Şimdi Ara

Kaçınız aracı kırıp dökerek kullanıyorsunuz anket

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Kaçınız aracı kırıp dökerek kullanıyorsunuz anket

(En Son Oy Tarihi: 9.1.2024)
Giriş
  • Bu ülkede insanlarda araba kullanma kültürü yok

Aracına özen gösteren bakan insan sayısı az.

Siz aracınızı temiz mi kullanıyorsunuz yoksa kırıp dökerek mi kullanıyorsunuz bunu anket yapayım dedim.

Kırıp dökmekten kastım şunlara da giriyor. en iyi tabirle .Bir yerini cizersiniz yaptırmazsınız bir yerini sürtersiniz yaptırmazsınız.Buna benzer şeyler

• 1. Si luks araclar esek niyetine kullanilmiyor. Cok km yapani bile istanbul cesme arasi veya ankara bodrum aeasi uzun yol yapiyor. Otobanda cukura girmeden 5 10 kere frene basarak yolculugunu tamamliyor. Ucuz arac koyde bagda bahcede esek niyetine kullaniliyor. Icine iscisi biniyor kaportasini agaclar ciziyor vs. Veya yol kenarina park ediliyor carpani surteni cok oluyor

2. Si luks araclarin genelde garajlari veya nizami park yerleri olan site ve evlerde oturuyorlar. Haliyle arac akan trafikte park etmedigi icin gecerken cizilme surtulme carpilma durumu olmuyor. Ucuz arac yol kenaribda kagit toplayii

Cisindan pazarci teyzesine kadar herkes surterek geciyor

3.su luks arac alan, parasi olan kisi aracin bakimlarini orjinal parcayla onariyor, aman 3000 tramer cikar aeac deger kaybeder derdi olmuyor soforune soyluyor araci onartiriyor bu sirada ailenin 2. 3. Otomobilini kullaniyor. Haliyle bakacak isgucu parasi ve binecek ekstra araci oldugundan dert etmiyor.

4.su luks arac sahiplerinin kullanim sekli daha cok evindeki garajindan ofisteki garajina oluyor. Egitim seviyesi ve kulturu yuksek olabildiginden araci daha az riske atiyor, daha guvenli suruyor araba zarar gormuyor.

5.si luks arac sahipleri daha cok iklimi çetin olmayan buyuk sehirlerde oturuyorlar. Ama misal antalya gibi boyayi kavuran sicak yerde yasasa bile araci hep kapali otoparkta oldugundan boyasi bakimli ve guzel oluyor. Oysaki kars antep antalya gibi cetin sartlari olan yerlerdeki dusuk butce araclari gunduz gunesi yiyip gece ayazi yemektenk isi farkindan mahvoluyor. Plastikler ayriliyor boya atiyor.

Sebepler daha cogaltilabilir. Ama genelde bu sebeplerden luks araclar daha bakimli ve diri oluyor. Plastikleri fitilleri daha a, yipranmis oldugundan daha yumusak daha konforlu oluyor. Izalasyonu daha iyi kaliyor. Vernigi parlakligi daha iyi oluyor.

• Ben kırıp dokerek kullanıyorum. çunku arabayı bir araç olarak görüyorum. bir yeri çizilse yaptıracak kadar vaktim yok. veya kaskoya git dosya açtır eksper gorsun boyaya girsin fırınlansın, macunlansın vs 1 hafta arabasız kalacak lüksüm de yok. ha camı kırılırsa esen rüzgar benı rahatsız edeceğinden yaptırırım mesela.

Zaten kusursuz araç seven kusursuz araç almak isteyen 0km alsın. parası yetmıyorsa da daha çok çalışsın daha çok kazansın. 2. el araç alacak kişi vay şurası çüzük tamponu göçük muhabbeti yapıyorsa 2. el araç bakmasın.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

halk arabalarında cizik ezik masraf cokken

satılan lüks arabalarda neden böyle bir sorun yok

söyle izah edeyim.

https://www.arabam.com/ilan/sahibinden-satilik-dacia-solenza-1-4-rapsodie/sahibinden-dacia-solenza-1-4-rapsodie-2004-model/18767314

bu dacia solenza 2004 model ve araç resmen dökülüyor

diğeri de 2004 model

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-audi-a8l-3.0-multitronic-984112053/detay

ikisi de 2004 biri cop diğer de hurda olmasına rağmen bakımları yapılmış tertemiz a8

bu kültür meselesi

eger 2004 a8 solenzanın durumunda olsa 150.000tl bile vermezlerdi a8 e

durum bu

• turbolineam T kullanıcısına yanıt

1. Si luks araclar esek niyetine kullanilmiyor. Cok km yapani bile istanbul cesme arasi veya ankara bodrum aeasi uzun yol yapiyor. Otobanda cukura girmeden 5 10 kere frene basarak yolculugunu tamamliyor. Ucuz arac koyde bagda bahcede esek niyetine kullaniliyor. Icine iscisi biniyor kaportasini agaclar ciziyor vs. Veya yol kenarina park ediliyor carpani surteni cok oluyor

2. Si luks araclarin genelde garajlari veya nizami park yerleri olan site ve evlerde oturuyorlar. Haliyle arac akan trafikte park etmedigi icin gecerken cizilme surtulme carpilma durumu olmuyor. Ucuz arac yol kenaribda kagit toplayii

Cisindan pazarci teyzesine kadar herkes surterek geciyor

3.su luks arac alan, parasi olan kisi aracin bakimlarini orjinal parcayla onariyor, aman 3000 tramer cikar aeac deger kaybeder derdi olmuyor soforune soyluyor araci onartiriyor bu sirada ailenin 2. 3. Otomobilini kullaniyor. Haliyle bakacak isgucu parasi ve binecek ekstra araci oldugundan dert etmiyor.

4.su luks arac sahiplerinin kullanim sekli daha cok evindeki garajindan ofisteki garajina oluyor. Egitim seviyesi ve kulturu yuksek olabildiginden araci daha az riske atiyor, daha guvenli suruyor araba zarar gormuyor.

5.si luks arac sahipleri daha cok iklimi çetin olmayan buyuk sehirlerde oturuyorlar. Ama misal antalya gibi boyayi kavuran sicak yerde yasasa bile araci hep kapali otoparkta oldugundan boyasi bakimli ve guzel oluyor. Oysaki kars antep antalya gibi cetin sartlari olan yerlerdeki dusuk butce araclari gunduz gunesi yiyip gece ayazi yemektenk isi farkindan mahvoluyor. Plastikler ayriliyor boya atiyor.

Sebepler daha cogaltilabilir. Ama genelde bu sebeplerden luks araclar daha bakimli ve diri oluyor. Plastikleri fitilleri daha a, yipranmis oldugundan daha yumusak daha konforlu oluyor. Izalasyonu daha iyi kaliyor. Vernigi parlakligi daha iyi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla arabayı biraz hızlı kullanmama rağmen arabamda en ufak sorun yaşamadım. Yolda biri denk gelirse kapıştığımda oluyor. Tüm bunlara rağmen hala gıcır gıcır sayılır 8 senelik arabam. Arabanın sınırlarını fazla mı zorluyorum diye düşündüğüm oluyor bazen ama altında araba varsa hakkını vermek lazım bence.

• Kaygerya kullanıcısına yanıt

Çok güzel yazmışsınız. Elinize sağlık! 

• Bilerek kırıp dökmem tabi ama çok da titiz değilim, çizildi mi kuş mu pisledi, pek umrumda olmaz.

İçinde çizik olmasın koltuğunda, direksiyonunda yırtık olmasın yeter. İçini ben görüyorum dışından kim ne görmüş bana ne?

Ampul konusunda hassasım tüm apuller sağlıklı bir şekilde yanacak. Bagajda her tipten yedek ampul bulunur. Çalışmayan donanım olmaz aracımda. Güvendiğim eşe dosta emanet de veririm.

Motor rölanti devrine düşmeden hareket etmem, motor 90 dereceye gelmeden dip gaz ani hızlanma yapmam.

İçini en son ne zaman yıkattım bilmiyorum, sürücü paspası leş durumda. Dışını petrolde, sadece suyla, çamurunu pisliğini indirdim, bezle camları sildim 2 hafta önce.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kasislerden öyle bir geçiyorlar ki benim içim acıyor. Sonra da o arabaları çiziksiz hatasız diye birilerine kakalıyorlar.

• valla ben aracımı itinalı kullanırım; şöyle ki motor soğukken asla 2000-3000 deviri geçmem; arabaya abanmam.

otomatik şanzıman EL frenin mutlaka çeker; sonra N sonra P ye alırım; bu konuda çok hasssasım.

Çukur-kasislerden olabildiğince dikkatli ve yavaş geçerim.

Yağını-filtresini zamanında ;en iyi marka olarak değiştiririm.

Amma ve lakin 2 çocuk var; eşimde çalşıyor; aracımın içinde biraz çer çöp birikir; bagaj dağınıktır.

aracımı yıkamaya pek götürmem ancak 30-40 günde 1 defa falan götürürüm.

hatta oto yıkamaya bile emanet etmem   güvenemem ; pis kalsın ama orası burası çatlayıp-kırılmasın isterim.

şu Amerikan filmlerinde her pazar arabayı temizleyip-yıkayanlara da ayrıca imreniyorum; ama ne yazık ki öyle bir imkanım yok...

bazen eşimi köye bırakınca ;orada 2 saat iç - dış yıkama-temizlik yapıyorum;araba kendine geliyor.

• Ufak tefek çizikler benim araçta da var , ülkenin boya sevdasından dolayı boyatmayıp rötüş yaptıracağım. Neden boşu boşuna boyatıp pert muamelesi görmesine neden olayım ki? Yaptırırım iki rötüş sonra pasta cila yeter :)))

• Ben kullandığım her otomobilimin üzerine titrerim. Bakımlarını aksatmam yapılması gereken hiçbir masraftan kaçmam. Buna rağmen kullandığım her iki arabada da mutlaka beni sinir edecek, bana saç baş yolduracak ya bir ses gelir, ya bir ışık yakar beni çıldırtır.

Öte yandan benim kuzenimin 2006 BMW 320i si var. En son sanıyorum 1 sene önce 326.000 km civarlarındaydı.
    Bir insan evladı bir makineye ancak bu kadar işkence edebilir. Asla Bakım yaptırmaz yağ ışığı yandığı zaman bir süre o şekilde kullanır daha sonra benzinlikten eline geçen herhangi bir motor yağını boca eder.
    Motor sıcak demeden soğuk demeden her zaman tapa gaz gider.

2 sene önce mecbur kaldım bir defa istedim. Yağ ışığı yanınca arabaya hayrıma ben bakım yaptırdım. Arabanın kaderi değişti, arabadan motor yağı değil bildiğiniz zift aktı.

Buna rağmen o araba hiçbir arıza ışığı yakmadan, yolda kalmadan yürüyor ya çıldırıyorum. Bu şans mı yoksa motor mu çok dayanıklı bilmiyorum.

Ama adam vergi, benzin ve Sigorta dışarda kalan herşeyi Fuzuli masraf olarak görüyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• gayet temiz ve sakin kullanırım. yönünü, yolunu bildiğim sakin boş uzun yollarda zorlarım hız yaparım fakat sonra tekrar sakin moda dönerim. temizlik takıntım yok fakat temiz olması gerekiyor.

• Mekanik olarak titiz bakarım.Gerisi çok umrumda olmaz.2 kez mini onarım randevusu aldım gitmedim.Gözüme batmıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.