Malzemeler: 4 adet küçük boy kabak 1 su bardağı Amerikan kuru bezelye 4 adet taze soğan 2 çorba kaşığı mısır 1 yemek kaşığı pirinç 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker Tuz Dereotu
Hazırlanışı: Bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Daha sonra 10 dk. kadar düdüklü tencerede haşlayın. Kabakların üst kabuklarını temizledikten sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdekli kısımları kayık olacak şekilde çıkarın. Diğer tarafta yıkanmış taze soğanları ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağı, tuz, şeker ve soğanları hafif soteleyin. Sonra bezelye ve mısırları ekleyerek birkaç dakika birlikte karıştırın. Geniş bir çelik tencereye kabakları oyuk tarafları üstte kalacak şekilde dizin, ortalarına hazırladığınız bezelyeli karışımı paylaştırın. Yıkadığınız pirinci üstlerine serpiştirin. 1 bardak su ilave ederek suyunu çekinceye kadar pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra kıyılmış dereotuyla süsleyerek soğuk olarak servis yapın.