Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yumusak direksiyonlu ve park sensorlu her turlu arabayi kullanabilirsiniz otomatik vites tercihiniz olsun kadin oldugunuzdan dolayi degil kullanim kolayligindan dolayi bende otomatik vites araba alicam bu ay icinde nasipse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: obmann

quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Konu olmus 8 sayfa Yahu bu forum ahalisinin troll konulara ilgisi bi acayip.

.)

arkadaşım, şu troll konusunu bana biraz anlatır mısın?
    soru sormam mı troll subject kapsamına giriyor ben anlayamadım?
    yahut sizin beğenmediğiniz bir soru olduğu için mi?

ama yine de teşekkür ederim, üşenmeden ikidir cevap yazıyorsunuz bana buradan.

En basitinden konusmalariniz bi alici gibi değil. Iyi bi alici kriter belirtir oyle 40 tane marka/model arasında gel git yapmaz. Her gosterilen markaya tamam bakacam diyip gecmez. Yok onu begendim sunu begendim yok sedan yok hatchback sanki piyasada hic sedan kullanan bayan yok. Ne sacma bi konu ya bu. Sanki erkekler de hatcback kullanmaz.

çünkü hangi arabayı almalıyım diye marka/model sormadım.
    Soruyor olsa idim, böyle bir başlık açmazdım.

40 tane marka/model arasında değilim, kafamda iki model vardı ve bugün passat ile üçe çıktı.
    Dikkat ederseniz kargaşa yahut tartışma konusu açmamak için kafamda hali hazırda olan diğer iki modeli de ısrarla belirtmiyorum.
    Passat dememin sebebi, bugün bir passat kiraladım.

Benim aklıma takıldı, ve ben soruyu sordum.
    Şayet hoşunuza gitmedi ise ilk mesajda kesersiniz ve dersiniz ki yahu kardeşim amma tatava yapmışsın ben fikrimi beyan etmiyorum sana, ben de derim ki teşekkür ederim.

Bu kadar basit.

Ikincisi ise lütfen ama lütfen kadın sedan kullanır erkek hb kullanır muhabbetini yeniden ısıtma çünkü gerçekten kadınlar hb mi kullanmalı değildi konudaki maksat, şayet bu kadar ilgileniyorsanız bu konu ve mesajlar ile; daha sonraki mesajlarımdan da anlaşılacağı üzere

Arkadaşım, acemiyim ve tabiri caizse it gibi korkuyorum sence ben 55 kg ve çırpı kollara sahip bir kadın olarak bu dev arabaları kullanabilir miyim?

işin özü bu.

sonuç: sedan.

tamam mıdır?

tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

saygılar sevgiler

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Ehliyeti yeni aldım, araba kullanmaya da yeni başladım. Yani henüz acemiyim.

Araba almayı düşünüyoruz fakat kafalar çok karıştı bu aşamada,
    Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

yaşım 26 ve öyle nazlı nuzlu bir tip de değilim :)

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Niye kullanamayasınız sonuçta normal arabalardan farkı yok sadece biraz daha büyük.

Ama hatchbackler bana her zaman daha avantajlı görünmüştür. Ufak olduklarından özellikle parkta daha dar yerlere girebilme açısından.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

3 bayan sürücü arabama sürttu 2 surtmeyi pasta ve zımpara ile çıkardım.sonuncusu ise öküz kiliklo bir bayan sol kapı on arka tarafı çapraz çıkarken çizmiş çıkmak için direksiyonu komple sağa kırmis benim sol pert.sol arka kapı boy attım Sol ön duruyor ince şekilde.

Sizden ricam arabaya cam filmi yaptırmayın her araçta kör nokta var.

Biz alıştık en köyü cam filmi ve kör noktası bol c4 kullanıyorum arabayi ezberledim için sıkıntı yapmıyor.mumkunse polo falan alın ön park sensörü de ekletin milletin arabasını çizmeyin :).Avm lerde mümkün olduğunca en alt kata park edin çünkü arabalara yanasamiyonuz ve kapı açıp arabanın içine ediyorsunuz.telefonla araba kullanmayin. Ben bile telefon kullanamiyorum araç sürerken doğrusu da bu siz bi elde dondurma bi elde telefon direksiyon.gecen F30 kasa 520 d vermişler öküz kiliklo bir bayan a kadın kavşaktan sola dönecek bende onun sağında yim dümdüz gidiyorum karşı serit ten giricek zank diye önüme kırdı allaha şükür sürücü profilleri var aklımda saniyesi hesaplaliyorum önündeki ne halt edicek diye.

Mümkünse Ford falan alın paranız varsa şehir içi 30 km otomatik duran araçlardan.

Not kişisel olarak algilamayin

ooy :(

işte bu hataları yapmamak için (belki de gereğinden fazla ama) 3 aydır harıl harıl hemen her gün çıkıyorum ders hocamla :/
    daha da sanki bana 2 ayım daha varmış gibi geliyor :/

yo, cam film falan bana göre değil. yani cam film hiç aklıma gelmedi. Ama bu kör nokta uyarınız iyi oldu.

sedan araçta karar kıldım. Park sensörlerinin yanında bir de geri görüş kamerası düşünüyorum aldığımda.
    Insanlar bana deli gözüyle bakmaya başlamak üzere ama gerçekten de şakası yok. Yani sadece park hatalarından ziyade, bir de ölümcül park hataları var.
    Allah esirgesin kaza örneklerini inceliyorum da videolarda, inanılmaz hatalar ihmaller var :/

avm konusunu da hafızaya attım, telefonla konuşurken özellikle boyunla kulak arasına sıkıştırılan telefonla konuşma stilleri beni de çok ürkütüyor, inanılmaz bir ihmal.

aynen satranç gibi işte, bir kaç hamle sonrasını tahmin etmek hayat ve araba kurtarıyor gerçekten de.

Teşekkür ederim

Araba öğrenmek istiyorsanız max 70 ile 90 bg arası Torku max 120 olcak şekilde ogrenmeye çalışin...dizel sizi yanıltir hele hele kurs araçları.debriyaji en üst kademede ayarlıyorlar (en alt yani) debriyajla araba yürüyor.ama benzinli manuel Öyle olmaz

• bence ilk tavsiyem kesinlikle otomatik olsun. hb veya sedan olması çok mühim değil. arkadasın dedıgı gibi park sensorlerı çok ayrıntılı gösteriyor artık. olmadı birde kamera takarsın geri geri fizana gidersin. skoda suberb kullanan 50 yaş üstü bayan gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emresalvation -- 12 Ağustos 2014; 20:41:35 >
  • Eşimde ilk başlarda küçük (A veya B sınıfı hatchbag) araba istiyordu, daha büyüklerini kullanamam diye. 2008 Toyota Corolla alınca başlarda biraz tesirgin oldu. Yaklaşık 1 yıllık kullanımdan sonra, büyük araba sevdalısı oldu. Hatta nre zaman Captiva alıyoruz demeye başlayarak çıtayı iyice yükseltti.

Bir sonraki arabamız daha büyük olan D sınıfı olacak. Kısmetse Avensis. Eşimden edindiğim tecrübelerimle söylüyorum ki büyük arabayla daha rahat edeceksiniz. Güvenlikte çok önemli. Otomatik vites takıntınız varmı bilmiyorum ama bence yaşadığımız bu zamana manuel arabaya binmek hiç yakışmıyor.

• hele bi hb becersinlerde...bir tanesini az kaldı harbi komalık edecekti babam...aynı kadın 2 farklı yerde 2 defa bize kaza yaptıracaktı hiç unutmuyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Konu olmus 8 sayfa Yahu bu forum ahalisinin troll konulara ilgisi bi acayip.

.)

arkadaşım, şu troll konusunu bana biraz anlatır mısın?
    soru sormam mı troll subject kapsamına giriyor ben anlayamadım?
    yahut sizin beğenmediğiniz bir soru olduğu için mi?

ama yine de teşekkür ederim, üşenmeden ikidir cevap yazıyorsunuz bana buradan.

En basitinden konusmalariniz bi alici gibi değil. Iyi bi alici kriter belirtir oyle 40 tane marka/model arasında gel git yapmaz. Her gosterilen markaya tamam bakacam diyip gecmez. Yok onu begendim sunu begendim yok sedan yok hatchback sanki piyasada hic sedan kullanan bayan yok. Ne sacma bi konu ya bu. Sanki erkekler de hatcback kullanmaz.

çünkü hangi arabayı almalıyım diye marka/model sormadım.
    Soruyor olsa idim, böyle bir başlık açmazdım.

40 tane marka/model arasında değilim, kafamda iki model vardı ve bugün passat ile üçe çıktı.
    Dikkat ederseniz kargaşa yahut tartışma konusu açmamak için kafamda hali hazırda olan diğer iki modeli de ısrarla belirtmiyorum.
    Passat dememin sebebi, bugün bir passat kiraladım.

Benim aklıma takıldı, ve ben soruyu sordum.
    Şayet hoşunuza gitmedi ise ilk mesajda kesersiniz ve dersiniz ki yahu kardeşim amma tatava yapmışsın ben fikrimi beyan etmiyorum sana, ben de derim ki teşekkür ederim.

Bu kadar basit.

Ikincisi ise lütfen ama lütfen kadın sedan kullanır erkek hb kullanır muhabbetini yeniden ısıtma çünkü gerçekten kadınlar hb mi kullanmalı değildi konudaki maksat, şayet bu kadar ilgileniyorsanız bu konu ve mesajlar ile; daha sonraki mesajlarımdan da anlaşılacağı üzere

Arkadaşım, acemiyim ve tabiri caizse it gibi korkuyorum sence ben 55 kg ve çırpı kollara sahip bir kadın olarak bu dev arabaları kullanabilir miyim?

işin özü bu.

sonuç: sedan.

tamam mıdır?

tekrar ve tekrar teşekkür ederim.

saygılar sevgiler

Konuşmalarından da belli ki sen bi erkeksin. Troller artmis iyice.

• quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Genel kültür olsun diye söylüyorum. Annemde de Audi hastalığı var o da çok sever.

Audiler güzeldir... VW ler de güzeldir...

İkisinin sahibi de aynıdır. Üretim bantları bile neredeyse aynıdır özellikle A3 ve GOLF aynı şasi üzerine kuruludur. Motorlar ufak farklılıklar dışında aynıdır. Yani bir Audi A6 veya A8 almayı düşünmüyorsanız paranız cebinizde kalsın VW alın derim ben herkese.

anladım,

çok teşekkür ederim .)

sevgiler
  • quote:

Orijinalden alıntı: hotel california

bizim şirketteki araç filosunda jetta da var clio(HB) da var. bayanlar jetta kullanıyor

passat' lari çook beğendim yalnız .)

jetta da çok güzel araç aynen katılıyorum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

Benim yaşım 18.Erkeğim.Bende yeni başladım sürmeye oda hb araba corsa.Hiç denemedim sedan fakat acemiysen cinsiyet farketmez zorlanırsın bence.Sürücü kurslarında falanda hb arabayla öğretiyorlar.Park etmeye falan alıştım ben bizim arabayı ama sedan arabayı alıp trafiğe çıkamam açıkçası alışmak gerek diye düşünüyorum.
    Bir bayan sürebilir bence neden olmasın.Kuzenim nissan juke kullanıyor.Alıştıktan sonra problem olmaz

.)

yok durum cinsiyet değil, tamamen aklımdaki bir soruyu dan diye sorunca kadınlar mı erkekler mi diye bir algı oluştu sanırım .)

kazasız zamanlar dilerim size de .)

Evet aslında gerçek soruna cevap vermişim fakat en son bayana bağlamışım Dediğim gibi acemiysen sıkıntı çekebilirsin bir süre denemedim ama tahminim.Elbet alışırsın ama çarpa çarpa ama hemen.Sana kalmış hayırlı olsun şimdiden sana da kazasız belasız sürüşler

• quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Valla arkadaşım neden kullanmayasın. Bayansınız diye kendinizi küçümsemeyin lütfen. Bir tane arka park sensörü, bir tane geri vites kamerası, ön tarafta sıkıntı yaşarım dersen ön tarafa da park sensörü takarsın. Mis gibi kullanırsın. Ne kadınlar var ne arabalar kullanıyorlar.

yoook yok .)

yani kadın olduğum için değil, tamamen kişisel endişeler ve cehalet diyelim arabalar konusunda .)
    ama atlattım bu sanrıyı sizler sayesinde .)

teşekkür ederim nazik cevabınız için .)

sevgiler

• quote:

Arkadaşlar merhaba,

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

burda boş boş konuşup uğraşana kadar git beğendiğin arabaları test et bayisinde. kadınlar artık otobüs kamyon minibüs bile sürüyo

• ülkenin tek sorunu senin sedan araba kullanıp kullanmaman zaten bir de favori konu yapmışlar hepiniz ölünde kurtulak lan!
  • quote:

Orijinalden alıntı: barisatlas

Tek elle direksiyon tutmak nedir... Kim bunları öğretiyor insanlara anlamıyorum.

Ablam trafiğe çıkmaya çok korkunca biz de bi hoca tutmuştuk. Aynı şeyi öğretmiş. Sağ eli dizinde duruyor kafayı yicem. 3 şeritli çevre yoluna çıkıcaz. Küçük araba Rio var. 2. şerite kadar çıkarttı arabayı ablam.Dedim ne yapıyorsun dönmüyor dedi. E direksiyonu kağnı gibi tek elle çevirmeye çalışıp bir de hızlanırsan( çevre yoluna çıkıyo ya hızlı çıkması lazım)(bunu biliyor direksiyon çevirmeyi bilmiyordu. Şimdi canavar gibi :D ) öyle olur tabi dedim kızdı indi yine arabadan :D

Direksiyon iki elle tutulur. Dokuzu çeyrek gece pozisyonunda. Tek elle kullanmak marifet değil aptallıktır.

ahhahah evet :)

maalesef bazı direksiyon hocaları (artık çok dikkatli yazıyorum gördüğünüz gibi :) diğer direksiyon hocalarını tenzih ederek söylüyorum:), maalesef gereksiz bir özgüven aşılamaya çalışıyor fakat çok tehlikeli bu dediğiniz gibi :/

teşekkür ederim .)

• Kollar ince ise yapı da ince ise pejo 207 tam sizlik minimalist direksiyon hafif :) bir bakın hatta 208 gti şaka şaka gti falan bakmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnnie Walkerr -- 12 Ağustos 2014; 20:54:18 >
  • Johnnie Walkerr kullanıcısına yanıt
    Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: denizfeneri

Eşim 2004 ten beridir araba kullanıyor hem de çok iyi kullanıyor diyebilirim; bu süreçte broadway-jetta-quashqai kullandı. aralarında en hatchback qq; o da s.u.v. gibi olduğundan yoksa sedandan başkasına araba demiyor. ona hb çok tipsiz geliyor. qq yu mayıs ayında aldık her girdiğimiz bayii dedi ki "sedan savrulur yolu tutmaz şöyle böyle" teknik olarak dezavantajlarını anlattı ama nuh dedi peygamber demedi nefret ediyor hatchback ten; yarım hatchback seat toledo bile ilgisini çekmedi. kıssadan hisse kardeşim, sen trafik kurallarına uyduktan sonra arabanın arka bagaj şeklinin bir önemi kalmıyor biraz park kasar o da sedan olduğu için değil park etmek çok da kadınlara göre bir olay değil erkeklerin park konusundaki kuralları çok katı o yüzden. saygılar... @caracaszibidih

.))
    eşinize sevgilerimi tebessümlerimi iletin lütfen .)

tipsiz demeye de korkuyorum açıkçası yanlış anlaşılırım diye ama bende tercihimi sedandan yana kullananlardanım walla .)

tekrar teşekkür ederim .)

• quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

Rica ederim hakkınızda hayırlısı. Benden iki yaş büyüksünüz trafikte daha olgun olacağınızdan şüphem yok. Tavsiyem alaycı gözlere inatla bakın hatanız da düzeltin sakin olun. Cana gelmedikten sonra her şeyi kaskoyla karşılarsınız güvende hissedin kendinizi. D segmenti sedan öneririm daha yakışıyor bence.

+

Motosiklet sürücülerine lütfen dikkatli yaklaşın...

.)

teşekkür ederim inanın .)

olgunluktan daha çok sanırım biraz fazla temkinli yaklaşıyorum.
    Yani aşırı dikkat iyi değildir muhakkak ki ama ben yine de fazla garanticiyim sanırım .)

emin olun üzerimden şu kendi kendime hissettiğim acemi damgasını atmadan ciddi anlamda trafiğe çıkamayacağım.

çok teşekkür ederim tekrar,

sevgiler

• Şöyle bayan aracı-erkek aracı diye ayıranlara uyuz olurum. Ne yani,özel izin mi gerekiyor?

Park konusu sıkıntı yaratmaz,önde de arkada da park sensörü var artık araçlarda. Yoksa bile düşük bir ücretle takılıyor.
    Eğer daha önce hatchback araç kullandıysanız,sadece boyuta alışmanız gerekecek ilk günlerde.Onun dışında sorun yaratmaz.

Zaten ben de trafikte görüyorum;Doblo kullanan (annem de Connect kullanıyor), minibüs tarzı,MPV tarzı,SUV tarzı araç kullananları. X6 kullanan bayan (arka görüş açısı düşük,biraz sıkıntı yaratıyor) gördükten sonra,şunu diyebilirim ki;

Bayanlar her türlü aracı kullanabilir. Kullanmalı da. Bu ülkede bayan sürücü de,bayan uçak pilotu da,bayan gemi kaptanı da görmek İSTİYORUM. 'Araç kullanmak erkek işidir' demeyiniz,böyle diyenler en çok saçmalayanlardır zaten.

Umarım aradığınızı bulursunuz.
    Hayırlı akşamlar,
    Emre.

@caracaszibidih

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.