İstanbul'da Anadolu Yakası'nda bulunan Jujutsu eğitimi verilen dojoları bilen var mı?
Bir de Jojutsu, Jujutsu, Kenkutsu arasındaki farkları açıklayabilecek olan var mı?
jujutsu yu jiu jutsu gibi düşün jo jutsu yanlış hatırlamıyorsam kısa sopayla kendini savunduğun bi sanat(sopayı kılıç gibi kullanıyordun yanlış hatırlamıyorsam) kenjutsu ise kılıç kullanma sanatı.
Aslında hepsi aynı şey ama rant için farklı farklı dersler olarak verilerek ticaret yapılıyor yani
''bujin fight club'' , burada gracie jiu jitsu oldugunu ogrendim ilgilenenlere duyurulur , ayrıca assagidaki yer alan butun dovus sanatlarida mevcut.Ersin Alparslan-(Miami’de 8 sene boyunca Gracie ailesi ile çalışmıştır)
Japon dilinde iç huzura ve akıl-beden-ruh bütünlüğüne ulaşmaya çalışan savaşçı anlamına gelen “Bujin” Fight Club’ın özelliği, Muay Thai (kickbox), Savate (kickboxing women class), boks, Gracie jiu-jitsu, self defense, Vale Tudo, Ninjutsu, Wing Tsun, Tae-bo&pow (aerobik) gibi faydalı olan bütün dövüş sanatlarını tek bir çatı altında sunması.
Teşekkürler ancak ben Jujutsu sordum; jiu jitsu ile jujutsu farklı dallar.
Bir de "muay thai(kickbox)" yazmışsın muay thai ile kickbox da farklı dallardır. Ayrıca yanlış yeri bulmadıysam tee Etiler'de Bujin Fight Club bana çok uzak ve ters bir yön.
peki neden jiu jitsu degilde jujutsu yani aralarındaki fark nedir.Bende bir zamanlar gracie jiu jitsu ya ilgi duymustum o yuzden merak ettim
Jiu Jitsu tanıdığım bir dal değil. Ama aikido yapmış biri olarak uzakdoğu sporlarının felsefesini az çok öğrendim. Jujutsu ile aikido benzer dallar zaten.
quote:
Orjinalden alıntı: Koray_Aykut
bilmiyorsak atıp tutmayalım...jiu jitsu jujutsu jiejietsu jujotsu bunların hepsi aynı kapıya çıkar sadece Japonca bir kelimenin farklı latince varyantasyonları... Brezilian Jiu-Jitsu farklıdır, judo-Jiu-Jitsu karışımı...birde Gracie ekolü vardır BJJ'nın sokak dövüşü tarzı- vale tudo kuralına göre farklı tekniklerle zenginleştirilmişidir...
quote:
Orjinalden alıntı: castorpollux
quote:
bilmiyorsak atıp tutmayalım...jiu jitsu jujutsu jiejietsu jujotsu bunların hepsi aynı kapıya çıkar sadece Japonca bir kelimenin farklı latince varyantasyonları... Brezilian Jiu-Jitsu farklıdır, judo-Jiu-Jitsu karışımı...birde Gracie ekolü vardır BJJ'nın sokak dövüşü tarzı- vale tudo kuralına göre farklı tekniklerle zenginleştirilmişidir...
eyvallah ustad
castorpollux; Çok bildiğine göre hepsi için engin bilgilerinden açıklamalarını bekliyorum. Brazilya Jiu Jitsu ve Japon Ju Jutsu nasıl aynıdır?
quote:
castorpollux; Çok bildiğine göre hepsi için engin bilgilerinden açıklamalarını bekliyorum. Brazilya Jiu Jitsu ve Japon Ju Jutsu nasıl aynıdır?
Alınganlık yapmana gerek yoktu arkadaşım...Demek ki sana yanlış söylenmiş...ben bu işte uzmanım, hocayım da demiyorum ama 2+2 dört demek matematik prof.u olunmuyorsa bu ikisi arasındaki ayrımı bilmekle de ben hoca olmuyorum, bunun çok iyi farkındayım...
Brazilian Jiu-Jiutsu ile klasik Jiu-jiutsu ya da Brazilian Ju jutsu ile klasik ju jutsu ya da çevir değiştir jiu juju.... en iyisi kafan karışmasın klasik ile Brezilian diye yazayım jiu juju işin içine girince karıştırılıyor anlaşılan... Brazilian klasikten farkı Judo tekniği ile güçlendirilmiş olmasıdır... Helio Gracie tarafından geliştirilmiş bir dövüş sanatıdır...BJJ, Gracie ailesi tekelinde gelişmeye devam etmiştir...Brezilya'da Vale Tudo denen bir dövüş kuralı vardır o da ''kural yok''tur... (vale tudo=kural yok) Göze parmak sokmak ve ısırmak dışında herşey serbesttir...Sokak dövüşü kuralı bile çok çok daha merhametlidir... Bu kural karşısında BJJ elbette sen benim kafama dirsek-diz at ben sana illa JJ tekniği ile karşılık vereyim dememiş ve BJJ'ye diz-dirsek atma, kafa atma ve bunlardan korunma da yer almış ve çok daha sertleşmiştir...gel zaman git zaman Gracie ekolü böylelikle ortaya çıkmıştır...esası rakibini yere indir, çünkü orada sen uzmansın, sen avantajlısın, yerdeyken darbe yeme, düşmanı kıvama sokmak, kolunu-bacağını-boynunu kapmak için hamleler yap, topukla sırta saydır, yüze kafa at, kafa üstüne dirsek vur, ama temel olan rakibin bir yerlerini kilitleyip pes etmeye zorlamaktır...Ankara'da Gracie tekniğini öğretecek bir hoca var mı diye çok merak ediyorum...
O zaman konunun tümünü okuyacaksın. Konunun ilk mesajıyla son mesajını okuyup yorum yapanlara gerçekten Allah akıl fikir versin. Yok eğer okuduğundan yazdığımın anlamı çıkmıyorsa ihtiyatlı davranıp karşındakine laf sokmayacaksın.
merhaba arkadaşlar..jujutsuda kendini ciddi anlamda savunmayı öğrenmek için ne kadar zaman gerekiyor?? jujutsu ile uğraşan arkadaşlar yazarsa sevinirim))
Arkadaşlar jujutsu dediğiniz Almanların "yarattığı" sanat mı olmakta? Yoksa klasik japon jiu jutsu'su mu kastdedilmekte? İkisini de pas geçip BJJ yapın olsun bitsin. Ha bu da yoksa ya da pahalı geliyorsa gidin judo yapın "ne waza"ya ağırlık verin.
JUDO mükemmel bir şeymiş a dostlar. Not:: Hayatımda hemen hiç judo yapmadım dolayısıyla bir reklam amacım yoktur. 1)BJJ (yoksa) 2) Judo tabii GÜREŞ'i unutmayın, yapabiliyorsanız güreş öğrenin kurtulun tüm sıkıntılardan.
Birde bu sporun eğitimi anadolu yakasında 6. Dan Ju-Jutsu Hocası Rafet DEMİR tarafından Haldun Alagaş Spor Kompleksinde veriliyor.
aslinda bu spor\sanatlarda onemli olan aciklayici olan gidip bir deneme antrenmani yapmaktir. En iyisi gidip Rafet Hoca ve ogrencileriyle calismak onun jujutsu'su hakkinda bir sahsa en iyi fikri verecektir. CUNKU bu husus Jujutsu soz konusu olunca coook onemlidir, nedeni de jujutsu'nun hocadan hocaya degisen etkinligi\sertligidir. Eger Rafet hoca teknik yelpazesi cok genis olan bu Alman sanatini sert ve etkin sekilde ogretiyora o zaman fena olmayan bir spordur jujutsu, bir cok mesafeyi soyle-boyle kapsar, ama cok da abartmayin. E Rafet Hocamizi da Turkiye'de bayagi bir taniyan var demek ki kendisi iyi ve kiymetli bir hocamizdir. Jiu Jitsi'su bana fazlasiyla "supheli" gelmektedir, cunku anladigim kadariyla Eric Rahn kokenli jiujitsu ogetmektedir, ki bu amcanin kendisinin dahi Jiu Jitsiyu bilme olasiligi cok dusuktur, anlkayacaginiz Almanya'da gercekten de JJ'in kurucu olan RAHN aslinda pek de durust bir adam degildir. JUJUTSUya donersek bir ara bayagi polize falan ogretilmistir, yakin zamanda mufredatina WTden vs.den baya bir alinti yapilmistir resmen. 2001 yili olmasi lazim bu degisikligin tarihi