Şimdi Ara

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :)) (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.478
Cevap
6
Favori
116.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: sofokles2000

ince versiyonu boyatınca nasıl oldu? resmini koyabilir misiniz? Ben de boyatmayı düşünüyorum çünkü... Bugun boyanmış olan kalın versiyon gördüm açıkçası çok yakışmamıştı. Ama ince olan versiyona boyatmak yakışabilir.

Sofokles inan resim koymak isterdim ama yılsonu ve işler bir türlü elim gitmedi.Yani çekip koymaya.Ama arşivimden yolluyorum 1 tane.Tabi benim ki gibi değil ama idare eder buda...

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

• egeli1981

Bence Yaris almalısın
  •  JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

Sofokles2000 al 1 tane daha umarım fikir verir...
  • quote:

Orjinalden alıntı: celen1

İyi dilekleriniz için teşekkürler

Bugün işte kiminle konuştuysam olumlu tepki aldım

Doğru bir seçim yaptım. Buna inanıyorum.Arabamı sabırsızlık beklemeye başladım. Bugün evrak işlerini halledip yeni yılda arabamı teslim almayı umuyorum.Gelişmeleri sizinle paylaşacağım.

Celen1 şanslı birisin.Yani eğer gerçekten hiç hesapta yokken yolunun üstündeki Honda bayisine gidip böyle bir seçim yaptıysan başka ne diyebilirim ki.

Bingo.12 den vurdun.Tombala.....vs .est..Şimdi den güle güle kullan.
  • Yaris'i kullanmadım ama her ikisi için de yeterli bilgiye sahibim..Tercihiniz otomatik ise Jazz açık ara öndedir..Düz vites ise her ikisini de tercih etmeniz hata olmaz..Bazı başlıklarda karşılaştırırsak;
    Sorunsuzluk: JD Power araştırmasında 2007 yılının en sorunsuz aracı jazz seçildi..Her yüz otomobilde toplam sorun sayısı jazz'da 99, Yaris'te ise 169..Yani jazz daha sorunsuz
    Dayanıklılık: Jazz'da paslanma sorunu olduğu doğru ..Bunu bütün jazzlar için söyleyemem ama örneğin 50 bin km'yi geçen kendi jazz'ımda arka kapı kenarlarında küçük de olsa paslanma mevcut..daha yaşlılarda sıfır paslanma olduğu gibi aynı yaşta daha ciddi paslanma şikayeti olanlar da var..Özel bir seriye ait bir sorun mu bilemiyorum..Ayrıca 70-80 bin km'lerden sonra arka porya rulman sorununun da çok az olmadığını jazzcikardesler.com'dan biliyorum..Bu konuda Yaris hakkında bilgiye sahip değilim ama Toyota'nın daha dayanıklı otomobil ürettiğinden sanırım şüphe duymayız..(Ön panelden ses gelmesi konusuna girmeyeceğim çünkü bizim yollarımızda bu sesi yapmayan araba neredeyse yok gibidir..)
    Yakıt ekonomisinda jazz'ın 0.5-1 lt kadar daha iyi, performansta ise Yaris'in 0.5 sn kadar daha iyi olduğunu söyleyebilirim..Kullanım zevki ve konfor açısından Yaris'e göre daha yumuşak süspansiyonları olan ve yalıtımı daha iyi olan jazz ön planda..Yol tutuş olarak ise Yaris'in az farkla da olsa daha iyi olduğu söylenir..İç hacim ve kullanışlılık olarak elbetteki jazz daha avantajlı..Servis kalitesi olarak Honda ve Toyota'yı eşit görüyorum..2. elde jazz'ın daha iyi olduğunu söyleyebilirim..

Özetlersem; Uzun dönem ( 5 yıldan fazla) kullanmak istiyorsanız, bagaj hacmi önemli değilse, düz vites alacaksanız bir jazz-sever olarak Yaris'i önereceğim..Bunun dışındaki her durumda jazz diyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terapist70 -- 25 Aralık 2007; 0:04:54 >

• therapist70'nin söylediklerinin çoğuna katılıyorum.

Ama karşılaştırmayı yeni kasa jazz ile yaparsak işler değişir. 2008 sonu geliyormuş tr ye...

düz mü otomatik mi düşünüyorsunuz? otomatik ise jazz iyi bir seçim olur. Düzde ise seçim zorlaşır.

Bu linklere de bakabilirsiniz:

http://forum.donanimhaber.com/m_19532789/mpage_4/key_jazz%252Cyaris//tm.htm#19794324

http://forum.donanimhaber.com/m_12147363/mpage_1/key_jazz%252Cyaris//tm.htm#19555321

http://forum.donanimhaber.com/m_15674578/mpage_2/key_jazz%252Cyaris//tm.htm#16882026

quote:

Orjinalden alıntı: therapist70

Yaris'i kullanmadım ama her ikisi için de yeterli bilgiye sahibim..Tercihiniz otomatik ise Jazz açık ara öndedir..Düz vites ise her ikisini de tercih etmeniz hata olmaz..Bazı başlıklarda karşılaştırırsak;
    Sorunsuzluk: JD Power araştırmasında 2007 yılının en sorunsuz aracı jazz seçildi..Her yüz otomobilde toplam sorun sayısı jazz'da 99, Yaris'te ise 169..Yani jazz daha sorunsuz
    Dayanıklılık: Jazz'da paslanma sorunu olduğu doğru ..Bunu bütün jazzlar için söyleyemem ama örneğin 50 bin km'yi geçen kendi jazz'ımda arka kapı kenarlarında küçük de olsa paslanma mevcut..daha yaşlılarda sıfır paslanma olduğu gibi aynı yaşta daha ciddi paslanma şikayeti olanlar da var..Özel bir seriye ait bir sorun mu bilemiyorum..Ayrıca 70-80 bin km'lerden sonra arka porya rulman sorununun da çok az olmadığını jazzcikardesler.com'dan biliyorum..Bu konuda Yaris hakkında bilgiye sahip değilim ama Toyota'nın daha dayanıklı otomobil ürettiğinden sanırım şüphe duymayız..(Ön panelden ses gelmesi konusuna girmeyeceğim çünkü bizim yollarımızda bu sesi yapmayan araba neredeyse yok gibidir..)
    Yakıt ekonomisinda jazz'ın 0.5-1 lt kadar daha iyi, performansta ise Yaris'in 0.5 sn kadar daha iyi olduğunu söyleyebilirim..Kullanım zevki ve konfor açısından Yaris'e göre daha yumuşak süspansiyonları olan ve yalıtımı daha iyi olan jazz ön planda..Yol tutuş olarak ise Yaris'in az farkla da olsa daha iyi olduğu söylenir..İç hacim ve kullanışlılık olarak elbetteki jazz daha avantajlı..Servis kalitesi olarak Honda ve Toyota'yı eşit görüyorum..2. elde jazz'ın daha iyi olduğunu söyleyebilirim..

Özetlersem; Uzun dönem ( 5 yıldan fazla) kullanmak istiyorsanız, bagaj hacmi önemli değilse, düz vites alacaksanız bir jazz-sever olarak Yaris'i önereceğim..Bunun dışındaki her durumda jazz diyorum..

• jazz a ayrı bir hayranlığım var..

şu anda tercihim yaris gibi görünsede 2008 de jazz cı lar arasına katılmayı da çok isterim..sanırım bekliyeceğim

aslında birbirine yakın arabalar ama JAZZ ın bi ruhu var sanki paslansam da al beni diyoo..bende hayır diyemiorum..

eskiden çok kısa bi süre tosba kullanmıştım,,onunlada duygusal bi bağım olmuştu..şimdi de jazz beni çekiyor kendine...

therapist70,,sofokles2000 ve koolandgang
    arkadaşlarıma objektif yorumları için teşekkür ediyorum..elleriniz dert görmesin..

umarım jazz cı kardeşlerimin arasına katılırım..

arabanız ne olursa olsun sağlığınız yerinde olsun

kazasız belasız günler dilerim..

---------------------------------------

bu arada sofokles2000 kardeşim otomatik düşünüyorum...neden dersen artık eski teknoloji çok yakan otomatikler kalmadı...çok başarılılar ve büyük kolaylık sağlıyorlar..

otomatikte honda herzaman 1 adım önde..

sabredebilirsem sanırım 2008 i bekleyeceğim ve yeni jazz fiyatları beni aşmaz ise bir jazz edinmek istiyorum..

sabredemezsem de yarisle ara bir çözüm arayacağım...kasa değişmeyecek olsa yine jazz alırdım ama değer kaybedeceği aşikar..bide yeni kasa daha sorunsuz olmalıdır mantığıyla beklemek istiyorum...aksi durumda zaten 5-10 sene bineceğim için fiyat düşsede pek etkilemez beni..

tekrar teşekkür ediyorum ilginize..sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egeli1981 -- 25 Aralık 2007; 14:24:49 >

• Bir haftadır honda jazz elite düz vites arıyorum sıfırını.İStanbuldaki sanırım on kadar bayinin sadece ikisinde var Düz vitesi pek satılmıyormuş.On tane otomatik gelse bir ya da iki tane düz geliyor dedi bayi.Fiyatların değişeceği korkusuyla 2008'e bırakmadan yarın alıyorum.En son 28.500'e bıraktılar daha da bir kuruş inmediler.Liste fiyatı 29.270
    Aslında siyah hiç içime sinmiyor açık mavi ya da kırmızı istiyordum ama hiçbir yerde yok.Şubata kadar da gelmeyecekmiş.Ben iki ay arabasız kalmaya razıydım ama o zamanda fiyatlar oynayabilirmiş.Onuda göze alamadım.Ne yapalım alışacağız artık siyaha
  • Orjinalden alıntı: celen1

Herkese Merhaba

Bugün hiç hesapta yokken sadece ilerde arabamı değiştiririm diye düşündüğüm bir anda yolumun üstündeki Honda bayii'ne gittim ve hiç araştırma yapmadan ve başka marka görmeden 20 dakikada Honda Jazz Elite CVT'yi kaporasını ödemek suretiyle aldım Hala şaşkınlık içindeyim Bir ayakkabı için bile saatlerce dolaşırım ve bir arabayı 20 dk'da aldım Gümüş Gri istedim ellerinde yoktu yılbaşından sonraki hafta teslim alacağım.
    Hala iyimi ettim bilmiyorum
    Sanırım biraz moral desteğe ihtiyacım var ve bir o kadarda kafamda sorular Bunları ilerleyen günlerde sorucam ve galiba forumda sıkça görüşlerimi sizlerle paylaşacağım

İYİ BAYRAMLAR VE MUTLU YILLAR

bende ramazan bayramında aynısını yaptım hiç hesapta yokken jazz cvt elite sahibi olduk

tabi jazz almadan epey bakmıştım dizel düşünüyorduk ama jazz aldık çok memnunuz memnuniyetimiz gün geçtikçe artıyor emin olun pişman olmazsınız güle güle kullanın ve kazasız sürüşler

• quote:

Orjinalden alıntı: peluse

Bir haftadır honda jazz elite düz vites arıyorum sıfırını.İStanbuldaki sanırım on kadar bayinin sadece ikisinde var Düz vitesi pek satılmıyormuş.On tane otomatik gelse bir ya da iki tane düz geliyor dedi bayi.Fiyatların değişeceği korkusuyla 2008'e bırakmadan yarın alıyorum.En son 28.500'e bıraktılar daha da bir kuruş inmediler.Liste fiyatı 29.270
    Aslında siyah hiç içime sinmiyor açık mavi ya da kırmızı istiyordum ama hiçbir yerde yok.Şubata kadar da gelmeyecekmiş.Ben iki ay arabasız kalmaya razıydım ama o zamanda fiyatlar oynayabilirmiş.Onuda göze alamadım.Ne yapalım alışacağız artık siyaha

Peluse hemen bir şehir içi paketi yaptır.Tabi gövde rengine boyatman farz hele de siyah olunca.Bir de sana zahmet kapı kollarını söktür onlarıda krom nikelaj.Biraz daha dersen camlara da hafif füme.İşte şimdi siyah oldu...Misal

JAZZ ELITE MÜSECCEL MARKA SAHİFESİ :))

• Evet elite konusunda bayilerde bir sıkıntı var... Siyah konusunda için rahat olsun. Bakımı biraz zor olabilir ama Jazz'a en çok yakışan iki renkten biri bence...

quote:

Orjinalden alıntı: peluse

Bir haftadır honda jazz elite düz vites arıyorum sıfırını.İStanbuldaki sanırım on kadar bayinin sadece ikisinde var Düz vitesi pek satılmıyormuş.On tane otomatik gelse bir ya da iki tane düz geliyor dedi bayi.Fiyatların değişeceği korkusuyla 2008'e bırakmadan yarın alıyorum.En son 28.500'e bıraktılar daha da bir kuruş inmediler.Liste fiyatı 29.270

• Otomatik düşünüyorsan CVT çok keyifli... Eski kasa da olsa Jazz düşün bence... Yok sabrederim diyorsan 1 sene yeni kasayı bekle... Japonya da satışa sunuldu ama TR ye geliş tarihi konusunda farklı şeyler söyleniyor. Şu andaki kasanın da satışları baya iyi. Hatta kasa değiştirmeye hazırlanan bir model için çok çok iyi. Düz istiyorum deseydin Yaris de olabilirdi tabii ki.. Artı eksi karşılaştırmaları zaten sana gönderdiğim topiclerde var... Her iki marka da iyidir sonuç olarak.

quote:

Orjinalden alıntı: egeli1981

jazz a ayrı bir hayranlığım var..

şu anda tercihim yaris gibi görünsede 2008 de jazz cı lar arasına katılmayı da çok isterim..sanırım bekliyeceğim

aslında birbirine yakın arabalar ama JAZZ ın bi ruhu var sanki paslansam da al beni diyoo..bende hayır diyemiorum..

eskiden çok kısa bi süre tosba kullanmıştım,,onunlada duygusal bi bağım olmuştu..şimdi de jazz beni çekiyor kendine...

arkadaşlarıma objektif yorumları için teşekkür ediyorum..elleriniz dert görmesin..

bu arada sofokles2000 kardeşim otomatik düşünüyorum...neden dersen artık eski teknoloji çok yakan otomatikler kalmadı...çok başarılılar ve büyük kolaylık sağlıyorlar..

sabredebilirsem sanırım 2008 i bekleyeceğim ve yeni jazz fiyatları beni aşmaz ise bir jazz edinmek istiyorum..

sabredemezsem de yarisle ara bir çözüm arayacağım...kasa değişmeyecek olsa yine jazz alırdım ama değer kaybedeceği aşikar..bide yeni kasa daha sorunsuz olmalıdır mantığıyla beklemek istiyorum...aksi durumda zaten 5-10 sene bineceğim için fiyat düşsede pek etkilemez beni..

• otomatik vites düşünüyorsanız kesinlikle Jazz CVT tercih edin. CVT sisteminden dolayı vites geçişleri kesinlikle hissedilmiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sofokles2000

Otomatik düşünüyorsan CVT çok keyifli... Eski kasa da olsa Jazz düşün bence... Yok sabrederim diyorsan 1 sene yeni kasayı bekle... Japonya da satışa sunuldu ama TR ye geliş tarihi konusunda farklı şeyler söyleniyor. Şu andaki kasanın da satışları baya iyi. Hatta kasa değiştirmeye hazırlanan bir model için çok çok iyi. Düz istiyorum deseydin Yaris de olabilirdi tabii ki.. Artı eksi karşılaştırmaları zaten sana gönderdiğim topiclerde var... Her iki marka da iyidir sonuç olarak.

quote:

Orjinalden alıntı: egeli1981

jazz a ayrı bir hayranlığım var..

elimden geldiğince bekleyeceğim..umarım o süre zarfında yeni jazz satışa sunulmuş olur..olmassa da eski kasasını alırım sanırım..

yardımlarınız için teşekkürler arkadaşlar

kazasız belasız günler dilerim

sy..

• Yeni Jazz'ın geliş tarihi
    Önceki gün bir Honda bayisine (ya da eski TDK kurallarına göre "bayiine") gittim. Yeni Jazz'ın ne zaman geleceğini sordum. Mayıs - Haziran 2008 gibi beklendiğini söylediler. Şimdiye kadar duyduğum "2008 sonundan önce gelmez" iddialarından sonra böyle bir şey duyunca sevindim elbette.

Barış Purut'un günlüğünden alınmıştır...
  • Forumdaki arkadaşların birkaçı; Kasım 2009 gibi antika bir tarihe itibar etmişlerdi!
  • Daha bugün aldığım auto-motor&sport dergisinin ocak sayısında 2008'deki yeni modellerin Avrupa lansman tarihlerini vermişler..Honda jazz ekim 2008 olarak görülüyor..Yani mayıs-haziran imkansız gibi gözüküyor ( avrupaya gelmeden önce bize geleceğini düşünmek biraz safdillik olur) Ayrıca bu konularda bayiilerin verdiği bilgiler fazla güvenilir olmuyor malesef..
  • Biz duyduklarımızı paylaşıyoruz.Tabi bunları mutlaka "mantık süzgeçinden" geçirip beyan etmek lazım.Herkese bu süzülmüş bu süzülmemiş deyip hiçbirşey söylememekte tercih sebebi olabilir.Ben Mevlana'nın dediği gibi düşünüyorum."Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."
  • quote:

Orjinalden alıntı: koolandgang

Biz duyduklarımızı paylaşıyoruz.Tabi bunları mutlaka "mantık süzgeçinden" geçirip beyan etmek lazım.Herkese bu süzülmüş bu süzülmemiş deyip hiçbirşey söylememekte tercih sebebi olabilir.Ben Mevlana'nın dediği gibi düşünüyorum."Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait, şimdi yeni şeyler söylemek lazım..."

Katılıyorum.
  • Eski kasa satışları iyi gittiği sürece yeni kasanın gelmesi gecikecektir.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.