Şimdi Ara

Kadınlar neden Madenlerde Çalışmıyor ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Madem kadın-erkek eşit o zaman kadınlarda madenlerde çalışsın veya çöp arabalarında çalışsınlar. Veya su altı kaynak

ILO sözleşmesi diyenler olacak ama takan yok

-------------------

Kadın işçiler;

1.1- Maden ocakları,

1.2- Kablo döşemesi,

1.3- Kanalizasyon,

1.4- Tünel inşaatı gibi

yer altında yapılan işlerle, su altında yapılan işlerde çalıştırılamaz.

• bu söylediğin zaten batı ülkelerindeki Feminizm-MRM çatışmalarında kullanılan argümanlardan biridir.

bu argümanın ortaya çıkışı şöyle oldu; ilk önce radikal Women's Empowerment destekçileri kadınların erkeklerden daha başarılı oldukları ve erkekler hiç var olmadan bile toplumların çok daha başarılı şekilde işleyip ilerleyeceğine dair bir teori ürettiler. Bu teori gelişmiş batı ülkelerinde kadınların akademik alanda daha başarılı olmalarından yola çıkıyordu, ütopik toplum modelinde üreme ise eşcinsellik ve tüp bebek yöntemleri ile sağlanacaktı.

ancak gerçek yaşamda şu görülüyor ki, kadınların çalışma hayatındaki rolleri IK, yöneticilik ve STEM dışı teknik olmayan alanlara yoğunlaşmış durumda. dolayısıyla işgücünün büyük çoğunluğunu oluşturan ve modern şehirlerin faaliyet gösterebilmesi için zaruri olan ağır fiziksel işlerinin kadınlar tarafından nasıl yerine getirileceği bu teoride düşünülmemiş.

düşünülmemesi de gayet normal, çünkü bu erkek düşmanlığı akımını yaratan kadınlar ABD, İngiltere, Avustralya gibi en gelişmiş ülkelerde plazalarda çalışan, okumuş, evlenmemiş, halktan kopuk kişilerdir. iş dünyasında güç edinen bu kişiler özellikle son yıllarda kendi bağlantılarını kullanıp Hollywood'da birçok erkek düşmanı Film yapılmasını sağladılar, ancak bu filmler genel sinemasever kitleden tepkiler çektiler, çoğu film gişede çakıldı, ancak yapımcılar yine de bu filmleri çekmekten vazgeçmeyeceklerini açıkladılar.

bu evlenmemiş ama kariyer olarak yöneticilik pozisyonlarına yükselmiş kadın olayı zaten gelişmiş batı ülkelerinin sorunlarından birisi (bu konuda birçok belgesel falan var youtube da). Çoğu şirketlerin yönetimi bu cadalozların ellerinde, ve bu tipler halk ile çatışma halindeler, öyle ki, 2019 yılında The Last Us oyununu yapan şirketin yazılımcı ekibinin %90'ı neden belirtmeden istifa etmiş, sonradan anonim bir mektup ile şirket içindeki dejenere ortamı anlatıp istifa nedenlerini söylediler, şirket içinde çalışanlar zorla fenimizm protestolarına ya da diğer siyasi protestolara katılmaya çağırılıyolarmış ve katılmayanlar açıktan tepki alıyorlarmış, bu tepkilerin sonu isimlerinin Me Too'ya eklenmesine kadar gideceği için yazılımcılar kaçmışlar neden belirtmeden.

ABD kesinlikle özgür bir ülke değil. son dönemde çok sayıda çalışan ve akademisyen attıkları tweet'ler ya da yerine getirmedikleri abzürd istekler nedeniyle işten kovuldular. mesela, akademisyenlerden zenci öğrencileri sınav yapmadan dersten geçirmeleri isteniyor, ve herif bunu kabul etmeyince ırkçı diye linç yiyor, atılıyor üniversiteden. ABD'de şu anda kurumların içinde sistematik bir politik baskı var, ve bu çok sert bir baskı.
  • bu söylediğin zaten batı ülkelerindeki Feminizm-MRM çatışmalarında kullanılan argümanlardan biridir.

bu argümanın ortaya çıkışı şöyle oldu; ilk önce radikal Women's Empowerment destekçileri kadınların erkeklerden daha başarılı oldukları ve erkekler hiç var olmadan bile toplumların çok daha başarılı şekilde işleyip ilerleyeceğine dair bir teori ürettiler. Bu teori gelişmiş batı ülkelerinde kadınların akademik alanda daha başarılı olmalarından yola çıkıyordu, ütopik toplum modelinde üreme ise eşcinsellik ve tüp bebek yöntemleri ile sağlanacaktı.

ancak gerçek yaşamda şu görülüyor ki, kadınların çalışma hayatındaki rolleri IK, yöneticilik ve STEM dışı teknik olmayan alanlara yoğunlaşmış durumda. dolayısıyla işgücünün büyük çoğunluğunu oluşturan ve modern şehirlerin faaliyet gösterebilmesi için zaruri olan ağır fiziksel işlerinin kadınlar tarafından nasıl yerine getirileceği bu teoride düşünülmemiş.

düşünülmemesi de gayet normal, çünkü bu erkek düşmanlığı akımını yaratan kadınlar ABD, İngiltere, Avustralya gibi en gelişmiş ülkelerde plazalarda çalışan, okumuş, evlenmemiş, halktan kopuk kişilerdir. iş dünyasında güç edinen bu kişiler özellikle son yıllarda kendi bağlantılarını kullanıp Hollywood'da birçok erkek düşmanı Film yapılmasını sağladılar, ancak bu filmler genel sinemasever kitleden tepkiler çektiler, çoğu film gişede çakıldı, ancak yapımcılar yine de bu filmleri çekmekten vazgeçmeyeceklerini açıkladılar.

bu evlenmemiş ama kariyer olarak yöneticilik pozisyonlarına yükselmiş kadın olayı zaten gelişmiş batı ülkelerinin sorunlarından birisi (bu konuda birçok belgesel falan var youtube da). Çoğu şirketlerin yönetimi bu cadalozların ellerinde, ve bu tipler halk ile çatışma halindeler, öyle ki, 2019 yılında The Last Us oyununu yapan şirketin yazılımcı ekibinin %90'ı neden belirtmeden istifa etmiş, sonradan anonim bir mektup ile şirket içindeki dejenere ortamı anlatıp istifa nedenlerini söylediler, şirket içinde çalışanlar zorla fenimizm protestolarına ya da diğer siyasi protestolara katılmaya çağırılıyolarmış ve katılmayanlar açıktan tepki alıyorlarmış, bu tepkilerin sonu isimlerinin Me Too'ya eklenmesine kadar gideceği için yazılımcılar kaçmışlar neden belirtmeden.

ABD kesinlikle özgür bir ülke değil. son dönemde çok sayıda çalışan ve akademisyen attıkları tweet'ler ya da yerine getirmedikleri abzürd istekler nedeniyle işten kovuldular. mesela, akademisyenlerden zenci öğrencileri sınav yapmadan dersten geçirmeleri isteniyor, ve herif bunu kabul etmeyince ırkçı diye linç yiyor, atılıyor üniversiteden. ABD'de şu anda kurumların içinde sistematik bir politik baskı var, ve bu çok sert bir baskı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 18 Mart 2021; 19:30:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 01001101 kullanıcısına yanıt

güzel özetlemişsin hocam eline sağlık ayrıca yazılım demişken aklıma geldi yazılımcı kadın sayısı yok denecek kadar az

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aman takma tırnakları kırılır.

• feministler birgün bizde lağım temizlemede çalışabilmek istiyoruz, bize neden ayrımcılık yapıyorsunuz diye eylem yapsınlar bende o gün feminist olurum  

• Madenleri anladımda hocam,

Bir kadının kanalizasyonda çalışması??

(Çok afedersiniz) B*k içinde boğulsunlar mı istiyorsunuz?  

• dostum inan madende çalışmak kanalizasyon işinden daha zor ve tehlikeli.

ayrıca kafayı yemiş bazı kadınlar sporda bile kadın erkek ayrımının gereksiz olduğunu iddia edecek kadar uçmuşlar, hiç geri kalır yanımız yok erkeklerden diyorlar, madem eşitiz buyrun bok çukuruna  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 23 Mart 2021; 4:16:5 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Freakk

dostum inan madende çalışmak kanalizasyon işinden daha zor ve tehlikeli.

ayrıca kafayı yemiş bazı kadınlar sporda bile kadın erkek ayrımının gereksiz olduğunu iddia edecek kadar uçmuşlar, hiç geri kalır yanımız yok erkeklerden diyorlar, madem eşitiz buyrun bok çukuruna  

bu Politik doğruculuk olayının pogu çıkalı çok oldu.

satranç kanalında satranç oyununu anlatan kişi beyaz taşlarla oynayan oyuncunun kazanç pozisyonu elde ettiğini söylemek için: "white is better than black now" dedi diye ırkçılık suçundan dolayı videosu silinip kanalına da ceza veriliyo ve itiraz etmesine rağmen ceza geri alınmadı

Biden çıkmış: "bana oy vermeyen zenci gerçek zenci değildir" diyo.

Patreon zorla kampanya başlattı, bu kampanyaya göre zenci olmayan kişilerin kazançlarından zorla kesinti yapıp, kesilen paraları zenci olan yayıncılara vereceklerini bildirdiler. ama, zenci yayıncılardan sağcı görüşe sahip olup Biden'ı desteklemiyor olanlara bu para verilmemiş. yani Patreon: "ben zencileri düşünüyorum, onlara verecem bu parayı" derken sadece kendi siyasi görüşüne sahip zencileri kastediyor aslında.

uzun yıllardır "erkeklik, erkek olmak!" temasıyla reklamlar yapan Gillette firması şimdi "erkekliğin ne olduğunu bize dayatamazsınız!" diye feminizm ve lgbt akımlarına uyum sağlayan reklamlara geçiş yaptı.

60'lı yıllarda otomatlarının üzerine "white people only" yazan Coca Cola firması da 2020 yılının şartlarına uyum sağlayıp "be less white! be more black!" diye reklam yapmaya başlamış.

• Kadınlara yapılan pozitif ayrımcılık erkekleri neden bu kadar rahatsız eder hâlâ anlamaya çalışıyorumdur...

• Siz eşitliği çok yanlış anlamışsınız.fırsat eşitliğinden bahsediyor.Cinsiyet düşmanlığı ırk düşmanlığı din düşmanlığı falan hepsi o kadar boş şeyler ki çok üzülüyorum gerçekten böyle insanlara.

• o eşitlik gökten inmiyor. Çarpışarak elde edebilirler. o yüzden kadın her yerde olmalı, sadece konforlu yerlerde değil. Konforda kaldıkça bu böyle gider

• Tesadüf işte , japonya da bir kaç yıl önce yasa kabul edildi , artık kadınlar da madenlerde çalışacak .

• kskleeeda kullanıcısına yanıt

pozitif ayrımcılık engelliler, yaşlılar, çocuklar gibi dezavantajlı bireylere uygulanmalı. bazı kadınların derdi başka, onlar ayrıcalıklı olmak istiyor hatta bunu kendilerine hak görüyor. sana ana avrat sövüyor sen ona az ters konuşsan "kadınla konuşuyorsun dikkat et" diyor, kızınca sana tokadı basıyor ama karşılık olarak kötü söz bile duysa şiddete uğradım diyor, tek beyanıyla herhangi bir erkeği hapse attırabilmek istiyor(bazı ülkelerde attırıyorda), fiziksel yeterlilik gerektiren işleri daha düşük standartlarda yapıp(polis,asker,itfaiyeci,sporcu...) aynı parayı kazanmak istiyor, haa birde eşitlik istiyor ama sadece işine gelen konularda eşitlik...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 30 Mart 2021; 1:42:11 >
  • sasdw333ew kullanıcısına yanıt

Çünkü bu işler ağır işler kadınlar nasıl yapsın, güçleri yetmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Freakk

pozitif ayrımcılık engelliler, yaşlılar, çocuklar gibi dezavantajlı bireylere uygulanmalı. bazı kadınların derdi başka, onlar ayrıcalıklı olmak istiyor hatta bunu kendilerine hak görüyor. sana ana avrat sövüyor sen ona az ters konuşsan "kadınla konuşuyorsun dikkat et" diyor, kızınca sana tokadı basıyor ama karşılık olarak kötü söz bile duysa şiddete uğradım diyor, tek beyanıyla herhangi bir erkeği hapse attırabilmek istiyor(bazı ülkelerde attırıyorda), fiziksel yeterlilik gerektiren işleri daha düşük standartlarda yapıp(polis,asker,itfaiyeci,sporcu...) aynı parayı kazanmak istiyor, haa birde eşitlik istiyor ama sadece işine gelen konularda eşitlik...

olaya çok taraflı bakıyorsun ve bir kişinin tutumuna kızıp tüm kadınlara cephe alıyorsun. Sayılan işlerde de kadının dezavantajı var. İlk olarak kas gücü o işlere yetersiz ama bunu deyince diyorlar ki ee hani eşittik. Anlamadığınız nokta kadınların istediği eşitlik hak eşitliği, nasıl ki bir erkek gecenin bir vakti sokakta yürüyor kadın da yürüyebilsin, nasıl ki bir erkek yolda yürürken bir kadın tarafından tacize uğramıyor kadın da uğramasın, nasıl ki bir kadınla erkek aynı yerde kaldığında erkeğin tecavüze ya da zorbalığa uğrama gibi bir korkusu olmuyorsa kadının da olması. Fiziksel eşitlik zaten imkansız, ne kadın erkeğe denk gelebilir ne erkek kadına. İkinci olarak kadın bir annedir bir çocuğu dünyaya hazırlayan birinci kişidir evet arkasından babası gelir ve evet her zaman anne değil bazen baba da birinci kişi rolünü üstlenir ama ben genelden bahsediyorum. Bu durumda kadın nasıl aylarca o işlerde çalışabilir? Çocuğunu yetiştirmek için standart işlerinden ayrılan anneler var fakat ben hiç bir babanın çocuğunu yetiştirmek için işinden ayrıldığını duymadım. Burada babaları kötülemiyorum aksine onlarda da çocukları için ikinci iş bulanı gördüm çünkü yüz yıllardır genlerimize işlenen kod bu, çünkü fıtratımız bu, çünkü doğanın çarkı bu. Şimdi biri kalkmış eee hani eşittik bu nasıl eşitlik diyor... Yani bir söz ancak bu kadar çarptırılarak anlaşılabilir... Üçüncü olarak siz yerin altında 10 - 15 tane erkeğin içinde bir kadının hiçbir şekilde tacize tecavüze zorbalığa veya en iyimser tabirle orantısız bir güçle karşılaşmayacağına inanabiliyor musunuz? O kanunlar olmasa siz eşinizi annenizi ya da kardeşinizi öyle bir işe gönderebilir misiniz sanki. Size daha birçok madde sayabilirim ve hepsini güzel güzel açıklayabilirim ama boşa kürek çekmek de olabilir bu. Yine de bir gün daha tarafsız bakmanızı dilerim. Ne kadınlar erkeğe düşman olmalı ne de erkekler kadına, biraz anlayış her şeye iyi gelebilir.

• kskleeeda kullanıcısına yanıt

bu söylediklerini bir feminist kadına söylesen sana cinsiyetçi kadın düşmanı diyecektir. ben onlara laf sokuyorum sen benim dediklerimi anlayamamışsın. ayrıca burada bahsettiğim sadece türkiyedeki kadınlar değil, anne bacı muhabbeti yersiz...

-öncelikle kadınların istediği hak eşitliği demişsin. tamam işte kadın istese bile madende çalışamıyor yani hak kısıtlaması var, kimse zorla kadınları madenci yapsın demiyoruz ama onlar biz neden madenci olamıyoruz demiyorlar, hepsi yönetici pozisyonlarda kadınların azlığından şikayetçi. yani sadece işlerine gelen alanlarda eşitlik istiyorlar. bana bir tane yasa gösterki kadınların hakkını kısıtlıyor olsun.

-kas gücü olarak zayıf oldukların bizde biliyoruz, bundan kaynaklı bazı işlerde yetersiz olmaları normal, benim demek istediğim o iş için yeterli güç kriterini sağlayamadıkları halde o işe girip, o işi doğru dürüst yapamadıkları halde böbürleniyorlar. en güzel örneği itfaiyeci kadınlar(yurtdışından bahsediyorum bizde var mı bilmiyorum), beni yanan binadan biri kurtaracaksa ayı gibi bir adam gelmeli daha aşağısı değil...

-gene hak eşitliği diyip gece sokağa çıkmaktan bahsetmişsin, ne alaka? herkes gece sokağa çıkabilir, kadınlar çıkamaz diye bir yasa mı var? öncelikle gece sokaklar erkekler için de tehlikeli olabilir. ayrıca sokakta başına birşey gelecekse bunu engelleyecek ya da caydırıcı olacak olan yasalardır. sanki yasalar erkekleri koruyor kadınları sallamıyor gibi yazmışsın. yasalar korumuyorsa bu uygulama hatası teoride bir problem yok. sokakta kadının ayrı erkeğin ayrı güvenliği olmaz, sokaklar herkes için daha güvenli olmalı, bunun farklı bir çözümü olamaz.

-sakın kadın hakları savunucularına kadın annedir falan demeyin sizi linç ederler, çiğ çiğ yerler valla  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freakk -- 5 Nisan 2021; 3:6:33 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.