Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Ehliyeti yeni aldım, araba kullanmaya da yeni başladım. Yani henüz acemiyim.

Araba almayı düşünüyoruz fakat kafalar çok karıştı bu aşamada,
    Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

yaşım 26 ve öyle nazlı nuzlu bir tip de değilim :)

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

Bana kalırsa ikisi de bayanlara çok yakışır ama çoğu bayan çok alışveriş yaptığı için bagajın büyük olması gerekiyor :D Bu yüzden çoğu kadın hatchback kullanıyor diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kauseg

merhaba, cinsiyet ayrımcılığı yapmak yanlış tabii ki ancak kadınların hb araba ile daha rahat ettikleri bir gerçek (özellikle park konusunda) ama bu, kadınların sedan kullanamayacağı anlamına gelmez, ne sürücüler var erkeklere nal toplatır...neyse benim size tavsiye edeceğim araba Ford Fiesta,eğer temiz 2. el bulabilirseniz hem çok keyifli bir araçtır hemde yol tutuş, güvenlik, frenler gerçekten çok iyidir, yakıt olarak da makul değerlerde sakin kullanımda 5 lt civarı yakar, bu sitede çok iyi bir incelemesi mevcutwww.youtube.com/watch?v=qaPVmaLxocc

aman aman sakın :)

daha cins yazdığınız anda benden günah gitti zira yoruldum tek tek açıklamaktan :)) ahhahaha :)

kafamda iki model vardı, bugun passat ile üçe çıktı, fazla dağılmadım açıkçası

bakalım hayırlısı artık

teşekkür ederim .)

• çok teşekkür ederim,
    evet böyle detaylara ihtiyacım vardı aslında konuyu açarken biraz da ama iş farklı noktalara gitti maalesef, sanır
  • Konuyu açan bayan olunca 5 sayfa olmuş :D biz sorsak herkes dalga geçer laf sokar sonunda kavga çıkar konu kaldırılırdı
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

İyi forumlar.

Bugün şirinevler'de otobüs beklerken önümden bir ducato maxi ticari araç geçti. İçinde 40lı yaşlarda bir bayan vardı. Ve yanında yine aynı yaş bir bayan vardı araçın arkası boştu. Ve helal olsun kadına dedim.

İstanbul trafiğinde ducato maxi kullanan bayan..

Yapabilirsiniz sizde. Cesaret meselesi

teşekkür ederim, evet gerçekten de biraz özgüven işiymis .)
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    hb kullanıyordum sedan aldım pişmanım,büyük bagaj çok nadir lazım oluyor,park yeri bulmak zor ve dar yerlerde dönmek zor oluyor,palio kullanırken daha kolaydı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çevremde bir çok erkekten daha güzel araç kullanan bayanlar tanıyorum
    ama kim ne derse desin
    bir bayana sedan araç yakışmaz narin bir kadının ne işi var böyle bir araçta
    her insan her aracı kullanır lafını bir kenara bırakalım
    bayana en çok yakışan araç benim gözümde b c sınıfı hb ve suvlerdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

3 bayan sürücü arabama sürttu 2 surtmeyi pasta ve zımpara ile çıkardım.sonuncusu ise öküz kiliklo bir bayan sol kapı on arka tarafı çapraz çıkarken çizmiş çıkmak için direksiyonu komple sağa kırmis benim sol pert.sol arka kapı boy attım Sol ön duruyor ince şekilde.

Sizden ricam arabaya cam filmi yaptırmayın her araçta kör nokta var.

Biz alıştık en köyü cam filmi ve kör noktası bol c4 kullanıyorum arabayi ezberledim için sıkıntı yapmıyor.mumkunse polo falan alın ön park sensörü de ekletin milletin arabasını çizmeyin :).Avm lerde mümkün olduğunca en alt kata park edin çünkü arabalara yanasamiyonuz ve kapı açıp arabanın içine ediyorsunuz.telefonla araba kullanmayin. Ben bile telefon kullanamiyorum araç sürerken doğrusu da bu siz bi elde dondurma bi elde telefon direksiyon.gecen F30 kasa 520 d vermişler öküz kiliklo bir bayan a kadın kavşaktan sola dönecek bende onun sağında yim dümdüz gidiyorum karşı serit ten giricek zank diye önüme kırdı allaha şükür sürücü profilleri var aklımda saniyesi hesaplaliyorum önündeki ne halt edicek diye.

Mümkünse Ford falan alın paranız varsa şehir içi 30 km otomatik duran araçlardan.

Not kişisel olarak algilamayin

ooy :(

işte bu hataları yapmamak için (belki de gereğinden fazla ama) 3 aydır harıl harıl hemen her gün çıkıyorum ders hocamla :/
    daha da sanki bana 2 ayım daha varmış gibi geliyor :/

yo, cam film falan bana göre değil. yani cam film hiç aklıma gelmedi. Ama bu kör nokta uyarınız iyi oldu.

sedan araçta karar kıldım. Park sensörlerinin yanında bir de geri görüş kamerası düşünüyorum aldığımda.
    Insanlar bana deli gözüyle bakmaya başlamak üzere ama gerçekten de şakası yok. Yani sadece park hatalarından ziyade, bir de ölümcül park hataları var.
    Allah esirgesin kaza örneklerini inceliyorum da videolarda, inanılmaz hatalar ihmaller var :/

avm konusunu da hafızaya attım, telefonla konuşurken özellikle boyunla kulak arasına sıkıştırılan telefonla konuşma stilleri beni de çok ürkütüyor, inanılmaz bir ihmal.

aynen satranç gibi işte, bir kaç hamle sonrasını tahmin etmek hayat ve araba kurtarıyor gerçekten de.

Teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: FrenchKisss

Canın ne istiyorsa onu al, kullanamıyacaksan hb i de vurursun zaten kafan rahat olsun. -otomatik vites arabayı stop ettiren bayan arkadaşım var bu arada- yanlış anlama bu herhangi bir bayanın bunu yapacağını göstermiyor, kazma erkek dolu piyasa.

:)

çok teşekkür ederim,
    korkmadan sağlam şekilde, güvenli şekilde trafiğe çıkıp dikkat gerekiyor gerçekten de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EustassKiD26

Bence asıl soru sedan araba park edebilir mi? olmalıydı. Çünkü kadınların en sıkıntılı oldukları konu bence bu. İstisnalar var elbette,ford ka'yı park edemeyip aynı yere X5'le giren kadın dahi gördükten sonra hepsini aynı kefeye koymamaya karar verdim. Ancak genel olarak park sıkıntılı özellikle kalabalık şehirlerde. Hele acemiyseniz alın başınıza belayı,erkeklerin bile acemilik dönemlerinde sıkıntı yaşadıkları bu durum bir kadın için kabus olabilir. Arkanızda yığılan araçlar,korna sesleri,yapılan stres v.s derken araçtan soğumaya kadar gidebilen bir ruh haline girebilirsiniz.
    Kendinize güveniniz ve birazda kabiliyetiniz varsa elbette sedanında üstesinden gelirsiniz fakat biraz acemilik atmak yada kolaylık için hb araç bir kadın için bence daha ideal.

:))

anladığım kadarıyla işin özü sedan = park

:)

sedanda karar kıldık, bakalım umarım sorunsuz gider herşey .)

çok teşekkür ederim

• Park en büyük sorunlardan ehliyetide yeni aldıysanız park sensörü olsada iki araba arasına parkedememe sorunu yaşamanız olası.O yüzden hb araç almanızı öneririm.Honda Jazz öneririm ikinci el alacaksanız.Wv Polo ikinci önerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CR7_35

Forumda bayan üyeleri görmek güzel sizin kafınızda olan bir şey elbette kullanabilir bi sakıncası yok bence tabi hangisini neden tercih ettiğinizde önemli sedan ihtiyacınız varsa alabilirsiniz.

.)
    teşekkür ederim ama rica edeceğim, forumun bayanı erkeği olmaz :p

şaka bir yana evet sedan ihtiyacımızı karşılayacak.

tekrar teşekkür ederim .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Koios

Bayanları kötü şoför diye nitelemek bence son derece yanlış.Annem babamdan daha iyi kullanır hatta gördüğüm en usta şoförlerden biridir.Ha tabii ki trafiği felç eden bayanlar yok mu var () ancak genelleme yapmak yanlış.

aynen katılıyorum .)

kadınlar ve erkekler sorunsalı değildi dediğim gibi, bu araba kullanma işinin cüsse ile bir ilgisi var mı yok mu idi .)
    karar verildi .)

teşekkür ederim .)
  • quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

isterseniz otobüs bile kullanabilirsiniz bu tamamen size bağlı liseyi bitirmek üzere olan kız kardeşime biraz özgüven ile 70 model traktör dahi kullandırdım. Torosla öğrettim araba kullanmayı ki yukarıda yazdığım vasıtalarının direksiyonu dönmez vitesi geçmez kullanacağınız arabanın tipinin nasıl olduğu önemli değil mesele sizin özgüveniniz büyük araba her zaman avantajlıdır buda ayrı bir mevzu

rraagghhh o özgüven işte :)

yok yahu ben karar verdim tamamdır bu iş :)

çook teşekkür ederim size de .)

Ne demek umarım yardımcı olmuşumdur yalnız kendinizi iyice geliştirmeden lütfen trafiğe çıkmayın bayan sürücü damgası yemeyin :) rahat kullanan kadar bekleyin malum bazı Abla lar var büyükçe güneş gözlüğünü takip direksiyon sıfır mesafede kullanıp çevreyi umursamıyorlar

aahahahah :)

evet kesinlikle iyice sıkılıp bunalana kadar her gün ders çalışıyorum bizzat .)

her ne kadar artık arkadaşlarım yahu deniz yeter yahu iyisin bu gidişle arabadan vazgeçiceksin deseler de 1, 2 ayım daha var :/

teşekkür ettim tekrar tekrar

sevgiler

• park etmezlerse kullanırlar park ıcın bayanlara park sensoru flan da az kalır bana gore
  • beşiktaş'ta körüklü belediye otobüsü kullanan kadın görmüştüm
  • quote:

Orijinalden alıntı: angaraninhizlisi06

Biraz alakasız olacak ama ehliyeti yeni almışsınız hem. Allah rızası için trafiğe çıkmayın gaza gelip. Mahalle aralarında gezerken yanınızda oturan uyuyabilecek kadar güvendiyse yavaş yavaş trafiğe çıkın. Lütfen kurallara uyucam diye soldan 50-70 ile gidip trafiği felç etmeyin.

Şimdi sorunuza gelelim. Bayan sedanda kullanır tırda kullanır. Kullanmayı tam anlamıyla öğrenene kadar piyasası sağlam rahat satılabilecek bi hatchback araç alın. 6-7 ay takılın.

hayır hayır alakasız değil elbette,
    her öneri, dozunda eleştiri benim işime geliyor sonuçta yıllardır araba kullanan insanlarsınız, en azından bilen insanlarsınız
    inanın eleştirilerden bile not alıyorum hafızama .)

ehliyetimi alalı 3 ay oldu, 3 aydır her gün mümkün olduğu kadar uzun saatler minik trafiğe çıkıyorum, boş yollarda araba kullanıyorum.
    Ve maalesef 1,2 ayım daha var üzerimden acemiliği atmam için. En azından içimden bir his öyle diyor.

yanımda uyuyorlar ama ben genelde şşşt, pşşşt diye uyandırıyorum bak bi nasıl diye :))

ana trafik ve sol şerit henüz benim için erken merak etmeyin .)

araç kararımızı verdik, bakalım artık hayırlısı .)

teşekkür ettim nazik cevabınıza .)

• quote:

Orijinalden alıntı: *GameOver*

bence ihtiyaç neyse ona yönelin şahsen ben erkek olmama rağmen araba alcak olsam ufak bişey alırım çünkü şehirler arası gidiş gelişim yılda belki 3 5 defa ancak olur ufak pratiktir

seyahat ettiğim için biraz bagaj istedim. Biraz da kullanmak istediğim araçlar sedanlar olunca o yönde karar verdik,
    forumun da desteği ile :)

teşekkürler .)
  • Ticari kullanan otobüs kullanan çok gördüm neden olmasın . Asıl şöyle sormalı kepçe operatörü bayan traktör süren balya yapan bayan ?

Sedan arabanın çok da extrem bir tarafı yok ama tecrübeniz oldukça azsa kısa hatchback lerle başlamak daha iyidir . Mesela bir opel corsa veya clio bu iş için biçilmiş kaftandır .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ouzqan -- 12 Ağustos 2014; 20:20:05 >
  • caracaszibidih kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hakkınızda hayırlısı. Benden iki yaş büyüksünüz trafikte daha olgun olacağınızdan şüphem yok. Tavsiyem alaycı gözlere inatla bakın hatanız da düzeltin sakin olun. Cana gelmedikten sonra her şeyi kaskoyla karşılarsınız güvende hissedin kendinizi. D segmenti sedan öneririm daha yakışıyor bence.

+

Motosiklet sürücülerine lütfen dikkatli yaklaşın...
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.