Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: bdfBAr

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

• quote:

Orijinalden alıntı: deimos

quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Ehliyeti yeni aldım, araba kullanmaya da yeni başladım. Yani henüz acemiyim.

Araba almayı düşünüyoruz fakat kafalar çok karıştı bu aşamada,
    Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

yaşım 26 ve öyle nazlı nuzlu bir tip de değilim :)

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

benim eşim juke kullanıyor, maşallah canavar gibi de kullanıyor koca arabayı. hatta tamam desem onu satıp qashqai alacak. güvenin kendinize biraz. kimse araba kullanmayı annesinin karnında öğrenmedi. herkes sıfırdan başlıyor, yeteneği olanlar çabuk öğreniyor, olmayanlar biraz daha geç öğreniyor ancak ben çevremde gençler içinde (yaşlarımız yakın) araba kullanmada sorun yaşayan kız görmedim. belki yaş ilerledikçe öğrenmesi zorlaşıyordur ancak cep telefonu için bile aynı şey. gençler daha iyi kullanıyor, araba da sonuçta bir makine. güvenin kendinize, kullanırsınız. abir süre geçip alıştıktan sonra hiç de zorlanmazsınız ikisinde de. bence araba hb mi sedan mı olsun konusunda ihtiyaçlarınızı düşünün. mesela o kadar büyük bagaja gerçekten ihtiyacınız var mı? varsa düşünmeden sedan alın, yoksa hb alın.

ve eğer sizin için güvenlik önemliyse araba almadan o modelin ncap testlerinden aldığı puanlara bakın.

teşekkür ederim .)

evet sanırım aynen dediğiniz gibi farketmiyor.
    Ders esnasında çalıştığım araba hb, evet oldukça rahat dönüşler, rahat park imkanları sağlıyor ama bugün bir cesaret bir sedan araç kullandım, bir kaç gün daha devam etmeyi düşünüyorum.
    Gerçekten de sedan araç farklı bir keyif gibi sanki .)

tekrar teşekkürler

• caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Bence 10 bayan sürücüden 9'una sol şerit yasaklanmalı bence. Geçen otobanda sol şeritte 180 ile gidiyorum 120 ile önüme atladı, belki fren pedalına dibine kadar basmışımdır annncak yavaşladım. Sağdan yanına geldim açtım camı ablacım sen napıyosun dedim kesinlikle sesimi yükseltmeden normal bi ses tonuyla kadın bildiğiniz küfür etti burda hız sınırı 120, 121 yaparsan seni kaza yaptırırım kurallara uyacaksın dedi. Haliyle bende sinirlendim sana o arabayı veren ile başladım uzun uzun laf saydım sonra bastım uzadım. Ha onu o bariyerlere sokup kaza yaptırabilir miydim ? Evet, umrumda olmazdı ama insanlık başka birşey.

İşte kıssadan hisse; kendine çok güvenme öyle. Psikopatın birine denk gelirsin affetmez. 1-2 ay o sedan aracın ile takıl mahallede vs. Sonra çık trafiğe bunu sizden rica ediyorum. Lütfen özgüven patlaması yapıp gaza gelip ilk haftadan çıkmayın şu trafiğe.

• quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

Neden Kullanamasın ? Ben Yollarda Birsürü Range Rover Sports, Discovery Audi A6 BMW 3.20d kullanan bayan görüyorum Hep Bu Önyargı Insanları Hataya Sürüklüyor Trafiğe Korkak Çıkmayın Rahat Olun Dünyanın Sonu mu Ne Olacak ? Korna Çalarlara Aldırmayın Sizi Biri Sıkıştırsa Sakın Direksiyon Kırmayın Düz Girmeye Devam Edin Size Çarparsa Siz Haklı Olursunuz Bu Hakkı Sonuna Kadar Kullanın

çok teşekkür ederim,

evet korkmadan çıkmak lazım gerçekten de.

gerçekten ben de hayranlıkla izliyorum büyük arabaları, gösterişli arabaları, içinde şoför mahallinde oturan insanlari :)

bakalım artık kısmet neler olucak .)

tekrar teşekkürler .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kilo Moana

Kesinlikle kullanır özellikle eğitimli özgüvenli yeni nesil çokda iyi kullanır.Yani eski nesilde kullanır halam hep anlatır mesela eniştem sarhoş olunca docu kullanırmış
    Park sorununu da artık aşıyorlar.Zaten cip kullanan türbanlı ablalarımızdan oluşan bir nesilde oluştu

Sonuç olarak kullanırlar.

hhahaha evet sonuç olarak bu kadın sedan dedi :)

çok teşekkür ederim nazik cevabınıza .)
  • İstanbul'da birçok bayanın kullandığı B sınıfı HB otomobillerin bile sağında solunda vuruk var, bence de HB bakın kafanız rahat etsin. Şehir içinde kamyondan bozma SUV'lara binenlere de bakmayın siz, onlar kendi görgüsüz oluşlarını resmediyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

• quote:

Orijinalden alıntı: GraphGearTR

quote:

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Bana kalırsa ikisi de bayanlara çok yakışır ama çoğu bayan çok alışveriş yaptığı için bagajın büyük olması gerekiyor :D Bu yüzden çoğu kadın hatchback kullanıyor diye düşünüyorum.

aahahah bir güzel mesaj daha .)

teşekkür ederim bakalım artık karar verildi .)

sağolun öneri için .)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Kendinize güveniniz varsa çok rahat kullanırsınız.Benim kız arkadaşım 3 Sene önce alıp 1 Yıl kullandığım Ford Ranger'ı bile çok rahat kullanıyordu.Bir diğer örnek bayan bir öğretmen arkadaşım B6 Passat kulanıyor hemde SiyahKaymakam gibi geziyorKısacası kullanmakta sıkıntı çekmessiniz ancak yinede hangi araç hoşunuza gidiyorsa ve ihtiyacınızı karşılıyorsa o aracı tercih edin gerisi teferruat.

Alıntıları Göster
    Genel kanı "küçük arabayı trafikte sıkıştırırlar" Bende peugeot 308 var 1 kere Ankara bir kerede İstanbula gitmişliğim var. Gerçekten de araç küçük olunca suv yada sedan araçlar sıkıştırıyor, lakin onun aracı biraz büyük beni ezer diye düşünürek yol vermem kesinlikle. O bana çarparsa kendide hasar görecek çokta tın yani Sakın yanlış anlaşılmasın karşı taraf isterse bisiklet olsun yol hakkı onunsa yada ara sokaktan ana caddeye girmeye çalışıp kimse yol vermiyorsa ben kesinlikle yol veririm. Lafım sadece altındaki araç jip yada sedan kaslı bir araç olupda her yol benim arabam şekil önümden çekil tarzı kişileredir.

Konuya gelirsek bayanlar sedan araçta kullanır jipde kullanır. Sizin için sıkıntı olabilecek tek şey park olayıdır. Mesela Ankara başçavuş sokağı bilenler bilir. Tek şerit yokuş aşağıya inen 3kmlik bir sokakdır. 2 araç sığar. Bu sokakda boş yere park etmeye çalışan bir bayana denk gelmiştik tek hamlede sedan arabayı sokmuştu iki aracın arasına. Yanından geçerken helal olsun dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluxe -- 12 Ağustos 2014; 21:21:19 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Orcunsau

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Valla arkadaşım neden kullanmayasın. Bayansınız diye kendinizi küçümsemeyin lütfen. Bir tane arka park sensörü, bir tane geri vites kamerası, ön tarafta sıkıntı yaşarım dersen ön tarafa da park sensörü takarsın. Mis gibi kullanırsın. Ne kadınlar var ne arabalar kullanıyorlar.

yoook yok .)

yani kadın olduğum için değil, tamamen kişisel endişeler ve cehalet diyelim arabalar konusunda .)
    ama atlattım bu sanrıyı sizler sayesinde .)

teşekkür ederim nazik cevabınız için .)

sevgiler

Rica ederim ne demek yardımcı olabildiysek ne mutlu bize :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ilhan555

Kendinize güveniniz varsa çok rahat kullanırsınız.Benim kız arkadaşım 3 Sene önce alıp 1 Yıl kullandığım Ford Ranger'ı bile çok rahat kullanıyordu.Bir diğer örnek bayan bir öğretmen arkadaşım B6 Passat kulanıyor hemde SiyahKaymakam gibi geziyorKısacası kullanmakta sıkıntı çekmessiniz ancak yinede hangi araç hoşunuza gidiyorsa ve ihtiyacınızı karşılıyorsa o aracı tercih edin gerisi teferruat.

Alıntıları Göster
    kullanamaz..

• caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Kullanamazlar.. Audi A4 kullanan bir bayan 2 gün önce kaldırıma çıkmama sebep oldu, bahaneside görmemişmiş. Eğer iriyarı bir bayan değilseniz hiç bulaşmayın. A3 tarzı küçük arabalar alın, hem daha şekerler bayanlara daha çok yakışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk343458

hb kullanıyordum sedan aldım pişmanım,büyük bagaj çok nadir lazım oluyor,park yeri bulmak zor ve dar yerlerde dönmek zor oluyor,palio kullanırken daha kolaydı

park yeri ve ondan önce park etme hususunu iyice çözmem gerektiğini şuan daha iyi anladım .)

hayırlısı olsun hepimi için .)

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAİM.

çevremde bir çok erkekten daha güzel araç kullanan bayanlar tanıyorum
    ama kim ne derse desin
    bir bayana sedan araç yakışmaz narin bir kadının ne işi var böyle bir araçta
    her insan her aracı kullanır lafını bir kenara bırakalım
    bayana en çok yakışan araç benim gözümde b c sınıfı hb ve suvlerdir

wallahi ben şaşırdım inanır mısınız ne diyeceğimi :)

elimden geldiği kadar nazik ve eleştirilere açık olmaya çabalıyorum ama işte :/

en azından kasa tipine karar verebildim bu bile artı benim için :))

çok teşekkür ederim .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ouzqan

Ticari kullanan otobüs kullanan çok gördüm neden olmasın . Asıl şöyle sormalı kepçe operatörü bayan traktör süren balya yapan bayan ?

Sedan arabanın çok da extrem bir tarafı yok ama tecrübeniz oldukça azsa kısa hatchback lerle başlamak daha iyidir . Mesela bir opel corsa veya clio bu iş için biçilmiş kaftandır .

bugün ilk kez bir sedan araç kullanma fırsatım oldu, oldukça rahattım aslında yani ders hocama göre rahattım ama bir de bana sorun :)
    yalnız gerçekten sürüş açısından ciddi fark varmış arasında yahut bana öyle geldi bilmiyorum :/

kararımız sedan yönünde oldu .)

teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: scarface123

Yumusak direksiyonlu ve park sensorlu her turlu arabayi kullanabilirsiniz otomatik vites tercihiniz olsun kadin oldugunuzdan dolayi degil kullanim kolayligindan dolayi bende otomatik vites araba alicam bu ay icinde nasipse

" kadin oldugunuzdan dolayi degil "

aahahah herkes çekinmeye başladı azizim :)

şaka yapıyorum .) manuel kullanmak istiyorum ama evet hep duyuyorum otomatik vitesin sağladığı kolaylığı.

hakkımızda hayırlısı .)

teşekkür ederim cevap için
  • quote:

Orijinalden alıntı: KortX

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Niye kullanamayasınız sonuçta normal arabalardan farkı yok sadece biraz daha büyük.

Ama hatchbackler bana her zaman daha avantajlı görünmüştür. Ufak olduklarından özellikle parkta daha dar yerlere girebilme açısından.

evet park problemi yaşayacağım şimdiden kesinleşti gerçi de belli olmaz diyelim belki bir mucize olur park konusunda sıkıntı yaşamam :)

teşekkür ederim .)

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

hb kullanıyordum sedan aldım pişmanım,büyük bagaj çok nadir lazım oluyor,park yeri bulmak zor ve dar yerlerde dönmek zor oluyor,palio kullanırken daha kolaydı
    Hatırlatayım...

Forum ortamlarında "flood" yapmak yasaktır ve hoş karşılanmaz.
    Tek tek aynı/benzer içerikli cevap vermek yerine, alıntılayarak 2-3-5 mesaja aynı anda cevaplamak "daha doğruyu verecektir".

*Konu uzayıp gitmiş, ama doluluk açısından kısır kalmış ve rutin'e dönüşmüş. Bana göre; Anlamını yitirmiş. Çoktaan! bitmiş...
  • quote:

quote:

quote:

3 bayan sürücü arabama sürttu 2 surtmeyi pasta ve zımpara ile çıkardım.sonuncusu ise öküz kiliklo bir bayan sol kapı on arka tarafı çapraz çıkarken çizmiş çıkmak için direksiyonu komple sağa kırmis benim sol pert.sol arka kapı boy attım Sol ön duruyor ince şekilde.

Sizden ricam arabaya cam filmi yaptırmayın her araçta kör nokta var.

Biz alıştık en köyü cam filmi ve kör noktası bol c4 kullanıyorum arabayi ezberledim için sıkıntı yapmıyor.mumkunse polo falan alın ön park sensörü de ekletin milletin arabasını çizmeyin :).Avm lerde mümkün olduğunca en alt kata park edin çünkü arabalara yanasamiyonuz ve kapı açıp arabanın içine ediyorsunuz.telefonla araba kullanmayin. Ben bile telefon kullanamiyorum araç sürerken doğrusu da bu siz bi elde dondurma bi elde telefon direksiyon.gecen F30 kasa 520 d vermişler öküz kiliklo bir bayan a kadın kavşaktan sola dönecek bende onun sağında yim dümdüz gidiyorum karşı serit ten giricek zank diye önüme kırdı allaha şükür sürücü profilleri var aklımda saniyesi hesaplaliyorum önündeki ne halt edicek diye.

Mümkünse Ford falan alın paranız varsa şehir içi 30 km otomatik duran araçlardan.

Not kişisel olarak algilamayin

ooy :(

işte bu hataları yapmamak için (belki de gereğinden fazla ama) 3 aydır harıl harıl hemen her gün çıkıyorum ders hocamla :/
    daha da sanki bana 2 ayım daha varmış gibi geliyor :/

yo, cam film falan bana göre değil. yani cam film hiç aklıma gelmedi. Ama bu kör nokta uyarınız iyi oldu.

sedan araçta karar kıldım. Park sensörlerinin yanında bir de geri görüş kamerası düşünüyorum aldığımda.
    Insanlar bana deli gözüyle bakmaya başlamak üzere ama gerçekten de şakası yok. Yani sadece park hatalarından ziyade, bir de ölümcül park hataları var.
    Allah esirgesin kaza örneklerini inceliyorum da videolarda, inanılmaz hatalar ihmaller var :/

avm konusunu da hafızaya attım, telefonla konuşurken özellikle boyunla kulak arasına sıkıştırılan telefonla konuşma stilleri beni de çok ürkütüyor, inanılmaz bir ihmal.

aynen satranç gibi işte, bir kaç hamle sonrasını tahmin etmek hayat ve araba kurtarıyor gerçekten de.

Teşekkür ederim

Araba öğrenmek istiyorsanız max 70 ile 90 bg arası Torku max 120 olcak şekilde ogrenmeye çalışin...dizel sizi yanıltir hele hele kurs araçları.debriyaji en üst kademede ayarlıyorlar (en alt yani) debriyajla araba yürüyor.ama benzinli manuel Öyle olmaz

:/
    ilk cümlelere biraz yabancıymışım :/
    ama evet kurs arabalarında genel bir farklılık olduğunu daha çalışırken anlamıştım,
    yani tabii tam olarak ifade edemiyorum nasıl farklılık olduğunu ama sanki yanda ayağı sürekli debriyajda olan hoca ve sürekli ani kalkışlara alışmış yorulmuş arabalardan dolayı da olabilir emin değilim :/

zaten lpg yahut dizel hiç düşünmedim, bütçemin elverdiği kadarıyla benzinle devam kısmetse,

teşekkür ederim .)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KortX

quote:

Arkadaşlar merhaba,

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Niye kullanamayasınız sonuçta normal arabalardan farkı yok sadece biraz daha büyük.

Ama hatchbackler bana her zaman daha avantajlı görünmüştür. Ufak olduklarından özellikle parkta daha dar yerlere girebilme açısından.

evet park problemi yaşayacağım şimdiden kesinleşti gerçi de belli olmaz diyelim belki bir mucize olur park konusunda sıkıntı yaşamam :)

teşekkür ederim .)
    bayanlar sedan veya hatchback elbette hepsini kullanır ancak berbat kullanırlar.
    bir aracı 100 metre uzakdan dahi görünce gidişinden "bunu bayan kullanıyor" derim ve hiç yaılmadım.
    direksiyon tutuşları dahi faul. doğalarında yok bunu kabul etmek lazım.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.