Arkaaşlar ün internet bağlattım.en internetime wireles olarak bağlanıyorum.komşumda aynı wireless üzerinden bağlanmak istiyor.ama ir türlü yapamadık.o bağlanamıyor.bağlantı var diyor ama internet bağlantısı yok diyor.çekim gücü 4 diş olarak çekiyor arkadaşta.2 pcyi benim eve getirdik.kabloyla bağlantı oluyor ama kablosuzda doğru düzgün bi bağlantı alamıyoruz.bazen 2 pcde bağlanmıyor.bazen 1 i bağlanıyor.nedir anlayamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.çakışma türü işimi var.ıp dns çakışması anlamadım ir türlü.ne olur yardım edin
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: giray2650
Arkaaşlar ün internet bağlattım.en internetime wireles olarak bağlanıyorum.komşumda aynı wireless üzerinden bağlanmak istiyor.ama ir türlü yapamadık.o bağlanamıyor.bağlantı var diyor ama internet bağlantısı yok diyor.çekim gücü 4 diş olarak çekiyor arkadaşta.2 pcyi benim eve getirdik.kabloyla bağlantı oluyor ama kablosuzda doğru düzgün bi bağlantı alamıyoruz.bazen 2 pcde bağlanmıyor.bazen 1 i bağlanıyor.nedir anlayamadım.yardımcı olursanız çok sevinirim.çakışma türü işimi var.ıp dns çakışması anlamadım ir türlü.ne olur yardım edin
modeminin marka ve modeli ne?
HUAWEİ 521 Mİ NE WİRELESS MODEM.ŞU TTNETİN VERDİĞİ MODEM.
utkanizmit sanada Allah razı olsun.nerde sorunlu birini görsem sen msj atıyorsun
quote:
Orijinalden alıntı: giray2650
utkanizmit sanada Allah razı olsun.nerde sorunlu birini görsem sen msj atıyorsun
saol cümlemizden allah razı olsun.
aslında o modem iş gören bi modem ama illaki her üründe sorunlar olabilir.
üst kattaki kişinin bağlanamama sebebi wifi sinyalinin zayıf olması olabilir. malum modemde anten filan yok biraz wifi gücü düşük. bu sorunu üst kata güçlü bir usb wifi adaptör alarak çözebilirsiniz.
birde modemin dhcp ayarlarına bakmanızda fayda var dhcp kapalı olabilir. kapalı ise ip vermez bağlanan pc'lere buda internete çıkış sıkıntısı yaratır.
birde modeme koyduğunuz wifi şifresini değiştirin. bazen şifreyi yanlış girdiğinizde bağlantı kuruldu gözükür fakat internete çıkamazsınız.
kolay gelsin.
Belki bir ihtimal. Yazayim dedim. Eger windows xp kullaniyorsaniz, xp modemlerdeki bazi sifreleme algoritmalarini algilayamiyor. Ve genelde bagli gozukup internete cikia yaptirmiyor. Belki sorun sifreleme olabilir.