Şimdi Ara

Kablolar doğru ama sinyal yok diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarın içini elektrik süpürgesiyle temizledim, kapatıp tüm kablolarını doğru taktım; şimdi bilgisayar açılıyor normal ama monitörde "no signal" yazıyor.
    ne olmuş olabilir ?
    bu arada pcde ekran kartı yok

• Ramleri çıkarıp takın. Dual ram kullanıyorsanız slotlarını değiştirin. Pc ye görüntü gelmemesinin birden fazla sebebi olabilir. Şimdilik bunu deneyiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeiLeo

bilgisayarın içini elektrik süpürgesiyle temizledim, kapatıp tüm kablolarını doğru taktım; şimdi bilgisayar açılıyor normal ama monitörde "no signal" yazıyor.
    ne olmuş olabilir ?
    bu arada pcde ekran kartı yok

ekran kartı yok derken ?????
    harici ekran kartı mı yok yoksa ekran kartın varda takmadınmı ?
    dahili ekran kartı yokmu ?
  • ekran kartı slotu boş ama onboard ekran kartı var mı bilmiyorum =D arkın pcsi. sadece temizlenmeden önce çalıştığını biliyorum.
    rami yeniden takmayı deniycem teşekkürler =)
  • monitör kablosunu nereye takıyorsun ???
    kasanın kabloların takılan tarafın resmini ekleyebilirmisin ?
  • pc bende değil ama zaten kabloların doğru olduğundan eminim
  • elektrik süpürgesiyle temizlerken pc niz kapalı haldeyken ve güç kaynagının power tusunu kapatarak temizlediniz degil mi? aksi takdirde elektro manyetik alandan etkilenir ve bu tür sorunlara yol açar ancak geçici bir durum olusturur ve bir süre sonra kendiliginden düzelir...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar kasasının içi elektri süpürge ile temizlenmez! Hatta kasa fişten çekilip kasadaki ve kendi vücudunuzdaki statik alınmadan kasanın içine hiçbir müdahalede bulunulmaz. Kasa hiç açılmıyor olsaydı başka bir mevzuydu ama no signal yazısı anakart sorununa işaret eder. Geçmiş olsun. Umarım düzelir.
  • Eğer kabloda sorun yok ise durum vahim,, ama yinede monitörün bilgisayara bağlanan kablosunu kontrol etmek lazım,, kablo sanki yerine tam oturmamış gibi veya bir pini kırılmış gibi,,
  • quote:

Orijinalden alıntı: yolcu_27

monitör kablosunu nereye takıyorsun ???
    kasanın kabloların takılan tarafın resmini ekleyebilirmisin ?

:)
    Sinyal olmaz tabi be kardeşim.
  • Her ne kadar elektrik süpürgesi densene power tusu acıkken dahi olsa elektrik süpürgesi manyetik alan oluşturur ancak zamanla düzelmesi gerekir ,kasanın fişini çekin tüm kabloları çıkartın hatta kasayı komple sökün bütün parçalarını BİOS pilini dahi çıkartın 10-12 saat bekleyin daha sonra isterseniz siz montajı yapın isterseniz bilen birine kesin bir montaj yaptırın,muhtemelen bir yerde bir baglantı hatası oluşuyordur hemen moralini bozma ben bugune kadar pclerime neler yapmadım doğru elektronikler çabuk bozulur ancak o kadarda değildir,senin yerinde olsa bırak bütün parçaları sök ve bekle daha sonra bir pc teknisyenine veya pc ye götür en fazla taşıma parası alır senden o montajlasın eğer ki çalışmaz ise o zaman bakarız derdine...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.