Şimdi Ara

KABLONET [ANA KONU] (38. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.823
Cevap
415
Favori
3.479.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herhangi bir sorun yaşamıyorum...

• Bende çok memnunum walla bu gün upstream bi 52 ye çıktı sinir olmaya bşalamışken şimdi baktım 42 ye inmiş stabil bağlanmtım 1 haftadır kullanıyorum çok memnunum geçecek herkese tavsiye ederim ena zından benim bölgem ankara aydınlıkevler burda çok iyi bağlantı en azından ben bağlattığımdan beri.
  • merhabalar evimde kablo internet kullanıyorum çalıştığım internet cafeye kablo internet kullanmak istiyorum çünkü adslin berbatlığından bıktık şimdi 32portlu bir switch var elimizdehttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=89038&ProductID=bd82008 netmaster kablo modemin özelliğinde gömülü dhcp server yazıyor ve ek olarak 63kişiye kadar kullanım yazıyor acaba buradaki bilgi doğrumu ben kablo interneti bilgisayar aracılığı ile değil direkt dağıtmak istiyorum bu modem ve switch yeterli olur mu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ckm

merhabalar evimde kablo internet kullanıyorum çalıştığım internet cafeye kablo internet kullanmak istiyorum çünkü adslin berbatlığından bıktık şimdi 32portlu bir switch var elimizdehttp://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?categoryid=89038&ProductID=bd82008 netmaster kablo modemin özelliğinde gömülü dhcp server yazıyor ve ek olarak 63kişiye kadar kullanım yazıyor acaba buradaki bilgi doğrumu ben kablo interneti bilgisayar aracılığı ile değil direkt dağıtmak istiyorum bu modem ve switch yeterli olur mu?

Bahsettiğin modemin DHCP'si yok, eğer onu alırsan çok sıkıntı yaşarsın. NetMaster modemlerin wireless'larının DHCP özelliği var fakat kafe işletiyorsan NetMAster Ürünlerini tavsiye etmem. Benim tavsiyem Scientific Atlanta veya Motorola modemleri araştırmandır. Gerekiyorsa yurtdışındaki alışveriş sitelerinden almaktan da çekinme derim...

• Biraz önce Setkom' u aradım. Bu konuda bilgilerini olmadığını söylediler. Sanırım modemin uptadetini yapan arkadaşlara cevap veren kişi şu anda orda yok. Setkomdan bir Ankara numarası verildiğini söylemişsiniz. O numarayı bana direk PM ile yollayabilirmisiniz. Şu anlık bir sorun çıkartmadı modem ama ben yinede uptadeni yapayım. Motorola SB5101 modemin uptade yapan arkadaşlar bana en kısa sürede Ankaradaki numarayı PM ile ulaştırırlarsa sevinirim.
  • @L`EstrancdeqDe`Stran, öncelikle kablonetin hayırlı olsun. Modem güncellemesi ile ilgili bilgileri pm ile gönderdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: agemennon

@L`EstrancdeqDe`Stran, öncelikle kablonetin hayırlı olsun. Modem güncellemesi ile ilgili bilgileri pm ile gönderdim.

Teşekkür ederim. Biraz önce 4440126'yı arayıp durumu izah ettim. destek@turksat... diye bir maile bu isteğimi yollarsam halledeceklerini söylediler. Şimdilik bekliyorum eğer oradan bir sonuç alamazsam PM ile yolladığın telefon ile bağlantıya geçeceğim. Hemen orayıda aramak istemiyorum, bakarsın ikiside aynı anda uptade etmek ister ve modem tamamiyle gömülebilir
    PM için tekrar teşekkürler.

• Bence oradan pek fazla ümitlenme, destek hattındakiler bu konuyla ilgili birşey bilmiyorlar maalesef. Biz güncelleme yapmıyoruz, ithalatçısına başvurun ya da modemin internet sitesine bir bakın derler en fazla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: L`EstrancdeqDe`Stran

quote:

Orjinalden alıntı: agemennon

@L`EstrancdeqDe`Stran, öncelikle kablonetin hayırlı olsun. Modem güncellemesi ile ilgili bilgileri pm ile gönderdim.

Teşekkür ederim. Biraz önce 4440126'yı arayıp durumu izah ettim. destek@turksat... diye bir maile bu isteğimi yollarsam halledeceklerini söylediler. Şimdilik bekliyorum eğer oradan bir sonuç alamazsam PM ile yolladığın telefon ile bağlantıya geçeceğim. Hemen orayıda aramak istemiyorum, bakarsın ikiside aynı anda uptade etmek ister ve modem tamamiyle gömülebilir
    PM için tekrar teşekkürler.

öyle birşey olamaz PM ile gelen numarayı arayın verin mac id nizi telefonu kapattıkdan birkaç saniye sonra işlem başlayacak ve bitecek. :D fw update yaparken modem gömülürsede korkmayın setkom yenisi ile hemen değiştiriyor.

• Birde Hizmet numarası hangisi oluyor ve nerden öğrenebilirim? Biraz önce 4440126' yı arayıp Müşteri numaramı öğrendim...
  • Arkadaşlar bu upstream power level i 55 i geçince örneğin 60 lara gelince neyi değiştiriyor acaba bilgim olsun diye soruyorum sadece ilk bağlandığında kablo internet 57 idi benim sonra düşürdüler de 57 ile 40 ken aradaki farkı ben pek anlayamadım açıkcası
  • Merhaba,

Kablo internet ile ilgili garip bir sorunum var. Modem offline olmamasına rağmen arasıra bağlantım duruyor. Mesela attığım pinge cevap alamıyorum. Böyle olunca da online oyun oynamak imkansızlaşıyor. Bu sorun 1-2 haftadır var. 5+ yıllık kablo internet kullanıcısıyım aslında yaz aylarında hep böyle oluyor. Neredeyse her gün 440126'yı arıyorum, modemin fişini çıkartıp takmaktan başka bir şey yaptırdıkları yok. Bazen teknisyen gönderiyorlar, düzelir gibi oluyor ama adamlar gittikten yarım saat sonra yine packet loss'lar başlıyor. Bu loss'lar da çok dengesiz, bazen yarı yarıya bazen 20 tanede 1 bazen 100 tanede 1 oluyor ama sonuçta her loss'da oyunlarda veya başka net aktivitelerinde dalgalanmalar veya kopmalar oluyor. Sinyal değerlerim ise sürekli değişim halinde. Son yarım saat içinde aldığım birkaç farklı değer şöyle mesela:

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

KABLONET [ANA KONU]

Ayrıca şöyle de bir durum var. Modeme reset attıktan sonra upstream power 48 civarı oluyor ve neredeyse hiç packet loss olmuyor ama yaklaşık 5-10dk sonra 30 civarında değerlere düşüyor o zaman veri kayıpları başlıyor. Upstream power'ın bu kadar değişken olmasının belirli bir sebebi var mıdır? Düzeltmek için yapabileceğim herhangi bir şey var mı? Bu şekilde internet tamamen işkenceye dönmüş durumda, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

• Merhaba
    Bende Kablonet'in yeni kurbanlarindan birisiyim. Apartmanimizdaki telefon hatti sorunu yuzunden Kablonet baglatmak zorunda kaldim. 256 hizin yetecegini dusunerek aylik 30 YTL olan limitsiz kullanimi sectim. Baglamaya gelenler isini hic bilmiyordu. Bana bir modem sattilar ki 90 YTL bayildim, cok ustaca bir kullanim gerektiriyor. Fisi ne cok sonuna kadar takacaksiniz ne de az geri cekeceksiniz. Teknolojinin son harikasi, azicik kaydi mi baglanti kopuyor. Butun bunlarin disinda neyse artik internete kavustum derken, aksam 20:00 sularinda hiz o kadar yavasladi ki, bilgisayarin basinda beklemekten sikildim kalktim. Eski TTNet gunlerinden de yavas...
    Simdi daha bir hizli katagorisine basvursam mi diye dusunuyorum. Ama o da 60 YTL cok pahali. Hizli ama limitli olanin fiyatlari nasil oluyor acaba? Kullanan arkadaslar var mi sormak istedim?
    Aman Adsl'nin gozunu seveyim, akliniz varsa kablonete baglanmayin arkadaslar
    Selamlar
  • router: netgear mr814v2
    kablo modem: motorola sb5120

routera iki bilgisayar baglayinca internet hizinda problem yok ama online oyun oynamak ping yuksekliginden imkansiz.(mesela battle.net'te starcraft)

tek bilgisayar bagliyken hic bir sorun yok.iki olunca var.

net hizi:2mbit

cozebilen varmi?
  • @hf

Upstream'in aşırı değişmesi apartmandaki yada sokaktaki yükselticide bir arızanın işareti olabilir. Yabancı bir forumda hemen hemen aynı sorunu yaşayan birindede sorun sokaktaki yükselticide çıkmıştı.

@Chiron

Yavaşlama sinyal seviyeleri ile ilgili olabilir zira bazen kurulumu yapanlar sinyalleri iyi ayarlamadan gidiyorlar. Kotalı bağlantı için adresinden kullanım miktarına göre fiyat hesaplayabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Chiron

Merhaba
    Bende Kablonet'in yeni kurbanlarindan birisiyim. Apartmanimizdaki telefon hatti sorunu yuzunden Kablonet baglatmak zorunda kaldim. 256 hizin yetecegini dusunerek aylik 30 YTL olan limitsiz kullanimi sectim. Baglamaya gelenler isini hic bilmiyordu. Bana bir modem sattilar ki 90 YTL bayildim, cok ustaca bir kullanim gerektiriyor. Fisi ne cok sonuna kadar takacaksiniz ne de az geri cekeceksiniz. Teknolojinin son harikasi, azicik kaydi mi baglanti kopuyor. Butun bunlarin disinda neyse artik internete kavustum derken, aksam 20:00 sularinda hiz o kadar yavasladi ki, bilgisayarin basinda beklemekten sikildim kalktim. Eski TTNet gunlerinden de yavas...
    Simdi daha bir hizli katagorisine basvursam mi diye dusunuyorum. Ama o da 60 YTL cok pahali. Hizli ama limitli olanin fiyatlari nasil oluyor acaba? Kullanan arkadaslar var mi sormak istedim?
    Aman Adsl'nin gozunu seveyim, akliniz varsa kablonete baglanmayin arkadaslar
    Selamlar

şimdi bu kadar sayfa yazının üstüne siz aklınız varsa bağlatmayın diyince biraz garip oluyor.defalarca yazdık burda avantajları.
    sizin modeminizdeki elektrik problemi büyük ihtimalle kullandığınız prizden kaynaklanıyor bu arıza cihazından kendisinden kaynaklanan bir arıza olamaz.
    gelen ekibin işini bilmemesi tüm türksat firmasının ve taşeronlarının işini bilmemesi anlamınada gelmiyor.sorununuz varsa ararsınız başka ekip gelir problemlerinizi çözer. akşam 20.00 den sonra yavaşlama olması muhtemel bir olay kablonetin çalışma mantığı olarak ama sizin dediğiniz gibi yerlerde sürünecek kadarda bir yavaşlama hiçbir zaman hiçbir bölgede görmedim açıkcası.eğer panoya modeminizin sinyal değerlerinide yapıştırırsanız size daha detaylı yarcımcı olabiliriz.kablonetin vermiş olduğu hizmet şu anda ttnet e göre gerek bağlantı kalitesi olsun gerek müşteri hizmetleri olsun kat kat üstün.

• benim internet acayip bir sekilde yavasladi bir haftadir öyle msela counter strikede 16bin server cikiyodu 4binden fazla cikmiyor ve bazi favori serverlere giremiyorum sorun ne olabilir yoksa benim internetten yaararlananlarmi var
  • quote:

Orjinalden alıntı: MuRat.exe

benim internet acayip bir sekilde yavasladi bir haftadir öyle msela counter strikede 16bin server cikiyodu 4binden fazla cikmiyor ve bazi favori serverlere giremiyorum sorun ne olabilir yoksa benim internetten yaararlananlarmi var

hiçbir sorun gözükmüyor.online oyunlardada server taraflı olmadıkça sorun yaşamıyorum.

saygılar
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

benim internet acayip bir sekilde yavasladi bir haftadir öyle msela counter strikede 16bin server cikiyodu 4binden fazla cikmiyor ve bazi favori serverlere giremiyorum sorun ne olabilir yoksa benim internetten yaararlananlarmi var

hiçbir sorun gözükmüyor.online oyunlardada server taraflı olmadıkça sorun yaşamıyorum.

saygılar

bendeki sorun ne olabilir ozaman cildiracam

birde internete giris sifremi nerden degistirebilriim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Donanimavrupa -- 11 Temmuz 2007; 12:44:16 >
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MaedHrOS

quote:

saygılar

bendeki sorun ne olabilir ozaman cildiracam

sizdeki sorun sinyal değerlerinizden olabilir öncelikle onları kontrol edin..bölgesel bir yavaşlama olabilir sokağınızdaki portda oluşan bir sinyal düşmesi yada arızadan kaynaklanabilir.bağlı bulunduğunuz gateway de anlık şişmeler oldugu zaman böyle aşırı yavaşlamalar olabiliyor.

• 
Sayfa: önceki 3637383940
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.