Şimdi Ara

kadınlar sedan araba kullanabilir mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
445
Cevap
7
Favori
18.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

quote:

Orijinalden alıntı: hasancanözd

quote:

Orijinalden alıntı: caracaszibidih

Arkadaşlar merhaba,

forumda oldukça yeni olan bir bayan üyeyim, fakat hemen her konuda akıl danıştığım bir forum burası.
    Açıkçası cesaret edememiştim sormaya şimdiye kadar fakat tarafsız fikirlere ihtiyacım var.

Ehliyeti yeni aldım, araba kullanmaya da yeni başladım. Yani henüz acemiyim.

Araba almayı düşünüyoruz fakat kafalar çok karıştı bu aşamada,
    Babam ve ben bütçemiz dahilinde (35.000 - 40.000tl) sedanve mümkün olduğu kadar uzun süre kullanacağım bir araç alma taraftarıyız, güvenli ve sağlam bir araç olsun diyerek, fakat annem "sen kadınsın napıcaksın erkek arabalarını hatchback en iyisi kadınlar için diye cesaretimi kırıyor :(

sizce sedan arabalara bakmamalı mıyım gerçekten? daha doğrusu alışabilir miyim büyük arabaya?
    korkarak da trafiğe çıkmak istemiyorum ama bu aşamada seçim cidden cesaret istiyor :(

yaşım 26 ve öyle nazlı nuzlu bir tip de değilim :)

bunu burda sizlere abilerime sormamdaki amaç tarafsız ve güvenilir fikirler alabilmek.

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

şimdiden teşekkürler

saygılar

deniz

burda boş boş konuşup uğraşana kadar git beğendiğin arabaları test et bayisinde. kadınlar artık otobüs kamyon minibüs bile sürüyo

neden bu saldırı ve haddimizi aşma isteği?

Insan gibi bir soru sordum, gereken cevapları da verdim.
    Sizler (yardımcı olmak isteyen arkadaşları tenzih ediyorum) trafikte de böyle iseniz, anlaşılıyor neden bu kadar rezalet bir trafik sistemine sahip olduğumuz.

Teşekkür ederim eşsiz nezaketiniz için (!)

gelen geçen saçma sapan konular açıyo forum burası mantıklı şeyler yer alır burda. Allah insana akıl vermiştir sadece insan aklını tam anlamıyla mantıklı olacak şekilde kullanır. yaşınız 25-26 gelmişsiniz burda sedan araba kullanabilirmiyim diye soruyosunuz sizce bu saçma değilmi? insanın kendi aklı var kendi bedeni var biz bilemeyiz sizin sedan araba kullanıp kullanamıycağınızı gidip deneyin forumda vakit kaybedene kadar. Hemde boşuna konu açıp kalabalık yapmamış olursunuz anlatabiliyomuyum? isteyen -1 versin çokta fifi hadi iyi akşamlar

• hem 1.4 73 beygir Kia Rio HB hemde 2.0 136 Beygir Peugeot 407 Sedan kullanıyorum Sedan HB e göre hem daha konforlu hemde daha seri tabi bu söylediklerim Renault Symbol Peugeot 301 tarzı değilde Peugeot 508 Citroen C5 vs en az bu arabalar için geçerli HB alıyorsan bile en azından 1.6 Audi A3 almalısın veya BMW 1.16
  • Bence kullanabilirsiniz tabii, ama benim size önerim HB. Bence büyük arabalardan çok daha rahat bir araç HB, öğrenme süreci olsun osu olsun busu olsun. Ben sizin yerinizde olsam HB alırdım.
  • 15 saat olmuş 6 sayfa mı yaptınız konuyu? açın camları burası apış arası kokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Johnnie Walkerr

quote:

Orijinalden alıntı: bdfBAr

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

• Kullanırsın abla boyun cok kisa degilse 10 yasimda land rover surdugumu bilirim problem olmadan :)
  • Ben yillardir arac kullanirim hala problem yasarim bu konuda. Nedense yapamiyorum bu olayini.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulanamaman için herhangi bir sebep yok ki
  • bayanlara önermemelerin tek sebebi park sorunudur ablam da bu yüzden hb araba aldı bide daha çok yakıştığı gerçeği var :)
  • 1-2 yıl araba kullanma ve trafık deneyımın var mı?
  • Şu konuyu forumun delikanlılarından biri açsaydı 2. Sayfayı bile bulmadan kaybolup giderdi. Ne sedanmış yahu, altı üstü 15 cm lik bir kıç farkı yüzünden memleket meselesine dönmüş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Şu konuyu forumun delikanlılarından biri açsaydı 2. Sayfayı bile bulmadan kaybolup giderdi. Ne sedanmış yahu, altı üstü 15 cm lik bir kıç farkı yüzünden memleket meselesine dönmüş

Konuya cevap atan uyelerin % 90 'ını tanımıyorum. Oto genele açacağına konu dışına açmış sanki arkadaş.

• quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: mathematician_01

Şu konuyu forumun delikanlılarından biri açsaydı 2. Sayfayı bile bulmadan kaybolup giderdi. Ne sedanmış yahu, altı üstü 15 cm lik bir kıç farkı yüzünden memleket meselesine dönmüş

Konuya cevap atan uyelerin % 90 'ını tanımıyorum. Oto genele açacağına konu dışına açmış sanki arkadaş.

Vallahi aynen öyle hocam. Konuyu gören yorum yazmış

• Acemiler için hatchback araba önerirler gerçekten de mantıklıdır her yere girip çıkar sırf park ederken değil yer bulurken de iş daha kolaydır.(Ben de bir acemi olarak denedim ordan biliyorum ) Ancak gel gör ki arabayı zaptetmeyi, park etmeyi, kullanmayı sedan da öğrenen hatchback bir arabayı da rahatlıkla sürer sedan seviyorsanız gidin tabi ki sedan alın, ancak ben rahatıma bakarım hatchback sedan ayırmam diyorsanız hatchback mantıklı. Şimdiden hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin. Gönlünüzden hangisi geçiryorsa onu alın bir şekilde zaten sürersiniz o fiyata ikinci el alıyorsunuz sanırım en fazla 2-3 kere sürtersiniz bir içiniz gider bi daha sürtmezsiniz. Trafikte fark eden hiç bişey olmaz garaja, dar sokaklara falan girerken sorun olur olursa. Bu arada konunun gereği kalmamış sonradan gördüm ama yine de atyorum mesajı bulunsun belki başka birinin işine yarar.

• adamlar yardım diye konu açınca kimse yardım etmiyor
    konuyu açan bayan olunca 350 yorum gelmiş
    yazık size
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bende yeni başladım sürmeye henüz kursa gitmedim ayı doldurmayı bekliyorum.Cumartesi günü sınava girecek annem (direksiyon sınavı) dizel i20 kullanıyorlar.Debriyajla kaldırmaya alıştırmışlar annemi bende daha kolay olduğu için ona alıştım gaza dokunmadan kalkıyor araba kavrama noktasına ulaştığında.Arabamız corsa 1.2 benzin manuel motorundan falan mı acaba manuel benzinlide olmaz demişsiniz ama bizim araçta oluyor.Böyle alışmayalım mı yani?Her araçta olmaz mı diyorsunuz?

Benzinli Torku 130 altında 1.6 manuel araçlarda debriyajla yuruyemessiniz tecrübeyle sabittir.korkmadan debriyaj a bastığınızda da gaza basicaksiniz yoksa stop ettirirsiniz buda sizin araba kullanma şevk inizi kırar.

Not dost acı söyler

Hocam iyi diyorsunda bugün farkettim bu sorunsalı kendi kendime dedim bildiğim tanıdığım sürücüler anlatırken debriyajdan çekerken gaza basacaksın diyorlardı ben debriyajla kaldırıyorum öbürüne alışmalıyım diye ve denedim 3 kez stopladı araç.Titremeye başlayınca gaz vermeye mi başlayacağım?Nasıl kaldıracağız şu benzinli torku 130un altunda 1.6 manuel araçları

Debriyaj a ilk sonuna kadar bastığında çekerken gaz da vericeksin benzinli arabada o titreme olmaz olurda çok anlık olur hani 1 2 saniye sabit tutabilirsiniz kavrama noktası zordur Torku 130 altında araçlarda =) acemi siniz devir saatine bakarak anlamaya çalışın arabayi

tamam teşekkür ederim bilgiler için onu ileride düşünürüz artık şimdilik yine de deneyeceğim debriyajdan çekerken gazlamayı.İyi aksamlar
    bu arada konu sahibinde özür diliyorum konuyu dağıttım affınıza sığınıyorum @caracaszibidih

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

• neden kullanmasınlar ki kadınlar sedan arabaları hatchback ler kullanılıyor erkeklerde kadınlarda arabanın kız / erkek ayrımı olmaz
  • Bu yardımseverlik gözlerimi yaşarttı!!

Bu ne ya!!

Yurdum insanı yardımcı olmak için kuyruğa girmiş!!

Foruma bak?!

• quote:

Orijinalden alıntı: hassey

Bu yardımseverlik gözlerimi yaşarttı!!

Bu ne ya!!

Yurdum insanı yardımcı olmak için kuyruğa girmiş!!

Foruma bak?!

:D herkes kendini sanaldan avutmus. Konunun yarisi ergen diyim ben sana. Oysaki bilmiyolarki konu troll. Hepsi otomotiv muhendisi kesilmis başımıza. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Mustang Fastback

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Not dost acı söyler

Ben de i20 dizel kullanıyorum yokuşta kaldırmayı denerseniz anlarsınız, yokuşta gaz vermeden kalkmaz, benzinli gibi davranır o benzerlikten aynı araba olduğu için farkı anlarsınız. kavramaya gelmeden motora bir devir aldırıyorsunuz ki araç kavradığında devri düşecek o düşmeyi tolare etsin. yani diyeceğim o ki gazsız kaldırmaya alışmayın trafikte yokuşta kalırsınız

Hocam teşekkür ediyorum öncelikle yorumunuz için fakat işin ilginç kısmı bahsettiğim 1.2 benzinli manuel corsayla yokuştada gaz vermeden kaldırdım daha yavaşta olsa araba çıkıyor gaza gerek olmadan.bilmiyorum nedenini ama yinede haklısınız alışmalıyım sanırım gazla kalkmaya

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.