Şimdi Ara

Jetta Donanım Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
5.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2015-2017 Jetta (1.4 tsi veya 1.2 tsi ) ile ilgili bir kaç sorum olacak:

1) Bu araçların arka süspansiyonu bağımsız mı?

2) Bu araçlarda comfortline paketinde kaç airbag var? (Highline donanımda airbag sayısı artar mı?)

3) Highline donanım paketini tercih etmek için pek bir sebep göremiyorum. Bana katılır mısınız?

3) 1.2 tsi motor uzun yolda üzer mi? 1.4 tsi ile arasında MTV farkı az değil. Sizce değer mi?

Teşekkürler,

• Vw de bildiğim kadarıyla güvenlik donanımları standart. Baz paketiyle üst paketi arasında bir fark yok güvenlik donanımı olarak.
    Her iki motoruda kullanmış biri olarak.
    1.2 TSİ tatminkar.
    1.4 TSİ tadından yenmez.
    Yakıt konusunda ikisinin arasında fark yok denecek kadar azdır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2017 1.4 tsi dsg kullaniyorum, 0 dan beri bende, su an 38.000 de

Highline da farkli olarak 17 jant ve arka camlarda karartma var.Airbag sayisi ayni diye biliyorum

Bana kalirsa highline almanin pek bir esprisi yok, 17 jant daha gosterisli ama lastik maliyeti ve konfor yonunden 16 dan daha kotu olacaktir

1.2 tsi jetta kullanmadim, 1.2 tsi polo var evde esimin araci. 1.4 jettadan farki genelde 80kmh ve uzeri hizlarda, bir se cok ddik rampalarda ortaya cikiyir.Imkaniniz varsa 1.4 alin bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperdgal -- 26 Mayıs 2019; 1:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.2tsı lar revıze edılmemıstı jettada, 105hp 8v satılıyordu; golf, leon ve octavıada 110hp 16v ıken. Ancak sanırım 2016 dan sonra 105hp 16v olarak guncelledıler. Buna dıkkat edın. 105hp 8v tercıhım olmazdı.

• Makyajlı kasalarda Comfortline güncellendi gayet tatminkar bir donanım seviyesi oldu hız sabitleyici vs ile. 1.2 tsi highline ve 1.4 tsi comfortline ikileminde kalırsanız mutlaka 1.4 comfort tercih edin derim.

• Ailemizin arabası 2012 Jetta 1.2 TSI Manuel 105hp Highline

Ben evlenip ayrılınca kendim için yine jetta seçtim alırken de senin düşündüklerinin aynısını düşündüm Higline farkına vereceğim parayı sunroof ve motor farkına verdim

Şu an 2015 Jetta 1.4 TSI Dsg 150hp kullanıyorum... bence alınacaksa 150lik alınmalı... Çok tatlı oluyor bu motor ile dsg kombinasyonu...

Sorularına gelince

1) Süspansiyon konusunu bilmiyorum ama internetten bakılabilir...

2) Hava yastığı sayıları ikisinde de aynı 6 adet...

3) Donanım olarak da highline ile comfort arasında senin de farkettiğin gibi elle tutulur hiç bir fark yok... Mesela highline'da artı olarak şifreli bijon var ama zaten bazı kullanıcılar bijon başındaki ya da aparattaki dişlerin çabuk sıyrıldığı ya da şifre aparatının kaybolması gibi nedenlerden dolayı şifreli bijonlarını özellikle normal bijona çeviriyorlar... Aracın tekerleklerinin çalınma ihtimali de günümüzde çok fazla değil zaten...
    Jant farkını da yazmışlar yukarda... Ama 17" jant highline'da standart mıydı opsiyonel miydi tam hatırlamıyorum emin olamadım...

4) 1.2(105hp) ile 1.4(150hp) arasında performans açısından doğal olarak uçurum var. 125lik kullanmadım o yüzden saçma olsa da 150lik ile kıyas yapabiliyorum... Geçen ay bir haftalığına babamla arabaları değiştirmiştik (bakım ve temizlik için benimkini kardeşime bıraktım) Eskiden kullandığım arabayı kullanırken çok bocaladım, resmen gitmiyordu benimkine göre
    Tabi yine de iş görecek bir aile otomobili kadar gidiyor elbette...

Uzun yolda 1.2 sizi üzmez buna takılmayın her ikisiyle de çok fazla uzun yol km yaptım... 1.2 motorda rampalarda ve ani hızlanma isteklerinde vites düşürme oluyor tabi normal olarak...

Piyasa ağzına göre şöyle bir muhabbet vardı, 1.2 TSI motorlar, turbosuz atmosferik olan 1.6 motorlara, 1.4 TSI motorlar da, 2.0 turbosuz motorlara denk gelir gibisinden konuşulurdu...

Vergi farkından bahsetmişsiniz ama size yakıt farkını da hatırlatmak isterim... 1.2 motor, 1.4 motordan daha fazla yakacaktır bunu unutmayın hesap yaparken...

Bir de tavsiyem bir kere alıyorum nasılsa diyorsanız mutlaka 150hp alın çok daha keyifli bir sürüş sunuyor... Sonradan yazılım atarım vs gibi sakat işlemlere bulaşmayın derim hazır fabrikasyon 150lik varken...

Başka sorunuz olursa cevaplarım,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CihangirCanavarı -- 26 Mayıs 2019; 3:24:28 >

• 1.2 8V TSI motorların bir bölümü zincir uzatır. Bunun için TSB mevcuttur. Dikkat edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cormen -- 26 Mayıs 2019; 2:54:12 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Scirocco Motor ve Donanım Tercihi
    14 yıl önce açıldı
    VW Golf modeli hk.da soru
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.2 olanlar torsiyon 1.4 ise bağımsızdır
    Trend den highline a kadar hepsine güvenlik standart
    Uzun yolda 1.2 nın üzecegini düşünmüyorum
    Vw genelde donanım fakiridir. Çoğu şey opsiyon satılıyor

• 1.4 çok tatlı, dolu dolu bir motor. Her devirde çekişi çok keyifli VW’nin bence efsane motoru.

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Hocam

17 jant isi makyajdan sonra oldu galiba, makyajsiz kasalarda comfort-highline janti genelde ayniydi(opsiyonel sunulan 17 jantlar haric)

Hava yastigi ben 8 diye biliuordum, 6 ise azmis aslinda.

150 bg 1.4 tiguamda kullanmıstım, 1.4 125 lik jettadan cok daha iyiydi o aracta. 125 lik jetta bile gayet iti yürürken, 1.4 tsi 150 hp jettayı baya baya ucurur😊

• CihangirCanavarı kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkurler detayli cevap icin.

Bir de bluemotion ne kadar fark yaratiyor onu merak ediyorum?

• Evet Golf 5 platrofmuna sahip.

• Alırsanız manuel alın, DSG almayın.
    Nedenini soracak olursanız DSG sıkıntısı diye aratın.

• golf 5 platformunda torsiyon bulunmuyor, diğer sorular zaten cevaplanmış.

• Trendline kullanıyorum.

Süspansiyonlar bağımsız değil. 1.2 olduğu için

Highline olunca airbag sayısı artabilir emin değilim. Artsa artsa ön ayaklar için olan airbag gelir. Çünkü 8 airbag standart trendlinede bile.

1.2 TSI motor var aracımda. Yakıt tüketimi 100 KM sabit giderseniz 4.5,5.5,6.0 litre tüketimleri görüyor tabi yola, ağırlığa vs vs bağlı.

6. Viteste 120 KM hızla giderken devir 3.000 devire sabit oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hanzoli -- 27 Mayıs 2019; 8:43:55 >
  • Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.

2017 1.4tsi 125 hp comfortlinbe jetta almış bulunmaktayım.
  • Probable_error P kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam kaça aldın ben de bakıyorum jettalara arabayı sattım kısmetse alacağım bir şey
  • By_Android B kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler. 110 bin verdim, biraz fazla oldu ama icime sindi arac.

• Arka suspansiyonlari bagimsiz. 1.2 1.4 fark etmiyor.
    2015 eylul itibariyla yeni nesil 1.2 bluemotion'a gecildi. Eskisiyle guc verileri birebir ayni fakat yenisi 1lt'ye yakin az yakiyor. Performans olarak da kesinlikle uzmuyor 1.2 tsi. Imkan varsa tabi ki 1.4 tsi alinmali.
    Bu arada yeni araciniz hayirli olsun. Kesinlikle cok memnun kalacaginiz bir tercih olmus...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.