jazz daha az yakar::: YANLIŞ::::
    Fabrika verileri:Yeni corsa:::
    ş.dışı: 4.8 L/100 km
    ortalama: 5.9 L /100 km
    ş.içi: 7.8

JAZZ: ş.dışı: 5.1
    ş.içi: 7.1

Görüldüğü çok fark yok: ortalama değerleri aynı neredeyse.Zaten forumdakileirn hiçi biri yeni corsayı ne kullanmışlardır, nede bir yakınları yeni corsa sahibidir.

3... İÇ mEKAN::: Yeni corsa nın içine bile bilmeyenlerin iç hacmi hakkıda yorumlarını okudun::: Rakamlar konuşsun, yeni corsa eskileri gibi değil, çok geniş iç hacimi var::::
    RAKAMLAR::
    JAZZ::: uzunluk:::3.845mm aks mesafasi:2.450mm
    Corsa::: :3.999 :2.511mm

4::

6 yıl garanti iyi birşey. fakat honda garanti bakım aralığını 1 yıl ya da 15 bin km yapsaydı daha iyi olurdu.
    Hangisi önce dolarsa 6 yıl boyunca servis...
    6 ayda 5 bin km kullndın doğru servise::: 6 yıl da 12 kez servis yolu:::

Garanti yi çok istersen opelde + GARANTİ VAR::: ŞÖYLE Kİ 2. YILIN SONUNDA GARANTİ BİTMEYE YAKIN 2 YIL DAHA EK GARANTİ, FİYATINI TAM BİLMİYORUM AMA 500-600 YTL OLABİLİR...

CORSA DA BAKIM ARALIĞI 1 YIL:::

5: Yep yeni araba corsa, kesinlikle jazzadan çok daha iyi bir yol tutuş , fren ve direksiyon hakimiyetine sahip::

6 . Arabandan inip arkaya doğru bakınca güzel olan bu, jazz değil kusura bakma!!!

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

jazzla 4.4 lt gören var, ama karar senin...

• jazzla 4.4 lt gören var, ama karar senin...

Açıkçası ben daha göremedim.Gerçi halen 700 km civarındayım.Şu 1000 barajını bir aşalım da hayırlısıyla test sürüşlerine başlarız şehir içi,şehir dışı,
    90 km/h,overdrive ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koolandgang -- 14 Mart 2007; 1:41:11 >
  • mesajlardan alıntı yaparken tüm mesajı değil sadece ilgili cümleyi "quote" içine koyarsanız daha iyi olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

mesajlardan alıntı yaparken tüm mesajı değil sadece ilgili cümleyi "quote" içine koyarsanız daha iyi olur.

+ 1903 SÖYLÜYORUZ AMA ANLIYANA
  • Daha nazik olmak da zor olmasa gerek
    quote:

Orjinalden alıntı: emre000

quote:

Orjinalden alıntı: yeknet

mesajlardan alıntı yaparken tüm mesajı değil sadece ilgili cümleyi "quote" içine koyarsanız daha iyi olur.

+ 1903 SÖYLÜYORUZ AMA ANLIYANA
  • KOOLANDGANG KUSRA BAKMA ARKADAŞIM BİRAZ SERT YANIT VERMİŞİM BUGÜN BİRAZ İYİYİMDE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Riazor Blues -- 14 Mart 2007; 2:26:55 >
  • koolandgang, düz bir yolda (arabada yanlız iken) hızınız 90 km'h'a ulaşınca Trip'i sıfırlayıp bu hızda bir kaç dakika gidin ve dijital ekrandaki yakıt tüketimini bizimle paylaşın..Yeni aldığınız için 4.2-4.3 gibi değerler çıkabilir fakat 10 bin km'den sonra 90 km/h sabit hızda 3.9 lt /100 km 'ye kadar düşecektir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 14 Mart 2007; 15:28:32 >
  • Herhalde anlık hız olarak 3.9 L/100 km görür demek istiyorsunuz.
    Yoksa fabrika verisi 5.1 L/100 km hem de şehir dışı...

yoksa ben 2 kişi ile dizel aracımda düz yolda 3.1 L/100 km görüyorum ama anlık hız olarak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meningiamedia -- 14 Mart 2007; 16:17:37 >
  • quote:

Herhalde anlık hız olarak 3.9 L/100 km görür demek istiyorsunuz.

yoksa ben 2 kişi ile dizel aracımda düz yolda 3.1 L/100 km görüyorum ama anlık hız olarak!

Jazz'daki digital gösterge anlık tüketim göstermez..Trip sıfırlandıktan sonra o andan itibaren gidilen her mesafe havuza katılarak ortalaması gösterilir..Yani 90 km sabit hızla 1 saat gitmem veya bir kaç yüz metre gitmem bir şeyi değiştirmez, aynı yakar, yani 3.9..
  • Yani fabrika verisinden daha az yakıyor, öyle mi?

sen corsa dizelle inan o dediğin sürüş tarzı ile 2.5 lite falan yakarsın, inan:)

geçen neden corsa yakıt tüketimi değerlerini verdin diye sormuşdun ya, işte bunu vurgulamak için, sürüş tarzın

Yoksa fabrika verisi 5.1 L olan bir arabaya 3.9 yaktırmak her babayiğidin harcı değil!!!

quote:

quote:

Herhalde anlık hız olarak 3.9 L/100 km görür demek istiyorsunuz.

Jazz'daki digital gösterge anlık tüketim göstermez..Trip sıfırlandıktan sonra o andan itibaren gidilen her mesafe havuza katılarak ortalaması gösterilir..Yani 90 km sabit hızla 1 saat gitmem veya bir kaç yüz metre gitmem bir şeyi değiştirmez, aynı yakar, yani 3.9..

• Neyi ispatlamaya çalıştığını anlamış değilim..Fabrika verisinde şehirlerarası olarak verilen değer 90 km/h sabit hızın değeri değildir..Ben sadece 90 km sabit hızdaki ve DÜZ yoldaki tüketim verisini söylüyorum..İnanmayabilirsin ama bu şüpheci yaklaşımın başta belirttiğin "düzeyli tartışma" kaygısıyla bağdaşmıyor..Jazzcikadrdesler.com sitesine bi zahmet giriverin ve şöyle bir başlık açın; "jazz'ınız 90 km sabit hızda kaç yakıyor?" Aldığınız tüm cevapları burda gösterin bakalım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 14 Mart 2007; 19:54:48 >
  • Kesinlikle yanılıyorsun, aksi bir şey kastetmiyorum.

Yine de sürüş tarzın diyorum, herkes o rakamı tutturamaz çünkü...

İsterseniz bir düşünün, bir önceki arabanızda da siz az tüketim yapıyordunuz! doğru mu?
  • Mevzuyu geyiğe sardığının farkındayım..Ben sana "şehiriçinde 3.9 lt yakıyorum" dedim mi? bu değer benim değil, 90 km sabit hızın değeri..Sürme tarzıyla alakalı değil anlayacağın..Ben dikkatli kullanımda yazın İst. şehirçinde 5.6'ya kadar düşürürüm, fakat genelde SERT kullanırım..Bu nedenle yaz aylarında 6'yı, kış aylarında ise 6.8'i bulur...Bir depo ile ( 33 lt'de), 500 km'nin altına HİÇ düşmedim..Önceki aracım ise palio 1.2 idi, 8 lt'nin altına hiç düşmemiştir....Anlatabildim mi?
  • Terapist arkadaşım, nickname in ile mesleğin arasında bir ilgi var mı? Meslakdaş olabiliriz belki de...

Geyik dediğin için seni kırmamak adına bir geyik yapayım dedim:)

Yanlış anlama lütfen..

demek istediğim şu, bildiğim kadarıyla jazzda cruise yok, yani gaza sen basıyorsun 90 da olsa hız...

İkincisi demek istediğim şudur. Fabrika verisi şehir dışı( benim bildiğim 90 km/h hızdır, öyle yazar otomotiv reklamlarında) 5.1 ise siz de 3.9 görüyorsanız, fabrika verisi 3.9 L/ 100km olan dizel bir araçla 2.5 - 3 L yakarsınız, bunda bir yanlış yok sanırım?

quote:

Mevzuyu geyiğe sardığının farkındayım..Ben sana "şehiriçinde 3.9 lt yakıyorum" dedim mi? bu değer benim değil, 90 km sabit hızın değeri..Sürme tarzıyla alakalı değil anlayacağın..Ben dikkatli kullanımda yazın İst. şehirçinde 5.6'ya kadar düşürürüm, fakat genelde SERT kullanırım..Bu nedenle yaz aylarında 6'yı, kış aylarında ise 6.8'i bulur...Bir depo ile ( 33 lt'de), 500 km'nin altına HİÇ düşmedim..Önceki aracım ise palio 1.2 idi, 8 lt'nin altına hiç düşmemiştir....Anlatabildim mi?

• Meningomedia, büyük olasılıkla meslektaşız..Tıp bayramını bu vesileyle kutlarım..Kusura bakma, ben de azıcık "gerildim"..:) Cruise yok tabiki ama en azından sabit hızda gitmek zor olmasa gerek? Belki 87 oluyordur, 93 falan oluyordur ama zaten bu dediğini uzun süre başarmak zor..Bu sadece deneysel bir şey..Bazen "benim jazz'ım acaba çok mu yakıyor" diye soran arkadaşlar oluyor, o zaman bunu öneriyoruz..Eğer rakamlar aynıysa motorda sorun yok demektir, geriye sürüş ve yol koşullarıyla ilgili sorunlar var demektir...vs ..Ben uzun yolda (özellikle otobanda) limitleri zorluyorum arabanın..Bu nedenle 8 lt'ye çıktığım bile oluyor..Fakat örneğin istersem İst-Anakara arasını 5 lt/100 km ortalamayla gidebileceiğimi de biliyorum, zorlarsam 4'lü rakamlarada ulaşabilirim ama farklı hızlar, yavaşlama-hızlanma-sollamalar, tırmanış vs. olacağı için 3.9 rakamını tutturmak elbetteki çok çok zor, belki de imkansız..Ankara'dan İst'a dönüşte yokuş aşağı olacağı için deneyebilirim ama o kadar sabırlı değilim..:)

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.