Şimdi Ara

Kablosuz Modemim yan odada çekmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
2
Favori
75.953
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugun TP-LINK wirelss modem aldim.evde 2 bilgisayar var.1 dizüstü 1 masaüstü. Kendi PC'me kablolu olarak taktım modemi. Telefonumdan internete girmek istiyorum modemim bulundugu yerde iyi giriyor fakat diğer odaya geçince baglantı yavaşlıyor ve Bağlantı Yok yazior.

2. Olarak Laptopda Kablosuz Ağ' yazan yer yok.XP yüklü ve sağ tarafda kablosuz ağ ara vs. hiç birşey yok.Eskiden otellerde kablosuz girebiliyordum.Sorun sizce nedendir?

Ayrıca Laptopdan kablosuz Ağ'ı halletsem bile bağlantı düşük olduğu için laptopdanda giremiycem ne yapmam gerek o kadar wireless aldık sadece kendi odamda çekiyor ?

• nedenini bilen yokmu? sizce modemdemi sorun var yoksa biseylerimi eksik yaptim
  • Telefonunun bağlantı yapamamasının nedeni telefonunun kapsama alanının dışına çıkman. Diğer soruna cevap veremeyeceğim.
  • telefonumun kapsama alanı derken? yani wireless'ın en az 30-40 metreye kadar cekmesi lazim.ama diger odaya gectimmi baglanti yavasliyor ve sonucunda erisim yok.
    operatördenmi kaynaklı anlamadım
  • Hayır bu sorun ne modemle nede operatörle alakalı bir durum. Evinizdeki wireless modem sinyalleri 30-40mt öteye gönderebilir, çok daha uzaktaki yeter güçteki alıcıların sinyallerini alabilir. Sizin telefonunuz modemden gelen sinyalleri yeterince yükseltemediği algılayamayabilir veya modeminizin sinyallerini alabilir ama telefonunuzun gönderdiği sinyaller yeter güçte olmadığından, telefon modem tarafından algılanamaz vede bağlantı kopar.
  • sanırım sorun modemdeymiş. Airties cift antenli aldım ve heryerde girebiliyorum şuan telefondan.

Tek sorunum iste evdeki Laptop'a kablosuz ağ'ı buldurtamıyorum.Yani Sağda Yerel Ağ Baglantısı çarpı işareti var üstünde. Kablosuz ağ Driver'ı falanmi gerekiyor?
    yeni laptoplarda sağda kablosuz ağları bul yazıyor ama bu eski bi laptop ve xp kurulu lütfen yardım edermisiniz?
  • slmlar aynı sorun bende de var. ama benimki sonradan türedi.

USR9108 marka wireless modem kullanıyorum yaklaşık 4 senedir. daha once ev içerisinde wirelessin çekmeme gibi bir sorunu olmamıştı fakat 1 aydır falan modemin bulundugu odanın yanındaki odalardan dahi wireless cekmiyor, cok yavas cekiyor, kopup duruyor. daha once boyle bi sorun olmadıgı icin ne oldugunu anlayamadım. ne ile alakalı olabilir? antenim bozulmus olabilir mi? ona gore gittigidiyor.com'dan Rain EDUP 9 dBi Wi Fi Anten soyle bi anten buldum. bu nasıldır? tavsiye eder misiniz? alsam sorunumu cozer mi? ya da sizin bildiginiz daha iyi urunler var mı?

bunun yanında yine yaklasık 1 ay once wireless ağım hacklenmişti ben de resetleyip tekrardan kurmuştum. hacklenmek derken durup dururken ağın ismi USR9108 olarak eski haline donmustu ve de agı gorebiliyor ama baglanamıyor hale gelmiştim. daha once bi kac kez hacklendigim icin yine aynısı oldu diye ben de resetleyip tekrar ayarlamıstım. acaba o esnada bi seyi yanlıs yapmıs olabilir miyim? sinyal gucunu etkileme ihtimalim var mı?

benim aklıma gelenler bunlar. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tesekkurler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Odada Uydu Prizi Yok
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • packardbell bi bilgisayarım var. iki tane aynı laptop yanyana fakat biri wireless bağlantısı 4 diş çekerken diğeri bir diş çekiyor. bunun sebebine olabilir. wireless atheros ARB597. sıkıntısı ne olabilir. ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cglrkznr

packardbell bi bilgisayarım var. iki tane aynı laptop yanyana fakat biri wireless bağlantısı 4 diş çekerken diğeri bir diş çekiyor. bunun sebebine olabilir. wireless atheros ARB597. sıkıntısı ne olabilir. ?

Çekmeyen dizüstü bilgisayarınızın wifi anteni zayıf olabilir.Harici wifi adaptör ile deneyiniz.
  • Notobook'un sitesinden model olarak bulup indirebilirsiniz.(driver)
  • driverlar güncel. bilgisayara recovery atmadan öncede öyleydi. attıktan sonrada ve hala aynı. sanırım donanımsal. ben bi ayarı filan mı var diye merak etmiştim ama öyle birşey yok sanırm. teşekkür ederim zahmet edip yazan herkese. ;)
  • Laptoplarda kablosuz açmak için bir düğme veya kısayol Fonksiyon tuşu bulunur.Muhtemelen wireless kapalı.Fn tuşu ile birlikte wireless sembolu olan F tuşuna basarak veya wireless açma-kapama anahtarını bulursan sorun çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: skllmyh

Bugun TP-LINK wirelss modem aldim.evde 2 bilgisayar var.1 dizüstü 1 masaüstü. Kendi PC'me kablolu olarak taktım modemi. Telefonumdan internete girmek istiyorum modemim bulundugu yerde iyi giriyor fakat diğer odaya geçince baglantı yavaşlıyor ve Bağlantı Yok yazior.

2. Olarak Laptopda Kablosuz Ağ' yazan yer yok.XP yüklü ve sağ tarafda kablosuz ağ ara vs. hiç birşey yok.Eskiden otellerde kablosuz girebiliyordum.Sorun sizce nedendir?

Ayrıca Laptopdan kablosuz Ağ'ı halletsem bile bağlantı düşük olduğu için laptopdanda giremiycem ne yapmam gerek o kadar wireless aldık sadece kendi odamda çekiyor ?

Arakdaşım İlk Sorunun Nedeni Kablosuz Bağlantıda Olay Karşılıklıdır yani Şöyle Düşünelim

Modem 60 Metre Sinyal Veriyor Sizde 70 Metredesiniz ve Telefonunuzun Alıcısı 5 Metredeki Sinyalleri Görüyor Normal Olarak Telefonunuz Çekmeyecektir. Ancak Bu Laptopta Böyle Olacak Diye Birşey Yok Yine Aynı Örnekte Laptop 20 metredeki Sinyalelri Görüyorsa Ne Olacak Laptobun 3 Diş Falan Çekecek yanı denemek lazım Ama Telefon için yapacağın Şey ya Daha Çok kablosuz Sinyal Basan Bir Modem yada bulunduğunuz odaya diğer odadan akblo çekip çektiğiniz kabloya ap moduna aldığınız (modem,router, ap) vs bağlayıp ayrı bir sinyal basabilirsiniz

2. Sorunuzun cevabı

2a) ya bilgisayara format atılmış ve sonra kablosuz sürücü driveri yüklenmemiştir
    2b) ya ağ bağlantılarımdan kablosuz ağ devre dışı bırakılmıştır
    2c) ya işletim siteminde bir sorun vardır
    2d) yada laptobunuzun kablosuz alıcısı bozulmuştur
    2e) yada klavye yada labtopdaki tuşlardan kablosuz alıcınız kapalıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliyuksel77 -- 24 Ağustos 2012; 12:22:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cglrkznr

packardbell bi bilgisayarım var. iki tane aynı laptop yanyana fakat biri wireless bağlantısı 4 diş çekerken diğeri bir diş çekiyor. bunun sebebine olabilir. wireless atheros ARB597. sıkıntısı ne olabilir. ?

belki kartta bir sorun vardır yada o kablosuz kartının genelde ekranın kenarlarında antenleri var bunda bir sorun olabilir yada zayıf kalıyordur uyuyorsa laptopların kartını değiştir bir dene bence saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardwaresoftware

slmlar aynı sorun bende de var. ama benimki sonradan türedi.

USR9108 marka wireless modem kullanıyorum yaklaşık 4 senedir. daha once ev içerisinde wirelessin çekmeme gibi bir sorunu olmamıştı fakat 1 aydır falan modemin bulundugu odanın yanındaki odalardan dahi wireless cekmiyor, cok yavas cekiyor, kopup duruyor. daha once boyle bi sorun olmadıgı icin ne oldugunu anlayamadım. ne ile alakalı olabilir? antenim bozulmus olabilir mi? ona gore gittigidiyor.com'dan Rain EDUP 9 dBi Wi Fi Anten soyle bi anten buldum. bu nasıldır? tavsiye eder misiniz? alsam sorunumu cozer mi? ya da sizin bildiginiz daha iyi urunler var mı?

bunun yanında yine yaklasık 1 ay once wireless ağım hacklenmişti ben de resetleyip tekrardan kurmuştum. hacklenmek derken durup dururken ağın ismi USR9108 olarak eski haline donmustu ve de agı gorebiliyor ama baglanamıyor hale gelmiştim. daha once bi kac kez hacklendigim icin yine aynısı oldu diye ben de resetleyip tekrar ayarlamıstım. acaba o esnada bi seyi yanlıs yapmıs olabilir miyim? sinyal gucunu etkileme ihtimalim var mı?

benim aklıma gelenler bunlar. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

tesekkurler.

hocam büyük ihtimalle modemde sorun vardır anten bozulacak birşey değil sanmıyorum ama kablosuz modemınızın çıkış gücü ile oynamış olabilirmısınız bilmiyorum , ayrıca modeminizin bozuk olabileceğini hacklenmiş olmakla karşılaştığımızda kim mdoemin şifresini kırıpta modemınızın ismini değiştirsin ki kişi modemin şifresını kırsa internetinizi kullanmayı tercih eder sessiz sedasız benım kanatım modeminizin basit bir çibi bozulmjuş sinyal basmıyordur ama bu çalışmayacağı anlamına gelmişyor kısacası modemde bir sorun vardır ancak birde başka notebookla denemizde fayda var nede olsa laptopdada sorun olabilir

• 2 side atheros mu. aynı wifi kart bende de var ve sinyal gücü çok kötü. karttan karta çok şey farkediyor. ben bi realtek takıp deneyeceğim
  • Ya modemim HUAWEI HG665d marka telefon ile aynı odadalar tablet ile giriyorum internete sadece odada çekior diğer odalarda çekmiyor sebebi ney lütfen yardım edin .
  • Arkadaşlar Benim de internetim var TTnet ama hiç çekmiyo modem üstüne koydum çekmiyor Bana Yardım edebilirmisiniz.
  • Bnmde modemin ismi huwai hg655d karsi odaya gidiyorum ağ çekmiyor arkadasin exper tableti verdi assagidaydik ağlara baktik assagidan 2 çekiyor anlam veremedim acaba bnm tablet mi yetersiz arkadasin tablet exper bnm ki toshiba excite pro at10le-a-109 lütfen yardim edin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasanmc99

Ya modemim HUAWEI HG665d marka telefon ile aynı odadalar tablet ile giriyorum internete sadece odada çekior diğer odalarda çekmiyor sebebi ney lütfen yardım edin .

Aynı sorun bende de var. Yan odaya geçtiğimde. Hem Samsung S3 telefon hem de asus tablet full çekmesine rağmen bağlanamıyor. Telefonda şüpheleniyordum fakat yeni tablet aldım. Onda da aynı sorun çıktı. Şimdi kesinlikle modemden şüpheleniyorum. Bu modemi nasıl düzeltebiliriz....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.