Şimdi Ara

Kablo Toplama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
3.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle bölümdeki üstadların konularının arasına bu konuyu koymayı istemezdim ancak,
    laptop kullanıp da bir şeyler yapmak isteyen kardeşinizi de mazur görün lütfen.
    Az önce de belirttiğim gibi ben leptop kullandığım için pek fazla kablo sorunu olmuyor. Ancak evde paralel iki telefonun kablolarıyla modemin kabloları
    aynı yerde durunca pek şık bir görüntü de olmuyor.
    Daha önceleri bu kablolar birbirine girmiş vaziyetteyken evimizde doğalgaz tesisatı üzerinde çalışan ustaların kullanmayıp bize bıraktığı kablo kanallarını görünce
    daha fazla dayanamayıp bu işi yapmaya karar verdim.
    Sözü fazla uzatmadan sizlere çalışmalarımın ve yaptıklarımın görsellerini sunayım. (Resimlerin boyutları büyük olduğundan buraya [simage] olarak koyuyorum.
    Dileyenler resmin üzerine tıklayarak büyük boyunu görebilir.)

Kablo Toplama
    Doğalgaz tesisatı döşenirken kombiyi uzaktan kontrol etmeye yarayacak bu kumandayı, oturma odamızın duvarına montelemişler, kablosunu gizlemek için de
    benim de kullandığım kablo kanalını kullanmışlar.

Kablo Toplama
    Kablo kanallarının arkasında yapışkan var.

Kablo Toplama
    Çalışmaya başlamadan önce masanın önden görünüşü.

Kablo Toplama
    Bu da arkası.

Kablo Toplama
    Kablo kanalını koymayı planladığım yer.

Kablo Toplama
    Tüm kabloları söküp, ortamdan uzaklaştırdıktan sonra masanın tozunu aldım.

Kablo Toplama
    Masayı yatırdım. Burada önde çekmecenin altındaki boşluğun altında kalan, önden görünmeye kısım var.
    Splitter, telefon paralelleyicisi (bir başka splitter) ve hat kablosu burada olacak.

Kablo Toplama
    Görünmeyecek olsalar da tüm kabloları bir arada tutmak istiyorum. (Sanırım biraz takıntılı olduğum için :))

Kablo Toplama
    Splitter' ı yerleştirdim. Burada bantlar zamanla gücünü yitirse de burası gözükmediği için problem yok. Buradan çıkan beyaz kablo modeme, siyah kablo ise
    diğer splitter' a gidecek.

Kablo Toplama
    Kablo kanalını ve 2. splitter' ı yerleştirdim.

Kablo Toplama
    Elimde sadece bir tane kablo kanalı olduğunu zannettiğimden şimdilik diğer kabloları bantla yapıştırmak zorundayım. :(

Kablo Toplama
    Görüntü git gide kötüleşiyor. :(

Kablo Toplama
    Tam yukarı çıkacak kabloları kanaldan geçirirken babam eve geliyor. Ve bana o kablo kanallarının 2 metreliklerinden daha 4 tane olduğunu söylüyor.
    Adamın ağzından bal damlıyor. :)

Kablo Toplama
    2 metrelik kanaldan bir tane 20 cm' lik, bir tane de 30 cm' lik kanal kestim.

Kablo Toplama
    Ve işte o bantlardan kurtuldum. Bundan sonra sadece masayı çevirip, kabloları ve adaptörleri takmak kaldı.

Kablo Toplama
    İşte çalışma tamamlandı. Modemin yanması gereken 4 ışığı da yanıyor. Demek ki kablolar düzgün çalışır durumda.

Kablo Toplama
    Çalışmanın ardından masanın arka tarafı.

Görüntü kalitesi için üzgünüm. Fotoğraf makinem bozuk olduğundan telefon ile çektim.
    Lütfen değerli yorumlarınızı esirgemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi    + -- 21 Kasım 2011; 23:08:03 >

• Arkadaşlar biliyorum sizin modlarınızın yanında bu son derece vasat.
    Ancak yine de benim bu iş için bir emek harcadığımı ve bunu da size göstermek istediğimi hatırlarsanız, çok sevinirim.
  • evet gerçek bir emek işi çıkmış ortaya. herkes yapmalı bence, yapabilmeli. kablolara razıyım ben kablosuzun radyasyonunu almaktansa. yeter ki toplu dursun kablolar. 1 adet kablosuz modemin yaydığı radyasyon miktarı 3 adet cep telefonunun birlikte verdiği radyasyona eşit. kolayımıza geliyor bizlerin kablosuz aygıt kullanmak fakat çocuk ve bebek odalarına özellikle kablosuz modem kurmamak lazım. akşam yatacak vakit modem kapatılmalı. hem elektrik tasarrufu hem de radyasyonu biraz olsun azaltmak için.

kablodan korkmayın, arkadaş gibi uğraşın toparlayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akincoskun -- 21 Kasım 2011; 22:52:10 >
  • Teşekkür ederim. Kablosuz konusundaki görüşlerinize ksinlikle katılıyorum.
    Bizim de modemimiz kablosuz ancak özellikle oturma odasına koyduk modemi, yatak odası gerçekten çok sakıncalı.
    Evde 2 leptop olmasa asla ve asla kablosuz modem almazdım.
  • Masraf yapmadan eldeki imkanlarla yapılan güzel bir çalışma olmuş
  • Teşekkür ederim. :)
  • güzel fikir gidip bende biraz bantlıyım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasa toplama
    geçen yıl açıldı
    Toplama PC 2000TL
    10 yıl önce açıldı
    PC Toplama
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.