Şimdi Ara

Kabak Yatağında Zeytinyağlı Bezelye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
40
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Malzemeler:
    4 adet küçük boy kabak
    1 su bardağı Amerikan kuru bezelye
    4 adet taze soğan
    2 çorba kaşığı mısır
    1 yemek kaşığı pirinç
    1/2 çay bardağı zeytinyağı
    2 adet kesme şeker
    Tuz
    Dereotu

    Hazırlanışı:
    Bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir
    kapta bekletin. Daha sonra 10 dk.
    kadar düdüklü tencerede haşlayın.
    Kabakların üst kabuklarını temizledikten
    sonra ortadan ikiye kesin ve çekirdekli
    kısımları kayık olacak şekilde çıkarın.
    Diğer tarafta yıkanmış taze soğanları
    ince doğrayın. Bir tavada zeytinyağı,
    tuz, şeker ve soğanları hafif soteleyin.
    Sonra bezelye ve mısırları ekleyerek
    birkaç dakika birlikte karıştırın.
    Geniş bir çelik tencereye kabakları
    oyuk tarafları üstte kalacak şekilde
    dizin, ortalarına hazırladığınız bezelyeli
    karışımı paylaştırın. Yıkadığınız pirinci
    üstlerine serpiştirin. 1 bardak su ilave
    ederek suyunu çekinceye kadar
    pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra
    kıyılmış dereotuyla süsleyerek
    soğuk olarak servis yapın.







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.